• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeyi düşünen genç kızlara abla tavsiyesi.

Ayy çok yanlış anlamışsınız. :KK23:ama çok tatlı yazmışsınız. :KK36:

Saygılı derken hakaret etmemek, rencide edici sözler söylememek, küfür etmemek falan filan.
Kayınvalidelerden iş bekleyen biri asla değilim:) herkes kendi işini yapsın:)
Yok olmaya lüzum yok tatlı tatlı sohbet etmek varken niye kötü olunsun?
Fakat size de hak veriyorum bana bunu yapmadı bana bunu almadı diyen gelinde var:) Laf aramızda birgün erkek çocuğum olursa böylesinin burnumun dibinde biteceğinden korkuyorum.
Son olarak anne - oğul ilişkisine karışmaktan yana değilim. Sarılsın öpsün sevsin. Daha bir gün olsun lafını etmişliğim ne de kıskanmışlığım vardır:)
Eş ayrı anne ayrı kıyaslamak büyük hata.
:))
Kesinlikle,ben sorun yaşıyorsam anne oğulluktan vaz mı geçmeliler,bu çok saçma.
Ben aksine memnun olurum eşimin mutlu olmasından.Fakat ne yazıkki annesi eşimin bir dileğine bile amin demez.
O dediğiniz bir arkadaşımda var,Allah bize de öyle kv olmayı nasip etsin.
Fakat burada görüyoruz bazıları da az değil.
"Yok annesi öptü yok kardeşi öptü öpmesin kıskanırım",hasta ruhluluk bu başka bir şey değil.Şu anda ergenlik sorunlarıyla cebelleşiyorum,bin türlü sorumluluk ve yorgunluklarını yaşıyorum ki helal olsun 100.000 kere.
Fakat yarın biri çıkıpta bik bik ederse hoop bi dur bakalım derim,o kadar da değil:işsiz:

Ben çok yanlış anlaşılmışım. Utandım:)
Böyle biri değilim diyerek yok olmaya gidiyorum. :)
Yok yaa gel gel:)
Sözümüz burada tanıdığımız bir zihniyeteydi,malum neler görüyoruz,2 şer oğlan anası olarak office office yle gardımızı aldık bekliyoruz çırpı bacaklıları:P

Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.

Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.

ben aynı bınada degıl ama aynı sokakta oturuyorum. evlenmeden once uyaran olmustu. ben ne olck cok ıyı ınsanlar demıstım... :) sonradan anladım.... haklısınız :)

12 yillik evliyim. Dileginiz icin tesekkur ederim. Karsilikli saygiyi asla bozmadigimiz bir iliskimiz var. Ayni sokakta oturuyoruz. Hatta ikinci dogumuma girerken esime " Bana bir sey olursa cocuklarim annene emanet" demisligim vardir.
Insanlara sans vermek lazim. Baktiniz olmuyor gobegimiz bagli degil. Aslinda evlenirken evlendigimiz insanin hatalarini gormezden gelmek, canimizi yakan davranislarini aska baglamak cok daha buyuk bir hata oluyor. Karsimizdaki insanin mayasi ailesini anlatir bence. Is ki ama cok asigim/ cok iyi bir insan diye diye aci geleni yutmayalim.
Sevgiler.

Şanslısınız. Eşim ve ailesi (kv-kp-görümce) o kadar farklılar ki. Eşim iyi niyetli, yeri geldiğinde saf, kibar bir insan. Kalan üç kişi de dışardan böyle görünen ama içlerine girdiğinizde usta oyunculara taş çıkartacak derecedeler. 6 yıllık acı tecrübe sonunda anladım. Bu adam bu aileden nasıl çıkmış diyorum, bazen de korkuyorum onlar gibi olur diye yalan yok.

Ben kv ye milyon kere şans verdim , her seferinde haklı olduğum halde ben barıştım, ayağına gittim, her seferinde dozu artırarak ilerletti kötülüğünü. Bu seferki hatam mesaj yazmakmış, (kv nin elinden telefon düşmez, whats up vs ben de arayamadığımda bir mesaj yazardım nasılsın anne iyi misin diye, bu iletişim değilmiş). Her iyi niyetimi suiistimal eden, oğlum niye boşanmıyorsun artık, acıyor musun bu kıza diyen, benden nefret ettiğini gözlerinden okuduğum görümce :D

Uzaklik yakinlik evet onemli ama is biraz da koca kisisinde bitiyor..

Anasina babasina.....Benim hayatima benim evliligime mudahale etmeye devam ederseniz sizinle gorusmuycem..!!! Demedikce bu konular kapanmaz.

Bunu bastan otutturacak kisi koca kisisidir.

Ama yakin oturmanin evt dezavantaji cok cok fazla..

Benim eşim en son bunu dedi ailesine, hatta görüşmüyorlar aylardır, kv hala rahat durmuyor. Adama habire mesajlar gönderiyor, baskı yapıyor, adam sinir küpü oldu. Böyle bencil insanlar görmedim hayatımda, Allah hidayete erdirsin.

demekki sende korkutmuşsun kaynanayı :) şaka bir yanada, eğer bir yerde anlaşmazlık varsa, bu karşılıklıdır diye düşünüyorum...

Hiç de karşılıklı değil. Kv nin amacı ara bozmaksa, kötülükse, oğlunu paylaşamıyorsa, her türlü sıkıntı yaratıyor. En son bana ona niye mesaj atıyorum nasılsın diye soruyorum diye küsmüş:) Ki ben mesai saatlerinde wc ye gidince atardım kendi anneme bile yazamazken, hani ilgi göstereyim diye..Arardım öğle tatilimde, gidemediğim zamanlar. bir hafta gidemesem hemen arar kusura bakma derdim, en yakın zamanda gitmeye çalışırdım. Bir çok şey , yazsam sayfalar sürer. Olmuyor yani anlaşmak istemeyen insanla olmuyor. Her saniye onunla ilgilenmemi, yalakalık yapmamı bekliyor, böyle bir egoyla nasıl başa çıkabilirsiniz ?

Hiç de karşılıklı değil. Kv nin amacı ara bozmaksa, kötülükse, oğlunu paylaşamıyorsa, her türlü sıkıntı yaratıyor. En son bana ona niye mesaj atıyorum nasılsın diye soruyorum diye küsmüş:) Ki ben mesai saatlerinde wc ye gidince atardım kendi anneme bile yazamazken, hani ilgi göstereyim diye..Arardım öğle tatilimde, gidemediğim zamanlar. bir hafta gidemesem hemen arar kusura bakma derdim, en yakın zamanda gitmeye çalışırdım. Bir çok şey , yazsam sayfalar sürer. Olmuyor yani anlaşmak istemeyen insanla olmuyor. Her saniye onunla ilgilenmemi, yalakalık yapmamı bekliyor, böyle bir egoyla nasıl başa çıkabilirsiniz ?
kusura bakma canımda, kızlardada oluyor değişiklik..örneğin kızlarda, nişan zamanında kaynanaya elinden geleni yapıyor, sevgi, ilgi adına, hatta bazı kızlar kaynanaın evinden çıkmıyor evlenene kadar, sonra imza atıldımı başlıyorlar kaynanayı istememeye...

kusura bakma canımda, kızlardada oluyor değişiklik..örneğin kızlarda, nişan zamanında kaynanaya elinden geleni yapıyor, sevgi, ilgi adına, hatta bazı kızlar kaynanaın evinden çıkmıyor evlenene kadar, sonra imza atıldımı başlıyorlar kaynanayı istememeye...

Ben her zaman aynıydım, ne bir şey istedim bekledim onlardan, sadece saygı gösterdim. Zaten evler yan yana, istemesem başta kabul etmezdim. Eşim uzak yerden ev tutalım dedi, ben annenler yanlış anlar sizin evinizde oturalım hem işimize de yakın dedim.

Neyse ben kendimi anlatmama gerek yok, konuyu da bölmeyeyim, ne kadar anlatsam da herkes anlamak istediğini anlıyor ne de olsa.

Benim fark ettiğim bir şey var.Ama bana mı öyle geliyor,bilmiyorum.Kadının ailesi genelde daha yumuşak,insaflı karşı tarafa nazaran.Suya sabuna pek dokunmuyor.Torunlarını da erkek tarafının ailesinden daha çok sevip kabulleniyor.Yanlış mı düşünüyorum?

Evet çünkü aman bizim yüzümüzden sorun çıkmasın diye düşünüyorlar. Erkek ailesi aman oğluma kadın mı yok bulur yenisini , ya da bizim istediğimizi alır diyor.

Ben her zaman aynıydım, ne bir şey istedim bekledim onlardan, sadece saygı gösterdim. Zaten evler yan yana, istemesem başta kabul etmezdim. Eşim uzak yerden ev tutalım dedi, ben annenler yanlış anlar sizin evinizde oturalım hem işimize de yakın dedim.

Neyse ben kendimi anlatmama gerek yok, konuyu da bölmeyeyim, ne kadar anlatsam da herkes anlamak istediğini anlıyor ne de olsa.

upload_2018-12-12_13-29-21.png

kesinlikle çok dogru
ve bende şunu eklemek istiyorum

maaşını ögrenın ayıp olmaz mı demeyin , sonra ayıp bununuzdan gelebilir ,

her resmi kurumdan borcu yoktur yazısı alın
şaka demıyorum gerçekten yapın bunu ,

heee birde

alınan eşyaları kım nasıl ödeyecek diye ögrenın ,

Benden geksin bunlarda
1/Aman haa eşiniz aile yaşantısında babanın ve ailesinin dışlandığı annenin ve ailesinin pofpoflandıpı bi ailede büyümüş olmasın ben babam ve ailesi gibi dışlanmamalıyım bilinç altı ile size yok yere çektirir
2/biz harijayız mükemmeliz mıdundaki aşlelerden uzak durun
3/aşksız olmaz aşk olmayınca hiç bir şeyi unutmazsınız
4/en başta mesafeli olduğunuzu çevrenizdeki herkese kabullendirin mesafe iyidir
5/yaşıcam görcem modundan çıkın biraz çevrenize bakıp yaşamadan yol alın
6/hayatta her şeyin bir yoku çözümü vardır yeterki mutlu olmaya odaklanın binşeyi 40 kere söylersin 41 de olur MUTLUluk çabasız olmaz

2 numaraya %100 katılıyorum. Eşimin ailesi memur ailesi, kv nin ailesi de memur, ticaret falan da yapmışlar. Kv kendilerini paşa soyundan ilan ediyor neredeyse, o kadar yüksek görüyorlar ki kendilerini.

Bana eşim "acıdığı" için birlikteymiş. Efendim; eşimden 13 yaş küçük, meslek sahibi, güzel, becerikli, eşimle evlenme dönemimizde bile peşinden bir çok kişinin koştuğu biriyim :)

Ben çok yanlış anlaşılmışım. Utandım:)
Böyle biri değilim diyerek yok olmaya gidiyorum. :)

Yok yaa gel gel:)
Sözümüz burada tanıdığımız bir zihniyeteydi,malum neler görüyoruz,2 şer oğlan anası olarak office office yle gardımızı aldık bekliyoruz çırpı bacaklıları:p

olsun senin sayende içimizi döküp acil eylem planlarımızı hazırladık :27: millet bir gelinle çıldırıyor bizde 2 tane olacak hazırlıklara erken başlamalıyız IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz yla :70:

Evet çünkü aman bizim yüzümüzden sorun çıkmasın diye düşünüyorlar. Erkek ailesi aman oğluma kadın mı yok bulur yenisini , ya da bizim istediğimizi alır diyor.

Haklısınız.Tavırları böyle tam olarak.Yine "erkek muhteşem varlık,kadın ikinci sınıf vatandaş "iğrenç anlayışı...

20lerinizin başında koca kaçıyor sanıp evlenmeyin.
kendinizi, karşınızdakini iyice gözlemleyin. aşktan sevgiden bağımsız olarak. birikiminizi yapın.

kendi finansal özgürlüğünüzü kazanın kimsenin evine barkına, alacağı gelinliğe, mobilyaya takacağı altına muhtaç olmayın. olay bu bence.

Back