- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.261
- 73
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Süper bir paradoks olmuşDaha önce de yazmistim, mutluluğun formülü olan ev:
Zırt pırt gelemeyecekleri kadar uzak,gelince kalmayacaklari kadar yakın olmali
*Two and a half men repligi
Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.
Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.
Bir noktada haklısınız.
Muhakkak. Allah yardımcınız olsun ve sabır versin.
Ancak birazda iş eşinizde bitiyor.
Benim tanıdığım etrafımda kayınvalidesi ile oturan insanlar var.
Aynı binada, kimisi aynı evin içinde.
Ancak eş dengeyi düzgün sağlarsa, yeri geldiğinde annesine "anne" olduğunu, eşine de "eşi" olduğunu bildirirse.
Ne kadar sorunlar yaşansa da, orta yol bulunuyor, tatlıya bağlanıyor olaylar büyümeden.
Eee büyükler boşuna dememiş, kaşık takırdamadan kimin nolduğu anlaşılmaz diye.
Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Umarım siz de istediğiniz huzuru bir gün yakalarsınız.
Zor şey kayınvalide ve kayınpeder ile oturmak vesselam...
İşte bu birincisi yalan. Ben de öyle düşünerek evlendim tam tersi çıktı :) onlar iş yapmasın, yorulmasın, bana gelince sen de ne zaman gelsem oturuyorsun :s el kozıyım ya batıyorum adama. İkinci madde çok doğru katılıyorumBen bu konuyuacmakistiyordım. Çok isabeto olmuş.
bir kac tavsiye de benden.
annesine kızkardeşine davranışına bakın. Onların hastalıgınacsevkatle yaklasıyorsa sizin de canım cicim aylarınız bittiğinde hasta vb iseniz ya, da bie meseleye öylevyaklasacak.
annesini kızkardeşini degersiz görüyorsa onlatı azarlıyorsa küfrediyorsa size de bir gün edecek.
onları arayıp hal hatır soruyorsa sizi de evlenince ilgisiz birakmayacak.
sakın sakın canım cicim aylarında size yapılanlarla degerlendirmeyin. Onlar gecici.
_ailesi ile de evleniyorsunuz. Ne kadar okumuş görmüş gecirmis tahsilli vb ise de ozune donuyor.
_trafikte arac kullanmasina bakin. aceleci mi saygilu mi kufurbaz mi hemen kavgaya haxir mi hemen gozu donuyor mu? kavgalarinizda durumun o noktaya gelme ihtimali yuksek.
Önyargılı olmamak hayatın her alanında olması gereken bir şey.İyi ki evlenmeden önce kk yokmuş hayatımda, iyi ki böyle genellemelerle kafamı bulandıracak kimse de yokmuş etrafımda. Yoksa kayınailem gibi muhteşem insanları saçma sapan önyargılarla hayatımdan uzak tutuyor olacaktım.
Katılıyorum es orta yolu bulunca sorunlar aza iniyor.Benm evliligimin başlarında k.ve ve görümce çok müdahalede bulunuyorlardi lüzumlu lüzumsuz.Birkaç kez büyük tartışma yaşadık ben tepki veriyordum sinmiyordum.En sonuncusunda ayrılmaya kalkmistim ciddi ciddi.Sonra eşim ailesiyle konuştu vs bidaha bizle alakalı saçma sapan mudahalelerde bulunamadilar şuan mas.iyi gidiyor.Herkes haddini bilince hiçbir sorun olmuyor.
haklı olabilirsiniz kendinizce ama ben bu genellemeye katılmıyorum ben 25, eşim 28 yaşında, 15 aylık evliyiz kendi aileme de eşimiz ailesine de çok çok yakınız ama avantajından başka hiçbir dezavantajını yaşamadım karakter, kişilik, insanlık meselesi Rabbim Allahtan korkan insanlarla karşılaştırsın.Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.
Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.
Benim durum daha iyi o halde yakinlar ama gelmiyorlar ayda yilda 1 2 kez anca :))Daha önce de yazmistim, mutluluğun formülü olan ev:
12 yillik evliyim. Dileginiz icin tesekkur ederim. Karsilikli saygiyi asla bozmadigimiz bir iliskimiz var. Ayni sokakta oturuyoruz. Hatta ikinci dogumuma girerken esime " Bana bir sey olursa cocuklarim annene emanet" demisligim vardir.Önyargılı olmamak hayatın her alanında olması gereken bir şey.
Evlenmeden önce burada eş ailesi hk yüzlerce konu okudum. Çoğunda ön yargılı olmamak lazım gibi yorumlar yazardım. Evli olmadan başına gelmeden insan anlamıyor. Umarım ne demek istediğimi anlamak zorunda kalmazsınız. Dikkatli olmakta fayda var.
öcümü bu aileler ya herkes kaçma derdinde...sınırlarınızı çizmeyi bilirseniz, kimseden zarar görmessiniz...aile size iş vermiş, ev vermiş daha ne istiyorsunuz..kendi ayaklarınızın üstünde durabilseydiniz, bağımlı kalmazdınız kimseye...bnce kaçmak yerine kıymet bilin.Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.
Sınır tanımaz özellikli olanları napcaz :)) konu sahibi zaten kv ile güzel anlaştıklarını yazmış zatenöcümü bu aileler ya herkes kaçma derdinde...sınırlarınızı çizmeyi bilirseniz, kimseden zarar görmessiniz...aile size iş vermiş, ev vermiş daha ne istiyorsunuz..kendi ayaklarınızın üstünde durabilseydiniz, bağımlı kalmazdınız kimseye...bnce kaçmak yerine kıymet bilin.
öcümü bu aileler ya herkes kaçma derdinde...sınırlarınızı çizmeyi bilirseniz, kimseden zarar görmessiniz...aile size iş vermiş, ev vermiş daha ne istiyorsunuz..kendi ayaklarınızın üstünde durabilseydiniz, bağımlı kalmazdınız kimseye...bnce kaçmak yerine kıymet bilin.
O nasil oluyor mantik error Verdi :)))Daha önce de yazmistim, mutluluğun formülü olan ev: