• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeyi düşünen genç kızlara abla tavsiyesi.

:KK9::KK9:

Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.

Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.

Benim tavsiyemde kesinlikle o uzulmesın dıye kendınızdan tavız verıp kendınızı üzecek sekılde onun dedıklerıni uygulamayın. Bireysınız kendı kararlarınıza saygı duymayı öğretin. Bi yerden sonra sizi insan yerine koyamamaya başlıyorlar. Kendı evinize karısmasına asla izin vermeyin

Bir noktada haklısınız.
Muhakkak. Allah yardımcınız olsun ve sabır versin.

Ancak birazda iş eşinizde bitiyor.
Benim tanıdığım etrafımda kayınvalidesi ile oturan insanlar var.
Aynı binada, kimisi aynı evin içinde.
Ancak eş dengeyi düzgün sağlarsa, yeri geldiğinde annesine "anne" olduğunu, eşine de "eşi" olduğunu bildirirse.
Ne kadar sorunlar yaşansa da, orta yol bulunuyor, tatlıya bağlanıyor olaylar büyümeden.

Eee büyükler boşuna dememiş, kaşık takırdamadan kimin nolduğu anlaşılmaz diye.

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Umarım siz de istediğiniz huzuru bir gün yakalarsınız.
Zor şey kayınvalide ve kayınpeder ile oturmak vesselam...

Katılıyorum es orta yolu bulunca sorunlar aza iniyor.Benm evliligimin başlarında k.ve ve görümce çok müdahalede bulunuyorlardi lüzumlu lüzumsuz.Birkaç kez büyük tartışma yaşadık ben tepki veriyordum sinmiyordum.En sonuncusunda ayrılmaya kalkmistim ciddi ciddi.Sonra eşim ailesiyle konuştu vs bidaha bizle alakalı saçma sapan mudahalelerde bulunamadilar şuan mas.iyi gidiyor.Herkes haddini bilince hiçbir sorun olmuyor.

Ben bu konuyuacmakistiyordım. Çok isabeto olmuş.
bir kac tavsiye de benden.
annesine kızkardeşine davranışına bakın. Onların hastalıgınacsevkatle yaklasıyorsa sizin de canım cicim aylarınız bittiğinde hasta vb iseniz ya, da bie meseleye öylevyaklasacak.
annesini kızkardeşini degersiz görüyorsa onlatı azarlıyorsa küfrediyorsa size de bir gün edecek.
onları arayıp hal hatır soruyorsa sizi de evlenince ilgisiz birakmayacak.
sakın sakın canım cicim aylarında size yapılanlarla degerlendirmeyin. Onlar gecici.

_ailesi ile de evleniyorsunuz. Ne kadar okumuş görmüş gecirmis tahsilli vb ise de ozune donuyor.

_trafikte arac kullanmasina bakin. aceleci mi saygilu mi kufurbaz mi hemen kavgaya haxir mi hemen gozu donuyor mu? kavgalarinizda durumun o noktaya gelme ihtimali yuksek.
İşte bu birincisi yalan. Ben de öyle düşünerek evlendim tam tersi çıktı :) onlar iş yapmasın, yorulmasın, bana gelince sen de ne zaman gelsem oturuyorsun :s el kozıyım ya batıyorum adama. İkinci madde çok doğru katılıyorum

İyi ki evlenmeden önce kk yokmuş hayatımda, iyi ki böyle genellemelerle kafamı bulandıracak kimse de yokmuş etrafımda. Yoksa kayınailem gibi muhteşem insanları saçma sapan önyargılarla hayatımdan uzak tutuyor olacaktım.
Önyargılı olmamak hayatın her alanında olması gereken bir şey.
Evlenmeden önce burada eş ailesi hk yüzlerce konu okudum. Çoğunda ön yargılı olmamak lazım gibi yorumlar yazardım. Evli olmadan başına gelmeden insan anlamıyor. Umarım ne demek istediğimi anlamak zorunda kalmazsınız. Dikkatli olmakta fayda var.

Katılıyorum es orta yolu bulunca sorunlar aza iniyor.Benm evliligimin başlarında k.ve ve görümce çok müdahalede bulunuyorlardi lüzumlu lüzumsuz.Birkaç kez büyük tartışma yaşadık ben tepki veriyordum sinmiyordum.En sonuncusunda ayrılmaya kalkmistim ciddi ciddi.Sonra eşim ailesiyle konuştu vs bidaha bizle alakalı saçma sapan mudahalelerde bulunamadilar şuan mas.iyi gidiyor.Herkes haddini bilince hiçbir sorun olmuyor.

Eşim istisnasız her konuda bana destek olur
Zaten babasıyla da çocukluğunda beri hiç bir iyi diyaloğu olmamış.evimizin içine fiili olarak karışmıyor ama çenesi de durmuyor.ve tabii işle alakalı memnuniyetsizlikleri de bitmiyor.

Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.

Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.
haklı olabilirsiniz kendinizce ama ben bu genellemeye katılmıyorum ben 25, eşim 28 yaşında, 15 aylık evliyiz kendi aileme de eşimiz ailesine de çok çok yakınız ama avantajından başka hiçbir dezavantajını yaşamadım karakter, kişilik, insanlık meselesi Rabbim Allahtan korkan insanlarla karşılaştırsın.

Önyargılı olmamak hayatın her alanında olması gereken bir şey.
Evlenmeden önce burada eş ailesi hk yüzlerce konu okudum. Çoğunda ön yargılı olmamak lazım gibi yorumlar yazardım. Evli olmadan başına gelmeden insan anlamıyor. Umarım ne demek istediğimi anlamak zorunda kalmazsınız. Dikkatli olmakta fayda var.
12 yillik evliyim. Dileginiz icin tesekkur ederim. Karsilikli saygiyi asla bozmadigimiz bir iliskimiz var. Ayni sokakta oturuyoruz. Hatta ikinci dogumuma girerken esime " Bana bir sey olursa cocuklarim annene emanet" demisligim vardir.
Insanlara sans vermek lazim. Baktiniz olmuyor gobegimiz bagli degil. Aslinda evlenirken evlendigimiz insanin hatalarini gormezden gelmek, canimizi yakan davranislarini aska baglamak cok daha buyuk bir hata oluyor. Karsimizdaki insanin mayasi ailesini anlatir bence. Is ki ama cok asigim/ cok iyi bir insan diye diye aci geleni yutmayalim.
Sevgiler.

öcümü bu aileler ya herkes kaçma derdinde...sınırlarınızı çizmeyi bilirseniz, kimseden zarar görmessiniz...aile size iş vermiş, ev vermiş daha ne istiyorsunuz..kendi ayaklarınızın üstünde durabilseydiniz, bağımlı kalmazdınız kimseye...bnce kaçmak yerine kıymet bilin.

öcümü bu aileler ya herkes kaçma derdinde...sınırlarınızı çizmeyi bilirseniz, kimseden zarar görmessiniz...aile size iş vermiş, ev vermiş daha ne istiyorsunuz..kendi ayaklarınızın üstünde durabilseydiniz, bağımlı kalmazdınız kimseye...bnce kaçmak yerine kıymet bilin.
Sınır tanımaz özellikli olanları napcaz :)) konu sahibi zaten kv ile güzel anlaştıklarını yazmış zaten

Ciddi misin ya,bak ben 17 senede bunu anlamışım.oglunu okutmamış ondan ayrı bir işte çalışıp meslek sahibi olmasına izin vermemiş.evi yaptığı araziyi iki evladı sayesinde aldığını kendi söylemiş bir adama şükran duymak mantıklı değil bence.ayrica biz zaten çizdiğimiz sınırların aşılmasına engel olduğumuz için sorun yaşıyoruz.

Back