• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeyi düşünen genç kızlara abla tavsiyesi.

Kayınvalideleri teste tabi tutmak. (Sadece erkek anneleri değil ama özellikle erkek anneleri :KK70:)
Test edilecek konular:
1. Saygı algısı
2. Sınırları bilme
3. Ağzından çıkanı duyma.

Kendini bilen erkek annelerini tenzih ederim. :KK39:
Kendini bilen erkek annesiyim:-)
geline çok saygılı olacağıma,işlerini yapıp ortadan kaybolacağıma,anasını kraliçe olarak kabul edeceğime,gelinin kocişini bayramlarda bile öpmeyeceğime,en ağır sözümün,sen bilirsin gelin olacağına and içerim:P

Cok haklisiniz bizde beraber yasadik son kavgamda kaynanamla baya bi bagiristik en sonunda ev aldilar kucuk eayalar zor sigiyor ama olsun sonucta kendi evim kirada olmaktansa ama ayni sokaktayiz uzaktan almadilar ve esimde babasinin yaninda calisiyo zor benim icin

Eşimin ailesi de benim ailem de aynı şehirdeler.Su an gorev nedeniyle baska sehirdeyiz ama orada satin aldigimiz bir ev var . Tam olarak @yenGEnC in bahsettiği gibi.İki tarafa da araçla çok yakın ama toplu taşımayla 2 vesait ve 1 saat kadar süren bir yol oluyor.
Ve orda olmadiginiz icin kalamiyorlar vay be tebrik ederim :)

geline çok saygılı olacağıma,işlerini yapıp ortadan kaybolacağıma,anasını kraliçe olarak kabul edeceğime,gelinin kocişini bayramlarda bile öpmeyeceğime,en ağır sözümün,sen bilirsin gelin olacağına and içerim:p

Yetmeeez, gik bile demeden cocuguna bakacagima, evine yilda bir kere bile gitmeyecegime, nisanindan - dogumuna eksik-gedik ne varsa takip takistirip tamamlayacagima da ant icerim :KK53:

Bilincli erkek anasi oturdugu yerden bildirdi :27:

Yetmeeez, gik bile demeden cocuguna bakacagima, evine yilda bir kere bile gitmeyecegime, nisanindan - dogumuna eksik-gedik ne varsa takip takistirip tamamlayacagima da ant icerim :KK53:

Bilincli erkek anasi oturdugu yerden bildirdi :KK53:
Tabi yaa,uyku sersemi kimini ıskalamışım:rolleyes:
Sülalesine 124 000 bohça yapacağıma,kafama atarsa yarabbi şükür diyeceğime,sabahın 14ünde kapısını asla tıklatmayacağıma,oğluma oğlum demeyip,bu hakkın sadece gelinin annesinde olduğunu unutmayacağıma:P:P

Konuyu okudum da evlenme şeklimiz ve evlilik algımız kesinlikle yanlış ,

Yaşadığımız coğrafyada iki şekilde evleniliyor birincisi aileye iş gücü katma mantığıyla başta belli bir masraf yapılarak aile içine gelinin dahil edildiği sonra gelinin tüm hayatı boyunca aileye verici olduğu kız alma mantığı,
ikincisi iki gencin ailelerden bağımsız ayrı bir evde yaşadığı düğün vs. kendileri üstlendiği aileleriyle kısıtlı iletişim yaşantı şekline karışmama beklentisi olduğu modern evlilik şekli.
İş de bizim nesil bu gelenekselden moderne geçiş döneminde evlendi taşlar tam yerine oturmadı bütün bu çatışmalarımız ondan kaynaklı.
Mesela bir erkeğin ailesine tüm geleneksel törenler takı ev eşya masraf ettirerek evleniyoruz sonra karşı taraf bildiği şekilde devam etsin diye umuyor o noktada işimiz bitince dur diyoruz şimdi modern aileye geçiyoruz iletişimimiz hayatlarımıza karışmanız kısıtlı olsun diyoruz çatışma başlıyor.
Konuyu açan arkadaş bir tavsiye vermiş benim tavsiyemde Eşin ailesinden maddi manevi bir beklentiniz olmadan kendi maddiyatınızla işinizle gücünüzü elinize aldıktan sonra evlenin.
Ben böyle evlendim ihya mı oldum , hayır eşimin ailesinin mantığı hala kız alma oh hiç masraf da etmeden bir gelinin tüm hayatı boyunca verici olması gereken döneme şıp diye girdik diye düşündüler bizden sonra bir kaç nesil daha algılayamaz ama en azından geleceğe bir şeyler bırakmış oluruz.

Şöyle bir açıklama yapmak istiyorum.benimde biri kız biri erkek iki evladım var.ben ailelerden bağımsız,kimsenin varlığını umursamadan sadece karı koca olarak yaşayın demiyorum.ama aynı evde yada çok yakın yaşamak ve de bizim gibi ev ve iş olarak tamamen herşeyin bir birine girdiği bir ortamda evlilik sürdürmek tavsiye edilecek bir şey değil maalesef.çünkü size ait ve sizle ilgili herşey onları çok yakından ilgilendiriyor maalesef (aslında hiç ilgilendirmez ama bunu onlara anlatimiyorsun.)sınır koy diyenler olmuş.sınır koyduğumuz için sorun yaşıyoruz zaten.ben de oğlumu evlendirdiğim zaman kesinlikle bu mesafeyi korucam hem kedi hem onların huzuru için.aksi durumda kimse huzur bulamıyor zaten.

Birbirine yakın oturmayı geçtim bir evlilikte olması gereken şey çeneyi sıkı tutmak.. Evin içinde olanı ne kadın ne de erkek gidip ailesine anlatmalı.. Bence evliliğe asıl zarar veren şey bu..

Ben bu konuyuacmakistiyordım. Çok isabeto olmuş.
bir kac tavsiye de benden.
annesine kızkardeşine davranışına bakın. Onların hastalıgınacsevkatle yaklasıyorsa sizin de canım cicim aylarınız bittiğinde hasta vb iseniz ya, da bie meseleye öylevyaklasacak.
annesini kızkardeşini degersiz görüyorsa onlatı azarlıyorsa küfrediyorsa size de bir gün edecek.
onları arayıp hal hatır soruyorsa sizi de evlenince ilgisiz birakmayacak.
sakın sakın canım cicim aylarında size yapılanlarla degerlendirmeyin. Onlar gecici.

_ailesi ile de evleniyorsunuz. Ne kadar okumuş görmüş gecirmis tahsilli vb ise de ozune donuyor.

_trafikte arac kullanmasina bakin. aceleci mi saygilu mi kufurbaz mi hemen kavgaya haxir mi hemen gozu donuyor mu? kavgalarinizda durumun o noktaya gelme ihtimali yuksek.

Dediklerin zor olur çünkü insanların çoğu maddi anlamında bittik
Çoğu ayrı evlerde oturan gençler artık evi kapatıp eşyaları satıp aile büyüklerle oturuyor, maddi olumsuzluktan dolayı yakın çevremde çok örnek var

Ciddi misin ya,bak ben 17 senede bunu anlamışım.oglunu okutmamış ondan ayrı bir işte çalışıp meslek sahibi olmasına izin vermemiş.evi yaptığı araziyi iki evladı sayesinde aldığını kendi söylemiş bir adama şükran duymak mantıklı değil bence.ayrica biz zaten çizdiğimiz sınırların aşılmasına engel olduğumuz için sorun yaşıyoruz.
Ne kadar sınır çizersen çiz. Saygı yoksa kendi bildiklerini okuyorlarsa umursamaz davranıyorlarsa o çizgi bi halta yaramiyo. Tecrubeyle sabit.

Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.

Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.
Aileyle iş yapmak bana pek olumlu gelmiyor. Eşimin bütçesinin aylık olarak ayrı olmasını isterdim sanırım. Çevremde böyle evlilikler var ve çok zorlanıyor özellikle kadınlar. Eş aylığını, harçlığını yani adı neyse babasından alıyor. Baba da canı ne kadar isterse o kadar veriyor ya da kazanamadık deyip vermiyor. Tüm aile kayınbabanın eline bakıyor adam versin de ailemizi geçindirelim diye. Zor bir durum bence .

Son düzenleme:
geline çok saygılı olacağıma,işlerini yapıp ortadan kaybolacağıma,anasını kraliçe olarak kabul edeceğime,gelinin kocişini bayramlarda bile öpmeyeceğime,en ağır sözümün,sen bilirsin gelin olacağına and içerim:p
Ayy çok yanlış anlamışsınız. :KK23:ama çok tatlı yazmışsınız. :KK36:

Saygılı derken hakaret etmemek, rencide edici sözler söylememek, küfür etmemek falan filan.
Kayınvalidelerden iş bekleyen biri asla değilim:) herkes kendi işini yapsın:)
Yok olmaya lüzum yok tatlı tatlı sohbet etmek varken niye kötü olunsun?
Fakat size de hak veriyorum bana bunu yapmadı bana bunu almadı diyen gelinde var:) Laf aramızda birgün erkek çocuğum olursa böylesinin burnumun dibinde biteceğinden korkuyorum.
Son olarak anne - oğul ilişkisine karışmaktan yana değilim. Sarılsın öpsün sevsin. Daha bir gün olsun lafını etmişliğim ne de kıskanmışlığım vardır:)
Eş ayrı anne ayrı kıyaslamak büyük hata.

Bilincli erkek anasi oturdugu yerden bildirdi :KK53:
Ben çok yanlış anlaşılmışım. Utandım:)
Böyle biri değilim diyerek yok olmaya gidiyorum. :)

Oncelikle herkes koca peşine düşmekten önce meslek sahibi olur çalışırsa ve eşiyle beraber KAYINVALIDE-KAYINPEDER binasında ki eve muhtaç olmazlar ise öyle büyük sorun falanda olmaz. Hem milletin evine işine yerleşip bir de laf ediliyorsa ben gidin de ev is bulun uzak yaşayın derim. Biraz da onlara sukredin bence.

Back