Evlenmeyen erkek arkadaş

yüksek maaşı olan işe geçerse teklif edecekmiş
Evlilik teklifi için de yüksek maaş gözetmez insan yahu
E sonra da nişan için para biriktirmem lazım diyecek sonra ailem düğün istiyor diyecek
Tabiki hepsi zor maddi olarak ama adını bile koymuyor kırılmakta haklısın sanırım
8 bin maaş alıyormuş nerdeyse 10 aydır
Her ay bin tl atsa kenara yüzük de alırdı isteme çiçeği de.

E sonra da nişan için para biriktirmem lazım diyecek sonra ailem düğün istiyor diyecek
Tabiki hepsi zor maddi olarak ama adını bile koymuyor kırılmakta haklısın sanırım
Yani teklifte bişey yokmus hemen evlenmeden edilirmiş zaten, asıl mesele neyle geçinecekmişiz

Bu yüzden para olmazsa evlilik yürümez kafasında. .

Dogru dusunuyor. Dugun isteyecekseniz, adettir, bohcadir, bilmem kaç bilezik, setiydi ev eşyalari bu borclar neyle ödenecek sonra? Parasizlik oldugu zaman ustune borc bindigi zaman huzur olmaz sıkıntı olur.

Kadinlar da var bu yaşim.geciyor veya yeter ki evleneyim de nolursa olsun kafasi hiç bir şeyi dusunmeden gozunu karartmak. Erkekler daha mantikli dusunuyor.

Yani teklifte bişey yokmus hemen evlenmeden edilirmiş zaten, asıl mesele neyle geçinecekmişiz
Dogru dusunuyor. Dugun isteyecekseniz, adettir, bohcadir, bilmem kaç bilezik, setiydi ev eşyalari bu borclar neyle ödenecek sonra? Parasizlik oldugu zaman ustune borc bindigi zaman huzur olmaz sıkıntı olur.

Kadinlar da var bu yaşim.geciyor veya yeter ki evleneyim de nolursa olsun kafasi hiç bir şeyi dusunmeden gozunu karartmak. Erkekler daha mantikli dusunuyor.
Normalde öyle elbet, ama eşya ve düğün istemedim. 1+1 eşyalı kiralık bakıyodum hatta

Ben burda sadece evde kaldım paniği, ailenin evlenme baskısı görebildim. Adam haklı geçinmek evlenmek öyle hadi deyince olmuyor üstelik çok iş değişikliği yapmış bunun stresi ayrı oluyor ya bu iş de olmazsa vs. Adam çok normal davranıyor siz baskıcısınız bence biraz zaman tanıyın ve kavga etmek yerine biraz destek olun şu adama günleri iyi geçmezse sizinle tek olayı kavga gerginlik olursa, o kadar masraflı olan evlilik işinden de iyice soğur kaçar

Eşya alsam yurtdısına gitme ihtimalim var, hemen gidemezsem de satmak yerine 1 2 sene öyle idare ederim diye düşündüm. Düğün zaten hiç istemedim ya o değil başkası da olsa istemezdim
Ama iş için gitme ihtimalim olmasa kesinlikle eşya alınmalı elbette birisi bana dese saçmalama derim yani eşyalı ev işine

Eşya alsam yurtdısına gitme ihtimalim var, hemen gidemezsem de satmak yerine 1 2 sene öyle idare ederim diye düşündüm. Düğün zaten hiç istemedim ya o değil başkası da olsa istemezdim
Adam teklif etmemiş daha , kendi kendinize plan kuruyorsunuz. Ne gerek var?

Ben burda sadece evde kaldım paniği, ailenin evlenme baskısı görebildim. Adam haklı geçinmek evlenmek öyle hadi deyince olmuyor üstelik çok iş değişikliği yapmış bunun stresi ayrı oluyor ya bu iş de olmazsa vs. Adam çok normal davranıyor siz baskıcısınız bence biraz zaman tanıyın ve kavga etmek yerine biraz destek olun şu adama günleri iyi geçmezse sizinle tek olayı kavga gerginlik olursa, o kadar masraflı olan evlilik işinden de iyice

Ben burda sadece evde kaldım paniği, ailenin evlenme baskısı görebildim. Adam haklı geçinmek evlenmek öyle hadi deyince olmuyor üstelik çok iş değişikliği yapmış bunun stresi ayrı oluyor ya bu iş de olmazsa vs. Adam çok normal davranıyor siz baskıcısınız bence biraz zaman tanıyın ve kavga etmek yerine biraz destek olun şu adama günleri iyi geçmezse sizinle tek olayı kavga gerginlik olursa, o kadar masraflı olan evlilik işinden de iyice soğur kaçar
Aslında şöyle, kendisi 2021 ekimde işe girdi. 1bucuk 2 sene iş durumu belirsizdi. 1 sene işsizdi zaten türkiyeye dönünce. Burada kötü de olsa bir işe girebilirdi, ama o illa yurtdısında girmek istedi ve burada aramadı. Ben burada çalısıyorum ve bir yandan doktora yapıyorum mantıken 1 2 sene burada işe gireyim evlenelim demeliydi. Ancak demedi ve ben de baskı yapmadım destekleyici oldum. Bunun yerine tekrar yurtdısına dönmeye ve işe girmeye çalıştı ancak benim o zaman kesin olarak gidebileceğim de belli değildi ki ve ailem asla doktorayı bırakmamı istemiyordu. Ben kendim burada stres içindeydim uzun süre, ve o esnada maalesef o bana bırak yurtdısına başvur gidelim diye çok baskı yaptı. Ablam burada grafiker olarak işe girse kenara biraz para atsa, niyeti evlenmekse vs dedi ( erkek arkadasım tasarımcı) ama ben gene de baskı yapmadım, gelemesem de git dedim, o esnada eğitim vs alıyordu destek olup moral verdim sürekli. Sonra burada işe girdi, ve zaten burada girmesinin sebebi evlenmek içindi. Ancak İşe girdikten sonra evlilik muhabbetini bir anda rafa kaldırınca ben açmak zorunda kaldım, o da tesadüfi bir arkadasımın düğün masraflarından bahsederken e biz napıcaz şeklinde. Hani en azından benim gibi seneye nişan yaza doğru nikah olsa demesini beklerdim ama direkt 2023 demesi üzerine bozuldum. Sonra bir kaç kez daha konuyu açtım geçinebiliriz bak maaşlarımız böyle diye. Ancak geçinemeyiz dedi.

Belki öyledir ben biraz fazla duygusal yaklaştım

Yani bilemedim sürekli para para para diyen bir adam var, evlen evlen evlen diyen bir konu sahibesi var da evlenseniz bile mutlu olabilecek misiniz? Adam gece gündüz çalışacak, sen hep yalnız olucaksın konu sahibesi bu adam gezmez tozmaz, hayattan zevk almaz..bu evliliği yapmak istediğine emin misin?

Yani bilemedim sürekli para para para diyen bir adam var, evlen evlen evlen diyen bir konu sahibesi var da evlenseniz bile mutlu olabilecek misiniz? Adam gece gündüz çalışacak, sen hep yalnız olucaksın konu sahibesi bu adam gezmez tozmaz, hayattan zevk almaz..bu evliliği yapmak istediğine emin misin?
O zamanlara dek eminken şu an emin miyim değil miyim, kırgın mıyım ben de bilemiyorum. Ayrıca tüm yorumlar için teşekkür ederim

Sonunuz yok bence. Rest çekeceksin, gerekçelerini ifade edip bu ilişki evlilikle nihayetlenmeyecekse herkes kendi ayrı yolunu çizsin diyeceksin. 31 yaşında bir kadının 2.5 senelik ilişki için evlilik niyetine, beklentisi içine girmesi çok normal. Yaşın 20 olsa ne bu acele derdim ama acele yok ortada.

Back
X