• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeye cesaret edemiyorum

Benim eşim de ailesine çok düşkündür ozellikle annesine bana atmadigi mesajlari atar hergn cok seviyorum seni cok degerlisin benim icin falan dye bode arsive kaydeder hepsini hatra dye ne anlatrsam annesinden dinlerim hepsini gecen gun babasi beni arayip sikayetlendi o da duydu annesini aryip anlatmis hemen herseyi ve esmi cok sevmeme cok iyi anlasmamiza ragmen hergn kvgamz bitmedi bizim evimizde ne yasaniyosa hepsni bilirler kustuk mu barstik mi bise aldk mesla eve niye hber vermednz derler esim de tam bir anakuzusu oldgu icn oturur anltr hemn yani anlyacagnz sevgliniz boyleyse daha smdiden annesni savnuyosa evlennce daha fazlasi oluyo degsmiyo.
Buna nasıl katlanıyorsunuz peki. Yani ben bile şuan da aileme özelimi anlatmam erkek yapınca niyeyse daha itici geliyor.

Bir erkeğin oturup annesine babasına özelini anlatması bana nedense hep çok itici gelmiştir.Ne biliyim azcık cool olan her şeyi anlatmayan adam daha iyi gibi sanki.

Evde ne olsa aile biliyor , magazin haberi gibi çocuğunun evliliğini takip eden anne babalara da diyecek söz bulamıyorum.Çocuğunun eşiyle olan mahrem sorunlarını bile kendi evinde gündem yapan anne babalar biliyorum.Vıcık vıcık bir ilişki türü bence bu.

Eğer bir de anne kötü niyetliyse vay gelinin / damadın haline.Ortalığı karıştırmak için annelik rolünü bile kullanır bazısı iki damla yaş akıtır gözünden falan.Çok çirkin ve hastalıklı durumlar.

Şimdiden böyleyse ilerde korktuklarınızın başına geliceğinizden eminim.Evlendik nasılsa boşanmak kolay değil diye erkekler abarttıkça abartıyor.

Allah yardımcınız olsun vericeğiniz kararlarda.

Annesi birşey buyurunca bizim planlar suya düşer konu her ne olursan olsun. Ama onun dışında kimseyi benden önce tutmaz. Ama annesi elden daha önemli hayatımızda hep olacak sonuçta.

Yukarda ve konunda anlattigin seyler evliligi mahvedebilecek seyler, oyle ufak tefek durumlar degil. Sevgililik baska evlilik baska. Henuz ayni eve girip, gelin olmadigin icin minimum duzeyde etkileniyorsun ama evlenince oyle disardan gordugun gibi olmayacak. Kuzenimde bulmustu boyle anne delisi bir tipi, evlenicem diye tutturmustu, o cocukta aynen boyle yapiyordu.

Hepimiz bir olduk ayrilsin diye dünyanin nasihatini verdik. Kafasinin dikine gitti bir sure ama neyseki sonra kendiliginden bitirdi.
Muhtenelen sende ne soylenirse soylensin "ama mutluyum" diyip devam edeceksin. Ama evlilik sandigin gibi 2 kisiyle olmuyor. Ailesiylede evleniyorsun bir nevi. Evlenince bu sorunlar huzursuzluk yaratmaya baslayinca gorursun mutluluğu, uyumu.

Buna nasıl katlanıyorsunuz peki. Yani ben bile şuan da aileme özelimi anlatmam erkek yapınca niyeyse daha itici geliyor.
Sabrımın son noktasindayim defalarca uyardm benim evmi ailen de olsa kimseye tasima dye ama anlamiyolar evlenmeden once bilmiyodm bn byle oldgnu ailesni cok iyi tanimiyodm evlilige ykin tanistm bilsem asla almazdm hytima dyorum hep.daha bu anlattiklarm en basiti smdi 4 aylik bebegim var dsnmeden kut dye brakamiyosnz iste ama byle devam ederse benim sonum da ayrilik olcak oyle gozukuyo.o yuzden sevgiyle evlilik gtmiyo sdce mntik da bi o kdar onemli emin olun

Haklısınız hepiniz yorumlarınız için teşekkürler. Aslında benim düşündüğüm şeyleri söylediniz ama sevene kolay olmuyor kestirip atmak mücadele etmek vazgeçmemek için elinden gelen herşeyi yapmak istiyor insan. Ama biraz daha mantıklı düşünmeye çalışacağım yani onunla daha net konuşup bu konular hakkında tepkisini ölçeceğim o duruma göre önüme bakarım gerekirse zorda olsa bir ömür vermektense giden 2-3 sene olur

Sabrımın son noktasindayim defalarca uyardm benim evmi ailen de olsa kimseye tasima dye ama anlamiyolar evlenmeden once bilmiyodm bn byle oldgnu ailesni cok iyi tanimiyodm evlilige ykin tanistm bilsem asla almazdm hytima dyorum hep.daha bu anlattiklarm en basiti smdi 4 aylik bebegim var dsnmeden kut dye brakamiyosnz iste ama byle devam ederse benim sonum da ayrilik olcak oyle gozukuyo.o yuzden sevgiyle evlilik gtmiyo sdce mntik da bi o kdar onemli emin olun
Allah yardımcınız olsun. Bebeğinizle mutlu bir yuvanız olur inşallah huzur getirir size. Erkekler gidemezsiniz sanınca daha umursamaz oluyorlar çocuğunuz için tek fedekarlık yapan siz olmayın derim erkeklerin bazen gözünü korkutmak gerekiyor

Allah yardımcınız olsun. Bebeğinizle mutlu bir yuvanız olur inşallah huzur getirir size. Erkekler gidemezsiniz sanınca daha umursamaz oluyorlar çocuğunuz için tek fedekarlık yapan siz olmayın derim erkeklerin bazen gözünü korkutmak gerekiyor
Tesekkurler insallah.hepsi aynı inanın evlendikten sonra gdemezsnz hele cocgunuz vrsa imknsiz olarak goruyolar ama goz korkutmya da alisiyolar bi yerden sonra :) ben hep dyorum esimi cok seviyorum ama daha once ailesni tnimis olsam asla evlenmezdim.ayni seyi ysamak istemiyosanz iyi dusunun alin karsnza knusun anlmiyosa brakin gden iki uc sene olsn tamm bisanmk da var ama evlilikle sevglilik bir degl o kdar bast olmuyo en azndan

Merhaba arkadaşlar

Evlilik nedir fedekarlık mıdır?
Çok sevip kaderim bu deyip bazı şeylerin üstünü örtmek midir.

İki yıllık bir ilişkim var çok seviyorum çok uyumlu birbirine hayatında öncelik tanıtan değer veren değerini ve sevgisini birbirinize her fırsatta hissettiren, maddi manevi bir bütün olan bir çiftiz. Ne istersek yaparız birbirimiz için ne ben onu kırarım ne o beni ikimizde makul gereksiz naz niyaz yapmayan insanlarız.
Herşeyde bana yardım eder bir kadın kadar anlar ev işlerinden yemekten. Hayat görüşlerimiz çok benzer .

Ama sorun yok mu var. Bir numaralı faktör ailesi abla ve abisinin evliliğine çok karışıyorlar ben doğru bulmam böyle şeyleri iyilik yaptık sanıyorlar ama kendiri biz anne babayız çocuklar bizim başımızın çeksin diye gereksiz taleplerle çocuklarının eşleriyle kavgasına sebep oluyorlar. Çocuklarda hata tabi paralarını yediklerini içtiklerini aralarındaki her sorunu annesine yetiştirirmi yahu insan. Birde evli bunlar . Benimkide bunları normal görüyor ve var ki ailemize anlatacağız tabi diyor ama öyle olmuyor ne kadar çok bilseler o kadar karışır aile buda huzursuzluk bence.

Sevgilim annesine aşırı düşkün kızdığı çok nokta var ama bir o kadar da ailesine itaatkar kırmayayım diye alttan alır onlarda elinden geldiği kadar kullanıyor çocuğu. Maddi ve manevi kadın oğlunu kocası yerine koymuş kocasına yaptıramadığı herşeyi benimkine yaptırıyor. Rahatsız olsa da bir durun demeyi bilmez bu kadar fedakâr bir adamla evlenmek ne derece mantıklı ?

En çok korktuğum ailesi ileride huzur vermez herşey karışır sevgilimi yönetir yada istekleriyle bıktırır falan ben mi paronaya yapıyorum acaba . Ama o abi ve ablasını anlatınca hemen kendimi onlar yerine koyuyorum ilerde bizde böyle olacağız moduna giriyorum.

Söz nişan birşey yapmayı çok istiyoruz ama sırf bunlar yüzünden ciddiye bindirmek ten korkuyorum ama çok düşündüm bu sebepler yüzünden ayrılığı da göze alamıyorum yani bir fiil sorunu yaşasam daha cesur olurum ama daha çok büyük birşey olmadan daha doğru kalbim paramparça edilmeden mantık çerçevesinde ayrılığı göze alamadım.
Bu arada annesiyle ben tanışmadan önce
Birkaç ufak problem olmuştu aramızda sevgilimle annesine birşey demeden gereksiz yere bi savunmaya o benim annem sen sonradan geldin mesajları verdi. Baya kavga ettik.
Ailesiyle tanıştım görünüşte iyi insanlar . Ben asla ailesine kötü davranacak durduk yere kalp kıracak bir insan değilim ancak bi durum olsa kendimi savunurum. Ben kötü biriymişim gibi ailesini savunması üzüyor beni bazen.

Bir diğer sorunda biraz yakınlaştık ilişki boyutunda değil ama ve anladığım kadarıyla cinsel sorunları var ereksiyon problemi ve erken boşalma. Hiç laf etmedim kendini kötü hissetmesini diye ama aklıma takılmadı değil. Ben kolayca vazgeçen bir insan değilim de bu tarz şeylerin evlilikte önemi nedir çözümü var mıdır evlendiğimiz zaman tedaviye yanaşır mı kafamı kurcalıyor bu konuları şimdiden açmalıyım bilmiyorum.

Çok sevdiğimi mutlu olduğumu başta da söyledim . Şimdi bu sorunları düşünüyorum sonra diyorsun yaş oldu 24 evlenmeye geç kaldığımı düşünmüyorum daha 3-4 sene var ama en azından artık kafamda soru işareti olmasın onunla bir ömür geçerebileceğimden emin olmak istiyorum. Mükemmel insanı bulamayacaksın hep bazı sıkıntılar olacak bu benim kaderim diye devam mı etmeli. Çok emek verdik şimdi ayrılıp yeni birilerini tanımaya emek vermeye gözüm yemez ki. Ayrıldık diyelim ne garanti ki daha sorunlu biri karşıma çıkmayacağı. İlk buluştuğumuz birine annen baban nasıl herşeye karışır mı diyeceğim cinsel sorunun var mı diye mi soracağım. Olmaz bu iş böyle gene birini tanısam sevdikten sonra iş işten geçiyor biraz gene aynı şeyleri yaşayacağım. Yani benim düşüncem onun kadar uyumlu olduğum biri birdaha karşıma çıkar mı bilmiyorum.

Hayatımda hep deneyerek öğrenmeyi seçen biriydim ama evlilik bi kere olsun ister her insan şimdi cesaret edemiyorum hep ileride ayrılma korkusu var evlenince değişecek korkusu ne dersiniz sizler özellikle evlilerin yorumuna ihtiyacım var . Bu sorunlar ileride büyür mü?
Sevgilinin abi ve ablasının evlilikleri gözünün önünde örnek aynısı sanada olacak biliyorsun senin yerinden olsam 30yaşından önce evlenmezdim eşin dört dörtlük olsa bile ailesi sorun olabiliyor zaman zaman pişman oluyorum erken evlendiğime geç evlenir o zaman uğraşırdım bu sorunlarla diyorum.

Merhaba arkadaşlar

İki yıllık bir ilişkim var çok seviyorum çok uyumlu birbirine hayatında öncelik tanıtan değer veren değerini ve sevgisini birbirinize her fırsatta hissettiren, maddi manevi bir bütün olan bir çiftiz. Ne istersek yaparız birbirimiz için ne ben onu kırarım ne o beni ikimizde makul gereksiz naz niyaz yapmayan insanlarız.
Herşeyde bana yardım eder bir kadın kadar anlar ev işlerinden yemekten. Hayat görüşlerimiz çok benzer .

Ama sorun yok mu var. Bir numaralı faktör ailesi abla ve abisinin evliliğine çok karışıyorlar ben doğru bulmam böyle şeyleri iyilik yaptık sanıyorlar ama kendiri biz anne babayız çocuklar bizim başımızın çeksin diye gereksiz taleplerle çocuklarının eşleriyle kavgasına sebep oluyorlar. Çocuklarda hata tabi paralarını yediklerini içtiklerini aralarındaki her sorunu annesine yetiştirirmi yahu insan. Birde evli bunlar . Benimkide bunları normal görüyor ve var ki ailemize anlatacağız tabi diyor ama öyle olmuyor ne kadar çok bilseler o kadar karışır aile buda huzursuzluk bence.

Sevgilim annesine aşırı düşkün kızdığı çok nokta var ama bir o kadar da ailesine itaatkar kırmayayım diye alttan alır onlarda elinden geldiği kadar kullanıyor çocuğu. Maddi ve manevi kadın oğlunu kocası yerine koymuş kocasına yaptıramadığı herşeyi benimkine yaptırıyor. Rahatsız olsa da bir durun demeyi bilmez bu kadar fedakâr bir adamla evlenmek ne derece mantıklı ?

En çok korktuğum ailesi ileride huzur vermez herşey karışır sevgilimi yönetir yada istekleriyle bıktırır falan ben mi paronaya yapıyorum acaba . Ama o abi ve ablasını anlatınca hemen kendimi onlar yerine koyuyorum ilerde bizde böyle olacağız moduna giriyorum.

Söz nişan birşey yapmayı çok istiyoruz ama sırf bunlar yüzünden ciddiye bindirmek ten korkuyorum ama çok düşündüm bu sebepler yüzünden ayrılığı da göze alamıyorum yani bir fiil sorunu yaşasam daha cesur olurum ama daha çok büyük birşey olmadan daha doğru kalbim paramparça edilmeden mantık çerçevesinde ayrılığı göze alamadım.
Birkaç ufak problem olmuştu aramızda sevgilimle annesine birşey demeden gereksiz yere bi savunmaya o benim annem sen sonradan geldin mesajları verdi. Baya kavga ettik.
Ailesiyle tanıştım görünüşte iyi insanlar . Ben asla ailesine kötü davranacak durduk yere kalp kıracak bir insan değilim ancak bi durum olsa kendimi savunurum. Ben kötü biriymişim gibi ailesini savunması üzüyor beni bazen.

Bir diğer sorunda biraz yakınlaştık ilişki boyutunda değil ama ve anladığım kadarıyla cinsel sorunları var ereksiyon problemi ve erken boşalma. Hiç laf etmedim kendini kötü hissetmesini diye ama aklıma takılmadı değil. Ben kolayca vazgeçen bir insan değilim de bu tarz şeylerin evlilikte önemi nedir çözümü var mıdır evlendiğimiz zaman tedaviye yanaşır mı kafamı kurcalıyor bu konuları şimdiden açmalıyım bilmiyorum.

Çok sevdiğimi mutlu olduğumu başta da söyledim . Şimdi bu sorunları düşünüyorum sonra diyorsun yaş oldu 24 evlenmeye geç kaldığımı düşünmüyorum daha 3-4 sene var ama en azından artık kafamda soru işareti olmasın onunla bir ömür geçerebileceğimden emin olmak istiyorum. Mükemmel insanı bulamayacaksın hep bazı sıkıntılar olacak bu benim kaderim diye devam mı etmeli. Çok emek verdik şimdi ayrılıp yeni birilerini tanımaya emek vermeye gözüm yemez ki. Ayrıldık diyelim ne garanti ki daha sorunlu biri karşıma çıkmayacağı. İlk buluştuğumuz birine annen baban nasıl herşeye karışır mı diyeceğim cinsel sorunun var mı diye mi soracağım. Olmaz bu iş böyle gene birini tanısam sevdikten sonra iş işten geçiyor biraz gene aynı şeyleri yaşayacağım. Yani benim düşüncem onun kadar uyumlu olduğum biri birdaha karşıma çıkar mı bilmiyorum.

Hayatımda hep deneyerek öğrenmeyi seçen biriydim ama evlilik bi kere olsun ister her insan şimdi cesaret edemiyorum hep ileride ayrılma korkusu var evlenince değişecek korkusu ne dersiniz sizler özellikle evlilerin yorumuna ihtiyacım var . Bu sorunlar ileride büyür mü?
Sorduğunsorular içinde neden böyle hissetmenin cevapları var aslında. Ama kuzum ilerde degisir mi veya degistirebilirmiyim diye soruyorsun galiba.. ama sana net bir cevap vereyim DEĞİŞMEZ. bu adamdan BİR cacık olmaz. Cicim ayında böyle olan diğer ayda nasıl olur bilemem . Seçim senin. İlerde daha iyiside çıkabilir kaşına. Baskasini bulamam zaman kaybi.. aman elimin altindakiyle evlenirim modunda olmayin.

20 yillik evliligim anasi yuzunden bitiyor, ne olur iyi düşünün,.simdi tahammul ettigin seylere evlenince kesinlikle tahammul edemiyorsun.o zaman askta bitiyor saygida. Benim kv 20 yil ugrasti muradinada erdi.

20 yillik evliligim anasi yuzunden bitiyor, ne olur iyi düşünün,.simdi tahammul ettigin seylere evlenince kesinlikle tahammul edemiyorsun.o zaman askta bitiyor saygida. Benim kv 20 yil ugrasti muradinada erdi.
Çok üzüldüm sizin için bela okumak geliyor öyle anneler için içimden ya. Anne onlar ya oğulları onların ağzına baksa bile anneler git ailene önem ver onlarla mutlu ol demeli ama nerde bizim memlekette

Çok üzüldüm sizin için bela okumak geliyor öyle anneler için içimden ya. Anne onlar ya oğulları onların ağzına baksa bile anneler git ailene önem ver onlarla mutlu ol demeli ama nerde bizim memlekette
Ben sükrediyorum artik o kadindan kurtulacagima, ama 4.5 yasinda oglum var, encok onun icin uzuluyorum. Ana kuzusu erkekler aile olmayi beceremiyorlar. Inanin zor oluyor cok yipraci oluyor. Evlenirseniz allah yardimciniz olsun.

Dikkatli ol derim ben. Ben senin yerinde olsam evlenmezdim. Evlilik sevgilik gibi değil. Kendine ait bir hayatın olsun istiyorsan olmaz bu adamla.

Sevgilinle ilgili kafana takilan her sorunla ilgili carsaf carsaf basliklar var burada..
Yasin daha cok genc, isleri ciddiye bindirmeden once tekrar tekrar dusunmeni oneririm sana.
Aileye duskun olmak baska, anneci olmak ise bambaska seyler. Ceremesini sen cekersin sonra. Hele ki cinsellik.. eger gercekten boyle bir sorunu varsa, onun acisi da senden cikacaktir, baska sekilde erkeklik taslamaya calisir sana.
Simdi iyi olabilirsiniz ama evlilik sevgililige hic benzemez. Bir gun uyanip ben bu adamla nasil evlenmisim demeden once, iyi tart karsindakini.

A
Ben sükrediyorum artik o kadindan kurtulacagima, ama 4.5 yasinda oglum var, encok onun icin uzuluyorum. Ana kuzusu erkekler aile olmayi beceremiyorlar. Inanin zor oluyor cok yipraci oluyor. Evlenirseniz allah yardimciniz olsun.
teşekkür ederim. Ama baya bir düşüneceğim tekrardan. Çünkü her ciddi bir adım atmak istediğimde ufak da olsa bu konularla alakalı birşey oluyor vazgeçiyorum.

Sevgilinle ilgili kafana takilan her sorunla ilgili carsaf carsaf basliklar var burada..
Yasin daha cok genc, isleri ciddiye bindirmeden once tekrar tekrar dusunmeni oneririm sana.
Aileye duskun olmak baska, anneci olmak ise bambaska seyler. Ceremesini sen cekersin sonra. Hele ki cinsellik.. eger gercekten boyle bir sorunu varsa, onun acisi da senden cikacaktir, baska sekilde erkeklik taslamaya calisir sana.
Simdi iyi olabilirsiniz ama evlilik sevgililige hic benzemez. Bir gun uyanip ben bu adamla nasil evlenmisim demeden once, iyi tart karsindakini.
Çok zor bu işler ya of :( ben emin değilim galiba ilişkimden çünkü bir an onu kocam gibi hayal ederken bir anda birşey söylüyor yüzünü görmek istemiyorum nasıl böyle davranabiliyor bitti moduna geliyorum. Biteceğiz galiba ama ne zaman kim bilir

nisan icin acele etme
ayrilma da..
ama ayrildiktan sonra dort dortluk bir kv bulacagina cok guvenme..cunku genelde gelin kv catismasi olucak oluyor..gulu seven dikenine katlanir hesabi bizler nasil katlaniyorsak sende katlanicaksin cnm ..cinsellik konusunda erkwn bosalma genelde zamanla duzelen bisey..sevgilinin ilk iliskisi sensen belki cok heycanlaniyodur alistikca duzelebilir bunu da takma bence cok ilerde devam ederse ozaman doktora gider olur biter yani

Merhaba arkadaşlar

Aileler önemli ama kişilikler daha önemli. Örneğin eşimin annesi çok pimpirikli korkak bir karakter. Arabaya biner yol boyu okur. Her frende ay üf der. İnsanı çileden çıkartacak duruma getirir. Eşim bisiklet sürmeyi bile bilmiyordu evlendiğimizde ama annesinden uzakta olduğunda kendi benliğini bulmuş gelişmişti. Şuan ailesini karıştırmaz. Mesela tatile gideriz gidince haber veririz. Ya da net bir şekilde biz tatile şuraya gidiyoruz deriz. Sevgilinden eminsen ailesi sorun olmaz ama değilsen bence büyük sorun var demektir

Back