Kendi kararlarınızı verecek yaşta bireyler olabilirsiniz fakat “evlilik için” aynı şeyi düşünmüyorum. Başka konular için demiyorum bakın, “evlilik kararı” için yaşlarınız küçük
Erkek arkadaşınızın işe girdiğini ve sizinde babanızdan kalan aylık maaşla geçindiğinizi belirtmişsiniz. Bir şey sorabilir miyim, Ülgen’in işi nedir ? Madem Ülgen akademisyen olmak istiyor ama aynı zamanda mesleğini eline almadan evlenmek istiyor, o halde evlendikten sonrası için sağlam bir işe sahip olması gerek. Evin ihtiyaçları bir yana, gençsiniz gezmek tozmak birlikte vakit geçirmek sosyal aktiviteler yapmak istersiniz. Sonuçta akademisyen olmasına 6 yıl kadar bir süre var… Öte yandan çalışan bir kadın olacağınızı belirtmişsiniz ama şuan çalışmıyorsunuz ve bir mesleğiniz yok. Sanırım evlendikten sonra hemen halihazır da garanti bir işiniz var ki ona güveniyorsunuz diye düşünüyorum… aksi tam kendi ayakları üzerinde durmadan bir yola girmek olur buda pek sağlıklı bir düşünce tarzı değildir. Babadan kalan aylık maaş olsa da ben çalışmanızı öneririm tabi yine siz bilirsiniz. Sade nikah ve az eşya gibi istekler sizin tercihinizdir ona bir şey diyemem. Fakat bu ülkede borçsuz harçsız evlenip yinede rahat veya istedikleri şekilde yaşayamayan bir çok insan olduğunu söylemek isterim, aklınızın bir köşesinde dursun. Ha bu noktada evlilikten ve hayattan beklentileriniz nedir sorusu önemli. Şuan bu soruyu cevaplayacak kadar kendinizi ve hayatı tanıdığınızı düşünüyor musunuz ? Bazı şeylerden kısabilirim diye düşünseniz bile ilerleyen zaman neyi gösterir bilemeyiz… zaman geçtikçe çağ da değişiyor. Her halükarda ayağı yere sağlam basıp ondan sonra evlilik kararı almak mantıklı olandır. Zira evliliği besleyen bir çok şey vardır ve bunların eksikliği ilerde sorunlara yol açıp evliliği zedeleyebilir
Daha henüz evli bile değilken aileyle küsecek kadar yersiz samimiyetleri komik ve doğru bulmuyorum. Fakat sizin durumunuzda, aile özleminiz olduğu için sizi anlasam bile, aileye bu denli körü körüne girme samimi olma çabanızı biraz tehlikeli buluyor, suistimale açık olduğunuzu düşünüyorum. Daha şimdiden kompleksler ve anlaşmazlıklar yaşanmaya başlamış, sonu nereye gider bilemiyorum ama bence sizin “ben kimsesizim” kompleksinizden kurtulmanız, ablasınında “kardeşim beni sildi” kompleksinden kurtulması lazım
Umarım her şey gönlünüzce olur