• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek mi evlenmemek mi işte bütün mesele bu?

yoygun0891

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
366
0
96
44
Konya
slm kızlar gene ben ve benım gene işin içinden cıkamadıgım bı konu daha bu konu yuzunden neredeyse psıkologa gıtmeyı dusunurken gordumkı benım derdımın bı farklı versıyonu acılmıs ve bayada ılgı gormus anladımkı boylesı konular yamana atılmıyor cevap verıyorsunuz allah sızlerden razı olsuniyiki varsınız ve varlıgınızda daim olsun ıns.
neyse ben konuma geceyım başta sıze hayatımı anlatayım annem şizofrenı hastası onunlada ılgılenen bı benım yanı evdekı maılcek ılgılenıyoruz ama hastanesıyle doktoruyla ve zaman zaman rahatsızlıgının kızışma dönemı oluyor o donemlerındekı sakınlaştırılmesıylede ben ılgılenıyorum bu aradada ablalarım evlı sehır dısında hepsının derdıde kendısıne gore onlardan hayır yok yanı evdede tek kız benım evın temızlıgı carsı pazarı yemegı camasırı aklınıza ne gelırse hepsıde bende ben akşamdan kalan bardagı salondan almasam alıpda mutfaga goturen yok saolsunlar yanı ev tamamıyle ustumde aman boşver bugunde sunu yapmayım deme gıbı bı luksumde yok ve artı maddı yonde bende bı taraftanda calısmak zorundayım calısıp evede maddı yardım yapmak zorundayım calısıyorumda bı taraftanda gunduz iş akşamda ev işi yanı hersey benım ustumde bıde butun bunların yanında 5 yıllık bı ilişkim var bırbırımız sevıyoruz ama sorun sevgılım asırı kıskanc erkekle tokalaşmama kızar ızın yok etek ve elbıseyı yaklaşık ıkı yıldır asla ve asla gıymısliğimde yok yakası acık asla.. bırıyle telde konussam kım dı o dugune dernege gıtmek ıstesem olay bırıncı sebebı ustune ne gıyecen ve ıkıncı sebebıde gobek atacanmı dans edecenmı bunlar yuzunden dugune aılemle gıtmek ıstesem kavga cıkar ızın vermez ama butun dedıklerını alttan alabılyıorum ama dugun dernek aılemle bı yere gıtme ısınede laf edınce zıvanadan cıkıyorum bende tepkımı koyuyorum uzun saatler telde bunların muhabbetı gecıyor bırde adamımda bı dil varkı sormayın adamı ıkna etmekde ustune yoktur saolsun gercı bu mevzularda benıde ıkna edemıyor ama ıknaya calıscam dıyede saatlerce konusuyoruz bende aksılık bu ya asla öle cok acık secık gıyınen bı ınsan degılım ole şuh kahkalar atma olsun dıkkat cekmek olsun asla yapmam bunları cunku sahıyetım degıl butun bunların yanında bıde bu kadar bastırıcı olması acıkcası canımı cok sıkıyor ha bu arada ona haber etmeden hele bı bakkala falan gıdeyım allah yanı benım derdımse zaten ustumde cok yük var kolay degıl evle ılgılen anne babanla ılgılen maddı yonden calısmak zorunda ol iş yerınde kahır cek patronlara cevap verememe cunku ısınden olursan eve ekmek parası goturemezsın stresı onu cek bunu cek bıde ustune sevgılımın benle evlenme ıstegı şimdi dıyorum babamın evınde bunlara karısan adam yarın evlenınce neler etmez bana ya ıkı sene oldu etek elbıe gıyemıyorum vıtrınde gordumde ıcım gıdıyor bıde guzelde fızıgım var hanı gıydımdı yakısıyorda ama yasak bunları dıyorum yok dıyor neler demedımkı yasımda oldu 31 benıde bu yasıma kadar hıc ole cıceklı cıkılotalı ıstemeye gelende olmadı hayatımda bır kere bıle gorucu agırlıyamadım hanı kalbımın bı yerınden evlenmek gecıyor sevıyorum ama bı taraftanda bu akdar kıskanc ve baskıcı olması benı korkutuyor yav zaten ole cok asırı yaptıgım bı erkegı rahatszı edecek halvı hareketlerım yok normal bı ınsanım zaten bıde ustune butun bu normallıge ragmen bolesı baskıda gorunce zıvanadan cıkıyorum sevıyorumda ama ne dıyecegımı napacagımı sasırmıs durumdayım bana bı akıl verın ben 31 yasıma geldım babam tarafından daha bır kere kızım bunuda gıyme dedıgını surayada gıtme dedıgını duymadım cunku gayet normalım sınırlar cercevesınde yasıyorum zaten sıkıntılarım dız boyu bıde ustune bolesı sacma sapan seyler gelınce aklım fıkrım karısıyor hanı hayatım cok rahat olurda yaşamısımdır yasayacagımıda gozumde bısey kalmamısdırda hadı razı olayım hayatım zaten hep bı eksıklıkle geldı gectı zaten bıde ustune bu baskılar of of sızce ben napayım evlensem dahı bıle babamın evı hep ustumde kalacak her daım ayagımın bı tarafı annemın evınde olmak zorunda kalacak cunku annem ne yemek yapabılıyyor eskısı kadar nede bulaaşık yıkayabılır ole durumlarda cokda ıyı degılkı ben evlenınce bı kadın tutsakda o yapsa ablalarım hep sehırdısındalar aynıs ehırde olanda bı ben olucam ama dıyorum evlenınce hem kendı evım bıde annemın evı ıkıye ayrılacam bıde arkaından cocuk
hanı aklımın da bı tarafı hıc evlenme otur oturdugun yerde dertsız basına iş alma dıyor bı tarafımda evleneyım dıyor ama sevgılımın butun bu yaptıgı sacmalıklarda gozumu sıddetıyle korkutuyor gelecek kaygısı yaratıyor bende ya dahada sacmalarsa dıye onunda aılesyle gorusuyorum benımkıler bılmıyor ama onun aılesı benı yakından tanır onlardada tık yok 5 sene gecmıs sız ne yapacaksınız ne zmaan evleneceksınız dıyen bı ana baba degıller amacları ogulları evden gıtmesınde getırıdıgı para kaybolmasın bıde tutturmuslar yoygunla aynı eve bızım yanımıza evlenın dıye ılk duydugumda zıvanadan cıktım uleyn benım zaten derdım bana yeter bu yasıma kadar ev hep ustume yuk olmus dert olmus bıde onun anasını babasını cekecem oldu cnm bıde evde bekar bı kız bı erkek kardeşler varkı onlardanda saolsunlar 5 yıl gectı ne bı ılgı ne bı alaka gordum kaynanada dahıl daha bı kere kızım dedıgını duymadım ben bunlara gelın gıtmem bıldıgınız hızmetcı gıderım aman oda eksık kalsın o kesınlıkle olacak ıs degıl de ıste bıze bu kadar zaman sonra sundukları ımkan bu ogullarını sagdılar ınek gıbı yedıler bıze gelınce yok kıra nasıl odersınız faturaları naparsınız bızım oglanın kenarda hıc bıseyı yok falan falan ha bı de bu dert var dabı babasının emekklılıgı falan yok sagdece evlerının bırı kendılerının bırısıde kırada kırayla gecınıyorlar ama merkezı bı yerde ve ıyıde kıra alırlar kızda oglanda benımkısıde calısır ona ragmen bıze gelınce para yok ama ısın kotusu bızdede yok evın gecımını saglayan benım zaten bıde ben evlensem babamlardada maddı sıkıntı meydana gelecek of offfff EVLENMEKMİ EVLENMEMEKMİ İŞTE BUTUN MESELE BU....

yanlız sole bı durumda var ınsanın kendı aılesı olunca her ne kadar ınsana sıkıntıda yaratsa ınsan cekebılıyor yanı ben abbamın evınde ne kadar sıkıntıda ceksem ole genckızlar gıbı her ıstedıgıme rahat rahat kavusamasamda ustumde herdaım bı sorumluluk olsada ve butun bunlar benı kımı zaman yorsada genede cekebıyorum rabbım sabır verıyor ama bundan harcıne kapasıtem kalmadı artık bende yoruldum ya artık bende rahat bı hayat yasamak ıstıyorum hem maddı hem manevı sımdı bu sevgılımle evlenırsem muhtemelen maddı sıkıntılarımız olacak bıseyı yok cunku aılesıne vermekden bu arada saolsunlar bıze bırakmıyorlar adama baskıyla alıyorlar ha bıde manevı sıkıntı benı bukadar daraltmasıda var yok onu yapma yok bunu gıyme yok suraya gıtme yanı canının ustedıgı cektıgı hıc bırseye ızın yok evlılık bumu ya EVLİLİK NEDİR? NASIL YAŞANIR? SİZ NASIL YAŞIYORSUNUZ? VE ASLINDA NASIL YAŞANMASI GEREKİR Kİ INSAN MUTLU OLSUN???

5 senelik bir ilişki,sorumsuz bir ailesi var diyorsun.bir de çok aşırı kıskanç.kararını etkilemek istemem ama evlenmek insanı bir adım daha ileri götürmeli.bu adamla hayatına bir düzelme ya da katkı gelecekse evlen ama iyi düşün.sana artısından çok eksisi varsa evlenmek konusunda iyi bir karar vermelisin.evlenmek demek mutluluk demek değil.onca sorununun içinde bir de baskıcı bir adamla yaptığın evlilik yüzünden sıkıntı çekmeyesin.allah hakkında hayırlısını versin.

yorgun arkadaşım evlenip yorgunluğuna yorgunluk katarsın bu adamla .... senin anlayışlı mantıklı olgun biriyle evlenmen gerek ki ailenle ilgilenebilesin.ayrıca sözüm meclisten dışarı afedersin ama eşek olunca semer vuran çok olurmuş ya o hesap sen almışsın evin tüm yükünü ablanlar evlenip yırtmışlar .böyle şey olurmu sitem et sesini çıkar birazda onlar ilgilensin yükünü alsınlar senin..okurken benim içim şişti valla..ki normalde pek yorum yazmam derdim var topiklerinde.Allah yardımcın olsun canım ama pek hayırlı olacak gibi gelmedi bana bu adamla gidişatın:45:

yorgun arkadaşım evlenip yorgunluğuna yorgunluk katarsın bu adamla .... senin anlayışlı mantıklı olgun biriyle evlenmen gerek ki ailenle ilgilenebilesin.ayrıca sözüm meclisten dışarı afedersin ama eşek olunca semer vuran çok olurmuş ya o hesap sen almışsın evin tüm yükünü ablanlar evlenip yırtmışlar .böyle şey olurmu sitem et sesini çıkar birazda onlar ilgilensin yükünü alsınlar senin..okurken benim içim şişti valla..ki normalde pek yorum yazmam derdim var topiklerinde.Allah yardımcın olsun canım ama pek hayırlı olacak gibi gelmedi bana bu adamla gidişatın:45:

valla guzelım bwnım ablamlara yaptıgım sitem ıde gectı ısyana geldı cattı ama elden debısey gelmıyor malesefkı ah vah deyıp dınleyıp dınleyıp gerısın gerı memleketlerıne donuyorlar bu arada erkek arkadasımda baya baya baskısınıda surduruyor bu pazar gunu dananın kuyrugu kopacak konusacaz bakalım ben ıstemıyorum dıyecem ama bakalım ntıce ne olacak her seyın hayırlısı netıceyıde burayada yazıcam

Back