• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden çeyizini kullananlar var mı?

pogacaayak

2012- ∞
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
8.838
1.110
148
Arkadaşlar benim ne zaman evleneceğim bilinmiyor, belki hiç evlenmem orası da meçhul :) yeni çalışmaya başladım, haliyle evime bir şeyler alıyorum. Evlenince de kullanırım mantığıyla alıyorum bunları, yani binevi çeyizim olacak şeyleri kullanıyorum. Aranızda hiç çeyizini evlenmeden kullanan var mı? Evlenince insanın hevesi gidiyor mu o eşyalara karşı? Ben her şeyiyle yeni bir ev hayal ediyordum; ama şu an böyle de olabilir demeye başladım, sorun yok aslında benim açımdan. sadece deneyimleyenlere sormak istedim.

cnm valla ortada hiç ceyizim yokki kullanayım:60:almıyorum daha bir şey evlenmeme daha 2 buçuk yıl var tarih belli ama annem aldırmıyo modası geçer hevesin gider diye 1 sene kala alacam ama sana fikrimi söyleyim aslında alıp alıp koymamak gerekir bi süreden sonra daha güzelleri çıkıyo onlarda hevesin kalıyo en doğrusu nişanlanınca düğüne az kala alınması daha iyi bence

ailemin yanında çalışsam benim için de sorun değil; ama işte başka bir yerde çalışınca ev tutuyorsun ve mecburen eve bir şeyler alman gerekiyor. ya ikinci el ya yeni. o sebepten almam gerekiyor tekstil dışında bazı şeyleri... zorunlu eşyaları diyelim. ilerde de kullanmak istiyorum, o kadar para veriyorum birkaç sene kullanıp köşeye atmak, birine vermek mantıklı gelmiyor, o kadar zengin değilim :)

Merhaba,
Kasım'da düğünüm var. Ailemden uzakta çalışıyorum ve eşim benim görev yaptığım yere gelecek. Ağustos'a kadar yurtlarla idare ettim, Ağustos'ta ev tuttum on beşinden itibaren evde yaşamaya başladım. Çeyizim için bir sürü bir şey almıştım zaten, onları yerleştirdim ve bir kısmını kullanmaya başladım. Ancak bende tarihler belliydi, ne zaman evleneceğimiz vesaire. Zaten düğün fikrinin oluşması sonucunda çeyiz hazırlığına başlamıştım.
Göz elbette her şeye alışıyor, sıradanlaşıyor her şey. Bu süreci düğünden önce yaşadım ben. Aksesuarları en sona bırakıyorum ki en azından onların eve kattığı farklılıkla yetineyim :)
Başka yerde çalışan arkadaşlarım da vardı, evlenme planı olanlar sıfır eşyayı seçtiler; henüz öyle bir planı olmayanlar ikinci el eşyayla geçiştirdiler durumu. Tabii ben her şeyin en iyisine tek başımayken de :) layığım diyosan yepyeni şeyler almaya devam edebilirsin henüz ortada bir tarih olmamasından dolayı eşyaların eskiyeceğini de hesaba katarak elbette :)
Hem her şey hazır olunca erkeklere yapacak bir şey kalmıyor, gelip kuruluyorlar :)))

evet ya, bir arkadaşım " e erkek tarafına ne kalacak bu durumda" demişti gülerek :) ama sağolsun, bana yardım edeceğini söyledi sevdiğim, sıkıntıya gireceğimi sanmıyorum. bakalım... eski almak saçmamam geliyor. hiç evlenmeyecek olsam bile, hep eski eşyalarla yaşamak zorunda olmak anlamına mı geliyor bu :S yenisi en iyisi...

Back
X