Hormonlarla ilgisi yok bu benim evliliğim bittiği anda aldığım bir karardı.
E madem evlendigin insanın ailesinin senin boşandığıni bilmemesi senin icin önemli,madem 'aile tarafından hoş karsilanmamak' seni rahatsız edecek neden sevgilin 'ben ailemi tanıyorum,hoş karsilamazlar. Seni hafif gorurler' dediğinde güzelim tatilini adama zehir ettin?
Demek ki sen de onun ailesine yalan söylemesine vesile olacaksın. Ayrıca demek ki sen de gerikafali ailesinin seni evlendi boşandı diye yaftalamasini istemiyorsun . Madem böyle bir insansın neden onun gerikafali ailesinin sorun cikaracagini ve seni yaftalayacagini bildiğin halde aynı evde yaşadığınızı ve beraber Tatile gittiginizi öğrenmemesini mesele yaptın?
Bence davranışların arasında tutarsızlık var.
Benim ABD'li bir sevgilim vardı, geldiğinde İzmir'e gitmeyi coook istiyordu, ben de kendimi ayarladım , 'cuma aksam çıkabiliriz' dedim. 'ailene ne dedin?' diye sordu, 'hiiic, tek gideceğim iste' dedim. 'hayir ,yapmamalisin, bir erkek için yalan soylememelisin. İstersen ben izin alayım babandan' dedi, tabii ki istemedim çünkü aile yapım buna uygun değil. O da çok istedigi İzmir'e efes'e gidemedi. Geçen konunu okuduğum zaman o çocuk aklıma gelmişti. Ama o tutarlı bir insandı, film izleyecekken bile ben 'ölümüöpfilmizle.com' gibi sitelerden bir film açmıştım, 'ben hırsız degilim' diye hiddetlenip telif melif ,bir şeyler söyleyip Internetten parayla film kiralamisti. On ay süren ilişkimiz boyunca da yalana, haksızlığa vs hep ayni tavrını sürdürmüştü, tutarliydi.
Ama sizinki o da değil. O an canınız sıkılmış,kavga çıkarmak istemiş 'ne demek ailen beni hafif görür,o zaman benle tatile cikmasaydin,benle aynı evde yaşamasaydin!!! Ben nasıl anneme söylüyorum,kime ne otuz yaşındayız, dürüstlük çok önemli,bugün ailesine yalan söyleyen yarın bana yalan söyler. Hem sen utanıyor musun benden!!!!' diye tatsızlık çıkarmışsiniz,güzelim tatilinizin içine etmişsiniz.
Bugünse 'ailesi beni evli bilmesin/yalan söyleyelim' diyorsunuz. Aslında şimdi 'benden utanıyor musun,ne münasebet gizlemek, madem seni rahatsız ediyor baslamasaydik' falan diye tatsızlık çıkarman gerekirdi.
Ayrıca benim babamın da ikinci evliliği, üstelik ilki birkaç ay sürmüş. Ustelik dedemler köyde kime soruştursalar 'o büyük şehirde alemci olmuş,bardan cikmaz' diye hakkında kötü konuşmuşlar:) Buna rağmen , otuzbes sene önce olmasına rağmen annem herkesi susturmus,sevmiş evlenmiş..ne kimse ağzını açıp eski evlilige dair bir şey ima edebilir ne onu yargılayabilir. Seçtiği adamla da çok mutlu bir evliliği var.
Bizim sulalenin yarısından çoğu boşandı, bosananlarin yarısi evlendi. Hiç de duymadım ki aileden gizlendiğini. İkinci evliliği yapacak kadınla evlenen erkek tanıdıklarım da var, dillendirilmese bile bilirdik yani,gizlenen ya da kinanan bir şey olmadı asla.
Duyulmayacak bir şey de degil. Çağrı merkezlerinde bile kaçak sistem var, adres nüfus kayıt bilmemne bakılıyor el altından. Eğer kötü niyetli insanlarsa buradan bakabilirler . Ya da geleneksel insanlarsa sizi soruşturmak için ona buna sorabilirler . Ailenizle neden görüşmediginizi sorgularken biri ağzından kacirabilir, nikahiniza davetsiz bir akraba,komşu,arkadaş vs gelip bosbogazlik yapabilir, en basiti davetliler kendi arasinda 'ay masallah, yeni gelin gibi gelinlik giymiş,bahtı bu sefer gülsün' diye bosbogazlik yapabilir,duyan olur yayar falan... Boşanmanız aslında mesele bile olmayacekken bu sekilde yalanla ise baslamaniz sizi de kötü yapar,boşu boşuna huzurunuz kacar.
Bence hiç girmeyin bu yola,o ailesiyle konussun, ailesi hazmedince 'sakin onun yanında konusunu acmayin' desin, öyle tanışma vs islemlerine başlayın.