Evlenirken aile ile evleniyorsun ??

size birsey diyeyimmi simdi sizin ailenizle araniz iyi gidip geleceksiniz aileniz sizi el ustunde tutacak.esinizde ister istemez kendi ailesiyle kiyasliyacak uzulecek bunalimlara girip cikacak yeri gelecek size tavir yapacak belki de ailenize..
sonra diyecek bi senin ailen yok benimde ailem var cunku eksilligini hep hissedecek bizde gidip gelecegiz sonra bir bakmissin sizden yani esinden cok aileci olmus.

size birsey diyeyimmi simdi sizin ailenizle araniz iyi gidip geleceksiniz aileniz sizi el ustunde tutacak.esinizde ister istemez kendi ailesiyle kiyasliyacak uzulecek bunalimlara girip cikacak yeri gelecek size tavir yapacak belki de ailenize..
sonra diyecek bi senin ailen yok benimde ailem var cunku eksilligini hep hissedecek bizde gidip gelecegiz sonra bir bakmissin sizden yani esinden cok aileci olmus.
Bu ihtimali degerlendirdigim icin ipleri koparmamaya calisiyorum..suan bile bunalimda

Aile ile de evleniliyor sözü erkek ya da kız tarafına cesaret veriyor karışması için çok ciddiyim. Böyle sacma bir lafı kim çıkarmışsa Allah bildiği gibi yapsın!!! Yok gülüm takılma böyle şeylere senin ailen nerde bunun ailesi diyebilir bu çok normal bir tepki ama aile karşına alır açıklama yaparsan eminim anlayış gösterirler. Sevdiğin adam iyiyse gerçekten tanıdığına inanıyorsan salla gitsin ailesini. Sen eşine eşlik yapacaksın onlara değil
aile ile evleniyor sozune siz nerden bakiyorsunuz anlamadim.insan ailesinin huyuyla suyuyla ailesinde gordukleriyle tecrube ettikleriyle bi yuva kuruyor ve kendi kurdugu ailesindede bunu gosteriyor.birde burdan bakin.insan ailede gorduklerini ogrenir.yasadiklarini uygular.bu yuzden aile cok onemli diye bas bas bagiriyoruz.

Ay zor bu işler.ne desek yanlış olur.sansına bakalım evlendikten sonra neler olcak.bence hiç karışma olumlu olumsuz...

Ben esimle degil annesiyle evlenmisim. Kocam dedigim adam halen annesine gobek bagiyla bagli yasiyormus. Bagirmalar ilgisizlikler hakaretler sayesinde bosaniyorum. Karsindaki insani bol bol ölç biç tart öyle karar ver.

Derler..
Evlilik karari aldigim kisinin ailesi cok ilgisiz daha once bahsetmistim.henuz nisan soz olmadi zaten orada asiri bir destek beklemiyoruz ama cocuklarina karsi asiri ilgisizler.kisa bir issizlik donemi gecirdi. biri bile arayip oglum ne yaptin diye sormadi..yardima ihtiyaci oldugunu soylemedigi icin yok diye dusunuyorlar.biz aile baglari cok sıkı bir aileyiz.bu tavirlari diger konularda da devam ederse dengeyi nasil kurucam??ailesine karsi ofke halinde suan.evlenince gitmicez diyo..

Ailesi hakkinda cok buyuk seyler soylemesede cok dolu oldugunu soyluyor peki neden konusmuyosun dedigimde biriktiriyorum diyor..nasil davranmam lazim evli arkadaslarim ? Bazen o kadar uzuluyorum ki haline.en son ne zaman gorustuler bilmiyorum.onda da zorla git diye israr ettim.ailesinden biri demiyor ki ziyarete gidelim.aklim durdu..ben kalabalik civil civil bir aile olmayi cok istedim cunku bende yalniz buyudum hep..bana tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim
Ben de elim
Derler..
Evlilik karari aldigim kisinin ailesi cok ilgisiz daha once bahsetmistim.henuz nisan soz olmadi zaten orada asiri bir destek beklemiyoruz ama cocuklarina karsi asiri ilgisizler.kisa bir issizlik donemi gecirdi. biri bile arayip oglum ne yaptin diye sormadi..yardima ihtiyaci oldugunu soylemedigi icin yok diye dusunuyorlar.biz aile baglari cok sıkı bir aileyiz.bu tavirlari diger konularda da devam ederse dengeyi nasil kurucam??ailesine karsi ofke halinde suan.evlenince gitmicez diyo..

Ailesi hakkinda cok buyuk seyler soylemesede cok dolu oldugunu soyluyor peki neden konusmuyosun dedigimde biriktiriyorum diyor..nasil davranmam lazim evli arkadaslarim ? Bazen o kadar uzuluyorum ki haline.en son ne zaman gorustuler bilmiyorum.onda da zorla git diye israr ettim.ailesinden biri demiyor ki ziyarete gidelim.aklim durdu..ben kalabalik civil civil bir aile olmayi cok istedim cunku bende yalniz buyudum hep..bana tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim
Ben de o kadar özenmiştim ki
Eşimin ailesi ile ilk tanişmaya gttiğimde ailece foto çekmiştim ileride cocugumuza gösteririz diye
Eşimle ailesinin bağı iyiydi biz sevgili be nişanlı iken
Şuanda da iyi ama sadece lafta iyi
Biz de evlendik ve eşim 5 ay işsiz kaldı o zamanlar çok zorlandık maddi anlamda , durumları çok ii olmasına rağmen tek kurus destekte bulunmadılar. Resmen süründük o ara.
Evimiz kurulurken bir çöp desteğinde bile bulunmadılar.
Ama sorsan cok baglılar.
Kvalide hep ağlar oğlum die
Size tavsiyem mesafeli
Olun şimdiden bölelerse ilerde daha da ilgisiz olurlar

aile ile evleniyor sozune siz nerden bakiyorsunuz anlamadim.insan ailesinin huyuyla suyuyla ailesinde gordukleriyle tecrube ettikleriyle bi yuva kuruyor ve kendi kurdugu ailesindede bunu gosteriyor.birde burdan bakin.insan ailede gorduklerini ogrenir.yasadiklarini uygular.bu yuzden aile cok onemli diye bas bas bagiriyoruz.
Ben buna katilmiyorum cunku dedigim gibi ailesinden cok farkli hayata bakisi gorusu cunku 17 18 yasinda ayrilmis ve baska bir hayata baslamis universite okumus nasil ailesiyle ayni dusuncede olabilir ? Kendini yetistirmek denen bir olay var ogullarinin gordugu seyleri anne baba goremiyorsa bu onlarin kopyasi olmadigini gosterir..hicbir zaman sevgiyle bahsedemeyip yaptiklri hatalari oyle iyi gozlemlemis ki kucuklugunden beri eminimki cocuklarini oyle yetistirmemek icin cabalayacak..

Ben esimle degil annesiyle evlenmisim. Kocam dedigim adam halen annesine gobek bagiyla bagli yasiyormus. Bagirmalar ilgisizlikler hakaretler sayesinde bosaniyorum. Karsindaki insani bol bol ölç biç tart öyle karar ver.
Nisanlilik doneminizde fark edemediniz mi ? Insan sinirli yapisini belli ediyot cunku cok uzuldum hayirlisi olsun hakkinizda..biz suana kadar oyle bir olay yasamadik sineye cekemem bende sanirim o tarz en ufak bir seyi

Ben buna katilmiyorum cunku dedigim gibi ailesinden cok farkli hayata bakisi gorusu cunku 17 18 yasinda ayrilmis ve baska bir hayata baslamis universite okumus nasil ailesiyle ayni dusuncede olabilir ? Kendini yetistirmek denen bir olay var ogullarinin gordugu seyleri anne baba goremiyorsa bu onlarin kopyasi olmadigini gosterir..hicbir zaman sevgiyle bahsedemeyip yaptiklri hatalari oyle iyi gozlemlemis ki kucuklugunden beri eminimki cocuklarini oyle yetistirmemek icin cabalayacak..
Insallah dediginiz gibi olur yanilan ben olayim.ben kornalarla gelin arabasi gecerken yolda mutlu olurlar insallah diye dua ederim tanimadigim insanlar icin sizde cok mutlu olun insallah..

Insallah dediginiz gibi olur yanilan ben olayim.ben kornalarla gelin arabasi gecerken yolda mutlu olurlar insallah diye dua ederim tanimadigim insanlar icin sizde cok mutlu olun insallah..
Aminn cok tesekkur ederim Allah herkesin mutlulugunu daim etsin sizinde

Aile ile evlenmiyosun sen ve eşin yeni bi aile kuruyosun.anne baba dahil herkes dışarda kalır bana göre.anneyi babayı sevmek gitmek görmek yardımcı olmak ayrı bişey tabiki herkesin yapması gereken şeyler.sorunlarda olabiliyo.

Ben de elim

Ben de o kadar özenmiştim ki
Eşimin ailesi ile ilk tanişmaya gttiğimde ailece foto çekmiştim ileride cocugumuza gösteririz diye
Eşimle ailesinin bağı iyiydi biz sevgili be nişanlı iken
Şuanda da iyi ama sadece lafta iyi
Biz de evlendik ve eşim 5 ay işsiz kaldı o zamanlar çok zorlandık maddi anlamda , durumları çok ii olmasına rağmen tek kurus destekte bulunmadılar. Resmen süründük o ara.
Evimiz kurulurken bir çöp desteğinde bile bulunmadılar.
Ama sorsan cok baglılar.
Kvalide hep ağlar oğlum die
Size tavsiyem mesafeli
Olun şimdiden bölelerse ilerde daha da ilgisiz olurlar
Aynen iste gelecekteki halim biz simdiden anladik neyin ne oldugunu en azindan da kendimizi saglama almaya calistikca erteliyoruz bir seyleri..her seyi birlikte yapalim diyoruz.o zaman konusacak ne bulacaklar acaba aslinda boylr yapmak kendine kotulukmu iyilik mi bilmiyorum ama..baska cocuk olsa sadece kendini dusunur yapsinlarda konusup dursunlar der :) ne zor isler gercekten bunlar yeni bi hayat kurarken ne sancili geciyo kimisi kolunu kipirdatmaz her sey onune serilir

Aile ile evlenmiyosun sen ve eşin yeni bi aile kuruyosun.anne baba dahil herkes dışarda kalır bana göre.anneyi babayı sevmek gitmek görmek yardımcı olmak ayrı bişey tabiki herkesin yapması gereken şeyler.sorunlarda olabiliyo.
Cocuklar daha olgun olabiliyorlar bazen..ailesinden biri zor durumdaydi hala borclarini oduyor yani anne baba figuru her zaman yerini bulmuyor..evlat hakki fa var nasil oderler bilmiyorm

Aynen iste gelecekteki halim biz simdiden anladik neyin ne oldugunu en azindan da kendimizi saglama almaya calistikca erteliyoruz bir seyleri..her seyi birlikte yapalim diyoruz.o zaman konusacak ne bulacaklar acaba aslinda boylr yapmak kendine kotulukmu iyilik mi bilmiyorum ama..baska cocuk olsa sadece kendini dusunur yapsinlarda konusup dursunlar der :) ne zor isler gercekten bunlar yeni bi hayat kurarken ne sancili geciyo kimisi kolunu kipirdatmaz her sey onune serilir
Bizimkiler yapmadıkları halde konusurlar
Evlendik ev kuruldu eve 3 ay snr geldi kv
Her geldiğinde de der annecim sen cok sanslısın biz çok ii bi anne babayız der
Çok fedakarız der
Ececim sen cok ii bi aileye düştün der:)))
Bnm eşim eskiden derdi senden senin ailenden baska beni düşünen yok die, ailesine kızardı ama bizimkiler öle politik ki , kv eşim işsiz kaldıgı da hep arayıp ağlıo gbi yaptı, hastalandım dedi üzüntüden yataklara düştüm aklım hep sende annecim dedi.
Ama icraat sıfır
Snr benim babam eşimi yeni bir işe soktu bir aile dostmuzum vasıtası ile, ama babam o kadar cok ugrastı ki aylarca adami aradı rica etti.
Snr eşim işe girdi ve eski işine göre 4-5 kat kazanıyor suanda.
Ailesi sadece numara yalan dolan üzüldük ettikle kaldı.
Ama ben kötü günde yanımızda olmadıklarını iki ci kez gördüm ve bunu onlara da söledim.
Ve haklı duruma cıkardılar kendilerini
Paraya ihtiyacı olsa ister diye düşündük dediler.
Erkek evladı , ev kira bir sürü masraf yeni ev kurmusuz paraya ihtiyacı yokmus işsiz kaldıgı sürecte:))))
Böle insanlardan midem bulanıo
Bnm eşim ı kötü günleri de unuttu suanda onlarla iyi diyalogları ama ben unutamıyorum.
Umarim sizin için hersey ii
Olur

Kendi tarafimdan bakıyorum . Cevremde çok fazla örneği var kendim de aynı örneği yaşıyorum .. Âlimden zalim doğar.. Ailesi gibi olmuyor her insan örneklerle sabittir . Neden bu kadar dert oldu size onu da anlamış değilim . Bana değil konu sahibine müdahale edin

Sen dua et de o ailesiyle alakali olmayan adam evlendikten sonra anam anammm diye gezmesin ortalikta. Bu forum cok gordu boyle tipler. Ayrica emin ol sık gorustugundede hersey cıvıl cıvıl olmayacak. Mesafe her zaman iyidir, madem maddi yonden de beklentiniz yok en iyisi mesafeni korumak
Aynen, ben de ailesiyle küs olan kocamı barışması için zorladım ne oldu -onlar hepsi ben tek- durumuna düştüm :))
Başınıza bela aramayın konu sahibi, şansınız varsa sözünü tutar da barışmaz, barışırsa aileci koca nasıl olurmuş tecrübe edersiniz bol bol

Taniyorum 2 yil gecti daha bir kez bana ses yukseltmesi ters bir hateketi ya da yanlisi olmadi..babam ne der bilmiyorum ama once babamla oturmasini saglicm o zaman anlatirsin olani olmayani dedim..benim icin endise duymasinida istemiyorum ailemin cunku cidden yanyana bizim sorunumuz Allahin izniyle cok buyuk olmaz..ya ne sicak yorum yaptiniz sarilasim geldii :)
Sakın takılma anası ne ise danasi da o olur sözüne ! O sozler herkes için geçerli değil.. Âlimden zalim zalimden Âlim doğar çünkü. Ama eşin olmasını istediğin kişiyi çok iyi tanımani tavsiye ediyorum. Senin durumdaydm bende 3sene sevdim ve gecen yıl evlendim kafam çok rahat eşim çok farklı ailesinden. Bu durumu ailem biraz sorun etse de eşimi abilerm ablam annem babam cok sevdiği için ses çıkarmadilar. Hiç de pişman olmadılar Allaha şükür :)))

Bence hiç karışma. Öyle bir gün gelir ki iyi birşey de söylesen kötü sen olursun kötü birşey söylesen de. Nötr ol. Hiç yorum yapma inan böylesi daha iyi anlayacaksın eklendiğinden zaman

Bizimkiler yapmadıkları halde konusurlar
Evlendik ev kuruldu eve 3 ay snr geldi kv
Her geldiğinde de der annecim sen cok sanslısın biz çok ii bi anne babayız der
Çok fedakarız der
Ececim sen cok ii bi aileye düştün der:)))
Bnm eşim eskiden derdi senden senin ailenden baska beni düşünen yok die, ailesine kızardı ama bizimkiler öle politik ki , kv eşim işsiz kaldıgı da hep arayıp ağlıo gbi yaptı, hastalandım dedi üzüntüden yataklara düştüm aklım hep sende annecim dedi.
Ama icraat sıfır
Snr benim babam eşimi yeni bir işe soktu bir aile dostmuzum vasıtası ile, ama babam o kadar cok ugrastı ki aylarca adami aradı rica etti.
Snr eşim işe girdi ve eski işine göre 4-5 kat kazanıyor suanda.
Ailesi sadece numara yalan dolan üzüldük ettikle kaldı.
Ama ben kötü günde yanımızda olmadıklarını iki ci kez gördüm ve bunu onlara da söledim.
Ve haklı duruma cıkardılar kendilerini
Paraya ihtiyacı olsa ister diye düşündük dediler.
Erkek evladı , ev kira bir sürü masraf yeni ev kurmusuz paraya ihtiyacı yokmus işsiz kaldıgı sürecte:))))
Böle insanlardan midem bulanıo
Bnm eşim ı kötü günleri de unuttu suanda onlarla iyi diyalogları ama ben unutamıyorum.
Umarim sizin için hersey ii
Olur
Ben annemden cok sevdim seni senin destegin gibi kimse olmadi der icim aciyo o an gercekten..sadece dilde sizinkilerinde anladigim kadaryla.hahahha aynen gidelim isteyelim kizi diyolar agirdan aliyo ben kimseye guvenmiyorum diyo hakliymis yani..ben unutcagini zannetmiyorum belki diyaloglari duzelir ama unutmaz..iste o destegi istyo insan maddiyati gecinde hastaligi var zor gunleri var gerci uzaklar ama atlayip gelecek potansiylde olabilmeli insanlar ne bileyim ben oyle yetistim en azindan

Sakın takılma anası ne ise danasi da o olur sözüne ! O sozler herkes için geçerli değil.. Âlimden zalim zalimden Âlim doğar çünkü. Ama eşin olmasını istediğin kişiyi çok iyi tanımani tavsiye ediyorum. Senin durumdaydm bende 3sene sevdim ve gecen yıl evlendim kafam çok rahat eşim çok farklı ailesinden. Bu durumu ailem biraz sorun etse de eşimi abilerm ablam annem babam cok sevdiği için ses çıkarmadilar. Hiç de pişman olmadılar Allaha şükür :)))
Aileler tamamen farkli urkutmuyo degil bu kadar sig dusuncelerine bizimkiler nasl katlanacak bilmiyorum hele siyasi olarak : ))) birbirlerini yiyecekler ama en azindan onun nasil biri oldugunu biliyorm anlatmaya calisiyorum herkese zaten tanidiklarinda da severler umarmda ufak krizlerle atlatiriz : ))

Back
X