aynı şekilde ben de aynı ili tahmin ettim
hatta ilçeyi bile tahmin ettim.. biz eşimin işinden dolayı yıllardır dışarıdayız ve eşim Allah nasip ederse 2 yıl içinde emekli olacak ve asla oraya yerleşmeyi düşünmüyor.. 2 sene evvel benim zorumla gittik ... kayınvalidem iyidir, kendi halindedir.. bir ara rahatsızlandı.. dünya hali ne olur ne olmaz diye gidelim diye ısrar ettim ... inanın dönüşte yarım saatten fazla söylendi..annem babam bir yana ama ben bizim sülaleden kimseyi görmek istemiyorum .. hep dedikodu, hep laf sokma diye epey çemkirdi.. biz oraya gidersek huzurumuz kalmaz, ya birbirimize gireriz ya da akrabalarla kavga çıkar diye kesinlikle oraya yerleşmeyi düşünmüyor... ileride oradan ayrılma gibi bir planınız var mı bilmiyorum ama ileride çocuklarınızın eğitimini bahane ederek ayrılabilirsiniz... eğer tahmin ettiğim ilçeyse zaten büyük bir ilçe ama eğitim kalitesi çok iyi değil... bunu gerekçe gösterebilirsiniz...
Allah yardımcınız olsun ....
Benim ki ilçe değil merkez. O yönden biraz şanslıyım.Nişanlım daha iyi bi iş bulursa taşınma gibi bi planımız var ama ailesini yanlız bırakmak istemiyor. Ona da hak veriyorum o yüzden itiraz etmiyorum. Zaten hem annesi hem babası çevresi tarafından çok saygı duyulan sevilen insanlar. Onlardan yana bi sorunum olacağını sanmıyorum. Fakat akrabaları gözümü şimdiden korkutmaya başladı
Çoookkk kalabalık bir aileler. Dedikodu hat safhada.
Düşünün daha aramızda nişan falan yokken beni görümcemin düğününe davet etmişti kayınvalidemler. Bir vesileyle akrabalarının gelinleriyle yalnız kaldım. Kaynanalarından tutunda kocalarının yatak odasına kadar ailede duymadığım dedikodu kalmadı bir saat içinde :s Ben ailemden akrabalarımdan asla böyle bişey görmedim. Napcam bu insanların içinde hiç bilmiyorum
Görümcem çok saf temiz bi insandır. Beni de kardeşi gibi sahiplendi korudu sürekli. Ona anlattım olanları. Sakın dedi ne söylediklerini onayla ne de yorum yap. Anlatırlar sana sonra sen demişsin gibi etrafa yayarlar dedi.. Allahtan bende ağzı çok laf yapan konuşkan bi insan değilim çıtımı çıkarmamıştım:s
Gelinler hep küçük zaten Benden 21 yaşında kızın 3 yaşında çocuğu var. Küçümsediğimden değil kesinlikle ama okumamış olduklarından ve kendilerini geliştirmek gibi çabaları olmadığından ortak konuşabileceğim tek adam yok. Okumuş olan kızlara okudun da noldu sen nasıl eş anne olacaksın lafları ediyolar.
Büyük şehirde doğdum büyüdüm okudum. Böyle insanlarla hiç karşılaşmadım ben. Benim ailemde muhafazakardır tutucudur. Ama tutuculukla cahillik bağnazlık ayrı şeyler..
Kayınvalidem 13 kardeş kayınbabam 7. 20 kişi içinde çocuğunu okutan adam sayısı 3ü geçmez. Paraları pulları çuvalla ama okumayı fuzuli sayıyolar.
Çok şükür şanslıyım benim kayınvalidemle kayınbabam okumaya kendini geliştirmeye önem veren insanlar hem kızlarını hem oğullarını okutmuşlar. Bana da sürekli kızım yüksek lisans yap istersen biz sana destek oluruz diyen insanlar..
Ama ben bu akrabalarla napcam hiç bilmiyorum. Ev gezmelerini de çok seviyolar. Çalışıyo olucam bir de her akşam evime birileri gelirse çıldırırım ben. Geldikleri evde de yatak odasının dolaplarını açıp bakacak kadar da görgüsüz bazıları. Düşündükçe başıma ağrılar giriyo