• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenip başka bir şehire gitmek bu kadar mı zor...

aynı dertten ben de muzdaribim.. istanbuldan daha küçük bir şehire gelin geldim..
eşim ve akrabalaı haricinde hiç kimsem yok...2,5 senelik evliyim ve 10 aylık bir bebeğim var..
ama mutlu bir evliliğim yok malesef.. benim yaşadığım sıkıntılar, özlemler vb sorunlar malesef eşime yansıyor, sanırım çok gerginim
ve bu yüzden tartışmalar,kavgalar bitmek bilmiyor...
aynı zamanda eşimle iletişim sorunları yaşıyoruz..
hiç biryere gidemiyorum..çünkü gidecek yer yok..
sohbet edemiyorum.. çünkü sohbet edecek birileri yok..
Allahım çıldırmak üzereyim..dün eşimle çok ciddi kavga ettik ve darp edildim :(
15gündür süren bir gerginlik vardı üzerimizde, bebeğim rahatsızlandı..ben bakamıyormuşum vs gibi sözler
psikolojik şiddet malesef fizksel şiddete dönüştü,sebep :kapı çarpmışım, çarpamazmışım!!
bebeğim var, annem uzakta bir yere gidemiyorum..
24saattir ağlıyorum..bbeğime baktıkça ağlıyorum.
eşim iyi olduğu zamanlar çok iyidir, yalnızlık hissetmeyim dye sürekli akraba ziyartelerine, arkadaşlarına gideriz
ama derdimi sıkıntımı dinlemez,dinlediği zamanda anlamaz.. nasılsa anneciği,arkadaşları yanıbaşında nerden anlasın ki..
belki sinirlerini gerçekten çok zorladım, sinir krizine girdi ve yaptı bilemiyorum..ama hiç bir şekilde onu haklı kılmıyor..
bebeğimin geleceğini düşünmek zorundayım.. sakinleştikten sonra sıkı bir konuşma bizi bekliyor olacak..
başınızı ağrıttım kusura bakmayın, ama dertleşmeliydim..

kadınların evlenince şehir değiştirmelerine karşıyım resmen erkeğin kölesi gibi görülüyorsunuz burada bile nice örneği var neden hep kadın kendi hayatından feragat etmek zorunda kalsın ki bizim ailemiz, çevremiz yokmu yani çok saçma.

Ailenizi ziyaret etmek için gittiğinizde evinizi özlediğinizde,anlayacaksınız eviniz neresi...
Evinizin bulunduğu şehiri değil ama evinizi,eşinizi ve o yaşantınızı özleyeceksiniz...
Şimdi değil... bir süre sonra...
Ne geride bıraktığınız arkadaşlarınız yerlerinde duracak,ne de babanızın evi...
Gerçek olan....bulunmak istediğiniz yer... o sevmediğiniz ilçedeki eviniz olacak...
Bir gün...
ama bugün değil....
ama kesin o gün gelecek...

Tecrübeyle sabit... :34:

9 aydır evlıyım ve ıkı sehır degıstırdım memleketım dısında cok zordu hersey ılk baslarda aılesınden hiç ayrılmamıs bırısı ıcın.
gecenın 3unde aglyarak az uyandırmadım eşimi ben ailemi özledim diye.suan esımın aılesının yasadıgı sehırdeyız.ılk once konya ıcın cok ugrastık ıkımızde konyalıyız.ama tayın ıslerınde torpl cok fazla konyaya olmadı.esımın aılesı ve akrabaları var bu sehırde tek arkarkadasım gorumcem. ama aılemıde arkadaslarımıda tabıkı ozluyorum. 10 gunlugune konyaya gttgmdede ınanın cok tuhaf oluyorum kendımı orda mısafır gıbı hıssedıorum 3.gunden sonra evımı ozluyorm bı usttekı arkadasın dedıgı gıbı yasadgm sehrı degıl evımı duzenımı esımı...
anneme anlatıyorm ve bu duruma cok sevınıyor hafıf bozulmakla beraber..cunku bu evlılıge alıstgının gostergesıymıs.:) sehır degıstırmeyı yanlıs bulmakta nasıl bısey femınıstlıgın en uc noktasındasınız sanırım.evlılıkte kadının yaptıgı her fedakarlıgı acızlık olarak yorumlamakta yenı moda oldu ne yazık.erkeklerde bı cok fedakarlık yapıyor ama bız nedense kıyasıya bı mucadele ıcındeyız sankı kım daha cok fedakarlık yapıyor dıye...ben ayrı sehırde yasamak ısterken herıkı aıledende uzak olalım sıkıntı olmasın derken esım konya ıcın ugrasıyordu habıre.. benden fazla ısteklıydı yanı.. bukadar femınıstlık gercekten sıkıntı :)

feministlikle alakası yok eskiden kadının işi gücü yokmuş yerin kocanın yanı denmiş şimdi kadınların da kendi hayatları var ben evlendim diye ailemi çevremi neden bırakayım ki neden erkeğin ailesine yakın olunsun hatta neden erkek ailesiyle yaşansın benim ailem aile değilmi. kendinizi ezdirmeye alışanlar herkesi böyle zannediyor sanırım.

feministlikle alakası yok eskiden kadının işi gücü yokmuş yerin kocanın yanı denmiş şimdi kadınların da kendi hayatları var ben evlendim diye ailemi çevremi neden bırakayım ki neden erkeğin ailesine yakın olunsun hatta neden erkek ailesiyle yaşansın benim ailem aile değilmi. kendinizi ezdirmeye alışanlar herkesi böyle zannediyor sanırım.

kusura bakmayın ama bu kadınının ısıyle gucuyle alakalı bı durumda degıl ökuzun bırıne dusmussse hersekılde herkonumda ezılebılıyor.ben bu sıtede doktoruda gordum ogretmenide. şartlar neyi gerektiriyorsa o sekılde hareket etmeli önceden bos bos sallamak cokta dogru degıl ısın acıııgı.benım aıleme yakın oturucaktık zaten öyle komplekslerımız yoktu sukur esımınde benımde aılelerımızınde yanlarına cekıstırme gıbı bı dertlerı hıc olmadı.kaldıkı bende grafikerim. evhanımıda olabılrdım.evhanımı olunca yaptgm fedakarlık acızlıkte olmaz.kendımı ezdırmekte olmaz. bakıs acınızı genısletin biraz.cok dar dusunuyorsunuz.

İse girme imkanınız yok mu? Anladığım kadarıyla ev hanımısınız...
İse girebilir bununla oyalanabilir, isten gelişinizde yemekti toplamaydi derken zamanın daha kolay geçtiğini görebilirsiniz. Sehrinizde belediyenin açtığı kurslara gidebilirsiniz, özel kurslara dil kursuna mesela gidebilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Gezseniz de gezmek bir yere kadar.
Elinizdeki imkanlar dahilinde ne yapabiliriz diye bakmalısınız... Arkadaşlık sorunu çekiyorsanız çevrenizdeki komşularla günvari aktiviteler yapabilirsiniz. Kayınvalidenizin tanıdıkları da olabilir bu dediklerim...
Kitap okuyabilirsiniz... En sessiz ve kafa dağıtan arkadaslar onlar...
Yüksek yapmadıysanız okuduğunuz üniversiteye gidip gelerek bunu tamamlayabilirsiniz. Seçenek çok esasında... Çözüm de sizde :34:

eşim polis, bunu bilerek evlendim, dolayısıyla şark görevi var, sen git ben gelmiyorum mu deseydim, ben de memurum tayin işlerimde kolay oldu herkesten uzakta mutlu mesut yaşıyoruz

aynı dertten ben de muzdaribim.. istanbuldan daha küçük bir şehire gelin geldim..
eşim ve akrabalaı haricinde hiç kimsem yok...2,5 senelik evliyim ve 10 aylık bir bebeğim var..
ama mutlu bir evliliğim yok malesef.. benim yaşadığım sıkıntılar, özlemler vb sorunlar malesef eşime yansıyor, sanırım çok gerginim
ve bu yüzden tartışmalar,kavgalar bitmek bilmiyor...
aynı zamanda eşimle iletişim sorunları yaşıyoruz..
hiç biryere gidemiyorum..çünkü gidecek yer yok..
sohbet edemiyorum.. çünkü sohbet edecek birileri yok..
Allahım çıldırmak üzereyim..dün eşimle çok ciddi kavga ettik ve darp edildim :(
15gündür süren bir gerginlik vardı üzerimizde, bebeğim rahatsızlandı..ben bakamıyormuşum vs gibi sözler
psikolojik şiddet malesef fizksel şiddete dönüştü,sebep :kapı çarpmışım, çarpamazmışım!!
bebeğim var, annem uzakta bir yere gidemiyorum..
24saattir ağlıyorum..bbeğime baktıkça ağlıyorum.
eşim iyi olduğu zamanlar çok iyidir, yalnızlık hissetmeyim dye sürekli akraba ziyartelerine, arkadaşlarına gideriz
ama derdimi sıkıntımı dinlemez,dinlediği zamanda anlamaz.. nasılsa anneciği,arkadaşları yanıbaşında nerden anlasın ki..
belki sinirlerini gerçekten çok zorladım, sinir krizine girdi ve yaptı bilemiyorum..ama hiç bir şekilde onu haklı kılmıyor..
bebeğimin geleceğini düşünmek zorundayım.. sakinleştikten sonra sıkı bir konuşma bizi bekliyor olacak..
başınızı ağrıttım kusura bakmayın, ama dertleşmeliydim..

Bu söylemleriniz çok ürkütücü ve yutulur şeyler değil.
Hanımefendi; kusura bakmayın tamamen iyi niyetimle yazıyorum ama...Daha ne bekliyorsunuz?

gerçekten bu kadar zor mu benim sevgilim şimdi askeri eğitimde. dolayısıyla asker eşi olcam şehir şehir gezme durumu yani.. ben ailemden üniversite için bile ayrılmadım zaten gözüm korkuyor ama sevgilime güveniyorum zor bi karar babamı zor ikna ettim dönünce nişan yapcaz inşallah hiç pişman olmam.. allah sizinde yardımcınız olsun üzüldüm okuyunca...

EVET CNM IKISIDE KONYADA..
BİRİNDE BİRİNDE BİZ BİRİNDE KİRACI OTURACAK NASIPSE..
burdan gıdecek olsam hıc yatırım yapmam buraya ama
burdayım kuzum devamlı..
parayıda harcıycak yerımız yok yatırım yapıyoruz napalım..
esımın arabası ablasında sımdılık..
bende kendıme araba bakıyorum bu aralar..
napıcaksam kucucuk memelekette arabayı..:(
o kadar heveslıydım kı mınıcooper alıp bole sehır dıslarına alısverıse gıtmeye falan..
gıdecek kımsem yokkı..
batmandan alacagın ıkı evı bırıktırıp ankaradan alırsın..
zaten orda kalmıycaksınız kı neden yatırım yapasın

cancağazım anladığım kadarıyla evin var paran var gerçekten çok istesen alırsın arabanı kocanı ıstediğin yere gezmeye gidersin ama senın gönlün yok

o ne der bu neder siz bunlara kulak tıkayamayacak bir aile misiniz?
kocan sana destekse milletten sana ne

o millet sen gezdikçe kıskanır ondan o dedikodular para sende pul sende e kıskanmasınlarda ne yapsınlar sende barı hakkını ver

git gez dolaş alışverişini tatilini yap yani bunlar bana çok sıradan sebepler gibi geldi.

kendine acıyorsun ki acınacak halin hiç yok ya paran var para ne demek imkanları alabilmek demek sen yok ama ben bu imkanları gözüme soksalarda nıye geldim buraya deyip ağlarsan böyle olur yani

hani desemki imkanın yok 6 ayda iki ev alan bi insanın oturup ağlaması kendine acımasından başka birşey değildir

annenler gelmiyorsa çık sen git atla uçağa, hafta sonu al kocanı ıstanbula git gezin tozun yanı olmayacak şeyler değil.

benım bir arkadaşımda senın gibi küçük yerde yaşıyor babası almış bir araba hemde senın istediğinden, küçük şehir ama hiçbir şeyden eksik kalmıyor

hafta sonu sırf alışveriş yapmak için 12 saatlik yola bile gidiyor sen neden yapmıyorsun ki?

Son düzenleme:
cancağazım anladığım kadarıyla evin var paran var gerçekten çok istesen alırsın arabanı kocanı ıstediğin yere gezmeye gidersin ama senın gönlün yok

o ne der bu neder siz bunlara kulak tıkayamayacak bir aile misiniz?
kocan sana destekse milletten sana ne

o millet sen gezdikçe kıskanır ondan o dedikodular para sende pul sende e kıskanmasınlarda ne yapsınlar sende barı hakkını ver

git gez dolaş alışverişini tatilini yap yani bunlar bana çok sıradan sebepler gibi geldi.

Bende de aynı fikri uyandırdı.

bir konyalı benim 5 yılımı yedi çokta güzel kandırdı beni
konya denince tüylerim diken diken oluyor ...

ne kadar karalamıssınız konyayı begenmedıgınız o sehır ıcın benımde yasadıgım tum zorluklar hangı ılcesınden bahsedıyorsunuz merak ettim dogrusu.denızlide yasıyorum suan tutucu dedıgnız konyama göre fazlasıyla rahat eşiniz eniştesi kapalı oldgunz ıcın gecelıklerınızı merak edebılecek kadar rahat. yada bi erkegin gecıp karsınıza hamılelıkle alakalı sorular sorup sızı utandıracak kadar rahat.tutucu dedıgnız konyada erkek bayanlarla her konuyu bukadar rahat konusamaz.kac ay oldu tasınalı buraya bi Allahın kulu gelıpte kapımı calmadı hosgeldın dıye.kapalı oldugum ıcın iş bulamıyorum ben bu memlekette sımdı sız soyleyın konya tutucuda burası ne modernmı!!! her ilin kendine göre eksılerı artıları vardır bahsettıgın ılcede kadınhanımı acaba en az gelısmıs ılcesı orasıdır.

kızlar ben 5 yıllık evliyim ünv okuduğum şehirde tanıştık eşimle okul bittikten 2 yıl sonrada evlendik...ben egeliyim eşim doğulu anlıyacağınız herşey apayrı kutuplarda..........başta ilginç ve cazip gelenler sonraları işkenceye dönüştü........birde kızım oldu şuan 4 yaşına yeni girdi..o zamanlar iş yok arkadaş yok bildiğin tanıdığın kimse yok boş boş hezeyim desen ne şehri tanıyosun nede insanlarını buralı olmadığım anlımda yazarcasına belli insanlar yüzüme bakıyolar gçzlerini kaçırmadan ..ayrıca yemekleri :((kaç kez hastanelik oldum ve her kış hastanede yatardım artık buna sebep ne derseniz diyin 6 aylık bebekti o zaman kızım ve ben hastanedeyim tek kişilik oda yok yanımda yeni doğum yapmış bi kadın olunca eşimi refakatçi bırakmıyolar yanımda ben iki gözüm iki çeşme ağlıyorum benim kimsem yok yapmayın etmeyin diye....sonra beyin cerrahisi bölümüne aldılar beni orda var sadece boş tek kişilik oda bu kezde doktorlar hemşireler oflayıp pufluyo nedeni 2 kat üstte olması vizite nasıl çıkacaklarmış yanıma velhasıl şimdi iş buldum kendime internette özel bir firmada çalışıyorum 8 aydır değişen nemi sadece evde oturmayışım başka değişen hiç bişey yok kapımı kimse çalmaz kimseye gidemem bu arada kayınvaldemlere zorunlu gittim her pazar taki iş bulana kadar anlıyacağınız aklı olan anasının arka sokağından uzağına evlenip gitmez ben bunu bilir bunu söylerim..sizlerde benim gibi sorunlar yaşıyorsanız lütfen beni daha fazla yanlız bırakmayın..............

Bence sen kendine dert arıyosn arkadaşım. Alışma sürecinde uzun sürmüş olabilir ama ne güzel sevdiğin adamla bir hayat kurmuşsun, bence sen olaya böyle bak. Senin yerinde olmak isteyen mutlu yuva kurmak isteyen bir sürü kişi var bu sitede.
Kendine uğraşlar bul derim ben. Hiç bulamadın kendini kişisel anlamda geliştirmeye çalış, kitaplar oku..
İyi haberlerini bekliyoruz:)

Bence sen kendine dert arıyosn arkadaşım. Alışma sürecinde uzun sürmüş olabilir ama ne güzel sevdiğin adamla bir hayat kurmuşsun, bence sen olaya böyle bak. Senin yerinde olmak isteyen mutlu yuva kurmak isteyen bir sürü kişi var bu sitede.
Kendine uğraşlar bul derim ben. Hiç bulamadın kendini kişisel anlamda geliştirmeye çalış, kitaplar oku..
İyi haberlerini bekliyoruz:)

yok canım ya kendine neden dert arasın karşılıklı bir fincan kahve içecek birini bulamamak ne zordur ben bilirim allahım bu durumda tüm bayanlara yardım etsin ve sakın hemen çocuk yapmasın altını çizerek söylüyorum bunu

Doğru tahmin etmişim bende Konya'ya gidiyorum :(

aynı şekilde ben de aynı ili tahmin ettim :( hatta ilçeyi bile tahmin ettim.. biz eşimin işinden dolayı yıllardır dışarıdayız ve eşim Allah nasip ederse 2 yıl içinde emekli olacak ve asla oraya yerleşmeyi düşünmüyor.. 2 sene evvel benim zorumla gittik ... kayınvalidem iyidir, kendi halindedir.. bir ara rahatsızlandı.. dünya hali ne olur ne olmaz diye gidelim diye ısrar ettim ... inanın dönüşte yarım saatten fazla söylendi..annem babam bir yana ama ben bizim sülaleden kimseyi görmek istemiyorum .. hep dedikodu, hep laf sokma diye epey çemkirdi.. biz oraya gidersek huzurumuz kalmaz, ya birbirimize gireriz ya da akrabalarla kavga çıkar diye kesinlikle oraya yerleşmeyi düşünmüyor... ileride oradan ayrılma gibi bir planınız var mı bilmiyorum ama ileride çocuklarınızın eğitimini bahane ederek ayrılabilirsiniz... eğer tahmin ettiğim ilçeyse zaten büyük bir ilçe ama eğitim kalitesi çok iyi değil... bunu gerekçe gösterebilirsiniz...
Allah yardımcınız olsun ....

yok canım ya kendine neden dert arasın karşılıklı bir fincan kahve içecek birini bulamamak ne zordur ben bilirim allahım bu durumda tüm bayanlara yardım etsin ve sakın hemen çocuk yapmasın altını çizerek söylüyorum bunu

Amin arkadaşım yardımdınız olsun Allah. Evet zordur elbet, benim ablamda konyaya gelin gitti yalnız kaldı, sıkıldı ama hep şanslı gördüm ben onu. Sevdiği adamla yuva kurdu çünkü. Olaya bir de böyle bakın, Niceleri yalnız ve mutsuz bu hayatta. Bende dahil:(

Back