• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenip başka bir şehire gitmek bu kadar mı zor...

zor bir durum bende 30undan sonra ankaradan ayrıldım. burda nerdeyse hiç arkadaşım yok. aile yok, akraba yok. ama eğer sen de sabredersen mutlu olursun belki. daha önce başka bir yerde yaşıyordum, şimdikinden çok daha küçük bir şehir. sokakta kocamın yanında yürürken bile kadınlar kafalarını çevirip bakardı öyle acayip bi yerdi. akşam saat 5 ten sonra yolda kimse olmazdı. erkekler bile. orda ben hayatımın arkadaşını bulmuştum. hiç öyle bir arkadaşım olmamıştı önceden. nasıl severiz birbirimizi. ordan ayrılınca birtek ondan ayrılacağım için üzülmüştüm. ben şimdi bebek vs filan uğraşıp duruyorum zaman geçiyor işte. ama mutsuzum.

senden anladıgım kadarıyla gecıcek dıye beklıyorum ya..
galıba hıc gecmıycek..
ve gunden gune ıcımde ne var ne yoksa tüketicem..

konya merkezse korkma cnm yapabılecegın o kdr cok sey var kı orda..
zaten o kadar cok unıversıte ogrencısı varkı aklın hayalın durur..
gece falan sokaklar dolu orda..
ama bızım burda saat 7 den sonra kımse olmaz sokakta...
yabaniyiz... kapkaranlık sokaklar korkutur oldu artık benı..
7 ay kalmıs dugunune ne kdr heycanlısındır..
allah gonlunun ekmegını nasıp etsın ıns..
o zamankı hallerımı getırıyorum aklıma da..
ama bugunlerınınde degerını bıl bı yandan..
arkadaslarınla sınırsız eglen sınırsız
Biliyorum ben 4 sene Konya merkezde okudum. Büyük bi şehirden gittim okumak için başta tereddütlerim vardı ama sevdim Konyayı. Kısmetse evlenince de merkezde oturucaz. Ama beni düşündüren nişanlımın akrabaları :( Bana o kadar yabancılar ki. Okumayıp küçük yaşta evlenmişler. Benden küçük kızların 2-3 yaşında çocukları var. Bir vesileyle bir kaç tanesiyle yarım saat yalnız kaldım. O yarım saatte bana anlatmadıkları dedikodu kalmadı.. Görümcelerimle kayınvalidemle ilgili ağzımdan laf almaya çalışmalar falan.. Napıcağımı şaşırdım.. Çok konuşan tipleri dedikoduyu sevmediğim için uymadım onlara..
Bi teyzesi nişanlım için evlendirmeyin o kızla falan demiş. Kendi kızıyla evlenmesini istediği için sanırım..
Çok kalabalık bi aileler sürekli görüşme içerisindeler banada çok sık gelip giderlerse nasıl baş ederim onlarla diye düşünüyorum.. Allahtan kayınvalidem kayınbabam çok kendini bilen insanlar iki görümcem var onlarda öyle. Görümcem ve kayınvalidem beni karşılarına alıp, sen alışkın değilsin ailemizi bilmiyosun. Ağzından laf alıp etrafa yayarlar. Dedikodu çıkarırlar onlara fırsat verme. Bi derdin sıkıntın olursa bizimle ilgili sakın onlara anlatma kendi kuzenlerinle ailenle paylaş yoksa direk bize gel dedi. Onlar yanımda olur inşallah diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum :(

Yanlış anlamadıysam eşin "bak ne güzel birikim yapıyoruz 2 ev aldık" demiş keşke 2 ev alana kadar bir araba alsaydınız :)
Çok bunaldığınızda merkeze gider gecede geç dönerdiniz içiniz açılırdı biraz ya da sen ehliyet alırdın merkeze giderdin istediğinde..
Şu an için yapılabilecek birşey yok gibi, başka şehir şansımız yok demişsin.. En azından merkeze taşınsanız orda çevren genişlerdi eşin için mutlaka zor olur işe gidiş geliş ama düşününce senin günden güne bunalıma girmen mi önemli yoksa eşinin işe gidip gelirken zorlanması mı desen ben senin durumun daha önemli derim.. Çünkü senin durumunun bir çözümü yok,şimdilik oyalanacak birşeyler bulsanda senin arkadaş çevren olmadıkça bir kısır döngü içinde olursun..Sizin bir çözümünüz yok gibi o ilçede kaldıkça ama diğeride bir alternatif düşün derim..

Doğup büyüdüğün yerden gelin olup başka bi memlekete gitmen çokkkkk zor..! Heleki büyük şehirde buyumuşsen ailen çevren dostların akrabaların herkes orda kaldıysa berbat.. Ben istanbuldan Bursa'ya gelin geldim 6 yıl oluo bazen hala ağlama krizlerine giriyorum .. Annemi yeğenlerimi ablalarımı özlüyorum ama çok sıcakkanlı biriyim şuan eşimden çok cevrem var burda. Ki o burda büyümüş biri... Muhakkak arkadas edinin ve şükredinki çalışıyorsunuz

Yanlış anlamadıysam eşin "bak ne güzel birikim yapıyoruz 2 ev aldık" demiş keşke 2 ev alana kadar bir araba alsaydınız :)
Çok bunaldığınızda merkeze gider gecede geç dönerdiniz içiniz açılırdı biraz ya da sen ehliyet alırdın merkeze giderdin istediğinde..
Şu an için yapılabilecek birşey yok gibi, başka şehir şansımız yok demişsin.. En azından merkeze taşınsanız orda çevren genişlerdi eşin için mutlaka zor olur işe gidiş geliş ama düşününce senin günden güne bunalıma girmen mi önemli yoksa eşinin işe gidip gelirken zorlanması mı desen ben senin durumun daha önemli derim.. Çünkü senin durumunun bir çözümü yok,şimdilik oyalanacak birşeyler bulsanda senin arkadaş çevren olmadıkça bir kısır döngü içinde olursun..Sizin bir çözümünüz yok gibi o ilçede kaldıkça ama diğeride bir alternatif düşün derim..

bizim arabamız var ...
ama su anlık ıhtıyacları oldugu ıcın gorumceme verdık..
cocugunun okulu ıcın lazımdı..
bende verelım dedım...
ama ailemi göremeyecegım buraya hapsolup kalacagım aklıma gelmedi..
günden güne çürüyorum..
merkez bıze 3 saat uzak...
işe gelip gitmesinin mumkunatı yok...
allahım nefret edıyorum bu şehirden...

Biliyorum ben 4 sene Konya merkezde okudum. Büyük bi şehirden gittim okumak için başta tereddütlerim vardı ama sevdim Konyayı. Kısmetse evlenince de merkezde oturucaz. Ama beni düşündüren nişanlımın akrabaları :( Bana o kadar yabancılar ki. Okumayıp küçük yaşta evlenmişler. Benden küçük kızların 2-3 yaşında çocukları var. Bir vesileyle bir kaç tanesiyle yarım saat yalnız kaldım. O yarım saatte bana anlatmadıkları dedikodu kalmadı.. Görümcelerimle kayınvalidemle ilgili ağzımdan laf almaya çalışmalar falan.. Napıcağımı şaşırdım.. Çok konuşan tipleri dedikoduyu sevmediğim için uymadım onlara..
Bi teyzesi nişanlım için evlendirmeyin o kızla falan demiş. Kendi kızıyla evlenmesini istediği için sanırım..
Çok kalabalık bi aileler sürekli görüşme içerisindeler banada çok sık gelip giderlerse nasıl baş ederim onlarla diye düşünüyorum.. Allahtan kayınvalidem kayınbabam çok kendini bilen insanlar iki görümcem var onlarda öyle. Görümcem ve kayınvalidem beni karşılarına alıp, sen alışkın değilsin ailemizi bilmiyosun. Ağzından laf alıp etrafa yayarlar. Dedikodu çıkarırlar onlara fırsat verme. Bi derdin sıkıntın olursa bizimle ilgili sakın onlara anlatma kendi kuzenlerinle ailenle paylaş yoksa direk bize gel dedi. Onlar yanımda olur inşallah diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum :(

inş bi sorun olmaz cnm...
ama sorunları gormezlıkten gelme...
kendini rahatlatma herşeyın kötusune hazırla kı kendını basına gelırse yıkılma..

bizim arabamız var ...
ama su anlık ıhtıyacları oldugu ıcın gorumceme verdık..
cocugunun okulu ıcın lazımdı..
bende verelım dedım...
ama ailemi göremeyecegım buraya hapsolup kalacagım aklıma gelmedi..
günden güne çürüyorum..
merkez bıze 3 saat uzak...
işe gelip gitmesinin mumkunatı yok...
allahım nefret edıyorum bu şehirden...

O da mümkün değil diyorsun yani.. Aklıma şimdilik birşey gelmiyor başka.. Şu an bizlerin çokta önemli gibi görmediğimiz şeyler senin için çok değerli.. Alışveriş, kahve içmek vs vs gibi.. Ailen destek olsa bu dönemde yani sık sık gelip gitseler yanınıza belki biraz toparlardın kendini?

baska ilceye veya konya merkeze tasinma imkaniniz yok mu?
ablamda senin durumundan cok cekti. cooook uzaklara tasininca kurtuldu.

ben de başka şehre gelin gidenlerdenim..
evleneli dört yıl olacak hala alışamadım sevedim burayı
hersey herkes yabancı
çok özlüyorum memleketimidaha gitmeden geleceğim günü dünüşürüm hep :(
bu kadar zor oldugunu bilseydim asla cesaret edemezdim...

evlerin ikiside konyadamı, sevmediğin bi şehirde 2 ev almak...Batmanda cillop gibi evler 80-90 bin tl alınsa alınır ama benim gözüm gönlüm Ankarada

evlenecek olanlar sadece gelinlik ve düğün seremonisini düşünüyor gibi geliyor bazen bu yazılanları okuyunca.
pembe gözlükle bakmadım asla, çünkü her şeklini hesap etmeye çabalıyorum.buradan gördüklerim de farklı bir ışık oluyor böyle.

konyanın küçük ilçelerini de bilirim ben.ama bahsi geçen dedikodu vs her ilçemizde var maalesef.doğusuna git,batsına git,güneyine in, olmadı kuzeyine git.insan olan her yerde var..istanbul da doğup büyüdüm ben, burada doğmuş büyümüş, burada hayatı olmuş insanların eğitimli eğitimsiz pek çoğunun yaptığı bir şey.sokağa çıkmamak lazım böyleleri yüzünden o halde..:ssz:

durumunuz iyi ise ki öyle anlıyorum, neden hafta sonlarını güzel değerlendirmiyorsunuz? konyaya yakın pek çok gezilebilecek yer var..güney de misiniz yoksa nevşehir tarafları mı bilmiyorum ama bir şekilde gezip görülebilir.merkeze 3 saatlik bir ilçe de o kadar
güzel bir şirket ise bu şirketi merkeze taşımayı düşünmüyorlar mı mesela? konya merkez iş sahası geniş bir yer.

ömrü boyunca insan bu şartlarda yaşayamaz zaten, elbet farklı bir yol olacaktır.biraz daha sabır gerekiyor bazen.
ben istanbul dan oralara okumaya gittiğimde "ıyy" diyordu herkes." buralarda okunur mu,hiç bir şey yok,yeşillik yok,o yok ,bu yok..."
ben hiç böyle düşünmedim 18 m de oralarda yaşamaya çalışırken.biliyordum, kendimi buna hazırlamıştım.çok beklentim olmadığından
benden iyisi de yoktu.ve konya merkezde değildim fakültem, tek caddesi olan bir yerdeydi.:34:

evlerin ikiside konyadamı, sevmediğin bi şehirde 2 ev almak...Batmanda cillop gibi evler 80-90 bin tl alınsa alınır ama benim gözüm gönlüm Ankarada

EVET CNM IKISIDE KONYADA..
BİRİNDE BİRİNDE BİZ BİRİNDE KİRACI OTURACAK NASIPSE..
burdan gıdecek olsam hıc yatırım yapmam buraya ama
burdayım kuzum devamlı..
parayıda harcıycak yerımız yok yatırım yapıyoruz napalım..
esımın arabası ablasında sımdılık..
bende kendıme araba bakıyorum bu aralar..
napıcaksam kucucuk memelekette arabayı..:(
o kadar heveslıydım kı mınıcooper alıp bole sehır dıslarına alısverıse gıtmeye falan..
gıdecek kımsem yokkı..
batmandan alacagın ıkı evı bırıktırıp ankaradan alırsın..
zaten orda kalmıycaksınız kı neden yatırım yapasın

evlenecek olanlar sadece gelinlik ve düğün seremonisini düşünüyor gibi geliyor bazen bu yazılanları okuyunca.
pembe gözlükle bakmadım asla, çünkü her şeklini hesap etmeye çabalıyorum.buradan gördüklerim de farklı bir ışık oluyor böyle.

konyanın küçük ilçelerini de bilirim ben.ama bahsi geçen dedikodu vs her ilçemizde var maalesef.doğusuna git,batsına git,güneyine in, olmadı kuzeyine git.insan olan her yerde var..istanbul da doğup büyüdüm ben, burada doğmuş büyümüş, burada hayatı olmuş insanların eğitimli eğitimsiz pek çoğunun yaptığı bir şey.sokağa çıkmamak lazım böyleleri yüzünden o halde..:ssz:

durumunuz iyi ise ki öyle anlıyorum, neden hafta sonlarını güzel değerlendirmiyorsunuz? konyaya yakın pek çok gezilebilecek yer var..güney de misiniz yoksa nevşehir tarafları mı bilmiyorum ama bir şekilde gezip görülebilir.merkeze 3 saatlik bir ilçe de o kadar
güzel bir şirket ise bu şirketi merkeze taşımayı düşünmüyorlar mı mesela? konya merkez iş sahası geniş bir yer.

ömrü boyunca insan bu şartlarda yaşayamaz zaten, elbet farklı bir yol olacaktır.biraz daha sabır gerekiyor bazen.
ben istanbul dan oralara okumaya gittiğimde "ıyy" diyordu herkes." buralarda okunur mu,hiç bir şey yok,yeşillik yok,o yok ,bu yok..."
ben hiç böyle düşünmedim 18 m de oralarda yaşamaya çalışırken.biliyordum, kendimi buna hazırlamıştım.çok beklentim olmadığından
benden iyisi de yoktu.ve konya merkezde değildim fakültem, tek caddesi olan bir yerdeydi.:34:

bnm en buyuk hatam hayallerım ve beklentılerımdı zaten..
su an bu halde olmamın tek sebebı bu!!

O da mümkün değil diyorsun yani.. Aklıma şimdilik birşey gelmiyor başka.. Şu an bizlerin çokta önemli gibi görmediğimiz şeyler senin için çok değerli.. Alışveriş, kahve içmek vs vs gibi.. Ailen destek olsa bu dönemde yani sık sık gelip gitseler yanınıza belki biraz toparlardın kendini?

obır arkadasınla gıdıp kahve ıcmek ve sohbet o kadar degerlı kı aslında..
aılem gelmıyor..yenı evlı oldugumuz ıcın rahat hıssedemeıyor annem kendısını..
cinsel hayatımızı etkıledıgını dusunuyor .
o kadar yoldan gelıp 2 3 gun sonra ben gıdıcem demeye baslıyor..
babam zaten calısıyor gelemez..
babamı en son kurban bayramında gordum :(
annem gelıo ben işte oldugum ıcın oda sıkılıyor evde..
bıde buraların sogugu..

valla canım bu tercihi kendin yapmışsın ,yorumlara bak her birimiz bir yerde kendi ailesinin yanında olanlarda bir okadar şansılı,kısmet meselesi kim derdi ben annemden ayrılıp başka bir şehirde yaşarım.ama yaşıyorum yapılıcak bişey yok sende bir aile oldun ,annende belki baban için başka bir şehire geldi.bence sen evliliği benimsiyememişsin ve alışamamışsın.üzerine birde il değiştirince daha çok bunalmışsın,sürekli olumsuz düşünüp ben kalamam burda dersen zaten yapamazsın.ailene gelince sağolsunlar yerinde dursunlar
bence kendini toparlamalı ve alışmalısın zira bu bile huzursuzluk yaratır eşine de yazık .

Son düzenleme:
evlenip başka şehire gitmek neden bu kadar yıpratıyor bazı bayanları, çok üzülüyorum.
bende başka yere gelin geldim hemde şehir bile değil, küçücük köy gibi bir ilçe ve doğuda.
ailemi senede 1 kez görüyorum,1 tane arkadaşım vede akrabam bile yok,
dışarı çıkıp gezelim diyecek biryer bile yok bildiğiniz köy:)
ama ben ne gelirken nede şimdi hiç dert etmedim,1,5 yıldır burdayım bunalıma girmedim.
şükrediyorum,en azından beni seven bir eşim var, işim var, ailelerimiz var diye,
ne yapalım sonuçta baba evinden çıkıyoruz,her türlü sıkıntıya hazırlıklı olmamız lazım.
lütfen biraz kendinizi motive etmeye çalışın,evliliğiniz yıpranmasın,el alemi kafanıza takmayın.

valla canım bu tercihi kendin yapmışsın ,yorumlara bak her birimiz bir yerde kendi ailesinin yanında olanlarda bir okadar şansılı,kısmet meselesi kim derdi ben annemden ayrılıp başka bir şehirde yaşarım.ama yaşıyorum yapılıcak bişey yok sende bir aile oldun ,annende belki baban için başka bir şehire geldi.bence sen evliliği benimsiyememişsin ve alışamamışsın.üzerine birde il değiştirince daha çok bunalmışsın,sürekli olumsuz düşünüp ben kalamam burda dersen zaten yapamazsın.ailene gelince sağolsunlar yerinde dursunlar
bence kendini toparlamalı ve alışmalısın zira bu bile huzursuzluk yaratır eşine de yazık .

evlilik zaten zor..
çalış koştur koştur eve gıdıyorum..
bazen koştugum bıle oluo gercekten
esım gelmeden yemegını hazır edeyım dıye..
ee esım yemekten sonra herseye yardımeder ama bı bayan gıbı olmuyor tabıkı..
yınede ses cıkarmıyorum ona yapması yeter allah razı olsun..
mesela camasırı yanlıs serdıyse gıdıp duzeltıyorum..
evet benm secımım.. esım gıbı bır erkek bnm en buyuk sansım aslında..
ama hıcbırsey mukemmel olmaz derler ya..
benm esımınde tek kusuru burda yasamak zorunda kalması..
tabıkı tartısıyoruz bazen gırtlaklıyasım gelıyor ama gecıyor cunku cok sevıyorum..
kendımı gelecekte esımle cocuklarımla bı denız kenarı bır sehırde
hayal edıyorum benm arkadaslarım falan ..
onları dusundukce mutlu oluyorum ama gecıyor...
sabır dılıyorum allahımdan bana cook sabır versın dayanayım buraya

Yaşadığın sıkıntı heryere özgü .Alıştığın yerden ayrılınca öyle bende istanbul kartalda oturuyordum 3ay önce evlendim sancaktepenin bi mahallesine geldim anlatamam inanılmaz sıkıcı bir yer.Bende sıkılıyorum bunaliyorum evde bi Allahın kulu yok oturup konuşcagın ki ben sadece ilçe değiştim il değişseydim ne yapardım bilemiyorum .Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor.

obır arkadasınla gıdıp kahve ıcmek ve sohbet o kadar degerlı kı aslında..
aılem gelmıyor..yenı evlı oldugumuz ıcın rahat hıssedemeıyor annem kendısını..
cinsel hayatımızı etkıledıgını dusunuyor .
o kadar yoldan gelıp 2 3 gun sonra ben gıdıcem demeye baslıyor..
babam zaten calısıyor gelemez..
babamı en son kurban bayramında gordum :(
annem gelıo ben işte oldugum ıcın oda sıkılıyor evde..
bıde buraların sogugu..

Hımm baya kötü yani her durumda yalnız kalman gerekiyor gibi.. Demekki senin için böylesi hayırlı bu durumu çekmen gerekiyor bir çözümü olmadığına göre..
En azından ehliyet alıp sana da ufak bir araba alınabilir bence yakındaki illere gidersin merkeze gidersin iyi gelir..

Back