- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.039
- 173
of emın ol oralardakını aratmaz benımde hayatım..
vizyona fılm gırıyor buraya 3 4 ay sonra gelıyor krız gecırcem ya...
allah korusun esını cnm ya..
dıkkatlı olun..
ıns hıcbır sorun cıkmaz..
amacım kendimi acındırmak değil ama dilini bilmediğin yerde olmak daha zor canım, iki kişi kürtçe konuşsa acaba benimi konuşuyolar diyorum eşim polis önyargılımı bakıyolar diye şüpheleniyorum, herkes birbirinin amcası dayısı halası kimse kimseye gak demezken senin her yaptığın batıyo iş hayatında,evine kimseyi davet edemiyosun o kadar güvenemiyosun çünkü, kimin ne olduğu belli değil diyim siz anlayın, çok başka buralar televizyonlardaki gibi değil, hızlı trene atlasan 1 saatte Ankaradasın sen, bunların dışında Konya sevdiğim bi şehir değil tutucu bi yer tutucu olan biçok yer gibi dedikodu iftira alttan alttan bişiler yapma çok var, içki çok içilir mesela ama kimse içiyorum demez pislik bi yer ona katılıyorum, ömür boyu orda yaşamıcaksınız dimi
Canım ben evlenince İzmir'e geldim,nerdeyse 6 sene oldu hala zorlanıyorum ki İzmir çok rahat bir şehir kimse kimseye karışmaz,kimse laf etmez ama yinede belli bir yaştan sonra şehir değiştirmek bile başlı başın açok yıpratıcı bende senin gibi hep eşimden alırdım can sıkıntımın acısını,ama çok yanlış inan.
Senin durumun benimkinden kat be kat zor,sabırlı olmaya çalış,hobi edin evde yapabileceğin,Allah yar ve yardımcın olsun.
ömür boyu burdayım cnm ben...
ömür boyu hapis gibi..
galiba bir ceza oduyorum ama ne oldugunu bulamadım..
seb ordan kurtulcaksın nasıpse ya ben..
doguda kaldım ben aılemle..
ama cok sevıyordum dıyarbakırı okulumu arkadaslarımı..
burası öyle degıl..
esımın omzunda aglıyorum hep..
geçicek aşkım...
alışırsın yavasyavas.. baska bıryere gıdemeyız..
6 ay ıcınde 2 ev aldık.. birikim yapıyoruz bak..
bızde gelecegımızde bırıktırdıklerımızın emegını yıycez dıo ama genclıgımız boyle gıdıyor..
bir arkadasımla oturup kahve ıcmeyı...
arkadasımın koluna gırıp alısverıs yapmaya o kadar hasretım kı..
televızyonda gorduugumde gozlerım doluyo...
belkı bırılerıne abartı gelebılır ama...
emın olur fazlası var eksıgı yok anlattıklarımın..
Doğru tahmin etmişim bende Konya'ya gidiyorumkızlar işyerimdeyım kusura bakmayın cıkıyorum pat dıye..
konyanın bır ilçesi..
eşim ve eşimin aılesı olmasa bu sehrı komple yaksınlar umrumda olmaz..
baskalarının lafı degıl kızlar..
evli adamla kadın yolda yururken adamın karısına göz koyanları duydum ben burda
kadınlara bıldıgın ıftıra atanları duydum..
kadın sokaga cıkamıyor sımdı hıcbır sucu yokken..
korkuyorum.. bunları yasamak ıstemıyorum..
herhangı bır kursa gıdemıyorum çünkü bilgisayar muhasebe falan var
ben zaten unıde onları okudum..
yenı evlenıcek olanlar cok ıyı dusunun gercekten..
yasacagınız ortamı gozunuzde pembelestırmeyın..
hayal kırıklıgını tepenıze oyle bır cokuyor kı..
bız yasarız nolcak bırbırımız beraber olalım yeter demeyın..
o sehrı butun olumsuzluklarını gormezden gelmeyın..
en azındna sonra hayalkırklıgı yasamazsınız
ömür boyu burdayım cnm ben...
ömür boyu hapis gibi..
galiba bir ceza oduyorum ama ne oldugunu bulamadım..
seb ordan kurtulcaksın nasıpse ya ben..
doguda kaldım ben aılemle..
ama cok sevıyordum dıyarbakırı okulumu arkadaslarımı..
burası öyle degıl..
esımın omzunda aglıyorum hep..
geçicek aşkım...
alışırsın yavasyavas.. baska bıryere gıdemeyız..
6 ay ıcınde 2 ev aldık.. birikim yapıyoruz bak..
bızde gelecegımızde bırıktırdıklerımızın emegını yıycez dıo ama genclıgımız boyle gıdıyor..
bir arkadasımla oturup kahve ıcmeyı...
arkadasımın koluna gırıp alısverıs yapmaya o kadar hasretım kı..
televızyonda gorduugumde gozlerım doluyo...
belkı bırılerıne abartı gelebılır ama...
emın olur fazlası var eksıgı yok anlattıklarımın..
amacım kendimi acındırmak değil ama dilini bilmediğin yerde olmak daha zor canım, iki kişi kürtçe konuşsa acaba benimi konuşuyolar diyorum eşim polis önyargılımı bakıyolar diye şüpheleniyorum, herkes birbirinin amcası dayısı halası kimse kimseye gak demezken senin her yaptığın batıyo iş hayatında,evine kimseyi davet edemiyosun o kadar güvenemiyosun çünkü, kimin ne olduğu belli değil diyim siz anlayın, çok başka buralar televizyonlardaki gibi değil, hızlı trene atlasan 1 saatte Ankaradasın sen, bunların dışında Konya sevdiğim bi şehir değil tutucu bi yer tutucu olan biçok yer gibi dedikodu iftira alttan alttan bişiler yapma çok var, içki çok içilir mesela ama kimse içiyorum demez pislik bi yer ona katılıyorum, ömür boyu orda yaşamıcaksınız dimi
her zaman diyorum kadınlar evlendi diye şehir değiştirdikçe bu sorunlar bitmeyecek eşiniz neden doğduğunuz şehre gelmiyor da siz gidiyorsunuz bu eski kafaları bırakmak lazım yoksa ezilmeye sorunlara mahkum olursunuz.
valla konyada yaşayan biri olarak yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum.acaba ben başka bir yerdemi yaşıyorum dedim.ne annem ne babam konyalı değil.yani konyalı biri değilim tamamen tarafsız yazıyorum.ama burda doğdum büyüdüm.eşimle evlenince başka şehirlerde yaşadık ama buraya geldik yine.yani konyayı iyi bilen biriyim.burası tutucu falan değil.istediğin gibi de giyinirsin,istediğin yere de gidersin.gece 12 de çarşıya çık kızlar da dolu kafelerde.izmir gibi değildir belki ama mesela ankara gibi anadolu şehri işte.sonuçta büyük şehir,daha küçük şehirlerde tutuculuk daha çok olabilir tabi.
konu sahibine gelirsek konyanın ilçesindeymiş mutlaka dediği gibidir ona birşey diyemem.konyanın hangi ilçesi bilmiyorum ama gerçekten böyle şeyler yaşanan ilçeleri var.bu konyaya özgü değil tabi.başka bir yerin ilçesinde de aynı şey yaşanabilirdi.konyaya ne kadar uzaklıktasın canım hafta sonları gezmeye gidemezmisiniz.sonuçta orda gezecek o kadar yer var.tabi bir ilçenin içinde bunalırsın.biz de eşimle yozgatın bir ilçesnde görev yaptık çok sıkılırdım ama arda bir kayseriye falan gidip gezerdik iyi gelirdi.
Doğru tahmin etmişim bende Konya'ya gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?