evlenip başka bir şehire gitmek bu kadar mı zor...

bende 17 yıl yaşadığım yerden sonra istanbul a geldim sudan çıkmış balık mi sali ilk ay ağladım ailemi çok özlüyordum.sonrasında iş buldum çevrem oldu çok şükür alıştım şimdide Ankarada 1 hafta zor duruyorum.bazen eşim derki benim bu kadar çevrem yok muhtar olsan yeri der.zamanla alışıyosun

Son düzenleme:
Size sadece " insanlarin sizin hakkinizda yapacagi dedikodu ancak mezarda biter" sözünü söyleyebilirim.
Hayatininizi bu derece " cevredekiler ne der" diye yasamayin.
Kim ne derse desin, siz esinizle birbirinize güveniyorsaniz kimse karisamaz.
Eger bir cahil cikipta size bir laf edeek olursa verirsiniz agizlarinin payini olur biter.

of emın ol oralardakını aratmaz benımde hayatım..
vizyona fılm gırıyor buraya 3 4 ay sonra gelıyor krız gecırcem ya...
allah korusun esını cnm ya..
dıkkatlı olun..
ıns hıcbır sorun cıkmaz..

amacım kendimi acındırmak değil ama dilini bilmediğin yerde olmak daha zor canım, iki kişi kürtçe konuşsa acaba benimi konuşuyolar diyorum eşim polis önyargılımı bakıyolar diye şüpheleniyorum, herkes birbirinin amcası dayısı halası kimse kimseye gak demezken senin her yaptığın batıyo iş hayatında,evine kimseyi davet edemiyosun o kadar güvenemiyosun çünkü, kimin ne olduğu belli değil diyim siz anlayın, çok başka buralar televizyonlardaki gibi değil, hızlı trene atlasan 1 saatte Ankaradasın sen, bunların dışında Konya sevdiğim bi şehir değil tutucu bi yer tutucu olan biçok yer gibi dedikodu iftira alttan alttan bişiler yapma çok var, içki çok içilir mesela ama kimse içiyorum demez pislik bi yer ona katılıyorum, ömür boyu orda yaşamıcaksınız dimi

Canım ben evlenince İzmir'e geldim,nerdeyse 6 sene oldu hala zorlanıyorum ki İzmir çok rahat bir şehir kimse kimseye karışmaz,kimse laf etmez ama yinede belli bir yaştan sonra şehir değiştirmek bile başlı başın açok yıpratıcı bende senin gibi hep eşimden alırdım can sıkıntımın acısını,ama çok yanlış inan.

Senin durumun benimkinden kat be kat zor,sabırlı olmaya çalış,hobi edin evde yapabileceğin,Allah yar ve yardımcın olsun.

biri yarama basmış...bende evlendim bir ilçeye geldim...yalnız şöyle br fark var benim oldugum ilçe herkesın tatil için geldiği yer ama biyere kadar hep aynı şeyler büyük şehir gibi değil.eşimin arkadaşları dışında hiç tanıdıgım kimse yok.....onlarda hep çalışan insanlar...her taraff magaza olsa,cafe olsa ne arkadaşın olmadıktan sonra hepsi boş....ilk zamanlar bende ara ara ağlardım eşimin omzunda..çok sıkılıyorum bunalıyoruma rtık derdim..o günden bugune değişen tek şey benim değişmem oldu.şehir aynı şehir....ara ara yine bunalıyorum ama arada.....

ömür boyu burdayım cnm ben...
ömür boyu hapis gibi..
galiba bir ceza oduyorum ama ne oldugunu bulamadım..
seb ordan kurtulcaksın nasıpse ya ben..
doguda kaldım ben aılemle..
ama cok sevıyordum dıyarbakırı okulumu arkadaslarımı..
burası öyle degıl..
esımın omzunda aglıyorum hep..
geçicek aşkım...
alışırsın yavasyavas.. baska bıryere gıdemeyız..
6 ay ıcınde 2 ev aldık.. birikim yapıyoruz bak..
bızde gelecegımızde bırıktırdıklerımızın emegını yıycez dıo ama genclıgımız boyle gıdıyor..
bir arkadasımla oturup kahve ıcmeyı...
arkadasımın koluna gırıp alısverıs yapmaya o kadar hasretım kı..
televızyonda gorduugumde gozlerım doluyo...
belkı bırılerıne abartı gelebılır ama...
emın olur fazlası var eksıgı yok anlattıklarımın..

örgü denedim
yapboz denedim
şeker hamurundan pasta muffın yapma hastalıgım oldu...

ama yınede olmuyor yapamıyorum..
kafam hep dısarıda..
annemle babam pazar gunu sıkılmıslar bı restorana gıdıp bırer bıra ve mezeyle muzık dınlemısler..
bende pazar gunu evde oturup degısık yemek yapmaya calısıyordum..
gelde aglmaa

eğer tayin gibi durumunuz yoksa gerçekten zor başka yere gitmek.eşiniz ne iş yapıyor acaba?

seni anlıyorum bende ankya gelin geldim . tabi ank büyük şehir seninki gibi diiil . ilk 6 ay bende çok ama çok bunaldım hiç kimsem yoktu eşimden başka çünkü. çok zor geliyordu . sonra işe girdim . iş hayatı olunca daha iyi oluyor yeni arkadaşlar edindim . tabiki zor ailenden uzak olmak hala bi yanım eksik ama alışmaktan başka çare yok. çalışıyormuşssun ne güzel işte , evde olunca bunalıyor insan bende çok yaşadım eşimden çıkardım kimi zaman yalnızlığımı.. ama zamanla geçiyor canım alışıyorsun. o yüsden kendini ve evliliğini yıpratmamaya çalış .

Doğru tahmin etmişim bende Konya'ya gidiyorum

cay koydum gel icelim :))) canimsin ya seni cok iyi anliyorum inan yalniz deilsin bende ayni duygular icindeyim..evlenerek yurtdisina geldim..ailem ve bütün dostlarim uzakta kaldilar girisken ve canayakin biriyim ya yine edinirim die düsündüm..ve sonuc öyle olmuyo iste ..is bizde bitmiyo bazen..burdaki türkler iki kültür arasinda kalip cogu rahatsiz kafayi yemis durumdalar..helede yeni geleni hic begenmezler tepeden bakarlar:26::26: 2 yillik evliyim etrafta bitane samimi insan yok..bende ayni olmaktan ve böyle bi ortama cocuk getirmekten korkmuyo deilim :( benim etrafimdakilerde aynen söyle, samimiyetsiz ,süpheci güvensiz sevgi karaborsa anliycan..bende cok agladim halada aglarim ama napicaz evlilik kader..sen ekle beni herzaman yazisalim

yeni evlendiğin için hem evin değişti hem yurdun değişti hem aile ve dostlarından koptun o yüzden duygusallaşman doğal.ama insanların ne dediğini neden bu kadar önemsiyorsun ki.işsiz güçsüz tipler balkonlardan sarka sarka elalemin dedikodusunu yapıyorlar.çok cahiller.onların ne düşündüğünü önemseme.onlara yaranamazsın.yolda telefonla konuşurken yürümene karışmaları ne demek.herhalde konuşacaksın sevdiklerinle.gurbettesin çünkü.çok adi insanlarmış ya.sana çözüm olarak iki yol sunabilirim.ya hayatı istediğin gibi yaşacaksın,giyinip süslenip gezeceksin ve kulaklarını tıkayacaksın ya da o cahil mahalleden taşınıp kimsenin kimseye karışmadığı bir yere tanışıp gönlünce yaşayacaksın.eşini ikna et o yerden taşınmak konusunda.orada hayat yok.mutsuz insanların birbirlerinin özel hayatlarını takip ettiği hatta iftira atacak kadar kör cahilliğin kol gezdiği bir yermiş.Allah korusun böyle insanlardan her türlü çirkin iftira beklenir.çünkü işleri güçleri,Allah korkuları yok.acilen taşın kardeş medeni bir yere.sevgiler.

Eşin de sen de kısa olan bu hayatı başkaları için mi yaşıyorsunuz?
Konuşan konuşsun duymayın,umursamayın..
Yazık değil mi böyle ömür mü geçer?
Bir konuşur iki konuşur susarlar..
Eşin seni biliyor sen kendini biliyorsun.
Sorununuz yok mutlusunuz. Daha ne olsun.
Hayatınızı gönlünüzce yaşayın kimseyi ilgilendirmez.
Ay ben gezer tozarım konuşan konuşsun derim yani evde boğulurum ben:26:

her zaman diyorum kadınlar evlendi diye şehir değiştirdikçe bu sorunlar bitmeyecek eşiniz neden doğduğunuz şehre gelmiyor da siz gidiyorsunuz bu eski kafaları bırakmak lazım yoksa ezilmeye sorunlara mahkum olursunuz.

valla konyada yaşayan biri olarak yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum.acaba ben başka bir yerdemi yaşıyorum dedim.ne annem ne babam konyalı değil.yani konyalı biri değilim tamamen tarafsız yazıyorum.ama burda doğdum büyüdüm.eşimle evlenince başka şehirlerde yaşadık ama buraya geldik yine.yani konyayı iyi bilen biriyim.burası tutucu falan değil.istediğin gibi de giyinirsin,istediğin yere de gidersin.gece 12 de çarşıya çık kızlar da dolu kafelerde.izmir gibi değildir belki ama mesela ankara gibi anadolu şehri işte.sonuçta büyük şehir,daha küçük şehirlerde tutuculuk daha çok olabilir tabi.
konu sahibine gelirsek konyanın ilçesindeymiş mutlaka dediği gibidir ona birşey diyemem.konyanın hangi ilçesi bilmiyorum ama gerçekten böyle şeyler yaşanan ilçeleri var.bu konyaya özgü değil tabi.başka bir yerin ilçesinde de aynı şey yaşanabilirdi.konyaya ne kadar uzaklıktasın canım hafta sonları gezmeye gidemezmisiniz.sonuçta orda gezecek o kadar yer var.tabi bir ilçenin içinde bunalırsın.biz de eşimle yozgatın bir ilçesnde görev yaptık çok sıkılırdım ama arda bir kayseriye falan gidip gezerdik iyi gelirdi.

benm eşim memur değil..
meslegını cok sevıyor ve onemlı bır sırkette cok guzel bır ısı var..
şirketinide cok sevıyor...
ben evlendıgımde calısmıyordum..
2 aydır calısıyorum...
eşime nasıl dıyebılrım kı ben oraya gelmem sen ısını gucunu bırak gel..
hayat o kadar toz pembe olmuyor..
bazı tabular ve gercekler var..
bu gerceklerı degstırmeye calısırsak bu sıkıntım degıl ama belkı cok ama cok daha cıddı sıkıntılara neden olabılır..

hafta sonları tek kacamagımızdı artık oda yok cunku arabamız yok..
konya merkez o kadar guzel kı ama bıze 3 saat uzak..
konya cok gelısmıs bıryer..
dedıgın gbı bu problemler sadece konyaya has bır ozellık degıl..
herhangı bır ılın herhangı bır ılcesındede vardır emınım...
işten geldım uyudum esım çalıştı..
şirketn ıslerını evdede devam edıyor..
ben uyandım meyve yedık esım yattı...
ben böyle bır hayat istemiyorum cok bunaldım anlatamam cok...

Doğru tahmin etmişim bende Konya'ya gidiyorum

konya merkezse korkma cnm yapabılecegın o kdr cok sey var kı orda..
zaten o kadar cok unıversıte ogrencısı varkı aklın hayalın durur..
gece falan sokaklar dolu orda..
ama bızım burda saat 7 den sonra kımse olmaz sokakta...
yabaniyiz... kapkaranlık sokaklar korkutur oldu artık benı..
7 ay kalmıs dugunune ne kdr heycanlısındır..
allah gonlunun ekmegını nasıp etsın ıns..
o zamankı hallerımı getırıyorum aklıma da..
ama bugunlerınınde degerını bıl bı yandan..
arkadaslarınla sınırsız eglen sınırsız

zor bir durum bende 30undan sonra ankaradan ayrıldım. burda nerdeyse hiç arkadaşım yok. aile yok, akraba yok. ama eğer sen de sabredersen mutlu olursun belki. daha önce başka bir yerde yaşıyordum, şimdikinden çok daha küçük bir şehir. sokakta kocamın yanında yürürken bile kadınlar kafalarını çevirip bakardı öyle acayip bi yerdi. akşam saat 5 ten sonra yolda kimse olmazdı. erkekler bile. orda ben hayatımın arkadaşını bulmuştum. hiç öyle bir arkadaşım olmamıştı önceden. nasıl severiz birbirimizi. ordan ayrılınca birtek ondan ayrılacağım için üzülmüştüm. ben şimdi bebek vs filan uğraşıp duruyorum zaman geçiyor işte. ama mutsuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…