evlenip başka bir şehire gitmek bu kadar mı zor...

dogunal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
2.259
14
158
daha 6 aylık gelinim.. ama biri bana dokunsa ağlıyorum..
durdukyere kocama bagırıyorum hıc kızılmayacak seylere kızıyorum...
en basından alayım...
esımın dogdugu buyudugu memleketteyız..
ben universiteyı buraya yakın bıryerde okudum..eşimlede oyle tanıstık..
sevgiliyken bu sehır benı kendıne cekıyordu..
cok gelmek ıstıyordum buraya..
ama hep yapcak bırseyler buluyorduk gezıp dolasıyorduk..
ımkanları kısıtlı oldugu ıcın gıttıgımız yemek yedıgımız sohbe ettıgımız tek bır mekan vardı..
hep oraya gıdıyorduk...
evlendık... ve kara bı bulut kapladı üzerimi..
kımseyı tanımıyorum...kapımı bır allahın kulu calmıyor...
tek destegım kayınwalıdem oldu..
burası cok dedıkoducu bır memeleket...
telefonda konusarak yurusem bıle..
sunun karısıda elınde telefon devamlı kımle konusuyorsa....
şunun gelınıde akşamları dısarıya yemege goturtturuyor kendını devamlı...
vs.vs.vs....
lafları hıc bıtmıyor... o her zaman gıttıgımız mekana bıle gıdemez olduk..
eşimle dostumla oturup bı canlı muzık dınlemeyı ınsan hergun ruyasında gorurmu
eşim bırı laf edıcekler bana bırı bırsey dıyecek dıye cok korkuyor...
eşim iyisi iyidir ama biri bana birşey derse dover yanı basına bela alır bılıyorum
işten cıktıgımda azcık dolasayım dedım.. askım gıt eve nolur aklım sende kalıyo toplantıya gırcem dedı..
haklı cok kotu bıryer burası.. içine girince daha ıyı anlıyormussun..
cok bunaldım...sehır benı yutuyor...işe git eve gel yemek yap uyu bütün hayatımız
burdakı bağnaz dedıkoducu allah korkusu olmayan fesat ınsanlar yuzunden boyle gecıyor..
psikolojm cok bozuk bılıyorum depresyona gırıyorum dıye dusunuyorum..
ama bi psıkolog bıle bulunmuyor bu sehırde.. o bıle yok!!!!
kocamı cok sevıyorum benım herseyım onun ıcın herseyı yaparım..
ama onuda mutsuz edıyorum..
devamlı uyku halındeyım moralım bozuk kafam kalkmıyor..
hıc olmadık yerde bagırıyorum..
onu kırıcam dıye cok korkuyorum....
kımsem yok.. bırıyle oturup kahve ıcmeyı bıle o kadar ozledım kı...
arkadaslarım memleketımde ve her sesımı duyduklarında aglıyorlar...
bu ben degılım cunku...
ne yapayım bana yardım edın.. bu psıkolojıden cıkmam lazım..
yada baska yere gelın olan arkadaslar sızler neler yasadınız.. anlatın bana yalnız olmadıgımı gormek bırbırımızı anlamak belkı rahatlatır deneyelım mı??

İnsanların dedikodularını neden bu kadar umursuyorsun ki
Bak kaynanan destek olmuş ya o olmasaydı?
Kocan var seni seviyor evlenmişsiniz..
Buhranlı bir dönem canın sıkılıyor belki ama yapacağın en iyi şey çevreye kulaklarını tıkamak olur..

canım hangi şehir orası bi mahsuru yoksa söleyebilirmisin ??

evet ortamınız kötüymüş ama şükredinki eşinizde kayınvalidenizde desteklermiş size ...
önemli olanda bu zaten ...
ortamınız değiştiği ve evliliğe alışma süresinde olduğunuz için size zor geliyo olabilir ama bunu huzursuzluk olarak eşinize yansıtırsanız ilişkiniz için hiç iyi olmaz öncelikle bunu aşmanız lazım..
bende evlendikten sonra başka memlekete geldim üstelik eşiminde kimsesi yoktu burda ama eşim vardı ve bana yetiyodu tek ilaç zaman inşallah bu süreci kolay atlatırsınzı...

Çıkın gezin 'hergün yemeğe götürtüyor karısı' desinler ne var ki bunda. hatta çok güzel bişey.

Hani tek başınıza gezmiyorsunuz neticede. Tek gezerken görseler laf etseler bir bakıma anlarım ama eşinle gezmenizi bırakın büyütsünler. Ben olsam sallamam eşim yani var mı ötesi.. kıskanıyorlar der geçerim.

Bende şehir dışına gelin olsaydım diye düşündüm sıkılmak konusunda çok haklısn.
Çok kalsik ama kurslara falan gitmelisin ki arkadaş edinesin. ama sanırım sen orayı sevmiyorsun

Taşınma imkanınız yok mu? Birde orası neresi canım

Hangi şehir orası :/ Bende şehir dışına gelin gitcem ve sanki gideceğim yeri anlatmışsın :s

bende dışardayım..
hatta şehir bile değil ilçedeyim ne ailemden nede eşimin ailesinden tek kişi yok burada..
yani tamamen yalnızız..2.5 yıl oldu buraya geleli yeni yeni 2 tane arkadaşımız var eve gelip giden ama oda çok sık değil..

neyseki çalışıyorum yoksa gerçektende zor..
sen çalışıyormusun cnm..

birde ben de merak ettim hangi şehir.

eşimle aram güzel..birlikte evde güzel zaman geçirebiliyoruz çok kafama takmıyorum cnm ben..
anladığım kadarıyla seninde eşin destekçin aranız da iyi çok şükür.
yeni evlisin alışamadın büyük ihtimalle hem evliliğin oturma süreci hem değişik bir yer ağır gelmiş olabilir ama alışacaksın zamanla.

sizin gibi oralara yabancı dışardan gelmiş kişilerle emin ol iyi anlaşabilirsiniz zamanla tanışırsınız

küçük şehirlerin işte dezavantajı bu .. mekanlar az oluyor ..başbaşa kaçamak bile yapamazsın eşinle yada sevgilinle .. hemen tanıdıklar çıkar birileri olur çevrende ... çok kötü yaa .... başka bir şehire taşınma imkanınız varsa öyle yapın yoksa katlanmak zorundasın .piskolog neyi çözücek ki zaten ..sen piskolojin bozuk değil sadece yaşadığın yer seni boğuyor .vede haklısın ..bende olsam boğulurum yani sonuçta büyük şehirde doğdum büyüdüm küçük bir şehirde yapamazdım ..allahtan sevgilimde burda inşş evlenince burda oturcaz ..peşinen demiştim zaten memlekettine gitmek istersen olmaz diye ..keşke sende başından tavrını koysaydın canım ...

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de evlenip başka bir şehire geldim. Dediğin gibi öğrenciyken çok severdim burayı, ay İstanbul'un stresi yok, yaşam daha kolay diye. Ama şimdi kendimi çok yalnız hissediyorum burada. Üstelik ben henüz iş bulamadım tüm gün evdeyim Sadece kayınvalidemler var burada, Allaha şükür bi sorunumuz yok, iyi insanlar da sürekli onlara gidip geliyoruz. Yazın komşularla görüşüyorduk sürekli ama kış geldi onlardan da hiç ses soluk çıkmıyor, hayırsız çıktılar :))

Bak sen çalışıyormuşsun, iç olmazsa çalışırken kafan rahatlıyordur. Eşine fazla yansıtmamaya çalış , sürekli bunları dile getirme yani inan ki daha zor oluyor o zaman. Eşinle çık dışarı gez sende tek gezmen laf oluyorsa, eşinle gezerken de kim ne derse desin umrunda olmasın. Zamanla alışırsın muhakkak cnm merak etme.

ay kıyamaaam az çok anlayabiliyorum seni bizde böyle ufak biyere gitmeyi düşünmüştük aslında ben değil nişanlım bu konu 2 ay gündemde kaldı ve ben bunalıma girdim resmen gidemem yapamam edeemem arkdaslrım ailem dostlarım burada vs. neyse sonunda vazgeçti ama o hüznü yaşadım yani çok zOr.. Ama kayınvalidenin destek olması ve eşinle birbirinize bukadar bağlı olmanızda çok güsel .
fakat anlamadığım insanları neden bukadar takıyorsunuz yani kim ne derse desin eşin seni biliyor sen eşini.. millete ne ve evlisiniz...
Ya kurslara gidiceksin ki açılasın çevre edinessin ya taşınma imkanı varsa biran önce taşncaksınz ve en son çare sölenenleri esgeçiceksiniz yoksa bu şekilde gider yani ve bunaldıkça eşinide bunaltırsın

kızlar işyerimdeyım kusura bakmayın cıkıyorum pat dıye..
konyanın bır ilçesi..
eşim ve eşimin aılesı olmasa bu sehrı komple yaksınlar umrumda olmaz..
baskalarının lafı degıl kızlar..
evli adamla kadın yolda yururken adamın karısına göz koyanları duydum ben burda
kadınlara bıldıgın ıftıra atanları duydum..
kadın sokaga cıkamıyor sımdı hıcbır sucu yokken..
korkuyorum.. bunları yasamak ıstemıyorum..
herhangı bır kursa gıdemıyorum çünkü bilgisayar muhasebe falan var
ben zaten unıde onları okudum..
yenı evlenıcek olanlar cok ıyı dusunun gercekten..
yasacagınız ortamı gozunuzde pembelestırmeyın..
hayal kırıklıgını tepenıze oyle bır cokuyor kı..
bız yasarız nolcak bırbırımız beraber olalım yeter demeyın..
o sehrı butun olumsuzluklarını gormezden gelmeyın..
en azındna sonra hayalkırklıgı yasamazsınız

anne ve bebek sağlığı kurslarına gidebilirsin:) ahşap boyamaya gidebilirsn illaki muhasebe inglzce şart diilki..
elebette herşey düşünülüp gidilmeli.. olumlu olumsuz.... öyle yerler hala varmı yaa ne iftirası ne dedikodusu gözkoymasıymış..

İl değiştirme imkanınız yok ise sabırlı davranmalısınız. İnsanın bence başka bir şehire alışması en azından 3 yılı alıyor. Bende eşimin memleketinde 1 seneye yakın yaşadım ama ağır depresyon geçirdim diyebilirim Üstelik üniversiteyi okuduğum şehirdi. Sonra İstanbul'a geldik benim doğduğum büyüdüğüm şehire ve ben burada çok mutluyum. Orada yaşadığım süre içerisinde eşimle çok tartışırdım çok kıskanç olmaya başlamıştım ve çok bunalmıştım çünkü sizin gibi bzide eşimle hiç bir yere gdiemezdik. Şimdi kendime güvenim geldi eskisi gibi değilim En azından her gece ağlamıyorum.

Çalışsanız? çalışmıyormusnuz? Bence alın eşinizi ve ailesini gelin elele verip kaçalım buralardan diyin ve taşının hep beraber :)

şaka bir yana ya çalışacaksınız yada taşınacaksınız başka çözüm yok gibi İnşallah istediğiniz gibi olur

sorma ben birde izmir yakınlarında buyudum..
çok zorlanıyorum..
ya esım oldugu ıcın bugun olsa yıne evlenırım..
ama en azından buranın bu kosullarını gormemezlıkten gelmezdım..
en buyuk hatam bu oldu..
evın duvarları işyerimin duvarları uzerıme gelıyor..
işyerınde durduk yere bogazımı sıkıyorlar sankı..
mutsuz olmaktan korkuyorum..

oo dediğin gibi ise orası daha fena bi yermiş..
yer değiştirme imkanınız yokmu?

buralar o kadar değil cnm..
akşam 10-11 da bile eşinle dışarıda rahat rahat çıkar gezersin burada.

ne saçma bir mantık eşinle de mi rahat gezemeyecesin yani

Son düzenleme:
ben Ankarada doğdum büyüdüm 27 sene orda yaşadım Batmana geldim evlendikten 3 gün sonra, ev iş arası 5 dk, 6 ayım ev iş arasında geçti, eve 10 dk bi avm yapıldı orda sinemaya falan gidiyoruz, çevreyi gezelim desek hakkariyemi şırnağamı bitlisemi gidelim, eşim polis yerel seçim yaklaşıyo buralar yangın yeri olacak benim derdimde bu

çalısıyorum cnm..
esıme dedım kı benı bır ıse soktun soktun..
sokmadın 2 3 ay sonra karın hıc ıyı olmuycak haberın olsun dedım..
hergun aglıyordum..
hemen ıs buldu bana..
aglamalarım tamamen kesılmesede yıne calısmadıgım donemden cok daha ıyıyım

of emın ol oralardakını aratmaz benımde hayatım..
vizyona fılm gırıyor buraya 3 4 ay sonra gelıyor krız gecırcem ya...
allah korusun esını cnm ya..
dıkkatlı olun..
ıns hıcbır sorun cıkmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…