Evlenince nerede oturmalıyım.?

madamemaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
109
34
Merhabalar. Benim sorunum şu sözlümle evlenmeyi düşünüyoruz. 3 katlı bi evleri var orta katta evli abisi,üstte kayınvalidem en alt kattada abisinin ofisi var. Abisinin ıkı sokak arkada da bi evi var ev almış. Abisi gidin benim evimde oturun 10 yıl kira vermeyin diyor. Fakat evi biraz ufak ve alt katlarda. Erkek arkadasımda ailesine siz gidin o evde oturun biz buraya yerleşelim diyor ama onlarda pek oralı değil siz oturun diye baskı yapıyolar. Bende abisinin evinde oturmak istemiyorum kendıme ait bir evim olsun istediğimi yapıyım eksiğim olsun ama benım olsun istiyorum. Abiside pek güven vermıyor yarın bi gün kira ister yada evi satıcam der huzurumuz bozulur diye düşünüyrm. Çevremde aman bırak uzak ol daha iyi diyorlar. Abiside madem ev almış gitsin kendi otursun orayıda bize versin. Babadan hem evi var hemde kendine dükkan yapmış. Bu ne bencillik yahu. Bende buna sinir oluyorum haksızmıyım.?

adamın kendi evi değil mi istediği yerde oturur hem size de seçenek sunmuş oturun diye gidin oturun madem para biriktirir kendi evinizi alırsınız sonra

nerede oturursunuz bilemem ama
bana evlilik söz konusu olduğunda, evlenilecek kişinin ailesinin düzenini bozmak istemek hiç hoş gelmiyor.
abisi için
"abisi de madem ev almış gitsin kendi otursun orayıda bize versin. Babadan hem evi var hemde kendine dükkan yapmış." yazmanız da hiç hoş gelmedi bana.
"sözlünüz de çalışıp yapsaymış o zaman" dedirtir bu laflar insana
veya siz de çalışıp yapsaydınız

bu tutumları "dağdan gelip bağdakini kovmak" gibi görüyorum ben
söz konusu "sözlünüzün ailesinin evleri" ise, size laf düşmez kanaatindeyim.

Aile apartmanında oturmaktansa uzakta başka bir yerde oturmak kat be kat daha iyidir. Maddi imkanlarınız nasıl? Kirada olmak sizi çok sarsacak mı? Bunları iyice ölçüp tartıp bir karar verin derim.

Kira istese bile neticede eşinin abisi. Elalem ile uğraşacağına abisinin evinde oturun. İleride inşallah kendi eviniz olur, oraya taşınırsınız. Hem muhtemelen onlar taşınma stresine girmek istemedikleri için öyle demişlerdir... Çok kafaya takmamak lazım. Evlenirken daha bir sürü pürüz çıkacak... :)

Yani güvenmiyor değil abisine ben biraz kuruntu yapıyorum sanırım ama abisi biraz bencil öyle sezdim ben. çok fazlada ailevi mevzulara girmek istemyorum nede olsa abiisi.

Haksızsın. Madem abisinin evinde oturmak istemiyorsunuz kiralık bir sürü ev var tutar oturursunuz.

Aile apartmanında oturmaktansa uzakta başka bir yerde oturmak kat be kat daha iyidir. Maddi imkanlarınız nasıl? Kirada olmak sizi çok sarsacak mı? Bunları iyice ölçüp tartıp bir karar verin derim.
Kirada oturmak acıkcası istemiyoruz sonucta hıc yoktan kafamızı sokucagımız bı evımız var kira havaya atılan para gibi geliyor. onun yerıne oturup para bırıktırmek daha mantıklı geliyo bize.

Evet öyle diyorlar bende korkuyorum annemde aman kızım uzak dur evine giren çıkan kımseye hesap vermezsin rahat olursun dıyor ama bılemedım.

Annen hakli, ayni apartmanda olursan gelenin gidenin, sesin, gezip tozman her seyin laf olur. Hele de sınırı koyamazsan evin ev olmaktan cikar, kafalarina gore girer cikarlar, yemegi birlikte yiyelim derler, gece yarilarina kadar birlikte otururlar, evliliğin burnundan gelir.

babası abisine hem ev hem dükkan vermiş sizce bu durumda bi gariplik yokmu sadece bir ogluna çalışmıs adam :)
verdiyse vermiş yani o konuda birşey diyemezsiniz iki oğluna dağıtıp abi hepsini almaya kalkmış olsa tamam da baba vermiş yani napabilirsiniz ki şu an o evde hakkınız var mı ? hani hakkınızdı da abi malın üstüne mi kondu ?

Bence siz başınıza gelen iyiliğin farkında değilsiniz. Başka aile olsa en alta sizi oturtmayı düşünürlerdi. Abisinin orda dükkanı olması sizin için büyük şans. Siz buna bencillik olarak bakabilirsiniz ama ben başınızdaki talih kuşu diyorum. Umarım ne kadar şanslı olduğunuzu farkedersiniz.

konu sahibi teee.. sen bu pelini dinleeee..

Kirada oturmak acıkcası istemiyoruz sonucta hıc yoktan kafamızı sokucagımız bı evımız var kira havaya atılan para gibi geliyor. onun yerıne oturup para bırıktırmek daha mantıklı geliyo bize.

Ben gene de abisinin evine çok güvenmezdim. Hani size bir güvence veriyorlar mı? Alt tarafı dükkana çevirdiği için kira almayacaklarının garantisi var mı? Ailenin olaya bakış açısı ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…