• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince işi bırakmak ben de istiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün işi bıraktım mesela ben. Eşimle çalışıyordum. Üretim sektöründeyiz. Ebemin nikah cüzdanını tersten okuyordum. Maddiyat açısından sıkıntı yaşamayacağıma inandım ve çıktım. Ama evde ne yapacağım bilmiyorum. Pilates falan okey gidilir gezilir hepsine tamamım da, her şey para değil işte. Yani zengin kocayla iş bitmiyor esasında. Bi yerden sonra bunalacağımı düşünüyorum açıkçası yanlış karar vermiş olabilirim yani çıkmakla.

Öyle zannetmiyorum bizzat görüyorum. Mesela kuaföre gidiyorum hepsi ev hanımı işte kocaman tektaş kaynak saç protez Tırnak bakım kuaför oradan çıkınca pilates vs vs bu modda yaşıyorlar. Onlar bunu hak edecek ne yaptı peki?
Canım durumu haksızlık olarak ele alırsan işin içinden çıkamazsın, dünyanın en ücra fakir köşelerinde sefalet içinde yaşayan nice güzel kadınlar var, akılsız ya da yanlış seçimler yapmış da değiller, talih böyle bir şey, bazılarını fakir bile doğsalar zengin eder, bazılarına da “yırtma” şansı vermez. Şansını zorlamak istiyorsan birkaç tavsiye elbette verebilirim. Entelektüel, etkileyici, güzel bir dişi her zaman daha çok alternatife sahiptir. Ben çalışırken paramı hiç yeni bir çantaya harcamadım, bir gözlüğüm, en fazla 2 çantam, 1 saatim oldu. Çünkü çok kazanmıyordum, ben de kendime yatırım yaptım (düzenli spor, gerektiğinde estetik müdahaleler, iyi bir stil vs) erkekler yeni bir çantayı fark etmezler ama diğer estetik unsurlar dikkatlerini çeker. Yaşına uygun bakımlarını mutlaka yaptır, kısıtlı paran varsa 3. Ayakkabıyı alma onun yerine içinde iyi hissettiğin bir elbise al. Giysiler önemli, ben bir maaşı bir cekete verdiğimi bilirim. Üst düzey bir adamın ilgisini çekmek istiyorsan zarif davran, onu kapana kısılacak bir av gibi görme, anlarlar, çoğu senden daha zekidir. Sanat, ekonomi, siyaset, bilim bilgilerini gözden geçir, her konuda fikrin olması da gerekmez, yeter ki göze batma. Maalesef belirli bir seviyenin üzerini hedef almak zorundasın, çünkü maddi olarak çalışıp çalışmamanı sorun etmeyecek adamlar bu kategoride. Mahallendeki cafede bu tarz insanlara denk gelme ihtimalin yoksa büyük şehirlerde hangi semtlerde oldukları bellidir, daha yaşlı olanlar sosyal kulüplerde vakit geçirir, orta yaşa büyük otellerin cafelerinde, gençlere bebek kahvesinde bile denk gelirsin. Çoğu yoğun bir temponun içerisinde ve seninle yeterince ilgilenmeyecek, vakti kısıtlı olacak, romantik bir akşam yemeğinde bile sana odaklanmasını sağlamak için enerji harcayacaksın, bunlara hazırlıklı ol. “Benim o kadınlardan neyim eksik.” Diyorsun ya açıkça söyleyeyim, günümüzde her kadın kozmetik ve estetik destekle yüzüne bakılır değerde ama beyin nakli henüz istenen sonuçları vermiyor, akıllı ol ama kurnaz olma, muhtemelen kurnaz pek çok kadın tanımıştır, ve hala bekarsa aradığı bu değildir. Bir de şunu paylaşmak isterim, iyi niyetin evrende bir karşılığı var! Cömert ol, hayata ve insanlara karşı güzel dileklerde bulun. Ne istediğini bil ama hırslarının esiri olma, para pek çok imkan sunar ama mutluluk ve sağlık asla garanti edilemez. Sevgiler

Son düzenleme:
Umarım evde temizliğe yemeğe çocuk baskınına ayrı ayrı yardımcılar tutabilecek zenginlikte bir adamla evlenirsiniz. Yoksa işiniz zor. Evde oturunca başına düşecek sorumluluklardan bihabersiniz çünkü.

Kizlar selam lütfen linçlemeyin sadece düşüncelerinizi merak ediyorum.

Öncelikle ben bekarım. Ailemle yaşıyorum. 28 yaşındayım. Diyetisyenim. Mesleğimi seviyorum tabi ama böyle ölüp bitmiyorum. Akşam inanılmaz trafik çekiyorum. Çok yoruldum. Evde oturmak, pilatese gitmek, rahat etmek beni daha çok cezbeder.

Arkadaşım benle aynı yaşta öğretmen. Kendisinden 8 yaş büyük biriyle evlenecek. Ve evlenince çalışmayacakmış zor geliyormuş. Müstakbel eşi de tamam hayatım çalışma demiş.

Kizlar ben de gerçekten böyle istiyorum ama bu ekonomide veya devirde böyle erkek var mı? Ben de bana kocam baksın istiyorum ama sanki böyle erkek yokmuş gibi geliyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Yani ortada fol yok yumurta yok ama şu an reglyim böyle çok duygusalım. Bu işin iç yüzü nedir? Beni anlayan var mıdır? Siz ne düşünüyorsunuz?

DÜZENLEME
Kızlar aslinda içten içe şunu merak ettiğimi fark ettim. Bu kadınlar bunu hak edecek ne yapıyor? Gerçekten bunun sebebi nedir? Eşleri “aman hayatim sen yorulma ben sana bakarım” modunda nasıl oluyorlar? Güzellikle vs ilgisi olmadığını biliyorum ama bu işin gerçek sebebi nedir? Tamamen erkeğin karakteri mi? Nedir yani gerçekten bana adil gelmiyor. Bilen yazabilir mi?
Peki hiç şu açıdan bakıyor musunuz? Kendi geliriniz yokken eşinizden nereye kadar para isteyeceksiniz? Bu pahalılıkta nereye kadar isteklerinizi karşılayabileceksiniz? Belli bir süre yüzünüze vuracak ki sizin hayalini kurduğunuz o erkekler er geç bunu yapıyor. Anca bitmek bilmeyen parası olması lazım. Çocuk oluyor boşanacağı vakit velayet tabi ki durumu olan baba da kalıyor. Boşanırken kadın '' ben nasıl geçinirim, çocuğa tek başıma nasıl bakarım? '' endişesi ile boşanamıyor ki mesleğiniz de çok güzel ve yorucu değil bana göre. Toz pembe gördüğünüz evlilik çok nadir olan, bana göre şans eseri kişiler. 100 arkadaşım varsa 4 ü mutlu ve kayınvalide kayınbabadan yana çok şanslı. Adamlar masraftan kaçınmadığı gibi en önemlisi saygıda kusur etmiyorlar kıza karşı. Köyde yaşıyorlar tüm doğal yiyecekleri o söylemeden hem geline hem annesine götürüyorlar üstüne torun istiyorlardı ikna etmek için bir daire bir dana veririrz dediler :D Kız hemşire adam bankacı belki çalışmasa bunlar olmayadabilirdi bu konuda bi şey diyemiyorum. Ama bu aranarak bulunan bir evlilik, aile değil. Bence mesleğinizi bırakmayın.

Dün işi bıraktım mesela ben. Eşimle çalışıyordum. Üretim sektöründeyiz. Ebemin nikah cüzdanını tersten okuyordum. Maddiyat açısından sıkıntı yaşamayacağıma inandım ve çıktım. Ama evde ne yapacağım bilmiyorum. Pilates falan okey gidilir gezilir hepsine tamamım da, her şey para değil işte. Yani zengin kocayla iş bitmiyor esasında. Bi yerden sonra bunalacağımı düşünüyorum açıkçası yanlış karar vermiş olabilirim yani çıkmakla.
Bunalacaksın muhtemelen evet. Bir süre ohh ya deyip sonra çalışmam lazım moduna geçiyorsun. Bir defa çalıştın mı bir daha hiç çalışmamış gibi olamıyorsun. 😂

Öyle zannetmiyorum bizzat görüyorum. Mesela kuaföre gidiyorum hepsi ev hanımı işte kocaman tektaş kaynak saç protez Tırnak bakım kuaför oradan çıkınca pilates vs vs bu modda yaşıyorlar. Onlar bunu hak edecek ne yaptı peki?

Mesela bu hayat sana güzel mi gözüküyor? Vizyonun bu kadar dar mı ayçöreği?
Bunlara sahip olmak en kolayı. Ortalama geliri olan bir erkekle evlendiğinde olur.

Ya konuda konuşulacak hiçbir şey yok çünkü olay yaşam tarzı adam 5000 alıyor karım çalışmasın çocuğa baksın ya da evde dursun diyor adam
Ama kıt kanaat geçiniyor
Ama sizin sorduğunuz”lüks kuafördeki kadınların farkı” olduğuna göre ay hem rahat yaşayayım hem çalışmayayım oluyor
Onu işte o kuafördeki kadımlara soracaksın

Gelişen şu yeni dünyada ay karım otursun ben vereyim yesin olayı pek kalmadı artık gelişen akılla farklı vizyonlardayız.
Zira bu mantık artık kadın kocaya bakmak zorunda değil koca da kadına bakmak zorunda değile götürüyor bence
Çocuklarıma bakmakla mükellefim
Zira evlilij biz sözleşme aslında hayatı kolaylaştırmak için yapılan bir kurum bu.

Bunalacaksın muhtemelen evet. Bir süre ohh ya deyip sonra çalışmam lazım moduna geçiyorsun. Bir defa çalıştın mı bir daha hiç çalışmamış gibi olamıyorsun. 😂

Aynen öyle bi süre ohaa kaçlara kadar uyuyorum yihuuu havalarında olurum kesin. 😀 Ama o ‘bi süre’ ne kadar olacak ve geçince ne halt edeceğim bilmiyorum. 😀

Kimseyi hor görmeyecek kadar karakterleri daha iyidir merak etmeyin siz 🥲
Allah var çok iyi çocuklardı. Umarım karşılarına kendileri gibi iyi insanlar çıkar. Yoksa mesela CLA karşısında karakter tek başına yeterli değil biliyorsun, hayatın acı gerçekleri.

Siz tek maaşlı ortalama bir çalışanın size aşko kuşko bir hayat sürdürüp, cafelerde tatillerde kuaförlerde pilateslerde avmlerde gezdirip piremsesler gibi bakabileceğini düşünüyor musunuz? O hayatı size bu adam sunabilecek mi?

Ben varım, bankacılıktan ayrıldım, arabam var, eşimin kredi kartını kullanıyorum, ne kadar desem o kadar para verir, nereye harcadın diye sormaz, yaptığım alışverişe karışmaz. Tam bir primsisim. 😁
Bunun yanında, iki çocuk var arabayı oğlumu kurslara götürüp getirirken kullanıyorum, evde 3 misafir var her gün yemek yapmaktan, ortalığı toplamaktan, süpürmekten, oğluma ödev yaptırmaktan yoruldum, değil gezmek popomu koltuğa koyup sıcak çay içmek lüks benim için. Ki evliliğin ilk 8-9 yılı çalıştım ben. Birkaç ay sonra tekrar başlamayı düşünüyorum. Kendi paran gibisi yok.

Allah seni 2 bebekli ev hanımı yapsın insalla 'da gör hanım mı neci mi olduğunu o zaman anlarsın
Ay sizin bebekleri bakıcıları yok mu? Bakıcı değil bakıcılar dedim yalnız dikkatinizi çekerim.
Kendiniz mi bakıyorsunuz öyle bildiğimiz?
Çocukları bakıcılarına bırakıp lüks salonlarda kendinize vakit ayırmanız gerekir sık sık. O hobiden burada hobiye geçip, arkadaşlarınızla kahvenizi içtikten sonra evinize gidiyorsunuz, tabi ev içinde bir yardımcınız var, yemek, temizlik nedir bilmiyorsunuz. Lütfen gerçekleri yazın.

Allah var çok iyi çocuklardı. Umarım karşılarına kendileri gibi iyi insanlar çıkar. Yoksa mesela CLA karşısında karakter tek başına yeterli değil biliyorsun, hayatın acı gerçekleri.
TDK ya göre ikiyüzlülük yapan ve bir şeyi sürekli cımbızla çekip tekrarlayan (ki asla dediği gibi olmayan)biriyle muhattap olmayacağım lütfen konuma yazmayın.

Ben varım, bankacılıktan ayrıldım, arabam var, eşimin kredi kartını kullanıyorum, ne kadar desem o kadar para verir, nereye harcadın diye sormaz, yaptığım alışverişe karışmaz. Tam bir primsisim. 😁
Bunun yanında, iki çocuk var arabayı oğlumu kurslara götürüp getirirken kullanıyorum, evde 3 misafir var her gün yemek yapmaktan, ortalığı toplamaktan, süpürmekten, oğluma ödev yaptırmaktan yoruldum, değil gezmek popomu koltuğa koyup sıcak çay içmek lüks benim için. Ki evliliğin ilk 8-9 yılı çalıştım ben. Birkaç ay sonra tekrar başlamayı düşünüyorum. Kendi paran gibisi yok.
Çok iyi anladım ancak siz çalışınca evdeki o işleri yine siz yapmayacak mısınız?

Siz tek maaşlı ortalama bir çalışanın size aşko kuşko bir hayat sürdürüp, cafelerde tatillerde kuaförlerde pilateslerde avmlerde gezdirip piremsesler gibi bakabileceğini düşünüyor musunuz? O hayatı size bu adam sunabilecek mi?
Sunulan kadınların ne ayrıcalığı var ben sadece bunu merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back