Evlenince işi bırakmak ben de istiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hak edecek ne yaptıklarını kendilerine sormalısınız. Ne yaptılar, nelerden vazgeçtiler, en iyi onlar cevap verir.
Bilen varsa söyleyebilir mi? Bu kişiye o kadar yakınlıkta değilim. Bu sorumu kuzenimle paylaştım bence tamamen kismet nasip ve karşıdaki erkeğin karakteriyle ilgili dedi. Çevresinde örneği olan bilen var mı?

Bu ekonomide (ki konunun ekonomi ile alakası yok ama siz böyle dediğiniz için söylüyorum) tek birinin çalışmasıyla ev geçindirmek çok zor eğer eş kişisi ultra zengin değilse. Ve aklı olan kimse "sen otur karıcığım ne demek yorulmak ve yorulurum ikimiz yerine" demez. En azından sizin gibi bir mesleği varsa demez. İşte tekstilde çalışır günde 15 saat eve gelir ölüdür, sürekli mobbinge uğruyordur aldığı maaş da asgaridir, bir nebze evet denebilir ama altın bileziği olan birine denemez.

Ha kimler der. Kadın dediğin evde oturacak ulen kabadayılığındaki erkekler. Onların amacı da sizin yorulmamanız değil erkeklerle aynı ortamda çalışmanız durumunda aldatılacaklarını düşünmeleri.

İlk başta hoşlarına gider. Karım evde oh mis yemek hazır ev temiz karım da yorulmuyor her gece sevişiyoruz. Ne âlâ memleket.

Ne zaman bozulur iş? En ufak bir aksilikte. O zaman gidin görün prensesliği.

Kimsenin evi sizin gördüğünüz kadar toz pembe değil. Siz bir de sosyal medyadaki mutlu çiftleri de hep mutlu, 0 kavgalı sanıyorsunuzdur.

Değiller.

Maddi durumu iyi olan bir eşiniz olursa elbette mümkün. Ben özel sektörde eğitimciydim, ilk evliliğimde de, 2. evliliğimde çalışmadım, halen durumum bu. Nedeni çok basit, yeterince kazanmıyordum, 40 yaş üzeriyim, yorgunum, evlendiğim insanların maddi durumu iyi. Bir de bebek olunca kendi şartlarımda en doğru kararı verdiğimi anladım, çünkü bakıcıların istediği ücret benim kazanacağımdan daha fazla! Evlendikten sonra çalışmama önerisi eşimden geldi, kendisi bakıcıyla büyümüş ve annesi çocukluğu boyunca aktif çalıştığı için yeterince ilgi ve şefkat görmediğini düşünüyor. Gelelim çalışamamanın dezavantajlarına, her sabah aynı güne uyanıyorum sanki, “işe gitmiyorum hiç olmazsa evdeki işleri ben yapayım.” dedim, temizlikten anlamam, güzel yemek yaparım ama yemek günün en fazla 1-2 saatini oyalıyor, bebeğim zor bir çocuk da değil ama ben saçma bir şekilde yorgunum. Çalışırken düzenli kuaföre giderdim, her gün duş alırdım, iş çıkışı yüzmeye giderdim… şimdi bunların hepsini isteksiz yapıyorum, makyajı geçtim saçımı bile eşim eve gelmeden yarım saat önce tarıyorum, arkadaşlarımla görüşmek istesem hepsi çalışıyor, akşam ya da hafta sonu görüşelim desek o zamanı da benim eşime ayırmam gerekiyor. Bir zaman geliyor eşinle konuşmalara boyut katamadığını fark ediyorsun, adam bütün gün bin tane şeyle uğraşmış, anlatıyor söylüyor, senin anlatacak yeni bir şeyin olmuyor! Çalışmamanın iyi, konforlu tarafları yok mu, var elbet, maddi imkanın da varsa kesinlikle haline şükrediyorsun. Ama senin yaşlarında bu tasarlanarak geçilecek bir evre değil bence, yine de kararın bu yönde olursa sigortanı ödemeye devam etmeni öneririm. Umarım gönlünce olur.

Çok teşekkürler

Çok teşekkür ederim

Bu hak edilecek bir şey değil bence. Bakış açınız garip geldi bana.

Ben şu an hamileyim mesela ve benim de eşimin de bakış açısı çocuğu ebeveynlerden birisi büyütmeli şeklinde. Dolayısıyla ben işten bir süre sonra ayrılacağım. Ama planım evden remote olarak çalışabileceğim bir işe sahip olacak şekilde kendimi geliştirmek mesela. Evde oturmanın konfor olduğunu düşünmüyorum. Hele kendi paranı kazanmamak hiç değil.
Eşim rahatlıkla şimdiden işten cikabilirsin diyor ama bana mantıklı gelmediği için- yol aşırı yorsa da- olabildiği kadar devam edicem.

Hamile olmasam da işten çıkmak istesem ve geçerli nedenlerim olsa eşim yine nasıl istersen der.

Burda hak etme meselesi vs yok yani, şartlar ve şartları birbiri için kolaylaştırmayı, birbirini desteklemeyi seçen eşler var.

Dediğinizi anladım Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Ama örnekteki arkadaşım öğretmen yani kadın için ideal görülen bir meslek sonuçta. O zaman bu şekilde denmesinin sebebi ne olabilir ki?

Sen hele evlenecek zengin bir koca bul da sonra düşünürsün bunları. Şimdiden dertlenme boşver.

Yorulmak çalışan bir insan için çok normal bir durum. Siz genel olarak çalışmayı sevmiyorsunuz belli. Ne diyelim pişman olacaksınız bu kesin ama inşaAllah pişman olmazsınız.

Sen hele evlenecek zengin bir koca bul da sonra düşünürsün bunları. Şimdiden dertlenme boşver.
Öyle bir amacım yok bu durumu merak ettiğim için buraya konu açtım. Ehliyet alip araba süren insanlarla ilgili soru açan birine sen önce ehliyeti al sonra düşünürsün diyor musunuz? Çok saçma…

7 aylık hamileyim ve fiziksel olarak yorulabileceğim, masa başı olmayan işimde halen çalışıyorum. Diyetisyenlik gibi masa başı sohbet muhabbet ile yürüyen bir işten bile bu kadar şikayetçiyseniz çalışmayın zaten. Yargılamak için söylemiyorum gerçek anlamda çalışabilecek bir insan olmadığınızı düşündüğüm için söylüyorum. Her kadının harcı değil hem eve hem çocuğa hem kendine hem işe hem her şeye bakabilmek. Siz en iyisi sizi eve koyup bakacak birini bulun.

Yorulmak çalışan bir insan için çok normal bir durum. Siz genel olarak çalışmayı sevmiyorsunuz belli. Ne diyelim pişman olacaksınız bu kesin ama inşaAllah pişman olmazsınız.
Adaletsizliği kaldıramıyorum o zaman her kadın çalışsın… onlar değerli de ben değil miyim oluyorum içten içe bi de şu an reglyim gerçekten reglyken ayrı bir garip hissediyorum

Ama sanmıyorum ki size ,sen evlenince işten çık ben sana bakarım diyecek birini bulamazsınız. Çalışmayan,mesleği olmayan bir kadın olsanız tamam bu dediğiniz olabilitesi yüksek bir durum. Ama siz çalışan bir kadınsınız. Tanıştığınız kişi de bilecek bu durumu ve enayi gibi sen çalışma ben sana bakarım diyecek. Bakın enayi gibi diyorum, bir tek enayiler bunu der. Şu devirde mesleği olup da çalıştığı işi bırakan,bana da kocam baksın kafasında ki bir kadınla kimsecikler evlenmek istemez. Enayiler hariç.

Peki öğretmen arkadaşıma neden öyle denmiş olabilir? Öğretmenlik de kadın için çok ideal bir meslek sonuçta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…