• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince dostluk bitiyormu:(

ya eşi bekarkenki samimiyet olmaz falan demistir, sadece gorumcelerle gorussun istemistir
ya da arkadasınız sizi eşinden kıskanıyor, bekar kız evli ciftin yanında eskisi gibi samimiyet olmaz diye bakıyor...
iki dusunce de bence sorunlu. yani siz onlarda kalayım gecegunduz goruselim gibi bir davranısınız yok ki zaten.

bence acık acık konusun arkadasınızla. hatasını da yuzune vurun. malesef bazısı kıymet bilmez oluyorlar.
bir gun dostsuz kaldıgında ve evcilik oyunundan sıkılıp dertlesecek bir omuz aradıgında hayatın gercegiyle yuzlesip yalnızlıgını farkedecek ama iş işten gecmis olacak bu gidisle...

Son düzenleme:
Eğer eşi seninle görüşmesine izin vermeyip de o da bunu kabul etmişse yazıklar olsun. :47: Kocası kıskanıyorum demiş zaten.Ev dağınıktır mağınıktır diye bir bahane kabul etmiyorum.19 yıldan bahsediliyor,19 aydan değil.Ne kadar içine oturur insanın haberiniz var mı? Benim de kardeş gibi sevdiğim bir arkadaşım var,ne yani kocam istemiyor diye onunla görüşmeyecek miyim? Yazıklar olsun benim arkadaşlığıma o zaman.Böyle iş mi olur ? O benim kocamdan önce de vardı,kocamdan sonra da olacak tabii kii.Kocam ne hakla yasaklıyor? Haddine mi? İnsan bazen dertleşmeye bir dost arar.Dost da her zaman bulunmaz,hele kardeş mertebesinde.Dedikoducu apartman teyzelerine kalırsın ondan sonra.Konu sahibesi düğününe varana kadar ilgilenmişsin,bozulmak en doğal hakkın.O aramıyorsa sen de arama.O nasıl davranıyorsa öyle davran.Herkese hak ettiğini vermek esastır..Kocasından kıskanıyordur demişler,öyle ise yuhhhhh demek istiyorum,en yakın arkadaşına sarkma potansiyeli olduğunu gördüğü adamla evlenmesin o zaman.Dostluğun değerini ona sahip olan anlar.

Son düzenleme:
eşi kıskansa arkadasından, evli bayanlarla da sık sık görusuyomuş onlardan nıye kıskanmıyo ozmn?
evlerının yakın oldugu dıger arkadsına, konu sahbınden daha cok gidiyomuş.ondanda kıskansın madem?
bence eşiyle alakalı bı durum deıl.eşi kıskansa en azından sık sık görüşmesini istemez ama arada bir görüşmesine bişey demez.kadın resmen evıne almak ıstememiş, eşi ''evime adım atamaz'' dicek hali yok ya.
problem senın arkdasında bence. evlendı ortamı değişti, senın muhabetın artık onu acmıyor.evli bayanlarla kocalarını kaynanalarını çekiştiriyolar , sen bekar oldugun ıcın bu muhabetlerden uzaksın.bence sebep bu.

Benim de evlendikten sonra cok yakin bir arkadas kaybim oldu ama sorun bende degil ondaydi. Evlendikten sonra elbette bazi seyler degisiyor ister istemez. Hayata bakisin, sorumluluklarin, önceliklerin, ilgi alanlarin bile degisebiliyor. Arkadasim beni gecenin yarisinda uykuda arayip dertlerini anlatiyordu hep. Sonucta evliyim degil mi? Yanimda esim uyuyor, uykudayiz yani, ben senin gece yarisi telefonlarina cevap vermek zorunda niye kaliyorum? Biraz daha anlayisli olamaz misin? Bir de arayinca saatlerce konusurdu..

Ya da mesela esimle tek birlikte olabildigimiz günlerde, yani bizim de tek bulusabilecegimiz gün oluyor, bulusmak istiyordu. Fakat esimi her zaman atip satamam degil mi? Yani ben onunlayken, esim evde otursun, beni mi beklesin? Tamam bir kere, iki kere beklesin de her zaman her zaman mümkün degil, ki benim de onunla yalniz kalabildigim tek gün. Esimi kabullenememisti arkadasim, gelmesin, sen tek gel, ben o varken rahat edemiyorum, falan filan.

Ya da mesela birlikte program yaptigimiz zamanlarda da herseyini biz ödüyorduk. Kendisi de gayet dolgun bir maasla calisiyor olmasina ragmen bir kere elini cebine atmadi. Bugün de ben sizi davet ediyorum demedi, esime karsi cok mahcup oldugum durumlar oldu.

Sonra bekarken yaptigimiz gibi birlikte haftasonu tatillerine cikalim isterdi. Sonucta benim kurdugum bir evlilik ve birbirimize karsi verdigimiz sözlerimiz var. Esim de ben de bu duruma sicak bakmiyorduk. Simdi ben onun icin esimi mi kirayim? Eger gercek bir dost ise, ben ikimiz de böyle bir karar almistik dedigimde, saygi duymasi gerekmez mi?

Cok fedakarlik ettim ama sonunda bitti.

Bunlari bekar olup, evli arkadaslarini anlayamayanlar ve ayni hatalara düsmüs olabilecekler icin yazdim.

Konu sahibi siz de belki istemeden bazi bu gibi hatalar yapmis olabilir misiniz? Mesela sürekli birlikte olma istegi, ya da evine gittiginizde esi gelene kadar oturmaniz falan?

Eger yoksa, esi cok samimi olmanizi istememis olabilir o da bir secim yapmak zorunda kalmis olabilir. Ya da sizin bazi seyleri anlayamadiginiza kanaat getirmis olabilir. Kimse yanlis anlamasin ama bazi konular var ki evli bir kadin ile bekar bir kadinin bakis acisi tamamen farkli oluyor. Benim 15 yillik dostumla bu sorunu yasamistim. Yani onca sene birbirimizi hep anlamis iki kadin, bazen ona kendimi ifade edemedigimi ya da onun anlamadigini hissetmeye baslamistim evlendikten sonra.

Evlenince havalanan kadinlar da vardir muhakkak ama, ben arkadaslarina cok düskün biri olarak, evlenince evli ya da sevgilisi olan biriyle iletisimin daha kolaylastigini fark etmistim.

Son düzenleme:
Valla benim aklıma evinin dagınık olabiliceği geldi.
Benim evim ne kadarda toplu olsa dışarı çıkarken ister istemez dagılıyo. Öyleyken ben de evime birini davet edemem.
Tamam cok yakın olabilirsiniz ama belkide görmemeniz gereken bişey vardır.
Eşi evdedir.
Madem eşi görüşmenizi istemiyo neden birlikte gezmenize vs laf etmesin?
Evlenmeden önce herşeyi birlikte yapmışsınız o zaman söylerdi görüşme diye.
Kıskansaydı nişanlıykendr kıskanırdı.
Hemen kötü düşünmeye gerek yok.
Bence evli çiftlerle görüşmesi iki taraf içinde uygun oldugu için öyledir.
Hani akşam eşini bırakıp sizinle çıkamaz belki ama eşiyle çıkar. Yada sizin yanınıza cift oalrak gelseler belki siz belki eşi sıkılır.
Evli arkadaşları davet ediyodur siz söylememişsinizdir?
Bende yakın bi arkadaşımla aynı zamanlarda evlendim, gelir giderdik ama evlenince davet beklediler.
Öyle olabilir.
Yeni evliyse evliliğe alışma sürecindedir madem o kadar yakınsınız biraz anlayışlı olun. Bazı şeyleri derinlemesine düşünüp öyle mi böyle mi diye kurmayın.
Dostluk ben onu yaptım ama bu böyle dedi/yaptı olayı değildir.
Siz bi iyilik yaptıysanız dost oldugunuz için yaptınız. Net.

Lambrysco benim oyle densizliklerim hic olamadi.ben sogudugunu hissedince hic aramadim.o ariyordu arada.hatta balayinda bir kez bile aramadim msj atmadim rahatsiz olmasin diye cogu arkadasi aramis nasil gidiyor diye ilk gecelerini falan sormus.o ilk beni aradi donunce arkadaki seslerden evine yeni girdigini falan anladim.o kadarhosuma gittiki.ablasi bile bazi seyleribana soruyor anlattimi diye.geneldede anlatmis oluyor.ne oldu ise son aylarda oldu.acaba benim onu kiskandigimi dusunuyor olabilirmi

daha önce çok samimi olduğunuz için, şimdi de evlendiği için, eskisi gibi olamayacağınızı sana kendince hissettirmeye çalışıyor, bunu da yaparken abartıyor olabilir. yani kibarca "bak ben evlendim öyle eskisi gibi zırtbırt gelip gidemezsin sen de ben de" demeye çalışıyordur. bence kendisiyle konuş. bize söylediklerinin aynısını söyle.

ben evli değilim ama evlenince bu tür şeyler olabiliyor malesef. Evlilik arifesinde olan çok yakın bi arkadaşım var onunla aramız şimdiden soğudu mesela ve böyle olacağını biliyodum oysa ki benim torunum olsa soğukluk olmaz ama işte yapı meselesi insan herkese zaman ayıramayabiliyor ya da eşi istemeyebiliyor.

Bunun için lütfen kendinizi üzmeyin, sizinle ilgili bi problem değildir.

Slm kizlar.cok uzuldugum bi durum var.19 yillik bi dostum var.dostlugumuzu ikimizin cevresindede bilmeyen yok.hemen hergun birlikte idik derken arkadasim nisanlandi.artik beni eskisi gibi aramamaya basladi.hic sorun etmedim.nisanlisi ile vakit gecirecek benimle gecirecek degil ya diye dusunuyordum.kizin kiz kardesi girumcesi eltileri olmasina ragmen sahipsiz gibiydi.bu duruma uzuldugumden herseyi ile ben ilgilendim tipki bir kiz kardes gibi zatenoyle idik.nisan alisverisi kuafor evin temizligi herseyi ile.evi tutuldu birkisi bile yoktu ikimiz birlikte temizledik evi.nikah sahidi oldum.derken dugunu oldu yavas yavas benden uzaklasmaya basladi.beraberdisarida idik benim eve yaklastik sohbet bitmedi diye biraz daha ilerledim evine gidecegim diye korktu sen daha asagi gelme ayril burdan dedi.cok uzuldum.zaten gitmeyecektimki.ama bekar iken yalvar yakar hic degilse gel 5 dk otur derdi.daha bir kac senelik tanidigi evli olan arkadaslari ile daha samimi.mesela bir arkadasi ile evim cok yakin defalarca ona gitmesine ragmen bir kez bile gelmedi bana dugunden sonra.resmen araya sogukluk soktu.belkide esi benimle gorusmesine izin vermiyordur diye dusunuyorum.ama yanlis bir hareketim yokki.fingirdek bi kiz degilim esi benden niye rahatsiz olsunki.samimiyetimizi kiskandigini soylemis birkeresinde.esi umrumda bile degil eger oyle olsa bile dostum bacim sirdasim dert ortagim herseyim dedigim ve onunda beni oyle gordugu can dostum sirf esi istemiyor diye gorusmeyi kesermi.sizce sorun ne kizlar nicin degisti akil verecek olan varmi.:((((

Lisedeki hocamı hatırlattınız bana.
Evlenince eşiniz evdeyken, bekar arkadaşınızı çağırmayın demişti. Vardır bir bildiği.
İlla ki kıskanma durumu olması gerekmez.
Bu size ya da eşine güvenmiyor olduğu anlamına da gelmez. Hemen kötü düşünmeyin. Siz yılların dostluğunu sürdürüyorsunuz. Dostluğun bitmesine izin vermeyin. Yaptıklarını kafanızda irdelemek yerine 'Vardır bir bildiği' 'Böyle olması gerekiyordur' gibi cümlelerle yorun ve canınızı sıkmayın.
Ona karşı anlayışla davranın.
Daha çok dışarıda vakit geçirmeye çalışın.
Sevgiler..

Son düzenleme:
Valla benim aklıma evinin dagınık olabiliceği geldi.
Benim evim ne kadarda toplu olsa dışarı çıkarken ister istemez dagılıyo. Öyleyken ben de evime birini davet edemem.
Tamam cok yakın olabilirsiniz ama belkide görmemeniz gereken bişey vardır.
Eşi evdedir.
Madem eşi görüşmenizi istemiyo neden birlikte gezmenize vs laf etmesin?
Evlenmeden önce herşeyi birlikte yapmışsınız o zaman söylerdi görüşme diye.
Kıskansaydı nişanlıykendr kıskanırdı.
Hemen kötü düşünmeye gerek yok.
Bence evli çiftlerle görüşmesi iki taraf içinde uygun oldugu için öyledir.
Hani akşam eşini bırakıp sizinle çıkamaz belki ama eşiyle çıkar. Yada sizin yanınıza cift oalrak gelseler belki siz belki eşi sıkılır.
Evli arkadaşları davet ediyodur siz söylememişsinizdir?
Bende yakın bi arkadaşımla aynı zamanlarda evlendim, gelir giderdik ama evlenince davet beklediler.
Öyle olabilir.
Yeni evliyse evliliğe alışma sürecindedir madem o kadar yakınsınız biraz anlayışlı olun. Bazı şeyleri derinlemesine düşünüp öyle mi böyle mi diye kurmayın.
Dostluk ben onu yaptım ama bu böyle dedi/yaptı olayı değildir.
Siz bi iyilik yaptıysanız dost oldugunuz için yaptınız. Net.
Ben mantikli bir sey dusunemiyorum ve buradan yadim almak istedim.o benim kiymetlim oylede kalacak.evet cok fedakarlik yaptim hep yanindaydim.onunda benim yanimda olmasini istiyorum.bende nisan alisverisine onunla birlikte gitmek davetiyeyi birlikte secmek evimi birlikte temizlemek istiyorum.nikah sahidim olsun o gec kaldigi icin dugun salonuna o gelmeden girmemek istiyorum.yanlis bi r hareket yapmamak dostlugumuzu bozmamk adina kk daki dostlarimdan yardim istiyorum sadece sitem degil yaptigim

Bi yorum daha yapmak istiyorum ama lütfen yanlış anlamayın, yorumum kesinlikle sizinle alakalı değil.

Bayanlar eşlerinin bekar arkadaşlarıyla görüşmesini istemezler. Potansiyel suçlu, kafa karıştırıcı olarak görürler ve eşi ne kadar dostum dese bile görüşmesini istemezler, yasak getirirler, kıskanır ve şüpheye düşerler.

Eşi böyle bi düşünceye kapılmış olabilir mi?

Yada arkadaşınız eşine bunu yaptıysa kıyasa binmiş olabilir mi?
Sen bana karışırsan sen de X ile görüşmeyeceksin gibi?

Ne bileyim tutar yan yok sanki.
Siz böyle ayrıntılara dalmayıp hayatınıza bakın. Her zaman aradıgınız kişinin dost olup olmadıgını anlayamazsınız. Bırakın bi süre aramayı. Bakalım ne olacak?
Ona göre davranın.

Sizi anladim.eger esinden dolayi uzaklasti ise cok uzulurum.19 yil.herkes imrenirdi bize kiskananlar oldu.akrabalar tanir oldu bizleri.ben onun o benim evimin kizi oldu.bitmesin istemiyorum onunla

Slm kizlar.cok uzuldugum bi durum var.19 yillik bi dostum var.dostlugumuzu ikimizin cevresindede bilmeyen yok.hemen hergun birlikte idik derken arkadasim nisanlandi.artik beni eskisi gibi aramamaya basladi.hic sorun etmedim.nisanlisi ile vakit gecirecek benimle gecirecek degil ya diye dusunuyordum.kizin kiz kardesi girumcesi eltileri olmasina ragmen sahipsiz gibiydi.bu duruma uzuldugumden herseyi ile ben ilgilendim tipki bir kiz kardes gibi zatenoyle idik.nisan alisverisi kuafor evin temizligi herseyi ile.evi tutuldu birkisi bile yoktu ikimiz birlikte temizledik evi.nikah sahidi oldum.derken dugunu oldu yavas yavas benden uzaklasmaya basladi.beraberdisarida idik benim eve yaklastik sohbet bitmedi diye biraz daha ilerledim evine gidecegim diye korktu sen daha asagi gelme ayril burdan dedi.cok uzuldum.zaten gitmeyecektimki.ama bekar iken yalvar yakar hic degilse gel 5 dk otur derdi.daha bir kac senelik tanidigi evli olan arkadaslari ile daha samimi.mesela bir arkadasi ile evim cok yakin defalarca ona gitmesine ragmen bir kez bile gelmedi bana dugunden sonra.resmen araya sogukluk soktu.belkide esi benimle gorusmesine izin vermiyordur diye dusunuyorum.ama yanlis bir hareketim yokki.fingirdek bi kiz degilim esi benden niye rahatsiz olsunki.samimiyetimizi kiskandigini soylemis birkeresinde.esi umrumda bile degil eger oyle olsa bile dostum bacim sirdasim dert ortagim herseyim dedigim ve onunda beni oyle gordugu can dostum sirf esi istemiyor diye gorusmeyi kesermi.sizce sorun ne kizlar nicin degisti akil verecek olan varmi.:((((

benimde seninkine yaklaşık yıldır bi dostum vardı sözlenecegini sölemedi bende trip attım trip attım diye bana küstü çocuk gibi ne nişanınaçagırdı ne düğününe çocugu oldu ben evlendim hiç umrunda olmadı.bugün yanımdan geçti suratıma bakmadı bile bense her gece onu rüyada gördüm tekrar eskisi gibiydik ama bugün yaptığı şeyden sonra bitmiştir benim için.takma sende.ben ne mesajlar attım bana bi el gibi cevap verdi.öyle istiyolarsa öle olsun

Bilmiyorum.esini benden kiskanmasi cok haksizlik olur bana ben baskasinin kocasina bakmadimki kardesimin kocasina bakayim.anneme anlattim evlendi omuzlarina bi evin yuku binde duzelir dedi ama bana davranis sekillerinin cogunu anlatmadim anneme anlatsam sogur ondan bunu istemem.insanlarin yaninda yalan cikarmasi terslemesi falan.hep alttan aldim sorunlari vardir belki diye ama uzuluyorum.bazen evlilikten umdugunu bulamadi banada acolamiyor ama bana patliyor diye dusunuyorum.tamam severek aldi ama sirf evlilk olsun diye evlendi

Ya tamam sen bakmazsinda iste bazi kadinlar ucan kustan bile kiskaniyolar eslerini boyle cok ornek vardir inan. Ya esi niye gorusme desinki herseyine kostum hep ona destek oldum diyosun adam esine bu kadar yardimi dokunan birini hayatindan cikarmak istesinki bence esiyle alakali dgl

Bence siz hiç kendinizi uzmeyin. Bütün yorumlarınızı okudum. Nasıl hareket etmesi gerektiğini gayet iyi bilen birisiniz bence. Dostunuzdan o benim kıymetlim, hep de öyle kalacak diye bahsetmeniz çok güzel.
Benim aklıma gelen tek ihtimal kıskançlık. Mesela benim de çok sevdiğim bi kız arkadaşım var. Iş saatlerimiz uymadığı için gündüzleri eskisi gibi gorusemiyoruz. Bazı akşamlar bize gelir. Biz mutfakta oturur kahve içer sohbet ederiz. Eşim oturma odasında maç izler. Herkes halinden memnun olur. Eşimi çok seviyorum ona çok aşığım ama bu demek değil ki tek arkadaşım dostum eşim olacak.
Şimdi kendimle kiyasladigimda bekar kız arkadaş ancak eşten kiskanilirsa bir tehlike olarak görülürse evine gelmesi istenmez diye düşünüyorum.
Eşi gorusmenizi istemiyordur yorumlarina katılmıyorum. Neden istemesin ki hem flört doneminde hem evlilik arifesinde onlara ne kadar destek olmuşsunuz.
Bence arkadaşınızın üstüne gitmeyin hiç. O aramadikca aramayın mesaj atmayın. Sizdeki soğukluğu fark edip soracaktır. O zaman herseyi açıkça anlatın, sebeplerini sorun. Başka türlü içiniz rahat etmeyecek gibi..

eşin istiyor diye en yakın akrabandan vazgeçer misin ? bu zihniyet biraz aslında.ki arkadaşlık-dostluk yeri gelir kardeşlikten ötedir.
eşini bahane edenlere de yolun açık olsun demeyi bilmek lazım.

Şu mevzuyu hiç anlamam sanırım hiç bir zaman da anlayamayacağım.. bir insan sevgilisi olunca, nişanlanınca ya da evlenince neden arkadaşlarından vazgeçer ya da mesafe koyar ki ? saçmalığın daniskası.. hele bu kadar sene varsa aranızda.. Yahu arkadaş dediğin candır kardeştir..özelini ailene bile anlatamadığın yerde gider dostuna anlatırsın, bilirsin ilaç gibi geleceğini ve aranızda kalacağını.. ne zaman başın sıkışsa aklına arkadaşın gelince derin bi oh çekersin.. Sinirleniyorum böyle şeylere..
Madem görüşmek istemiyor soğuk davranıyor üsteleme lütfen, bir gün pişman olup değerini anlayacaktır..dilerim evliliğinde bir sıkıntı, sorun ile karşılaşmaz fakat eğer olursa da ilk geleceği kişi sensin bundan eminim, o zaman görürüm ben onu.

Herkese yorumlarindan dolayi cok tesekkurederim.insanin elinde degil uzuluyor iste.hep insanin bi tane adam akilli dostu olsun gezsin tozsun yeter derdim oda derdi.o yuzden cogu arkadaslarimda yapilan bi iki yanlista sildim.simdide arkadassiz kaldim gibi.ikimizinde bis vakti yok.hafta sonlari bosuz ama o ya evli olan arkadasi ile gorusuyor yada eltileri ile gorumcesi ile girusuyor.yada ablasi ile carsiya cikiyor.bana hic demiyir ben arayinca anlatiyor ya iste dun toplandik avm ye gittik bugun sinemaya gittik gibi.bende kimseyi bulamadigim icin sinemaya dahi gidemiyorum ne zamandir.hem yalnizim hemdekimseyle zevk alamiyorum diye

Evlenince dostluk bitiyor mu ?

Bitmemesi lazım ama ne yazık ki oluyor .

Özellikle arkadaşlardan biri bekar ise tıpkı senin durumda olduğu gibi.

Kıskançlık giriyor olabilir işin içine :20:

Onca seneden sonra insana koyuyor ama bende yaşadım bu durumu , tek bir arkadaşım da . Evlenince öyle bir uzaklaştı ki kardeş gibiydik bizde . Sallaaaaaaa , kimsenin peşinden dostluk dilenmeye değmez dedim ben , sende öyle de .

Ha tam tersi örneklerim daha çok , henüz evlenmemiş arkadaşlarım var , gelirler bende kalırlar , eşimden kıskanmak aklımdan geçmez .Ya da başka bir şey .

İstersen açık açık sor .Sen evlenince uzaklaştık çok farkında mısın , sebebi varsa bende bilmek isterim de .Cevabına göre de arkadaşlığınızı ya keser ya devam ettirirsin .

Konuyu okuduğumda nedense arkadaşınızın erkek olduğunu algılamış ona rağmen nasıl olur ne ayıp falan diye düşünmüştüm
Ama arkadaşıızın kız olduğunu anlayınca Yuh dedim..ya..Bid kapı önünde sen daha fazla gelme falan ne ayıp şeyler.Bence oturup konuşun neden benden uzaklaştın falan diyin.ama banada sorun kocası ile ilgili gibi geldi.

Back
X