Benim de evlendikten sonra cok yakin bir arkadas kaybim oldu ama sorun bende degil ondaydi. Evlendikten sonra elbette bazi seyler degisiyor ister istemez. Hayata bakisin, sorumluluklarin, önceliklerin, ilgi alanlarin bile degisebiliyor. Arkadasim beni gecenin yarisinda uykuda arayip dertlerini anlatiyordu hep. Sonucta evliyim degil mi? Yanimda esim uyuyor, uykudayiz yani, ben senin gece yarisi telefonlarina cevap vermek zorunda niye kaliyorum? Biraz daha anlayisli olamaz misin? Bir de arayinca saatlerce konusurdu..
Ya da mesela esimle tek birlikte olabildigimiz günlerde, yani bizim de tek bulusabilecegimiz gün oluyor, bulusmak istiyordu. Fakat esimi her zaman atip satamam degil mi? Yani ben onunlayken, esim evde otursun, beni mi beklesin? Tamam bir kere, iki kere beklesin de her zaman her zaman mümkün degil, ki benim de onunla yalniz kalabildigim tek gün. Esimi kabullenememisti arkadasim, gelmesin, sen tek gel, ben o varken rahat edemiyorum, falan filan.
Ya da mesela birlikte program yaptigimiz zamanlarda da herseyini biz ödüyorduk. Kendisi de gayet dolgun bir maasla calisiyor olmasina ragmen bir kere elini cebine atmadi. Bugün de ben sizi davet ediyorum demedi, esime karsi cok mahcup oldugum durumlar oldu.
Sonra bekarken yaptigimiz gibi birlikte haftasonu tatillerine cikalim isterdi. Sonucta benim kurdugum bir evlilik ve birbirimize karsi verdigimiz sözlerimiz var. Esim de ben de bu duruma sicak bakmiyorduk. Simdi ben onun icin esimi mi kirayim? Eger gercek bir dost ise, ben ikimiz de böyle bir karar almistik dedigimde, saygi duymasi gerekmez mi?
Cok fedakarlik ettim ama sonunda bitti.
Bunlari bekar olup, evli arkadaslarini anlayamayanlar ve ayni hatalara düsmüs olabilecekler icin yazdim.
Konu sahibi siz de belki istemeden bazi bu gibi hatalar yapmis olabilir misiniz? Mesela sürekli birlikte olma istegi, ya da evine gittiginizde esi gelene kadar oturmaniz falan?
Eger yoksa, esi cok samimi olmanizi istememis olabilir o da bir secim yapmak zorunda kalmis olabilir. Ya da sizin bazi seyleri anlayamadiginiza kanaat getirmis olabilir. Kimse yanlis anlamasin ama bazi konular var ki evli bir kadin ile bekar bir kadinin bakis acisi tamamen farkli oluyor. Benim 15 yillik dostumla bu sorunu yasamistim. Yani onca sene birbirimizi hep anlamis iki kadin, bazen ona kendimi ifade edemedigimi ya da onun anlamadigini hissetmeye baslamistim evlendikten sonra.
Evlenince havalanan kadinlar da vardir muhakkak ama, ben arkadaslarina cok düskün biri olarak, evlenince evli ya da sevgilisi olan biriyle iletisimin daha kolaylastigini fark etmistim.