açılın ben de "bırakıp gitmek kolay" diyenlerdenim.
öncelikle merak ettiğim bi nokta var, onu sormak istiyorum.
ailenizin nişan atmanıza razı olmadığını falan yazmışsınız, rezil olurlarmış, daha önce neden nişan atmak istediniz ki böyle bi konuşma geçti? yani ben ev sorununun tek sorununuz olduğunu düşünmüyorum şu an.
ev konusunu da asla anlayamadım, anlayamayacağım. konularım vardı, bilenler biliyor, bilmeyenler için kısaca şöyle diyeyim, benim sözlümün ailesi bu tür konularda gelenek göreneğe aşırı bağlı, aşırı eski kafalı insanlar. bi kere kayınpederim "istiyorsanız beraber yaşarız" gibisinden bi şeyler söyleyecek oldu (ciddi ciddi teklif edilmedi, nerde oturacağımız konuşulurken arada lafı geçti sadece), kayınvalidem "saçmalama, yeni gelinin kayınvalideyle aynı evde ne işi var, olur mu öyle şey, isterlerse kahvaltıya yemeğe gelirler de evleri illa ki olacak" dedi. onlar bile istemezken aynı evde oturmak isteyen aile zihniyetini gerçekten anlamıyorum. alt katlarında oturmamızı istediler, "duş sesimi duymanıza ne gerek var" dedim, fazla uzamadı konu kapandı.
evet bırakıp gitmek kolay, zor olan düzeltmeye çalışmak. ama aynı evin içine girdiğinizde hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. muhatabınız eşiniz olmaz çünkü o zaman. arkadaşlar yazmışlar çoğu şeyi, ama ben de şunu eklemek istiyorum, geçen görümcemle çok feci tartıştık mesela, yapılacak hiçbir şey yok, haklıyım ve haklı olduğumu da biliyorum. başka biri olsa yüzüne bakmazdım, ama bakmak zorundayım. şu an 1 haftadır görüşmüyorum, biraz daha sakinim. aynı evde böyle bi şansınız yok. hiçbir tartışmadan sonra araya zaman-mesafe koyup sakinleşemeyeceksiniz, dağ gibi büyüyecek. ve artık çözülecek sorun olmaktan çıkıp, baskı-eziyet olacak. ben sadece ve sadece tartışma için örnek verdim, bu örnekler çoğaltılabilir tabi ki.