Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

Hiçbir şey bedava değildir. Kira ödemez de aile apartmanında oturursanız gizli bedeller ödersiniz. Karar verin kira ödemek mi gizli bedeller ödemek mi? Hiçbir şey bedava değildir mutlaka bir bedeli vardır.
Yorumunuza 100/100 katılıyorum.
Kira ödemezsin belki ama sağlığından olursun.
Değil aynı apartmanda aynı ilçede olsam evliliğim bir yıldan fazla sürmezdi.

İki tane erkek evladıım var.
Bayramda eşimin ailesine gittik. Eşimin işleri vardı bende kayınvalideye çocukları parka götürüyorum dedim uyukluyordu !!!
Bakın söyledim nezaketen.
Telefonumun şarzı bitti eşimi aramış parka gittiler gelmediler diye. Gideli de sanırım 2 saat falan olmuştu. Ne yapabilirim yahuu parka gitmişim gittiler gelmediler ne demek !!!
Bu insanlar bize iğne almış insanlar değil yakını geçtim aynı ilde bile değiliz.

Çok küçük verdiğim örnek. Hayatının her anını hesap vererek, birilerini memnun etmeye çalışarak geçireceksin gerek varmı böyle bir strese.

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyo
Bence bu kişiden umudunuz olmasın,fikrinize saygı duymuyorsa gelecekte sizi ailesine de ezdirir yol yakınken dönün derim

Kiralar çok fazla bu doğru. Ama aile apartmanı icin muhattaplarinizin azcık akıllı, durtulerine sahip olabilen ve sizin ozelinize saygili insanlar olması lazım. Mesela ben eşimin ailesi ile ( sağlık, doğal felaket vs gibi durumlar haricinde) boğazdaki yali dairesi teklif edilse, köşkte yasa deseler yaşamam. Mesafe koymak falan da bazılarına işlemiyor. Şimdi çıktı "gri kaya taktigi" vs.Ben taaa lisedeyken içgüdüsel yapıyordum. Tesneyimdir bu konularla. Ona ragmen iki çazgır hatunla ancak hiç gorusmeyerek bas ettim. Ona da baş ettim denirse. Aynı apartmanda olsak oooo...Ama evladım siz yuvasında, evinizde mutlu olun diyen biridir. Bu ekonomide belki. Nasıl biri? Eltiyle nasıl? Mesela siz istemiyorum deyince. Nasıl isterseniz diyorlarsa düşünülebilir
Israr varsa kaç.

herkese teşekkür ederim, ben zaten oturmamakta kararlıyım başıma neler gelebileceğini az çok tahmin ediyorum. bu süreci de güzellikle atlatmaya çalışacağım

İlaki anne baba yanında oturacaksanız kendi anneniz babanızla oturun. Ne kıymetli oluyor evlenince şu erkek aileleri. Benim de oğlum var 24 yaşında. Asla istemem dibimde. Benim de hayatım var. Hiç gerek yok.

Yok bizde aile binasında yaşiyodum ve çevremde tonla insan aile binasında yasio
İllaki sorun oluyo ama genel olarak memnunlar halerinden
Her kaynana cadı diil torununa analık yapmaya calismiyo nasıl ki her gelin kötü diilse
Bide ben şuna dikkat ediyorum burada hep Kaynanalar gorumceler gomuluyo da her kadın kaynana adayı her kadın görümce adayı yani her kaynana görümce kötüyse buradaki tüm kadınlar kötü
Kimse bazı gelinlerin fenaligindan bahsetmiyo mesela
Burasi tum turkiyedeki kadinlarin cetelesinin tutuldugu platform degil. Gelininden sikayet edecek kaynanalarin yas grubu da malesef cogunlukla bu tarz platformlari kullanmaya uygun degil. Yasi tutan gorumceler eltiler de gayet konu aciyor. Genellemelerin cogunun istisnasi tabiki vardir. Yalniz su ilerde sen de kaynana olacaksin bakis acisi hatali. Zira biz baska kusagiz onlar baska kusakti. Onlar ogrendikleri cercevesinde mudahaleci kaynana oldular. Biz baska hayata baska kosullara dogduk. Yani benim ileride cocugumun hayatina coreklenmek, isine karismak gibi bir gayem beklentim yok. Mesela benim gercek manada yaslilik hayalim eger elim ayagim gozum kulagim tutuyorsa kendime uygun bir yasli bakim evi bulup oradaki arkadaslarimla sosyallesmek, kitap okumak, dizi izlemek, ibadetimi yapmak. Cocugum var, benim icin kendini hirpalasin, hayatindaki bazi seylerden benim icin feragat etsin istemiyorum. Eski kusakta su mantik var. Cocuk tabiki bana bakacak. Mesela ben cocugumu benim malimmis gibi yetistirmiyorum. Onun ayri bir kisiligi ayri bir hayati olacagina saygi duyuyorum. Toplumca gelisip degisip donusuyoruz. Yani bugunku kaynanalarla 30 sene sonranin kaynanalari kiyas edilemez.

valla akademisyen -kimisi artık prof. olmuş- hocalar biliyorum aile apartmanında yaşayan
gayet çocuklarını bırakıp k.validesine japonya senin danimarka benim konferans konferans geziyorlar

ki bu kadınlardan birisi senelerce özel muayenehane işletti (şimdi özelde hoca) o çalışma temposuyla evde çocuklara bakan olmasa hayatta çalışamazdı, bir de o bir şeye x diyecek de dünya üzerinde herhangi birisi y diyecek, daha örneğini görmedik.

yani oldu mu oluyor. çalışma temposu yüksek, kariyeri iyi, karakteri de baskın bir geline hangi kaynana "eltimin kızının çeyiz sermesi var sen de gelcen ayıp olur" diyebilir :KK70:

aksine çocuğunu tek büyütmüş, kariyer için çok zorlanmış, ABD doktoralı hocalardan bile, böyle örneklere karşı "keşke benim de hep evde yemeğim hazır, çocuklar alınmış, ödevleri yaptırılmış olsaydı" diye duyuyorum.
Oldu mu tabiki oluyor. Neticede ulkemizde her ceist sosyal ekonomik duzeyde insan var. Bu cesitlilik ic ice gectikce yeni aile iliskileri yeni duzenler meydana getiriyor. Yalniz sunu da unutmamak lazim ki kisi cogunlukla kendi sosyal realitesine yakin tercihlerde bulunuyor. Yani bahsettiginiz orneklerdeki kaynana profili muhtemelen zaten ceyiz sermesi var gel diyecek bir kaynana profili degildir. Tabi ara katmanda sosyal sinif degisimi yasanan ailelerde evlilikte Prof. de olsan koklerin vermis oldugu ataerkillik ile olusturulmus kisiligin catismasi yasanabiliyor. Bir de mesele basir ornek uzerinden talebin kimden gelecegi. Sorun orda basliyor. Kadinin, kayinvalideden cocuguma bakar misin diye talepte bulunmasi, kayinvalidenin kabul edip seve seve bakmasi ile kayinvalidenin ben bakacagim, hevesimi alacagim, sen bilmezsin, burada kalsin demesi farkli. Evet sinir cizmeyi cok iyi bilen kadinlarimiz var iyiki de varlar, bilmeyen ben gibilere ornek oluyorlar. Biz de onlardan ogreniyoruz, ornek alip kendimizi gelistiriyoruz. Ozelestiri de yapmak lazim ama herkes ayni sartlarda baslamadi hayata. Sinir koymak yeni yeni hayatimizda on plana cikan bir kavram. Oma bakarsak Prof. Unvanli kac kadin da aile ici ekonomik fiziksel psikolojik siddete maruz kaliyor bu ulkede. Butun genellemeler bizim gibi ulkelerde dikkate deger olcude istisna barindiriyor.
Herkesin kayin aile iliskisi kotu olacak diye bir sey yok ama konu sahibinin mustakbel esinin kira vermemeyelim tatile gidelim, uc bes sene para biriktirir ev aliriz seklindeki olmayacak bir hayali ileri surmesi goz onune alindiginda aile yapisi olarak sikintili tarafa meyilli oldugu karinesi rahatca ileri surulebilir. Somut olay bazinda degerlendirme yapip konuya yakin orneklerin dikkate alinmasinin daha uygun dusecegi kanaatindeyim.

Bence kendi hayatınızla ilgili öyle düşünmeyin. Evet akrabalar o kadar evliliğin içinde olunca çiftler yıpranıyor ama biliyorsunuz çocuk meselesinde de moral çok önemli. Sürekli stres sürece zarar verir belki de bu yüzden tüp bebek denemeleri başarısız oldu. Hassas yapıda biri olduğunuzu tahmin ediyorum ben de öyleyim, bu dünyada gamsız hatta biraz da yırtık olmak gerekiyor biraz galiba.
Evet canım hassas biriyim maalesef belki de bu yüzden tutmadı.

Bende evlenince aile binasına gittim görümcelerim vardı binada. Başta ne olacak ki gecınır gideriz diyodum sevıyodum da hepsini. Ama iyi niyetim her zaman suistimal edildi. Su an ayrıyım bosandım zaten, aile binası asla tavsiye etmiyorum hatta uzman videoları bile var bu konu hakkında. Gelenine gidenine giydiğine aldığına her şeyine mudahil oluyorlar. Tek bir hatam vardı kurnaz olamadım. Geçinilir mi evet ama akıllı olursan anca ,eşini elinde tutarsan, çok içli dışlı olmazsan, evinde olan bir tartışmada çıkıp kapına geldiklerinde asla sırrını vermezsen kısaca rol yapabilirsen ve en ama en önemlisi eşinin en iyi destekçin olacağına inanıyorsan oturabilirsin. Bu arada ona sunu söyle mutlaka ,başka bir yerden ev tutalım ordan aldığımızı kiraya verelim de ,tepkisine göre de hareket edebilirsin. İnan senden bir tane var ,zaten asla olmaz falan derse bırak yoluna bak, ilerde canın yanmasındansa bir seferde biter gider.Yok eğer söylediğine saygı duyar düşünürse de o insanla o binada da yasarsın. Hakkında hayırlısı olsun

Aile apartmanı çok sıkıntı, ailemle senelerde yaşamış biri olarak ,
Nereye gittin kaçda geldin, ne aldın , ne sattın, herşeyde gözleri olur. Ve karışma gereksinimi buluyorlar. Gelen misafire kadar sorguluyorlar. Kavga etsen hemen duyuyolar. Evde rahat oturamıyosun pat diye geliyolar.

Heee biz alışmıştık ben o ailenin kızıydım. Gelin biri olsa yaşamazdı kesin ..

Her aile böyle olucak diye birley yok tabi. Kv eltne neler yaptılar az çok bilirsin duymuşsunudr görmüşsündür nasıl anlaşabiliyorlarmı

Tek güzel yani. En zor anında hemen pat diye geliyolar. Kalabalık yaz akşamları güzel sohbetler oluyor. Çocuğun varsa baktırabileceğin bir yerin oluyor.
Genelde aile binalarında kiraya verip yabancı birine kiralamayı kabul etmezler. Bina içinde rahat olmak isterler .
Eminim ya burda oturcaksınız yoksa kiraya vermeyiz derler.. Kiralarda aldı başını gitti.
Kendiniz karlı tarafı biliyosunuz katlanırım derseniz geçersiniz.
Yoksa kirada oturursunuz

X