Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
Aile apartmanında oturmanın iki sonucu olabilir:

1. Çok geçmeden boşanmak
2. Bebek olur, "bebek olduğu için boşanamıyorum"

Huzurlu bi evlilik ihtimali yok denecek kadar az..

Tamam elti kv zor ama bizim apartmanda bir aile var mesela sürekli kavga dövüş. Bana uzak dairedeler çapraz ve üst katın da üstünde geçen sabah kahvaya uyandım ve ben duymam kolaylıkla. Baba çocukları dövüyo. Çocuklar birbiriyle kavga ediyo ve en küçük çocuk 20li yaşlarda yani. Polis geliyo şikayetçi değiliz diyolar dönüyo mecbur. Böyle komşular da denk gelebilir üstünüze halı kilim silkeleyen de gelebilir. Tamam aile apartmanı korkunç ama aileyle sınır çizilebilir ya. Aile apartmanında oturan herkes mi kavga dövüşte?
Ben 5 senedir kayınvalidemle altüst oturuyorum, eşim tek çocuk kocasıda vefat etmiş.
Eşime cok bağli olmasına ragmen hicte sorun yasamadım.
Tam tersi çok yardimi dokundu dogum zamanlarimda temizlik , yemek, bebek bakimi konularinda.

Bazı konularda buradaki insanlarn önyargılı oldugunu dusunuyorum

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
oturacagınız evi kiraya verin başka yere çıkın

ortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
Şuan kiraya, ayrı eve çıkamayan nişanlınız, 1, 2 seneye borç da ödeyerek ev alıp çıkacakmış, öyle mi? Hım... Rüyamda görsem hayra yormam, o derece saçmalık. Sakın kanıp da aile apartmanına girmeyin, oraya giriş var, çıkış yok diyorlar 🤗

Şuan kiraya, ayrı eve çıkamayan nişanlınız, 1, 2 seneye borç da ödeyerek ev alıp çıkacakmış, öyle mi? Hım... Rüyamda görsem hayra yormam, o derece saçmalık. Sakın kanıp da aile apartmanına girmeyin, oraya giriş var, çıkış yok diyorlar 🤗
Bi de tatile gidecekler.

Ben 5 senedir kayınvalidemle altüst oturuyorum, eşim tek çocuk kocasıda vefat etmiş.
Eşime cok bağli olmasına ragmen hicte sorun yasamadım.
Tam tersi çok yardimi dokundu dogum zamanlarimda temizlik , yemek, bebek bakimi konularinda.

Bazı konularda buradaki insanlarn önyargılı oldugunu dusunuyorum
Sadece kayinvalide olsa belki dusunulebilir de kendi adima elti görümce maaile ic ice ilişkiler beni korkutuyor
Degil ayni bina, ayni mahallede ev sahibiyle bile oturmam o derece. Hepsi yaşanmışlıklarla alakalı.
Ben yalnız yasadigim halde evimin icine kadar karisan komsular biliyorum, kavga etmek sadece beni yordu onlara bir sey olmadi. Ayni binada ev sahibiyle de oturmuşlugum var, aman aman evlerden ırak diyorum

herkese teşekkür ederim, ben zaten oturmamakta kararlıyım başıma neler gelebileceğini az çok tahmin ediyorum. bu süreci de güzellikle atlatmaya çalışacağım
Bence net olun güzelce anlaticam diye eğilip bugrulmeyin. Fazla kibarlasmayin. Sizi ikna edemeyeceğini anlasın açık kapı birakircasina yumuşak bir tondan girerseniz başınızın etini yiyebilir

Sakın ha sakın asla oturmayın çekmeyen anlamaz
Gerekirse ayrıl ama asla gitme oraya
Evlensen de zaten mutlu olamazsın ki orda

Ay bu ben 😂 İstanbul'dayız. Ailesinin şehrinde iş olanaklari daha fazlaydı maaşının iki katını teklif edenler oldu. Yok dedim valla aile bağları sıkı olduğunu bildiğim için hiç istemedim gitmedim de. Yarısı kadar yeriz önemli değil dedim 😅 şimdi kaynım evlendi aynı sehirdeler. Yakın oturmamalarina ve arabaları olmamalarina rağmen her hafta sonu ordalar. Ay hiç pişman olmadım kararimdan
Bizimki daha fena aynı şehirde yaşıyan kaynimda kaliyorlar .

Siz şuan kirada tek yaşayabiliyor siniz evlenince de kirada yaşayabilirsiniz o zaman. Atın nisanı ısrar ederse. Sacmalamasın

bende eltimler ve kk oturuyordum.kk yaşlıydı cok sorun yaşamadık şu an rahmetli oldu. eltimlerle başta sorun yaşamadık ama şu an biriyle konusmuyorum ve yediğimiz içtigimiz ayrı olmazdı. şu an o binadan çıkmak için herşeyi yaparım. ama kp var ve hasta bırakamıyoruz.ilerde mutlaka sorun çıkıyor.

Eskiden olsa aslaaa yaklasma derdim ama kiralar oyle ucmus, ev sahipleri oyle acimasiz ki.. Kendine ve esine guveniyorsan otur. Ben otururdum cunku mesafe koymayi iyi bilirim. Kayinvalidem eltim soguk bulur beni. Sinirlarimi iyi cizerim cunku. Hangi lafi bana soyleyemeyecegini, soylerse bir daha yuzumu goremeyecegini iyi bilir kv mesela. Nisanlinizla konusun. Her aksam yemege cagiracaklarsa, yemege gelmek isteyeceklerse olmaz. Bir paket bir sey alsan eve cikarirken gozleri kalacaksa konu olacaksa olmaz. Bir yiyip icilip yatmaya eve gecilmesi, tatile bayrama seyrana beraber gidilmesi bekleniyorsa olmaz. Her gelen misafire sizin de inmeniz beklenecekse olmaz. Calisan insansiniz basiniz agrir inmicem dersiniz mesele olacaksa olmaz.

Buradaki üyeler çok önyargili aile apartmanı konusunda
Tamam sorunlu insanlar var ama herkes sorunlu diil
Ben olsam kabul ederdim noolcak çalisiyosun işe gidip akşam eve gelcen hem güzel olur bebeğine filan yardımcı olurlar
Valla benim evim olsada param bol olsada ben aile apartmanında otururum kaynanamlarla ki öylede yapicam

Basligi okudum cevapliyorum, hayiiiir oturulmaz.

X