Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

ortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
Ev alıp çıkmak mı ,bu yalan demode oldu
Apart. Evi kiraya versin gelen kiranın üzerine eklesin ev borcunu ödemeye başlasın.

Bizimki daha fena aynı şehirde yaşıyan kaynimda kaliyorlar .
Aboo aman aman. Hatta kendilerinin müstakil evleri var. Evlenmeden önce dediler ki satıp istanbuldan iki daire mi alsak falan. Nişanlıma dedim ki aman hayatım annenler alışmış müstakil bahçeli evde ne gerek var yazık rahatlari bozulmasın hem bizim için de güzel ortam satmasinlar lütfen dedim😂😂

Gerçekçi olmak lazım
Rakamlarla örnek verirsek, ailenizin toplam geliri 50 binse 15bin kirayı öder kimseyi de işinize karıştırmazsınız. Ama 30 binlik gelirle eş ailenizin evine tamah etmek zorundasınızdır. Diğer bir seçenek de bu durumdaysanız hiç evlenmemek. Hiç oturup da “aile apartmanı pişmanlıktır” denmez bu durumda.

Ben 1 senedir kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum. Ondan önce de aynı sokakta oturuyorduk. Çok da mutluyum. Yaklaşık 2 3 ay içinde aynı sokaktaki kendi evimize geçeceğiz ama geçmesek de kayınvalidemle aynı binada oturmaya devam mı etsek diye düşünmüyor değilim :KK53: şu an bize verdikleri evde kiracı olsak her ay en az 15.000 kira ödeyecektik. İyi ki varlar ❤️

Nazar değdirmeyin 🧿

Buradaki üyeler çok önyargili aile apartmanı konusunda
Tamam sorunlu insanlar var ama herkes sorunlu diil
Ben olsam kabul ederdim noolcak çalisiyosun işe gidip akşam eve gelcen hem güzel olur bebeğine filan yardımcı olurlar
Valla benim evim olsada param bol olsada ben aile apartmanında otururum kaynanamlarla ki öylede yapicam
Buradaki insanlar onyargili degil siz hayalperestsiniz. Siz suan hayal dunyanizda ideal evren hayali kurarken biz gercekten bahsediyoruz. Olmaz diyenler yasayip da gordugu icin. Bebege yardim etme dediginiz sey anneyi ikinci plana atip sen anlamazsin beceremezsin diyip kucumsemekse surekli yetersiz hissettirip kendi dogurmus gibi davranmaksa ve bundan hoslanacaksaniz buyrun. Ikincisi calismanin hic etkisi alakasi yok. Aksam eve gelip saniyor musunuz ayak rahat uzatilabilecek? Ne guzel hayaller bunlar, gercegi varsa herkes isterdi zaten. Bu istisna sevgili yorumcu. Oylesini bulursan kacirma zaten.

Ben 5 senedir kayınvalidemle altüst oturuyorum, eşim tek çocuk kocasıda vefat etmiş.
Eşime cok bağli olmasına ragmen hicte sorun yasamadım.
Tam tersi çok yardimi dokundu dogum zamanlarimda temizlik , yemek, bebek bakimi konularinda.

Bazı konularda buradaki insanlarn önyargılı oldugunu dusunuyorum
Burda onyargili olan sizsiniz. Onyargi illa olumsiz yargi demek degildir. Sizin orneginiz guzel diye herkes kaynanaya gereksiz bilenmis olmuyor. Herkes yasadigini bilip paylasiyor. Yasamadan yorum yapan az kisi de iste haricten gazel okiyor cogunlukla. Size ne mutlu keske herkes oyle olsa ama malesef oyle degil bu isler.

Burda onyargili olan sizsiniz. Onyargi illa olumsiz yargi demek degildir. Sizin orneginiz guzel diye herkes kaynanaya gereksiz bilenmis olmuyor. Herkes yasadigini bilip paylasiyor. Yasamadan yorum yapan az kisi de iste haricten gazel okiyor cogunlukla. Size ne mutlu keske herkes oyle olsa ama malesef oyle degil bu isler.
Sizinde dediğiniz gibi, herkes yaşadığını bilip paylaşıyor. Bende kendi yaşadığımı paylaştım
Daha yasamadan kesin sorun yaşanır, keskin ol diyenler bence önyargılıdır evet

Ayrıca birkaç " daha kayınvalideyle yakın yasayıp huzurlu olanı gormedim " yorumlarından sonra kendi örneğimi verdim

yani aile apartmanlarına pek dışarıdan kimseyi istemezler ama

şu anda evde kim oturuyor acaba?
Ben bekarken aile binasında oturuyordum. Bizim iki dairemiz vardı toplamda 6 daire. Babam orayı kiraya vermişti. 10 yıldır aynı kiracı duruyor 🤷

Buradaki insanlar onyargili degil siz hayalperestsiniz. Siz suan hayal dunyanizda ideal evren hayali kurarken biz gercekten bahsediyoruz. Olmaz diyenler yasayip da gordugu icin. Bebege yardim etme dediginiz sey anneyi ikinci plana atip sen anlamazsin beceremezsin diyip kucumsemekse surekli yetersiz hissettirip kendi dogurmus gibi davranmaksa ve bundan hoslanacaksaniz buyrun. Ikincisi calismanin hic etkisi alakasi yok. Aksam eve gelip saniyor musunuz ayak rahat uzatilabilecek? Ne guzel hayaller bunlar, gercegi varsa herkes isterdi zaten. Bu istisna sevgili yorumcu. Oylesini bulursan kacirma zaten.
Millet boşuna hazırı tepip kira veriyor bi bunlar akıllı zaten.

Aksine isten yorgun arrgin geldin yavrum iki ocak tutmesin bahanesiyle yemekleri bizde yiyin denilecek, yemek bitince aa durun cay koydum aa misir kaynattim gelin alin. Aa aksama yengengiller gelecek siz de gelin ayip olur. Dediginiz kadar modern olsalar zaten bu tereddute gerek olmazdi.
valla akademisyen -kimisi artık prof. olmuş- hocalar biliyorum aile apartmanında yaşayan
gayet çocuklarını bırakıp k.validesine japonya senin danimarka benim konferans konferans geziyorlar

ki bu kadınlardan birisi senelerce özel muayenehane işletti (şimdi özelde hoca) o çalışma temposuyla evde çocuklara bakan olmasa hayatta çalışamazdı, bir de o bir şeye x diyecek de dünya üzerinde herhangi birisi y diyecek, daha örneğini görmedik.

yani oldu mu oluyor. çalışma temposu yüksek, kariyeri iyi, karakteri de baskın bir geline hangi kaynana "eltimin kızının çeyiz sermesi var sen de gelcen ayıp olur" diyebilir :KK70:

aksine çocuğunu tek büyütmüş, kariyer için çok zorlanmış, ABD doktoralı hocalardan bile, böyle örneklere karşı "keşke benim de hep evde yemeğim hazır, çocuklar alınmış, ödevleri yaptırılmış olsaydı" diye duyuyorum.

valla akademisyen -kimisi artık prof. olmuş- hocalar biliyorum aile apartmanında yaşayan
gayet çocuklarını bırakıp k.validesine japonya senin danimarka benim konferans konferans geziyorlar

ki bu kadınlardan birisi senelerce özel muayenehane işletti (şimdi özelde hoca) o çalışma temposuyla evde çocuklara bakan olmasa hayatta çalışamazdı, bir de o bir şeye x diyecek de dünya üzerinde herhangi birisi y diyecek, daha örneğini görmedik.

yani oldu mu oluyor. çalışma temposu yüksek, kariyeri iyi, karakteri de baskın bir geline hangi kaynana "eltimin kızının çeyiz sermesi var sen de gelcen ayıp olur" diyebilir :KK70:

aksine çocuğunu tek büyütmüş, kariyer için çok zorlanmış, ABD doktoralı hocalardan bile, böyle örneklere karşı "keşke benim de hep evde yemeğim hazır, çocuklar alınmış, ödevleri yaptırılmış olsaydı" diye duyuyorum.
Zaten herkes öylesini bulamadığı için aman aman diyor. 😁 Hepsi böyle olsa millet enayi mi kira ödeyecek, tek başına cebelleşecek?

Yok bizde aile binasında yaşiyodum ve çevremde tonla insan aile binasında yasio
İllaki sorun oluyo ama genel olarak memnunlar halerinden
Her kaynana cadı diil torununa analık yapmaya calismiyo nasıl ki her gelin kötü diilse
Bide ben şuna dikkat ediyorum burada hep Kaynanalar gorumceler gomuluyo da her kadın kaynana adayı her kadın görümce adayı yani her kaynana görümce kötüyse buradaki tüm kadınlar kötü
Kimse bazı gelinlerin fenaligindan bahsetmiyo mesela

Zaten herkes öylesini bulamadığı için aman aman diyor. 😁 Hepsi böyle olsa millet enayi mi kira ödeyecek, tek başına cebelleşecek?
valla Katip benim sülalem köylü,
köyden şehre mitili atıp el birliğiyle gecekondu dikemeyecek kadar da pasif, dolasıyısıyla da kimsenin şeerde apartmanı filan yok hiiiç böyle sorunları da yok.
some şehirli people problems bunlar.

verdiğim örneğin istisnai olduğunun farkındayım tabii, sadece oldu mu oluyor yani, kaynanası ile iyi geçinen de var. (misal bizde genel olarak bi kaynana-gelin sorunu yok)

burada benim esas şaştığım şu
aile evinde 2 sene oturup birikim yapıp evini alabilecekse madem
kirada da 4 sene otursun 5 sene otursun alsın madem öyle ya

konu sahibesi illa hemen ev alalım demiyor herhalde...

valla Katip benim sülalem köylü,
köyden şehre mitili atıp el birliğiyle gecekondu dikemeyecek kadar da pasif, dolasıyısıyla da kimsenin şeerde apartmanı filan yok hiiiç böyle sorunları da yok.
some şehirli people problems bunlar.

verdiğim örneğin istisnai olduğunun farkındayım tabii, sadece oldu mu oluyor yani, kaynanası ile iyi geçinen de var. (misal bizde genel olarak bi kaynana-gelin sorunu yok)

burada benim esas şaştığım şu
aile evinde 2 sene oturup birikim yapıp evini alabilecekse madem
kirada da 4 sene otursun 5 sene otursun alsın madem öyle ya

konu sahibesi illa hemen ev alalım demiyor herhalde...
Konudaki tek sorun o zaten, kira ödeyemem diyen adam 2 yılda ev alacak tatillere falan götürcek karısını. Dürüst olsun, benim popom İstanbul'da kira ödemeye yetmiyor, bizim etimiz ne budumuz ne desin, adama hak vermeyen Katip'i öpsünler. Gerek yok böyle şeylere.

Aile binasında oturmak sadece kayın aileyle alakalı bi durum değil gelinin karakteriyle ve damadın dik duruşuylada alakalı. Eğer sen dimdik durup sana müdahale etmelerine izin vermezsen, eşin de aynı şekilde ne olursa olsun senin arkanda durup, seni ailesine ezdirmeyip, ailesini sizin iç işlerinize karıştırmazsa hiç sorun yaşamazsınız. Şimdi normalde karı koca çalışan eve çift maaş girene rahatlıkla aile apartmanına gitme ayrı ev tutun derdik ama şuan kiralar ateş pahası ve her seferinde yüzde yüz zam geliyor. Sizin yerinizde olsam kendi dairenizi kiraya verip ordan gelen parayla kiraya geçerdim ama eğer aile apartmanına kiracı kabul etmiyoruz derlersede sanırım gidip aile binasında otururdum(tabi en başından kurallarımı koyarak).

M mujerelegante siz kayın aile ile herhangi bir sorun yaşadınız mı şu ana kadar? Eğer yaşadıysanız zaten aynı binada değil aynı şehirde yaşayacakken bile evliliği iki kere düşünün. Yok yaşamadıysanız başkalarının deneyimleri ile bu kadar ön yargı biraz fazla değil mi? Belki gerçekten iyi insanlardır. Ben 6 yıllık evliyim eşimin ailesi aynı sokaktayken de aynı binadayken de bir kere bile telefon açmadan, müsaitim demeden evimin kapısından içeri girmemişlerdir. Ben çalışıyorum, çocuğuma gül gibi bakılıyor. Bir ihtiyacımız olduğunda maddi manevi yanımızda oluyorlar. Mesafeyi koruyan insanı hangi kayınvalide şuraya gel buraya git diye yönlendirebilir ki zaten? 3 5 ay sonra maddi sıkıntılar baş gösterirse ve allah muhafaza gitmek zorunda kalırsanız siz bu ön yargı ile o insanlara da kök söktürürsünüz bu gidişle.

Konu sahibi siz şu an tek maasinizla bir evde kirada oturuyorsunuz dimi?
Ve gayette geciniyorsunuz.
Şartlar uygunsa o evde kalmaya devam edin.
Yok bu size uymuyorsa da nisanliniza o evi kiraya verebileceklerini söyleyin.
Evladına destek olmak isteyen her türlü olur bence illa dip dibe yaşamaya gerek yok destek için.
Ayrıca aile apartmani kiraya verilmez diye bir şey yok benim dedemler senelerdir yabancı kiracıya oturuyorlar.

Asla kabul etmeyin. Sizin yanınıza gelsin. Çok yardım etmek isterse ailesi o daireyi kiraya verip, parasını size göndersin. Hatta ısrar ederse ayrılın. Çünkü köprüyü geçene kadar he! He! Deyip sonrasında ısrar kıyamet, sizi o apartmanda yaşamaya mecbur edecektir. İstemediğiniz halde ısrar etmesi zaten büyük saygısızlık. Yol yakınken sınırlarınız olduğunu kabul ettirin. Yoksa gönderin gitsin. Bunlar hafife alınacak konular değil. İlerde olacak çocuğun terbiyesini bile etkiler.
Ben başka sehirdeyken karisiyorlardi orda mutlu olmazsınız

Ben bi daha dünyaya gelirsem Bulgaristan göçmeni analı biriyle evlenicem katip 😊90 m2 ev sahibi olcaz diye bir tek kulağımızın arkası kaldı.

Ben kocanın aile apartmanı sahibi olanını,çocuklara göz kulak olup yemek yapıp davet eden anası olanını seviyom

X