Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
O evi kiraya verin onun kirasıyla başka yerden ev tutun

Buradaki konuları okudukça görmüşsünüzdür eğer aile apartmanında yaşarsanız kendi ayağınıza sıkmış olursunuz. Çünkü aile apartmanında sınırlar korunamıyor. Ama şu da var; geçim zorlaştı kiraya vereceğimiz parayı kenara atarız birikim yaparız, ilerde çocuk olduğunda da destek görürüm, zaten bana edilen laflar sağ kulaktan girer sol kulaktan çıkar, gamsız olurum derseniz, faydası zararından az olur gibi gelirse de ciddi düşünebilirsiniz.

ortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
şu cümle bile o kadar gerçekdışı ve öylesine söylenmiş bi cümle ki
bu devirde ortalama gelirle 2 sene sonra ev alınmıyor
o devir kapandı artık, ev almak hayal

Kendi kanatlarınızla uçun 🥰
Kendi ailemin içinde olduğu apt. bile olmaz boyutta benim için.
Siz sınır çizerim diye düşünürsünüz, belki çizersiniz de. O vakit eşiniz arada kalacak sürekli. Biraz ailesine düşkünse arada sizi idare etmeniz için ikna etmeye çalışacak vs.
Elti görümce falan da varsa off 😶🤭

ortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
En geç 5 yıl sonra kendi evimize geçecektik Aynı evde kirada 9. Yılımdayım 😁

Kiraya vereceğiniz parayı kenara atma olayı bana saçma geliyor arkadaşlar kira için aile apartmanında oturulur mu ? Özel hayat yok . Sana ait evi kendi evleri sanıyorlar . Çocuğun oluyor kendi çocukları sanıyorlar. Kavga etsen icindeler . Biz eşimle çok düştük kalktık eşimin ailesinin maddi durumu da çok iyidir . Şu an bile sıkıntıli bir dönemdeyiz hiç pişman değilim.
Normal insan evlenen colugunu çocuğunu başına toplamaz . Birey olmasına izin verir . Kabile zihniyetini devam ettiren aile çok sıkıntılidir yani

Hep aynı bahane sonra diyorlar ki bu ev zaten sizin . Amaç sizi kontrol altında tutmak
Topunun üstünde kimin adı yazıyorsa ev onundur. 2+2=4. "Ay bu ev sizin zaten, tapu paşa babanın üstüne ama olsun ev sizin, biz ölünce söz sizin. " Ölme eşeğim yonca bitecek. Bi de eş adayının "2 yıla kendi evimizi alırız, kiraya vereceğimiz paraları biriktirelim." lafı var. Kahkaha tufanı yeminle.

Son düzenleme:
Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
Sakın aile apartmanına gitme çok sıkıntı çekersin şuan oturduğun evde oturun hem boşa masrafda yapmazsınız taşınma vs şeyler

Evlenince kendisinin isterse aile apartmanında yaşayabileceğini, sizin de kendi evinizde yaşayacağınızı söyleyin.

Topunun üstünde kimin adı yazıyorsa ev onundur. 2+2=4. "Ay bu ev sizin zaten, tapu paşa babanın üstüne ama olsun ev sizin, biz ölünce
Çok net söylüyorum evi üstüme yapsa yine oturmam . Uzaktan bile çeneleri yetiyor. Huzurumdan daha önemli mi ? Daha dün aklıma geldi düğün zamanı yaptıkları kinim diri 🤣 birde ilk zamanlar insan salak oluyor . Hele ki ailesi baskıcı değilse . Nasıl davranacağını bilmiyorsun bu türlere . Bakıyorum da karakterim değişmiş kavgacı biri yapmışlar beni

Aile apartmanındaki daire genelde kiraya verilmez. Ailenin içine yabancı sokmaz istemezler haklı olarak. Siz bu önerileri çok ciddiye almayın bence.
aile apartmanına kiracı alan maksimum 2 veya 3 kişi görmüşümdür 30+ senelik ömrümde
onlarda da kiraya verilen dairenin sahibi farklıydı, aileden değildi diye hatırlıyorum

aile apartmanına kiracı alan maksimum 2 veya 3 kişi görmüşümdür 30+ senelik ömrümde
onlarda da kiraya verilen dairenin sahibi farklıydı, aileden değildi diye hatırlıyorum
Kiracı da aile apartmanından ev kiralamak istemez ki zaten çok uygun fiyatlı falan olmadığı sürece. Niye gidip ailenin içinde yaşasın yabancı bir insan? Bina ile ilgili bir sorun çıksa söz hakkı bile olmayacak.

Bir iki seneye ev alirsiniz diyen arkadaslar hangi Turkiyede yasiyor acaba? Kira 20 bin desek 3 senede720 bin biriktirseler desek ki o para mutlaka gidecek yer bulur. Suan istanbulda 3 arti1 bir ev 3 milyondan asagi olamaz. Kaldk ki 3 sene sonra kim bilir ne olur? Nisanliniz sizi kandiriyor. Ailesi arka planda rest cekiyor. Asla acik kapi birakmayin. Ev almak artik aylik geliri 50 bin alti olanlar icin hayal ustu olanlar icin de bir ihtimal. Sirf bu ihtimale baglanmayin. Hele de o birkac senede hamile kalirsaniz ayri evi ruyanizda gorursunuz. Azicik asim agrisiz basim demisler. 3 senede depresyona girip iliskiyi tukettikten sonra bagimsiz eve ciksaniz kac yazar? Kaynana ile ayni apartmanda yasiyorum hayatimin en berbat donemini gecirdim suan gorusmuyorum. Sakin diyorum gerekirse ayrilin.

Ben açıkçası adamları haksız bulmuyorum. Evim varken aylık 15 bin ve üstü kira vereceğime onu harcarım gezerim yada yatırım yaparım.
Ben olsam bir girer denerim. Fakat sorun olursa ayrılırım. Başta mesafeli olurum. Aşırı yüzgöz olmam. Söyleyeceğimi içimde tutmayıp şakayla karışık söylerim ki biraz çekinsinler.

Bu arada ailede patavatsız ve dengesiz olanlardan hep çekinilir. Anlayışlı iyi niyetli olanların hep üstüne gidilir. Şimdiki aklım olsa biraz mahallenin delisni oynardım eş ailesinin yanında 😅

Aile apartmanında degil ama ayni sokakta oturuyorum kavga ettik de 3 senedir kafam rahat kavgadan önce iyice b.. cikmışti asla tavsiye etmem yakin oturmayi.Bilmem kim geldi gelin, zıkkımin kökünü pişirdim gelin, bilmem ne aldım siz de alin,şunun mevlüdü var gidelim benimki bana sormadan evime her cuma kuran okunan grubu almışti haftaya sende kuran okunacak diye müsait misin diye sormak yok ne de olsa oglunun evi ben.kim köpek o hafta pandemi ve kapanma geldi de iptal olmustu vs vs asla sonu gelmezzz.Bak bunlar ayni sokaktayken oldu ayni apartmanı sen düşün

Kuzum benim evim de tam olarak seninki gibi. Altta kayınvalide üstte elti. Gerçekten olmuyor. Bana baksan ikisi de ayda 1 ya gelirler ya gelmezler ben hep mesafemi korudum ama koruyamayıp sürekli rahatsız edilen, sürekli ilgi alaka ve iş bekleyen kayınvalideler falan var. Bilmiyorsun ki huyunu. Bakma bana gelmezler ama ben ne kavgalar ettim 😄 ki normalde hiç kavgacı bir insan değilimdir ama aile apartmanı oldu mu ediliyor gerçekten 😄 bana da eşim bir iki sene oturur para biriktirir ev alır çıkarız demişti. Kanma kızım beni de öyle kandırdılar 😄😄
çok net farkındayım kandırılmaya çalışıldığımı :) o yüzden tavrımı koydum :) kira vermek yerine tatil yaparız bahanesi ile geliyor maalesef.. tatilden, gezmekten bile vazgeçerim o derece

şu cümle bile o kadar gerçekdışı ve öylesine söylenmiş bi cümle ki
bu devirde ortalama gelirle 2 sene sonra ev alınmıyor
o devir kapandı artık, ev almak hayal
maalesef doğru.. ben 1-2 yıl değil 5 senede bile ev alamayacağımızı düşünüyorum bu sebeple kabul etmiyorum resmen insanı çıkmaza sürüklediler

çok net farkındayım kandırılmaya çalışıldığımı :) o yüzden tavrımı koydum :) kira vermek yerine tatil yaparız bahanesi ile geliyor maalesef.. tatilden, gezmekten bile vazgeçerim o derece
Şimdi böyle diyor da sonra inşallah anası ile domates soymazsınız her yaz ağustos sıcağında. 🎃

X