Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

Kesinlikle oturma.
Ben oturdum 2 sene burnumdan geldi evliliğimden bişe anlamadım.ozel hayat kesinlikle yok üç aile bir arada yaşıyor gibi olacaksınız. Her akşam birinde yemek çay,kapıyi açtığımda oda açardı nereye gidiyorsun diye. Bı yerden geldiğimde ne aldın diye posetlerime bakardi.
Delirmek istiyorsan git otur aynı apartmanda. Benim psikoljimi bozmuslardi ya bosanacaktim ne çıkacaktım ordan çok şükür ayrıldım taşındım o evden smdi daha mutlu bı evliliğim var

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
Sizin oturduğunuz evde oturmaya devam edin.

Ayrıca 1-2 sene borç ödeyip, sonrasında bu ekonomide nasıl ev alıp çıkacaksınız?

Çok iyi düşünün

Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
Lütfen benim yorumumu dikkate alın ….Asla ama asla sakın kabul etmeyin ! Ben çekmiş biri olarak söylüyorum size asla mutlu yaşayamazsınız . Hele ki ailesi karışan bir tip iseler …. Sürekli gelmeye çalışırlar ya da neden gelmiyorsunuz yok aşağıya inin yok nereye gidiyorsunuz. Yok ne yapıyorsunuz ….. Evliliğinizi kesinlikle yüzde doksan etkiler . Ben çok severek evlendim ama keşke evlenmeseydim diyorum şu an . Çünkü o kadar çektim . Nişanlınıza bu mesajları okutun . Sürekli kavga edersiniz . Aile apartmanı sıkıntılıdır . . İkinizde çalışıyorsunuz . Küçük bir evde rahatınıza bakın ….. Sevgiler….

Hep aynı bahane sonra diyorlar ki bu ev zaten sizin . Amaç sizi kontrol altında tutmak
Bkz türk insaninin genel sorunu malesef yahu iki yetişkin insan bırakın özgür yaşasınlar.ben erkekleri de anlamıyorum benim eşim de dahil illa kök ailesine yakın olacaklar borçları oldu mu ödenecek yemekler beraber yenecek,beraber gezilecek,oturulacak,kalkilacak.Allahtan farklı şehirlerdeyiz.biraz etrafımda ve anne babamın tarafinda gordugum için yazdım
Konu sahibi sen o apartmana girersen daha da çıkamazsın benden soylemesi

Şimdi böyle diyor da sonra inşallah anası ile domates soymazsınız her yaz ağustos sıcağında. 🎃
Ahshhs o kadar dogru ki:) benim bir yazim bezelye barbunya ayiklamak, kirmizi biber dogramakla gecti. Yarim saat gec geldik diye de bir yuz egmeler ozur dilettirmeler filan. Hatta bir keresinde yemek tarifini ona sormayip internetten baktim diye bile trip yemistim. Simdi komik gibi anlatiyorum ama yasarken hic komik degildi.

çok net farkındayım kandırılmaya çalışıldığımı :) o yüzden tavrımı koydum :) kira vermek yerine tatil yaparız bahanesi ile geliyor maalesef.. tatilden, gezmekten bile vazgeçerim o derece
Tatile gitsen de 1 hafta 10 günlüğüne gidiyorsun nihayetinde. 1 hafta tatil yapıcam diye 1 sene kaynana cekilmez valla. Diyorum ya benim de tam olarak o sekilde. Tatile de gidiyoruz ama hep bir kaynanamın suratları, bizim tatil zamanında eltimin “ biz niye gitmiyoruz” diye karı koca kavgaları 😄😄 baksan senin tatile gitmenin kime ne zararı var ama öyle olmuyor 😄 kaynananın evli bir kızı varsa hele ki o evliyken gidemiyor da sen gidiyorsan ooo ne kıyamet sebepleri bir bilsen 😄😄😄 şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim valla ben de

Onun istekleri sizden öncelikli mi ki,iknaya uğraşacak taraf siz olasınız ?

Oraya gidecekseniz de en az 10-15 yıl orada kalacağinizi bilerek gidin.Haa o kadar yıldan sonra ev alabilir misiniz, belki.
Ben bu kafadaki adamın evlenince gezip tozmak isteyeceğini de pek zannetmiyorum.Ee şimdi size cazip gelecek bir şeyler söylemesi lazım tabi.

Tatile gitsen de 1 hafta 10 günlüğüne gidiyorsun nihayetinde. 1 hafta tatil yapıcam diye 1 sene kaynana cekilmez valla. Diyorum ya benim de tam olarak o sekilde. Tatile de gidiyoruz ama hep bir kaynanamın suratları, bizim tatil zamanında eltimin “ biz niye gitmiyoruz” diye karı koca kavgaları 😄😄 baksan senin tatile gitmenin kime ne zararı var ama öyle olmuyor 😄 kaynananın evli bir kızı varsa hele ki o evliyken gidemiyor da sen gidiyorsan ooo ne kıyamet sebepleri bir bilsen 😄😄😄 şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim valla ben de
Bi de böyle komün gibi yaşayan geniş aile yapılarında evlilik, tayin, eğitim gibi sebeplerden ayrılmış dışarı gitmiş olan aile üyelerine de kışlık hazırlanır. Arkadaşım var böyle, kocası ile her yaz fıttırı fıttırı ege akdeniz turu yapan görümceye domates şişesi, tarhana, kuru sebze yapıyor. 1 haftalık tatil için çekilen çilelere bak.

Okurken gerildim, bu konuda birkac anım var tetiklendim resmen🤣
Kesinlikle kabul.etmeyin o eve girdikten sonra ev alacak paraniz olsa bile eşiniz rahata alisacak, hatta ev almayalım araba alalim vs gibi baska yatırımlar düşünecek. Evlenene kadar ben nisanlimi ikna ederim.evlendikten sonra nasilsa mecbur diye düşünüyor bence bu aile binasında oturmak isteyen erkekler.
En az 2 kişiyi sırf bu aile binasinda oturma konusundan dolayi reddetmisimdir.
Lütfen nickinize aykırı davranmayin elit çizginizi koruyun 😉

Bi de böyle komün gibi yaşayan geniş aile yapılarında evlilik, tayin, eğitim gibi sebeplerden ayrılmış dışarı gitmiş olan aile üyelerine de kışlık hazırlanır. Arkadaşım var böyle, kocası ile her yaz fıttırı fıttırı ege akdeniz turu yapan görümceye domates şişesi, tarhana, kuru sebze yapıyor. 1 haftalık tatil için çekilen çilelere bak.
Ay o yönden şanslıyım. Benim her seyimi kendi annem yaptığı için, burada yapılana hiiiç karışmıyorum. Bunlar burada uğraşırken ben evde kendi işime bakıyorum. Allah var onda bir kere bile sen de şuna yardım et demediler yani. Zaten benim bildiğimden farklı yapıyorlar 😄 biz kaynatarak yapıyoruz salcayı mesela onlar güneşte kurutuyor. O yüzden ne benden yardım isterler ne de bir kavanoz bir şey verirler. Vermesinler zaten annem hallediyor bana sonra gittiğimde annemden alıyorum ben 😄 ama mesela eltim tam olarak senin dediğin gibi yapıyor

Calisiyorsan evlendikten sonrada calisacaksan cok sorun olmaz sanirim zira aksam isten yorgun argin gelip birde kaynana elti derdi cekmezsin
Aksine isten yorgun arrgin geldin yavrum iki ocak tutmesin bahanesiyle yemekleri bizde yiyin denilecek, yemek bitince aa durun cay koydum aa misir kaynattim gelin alin. Aa aksama yengengiller gelecek siz de gelin ayip olur. Dediginiz kadar modern olsalar zaten bu tereddute gerek olmazdi.

Bkz türk insaninin genel sorunu malesef yahu iki yetişkin insan bırakın özgür yaşasınlar.ben erkekleri de anlamıyorum benim eşim de dahil illa kök ailesine yakın olacaklar borçları oldu mu ödenecek yemekler beraber yenecek,beraber gezilecek,oturulacak,kalkilacak.Allahtan farklı şehirlerdeyiz.biraz etrafımda ve anne babamın tarafinda gordugum için yazdım
Konu sahibi sen o apartmana girersen daha da çıkamazsın benden soylemesi
Bir yönetme ihtiyacı var. Kendisi öyle yaşamış aynısını istiyorlar

Normalde olumsuz yorumlarım ama nisanlinizin elinde birikim yoksa, aşırı borç yükü ile evlenecekseniz, gelir Normal gerçek değerlere göre iyi değilse şükür seviyesinde ise iş saatleriniz uzun ise ve o ev ise yakın ise düşünülebilir. Tabi nisanlinizin tavrı da önemli. Çünkü dışarı çıktığınızda 6 ayda bir asgari ücrete zam geldi tavrı ile zam talebi - artık peşin isterim talebi 1 senede oğlum evlenecek çık 2 ayda evi satiyorum çık talebi ile karsilasabilirsiniz sizi pembe çiçekli bahce beklemiyor
Aile apartmanına kiracı sokmazlar o kiracı ile uğraşıp sizinki ile eş değer tutmak çok zor ztn
Su an tüm ülke başka İstanbul başka kira konusunda
Çocuk düşünüyorsanız iş saatleri bakım durumu fln iyi düşünün

Birde kirada saçma sapan aileler insanlar denk gelebilir aile apartmanında konuşa konuşa hersey hallolur neden olmasın
Olmayacak insanlar ise ztn uzakta ikende sorun olacaktır ondan şüpheniz olmasin

X