- 15 Ekim 2017
- 1.906
- 4.918
-
- Konu Sahibi Ebru Aybike
Yaa, kıyamam o çocuğa. Birbirimizi idare edecek bir yol bulacağımıza inanıyorum. Yengesi değil de ablası olmak istiyorum. Şimdilik böyle olsun, inanın buralarda bir kız çocuğuna mesleği olabilecek bir üniversite kazandırmak çok önemli. Çocuk ders çalışıyor, sakin ve minnoş, tatlı bir şey. Onunla konuşup bir orta yol bulucaz, biz de yeni evliyiz yani.Ağzınızın tadını kaçırmayın bence. Çok samimiyet tez ayrılık getirir.
Ben de iğne deliği kadar eve taşınıp evlendim iki ay önce o yüzden aklıma gelen her şeyi yazdım
Bizim kiraladığımız ev de konteyner ev gibi. Önerileriniz çok makul. İnşallah en kısa zamanda daha iyi imkanlı, gönlünüze göre bir eve taşınırsınız.Konteynerda yaşıyorum o yüzden en güzel öneriler benden gelir sanırım:)
Ben de böyle düşünüyorum da ileride yeniden ek masraflar olur mu diye...
28 yaşımdayım, evlilik hayatına geçmek istiyorum. İkimiz de çalışıyoruz, kazandığımız para bizi idare ettirir. Yaa bir de şunu söyleyeyim, geleceğin daha iyi olacağına, şartlarımızın daha iyi olacağına bir ümidim yok. Birikmiş biraz paramızla basit bir yuva peşindeyiz.Giriş kat, 55 km ve görümce ayrıntıları evlenmemek için gayet geçerli sebepler. Benim şartlarım böyle olsa düzelene kadar ertelerdim.
Kesinlikle yıkamali makine almayın çok büyük oluyor ve gereksiz birşey anneme almistik sonra değiştirdik diğerlerini istediğin gibi al işte çok kasma zaten sonunda taşındığında keşke hiç birşey almasaydim moduna geçiyorsunYakında evlenicez, zar zor bulabildiğimiz brüt 55 metrekare, giriş katında bir ev kiraladık. Küçük bir yatak odası (4,5m x 4m), tuvalet banyo birlikte ve mutfak salon aynı yer. Yaşadığım yer orta ölçekte bir Anadolu kasabası. Buralarda da çok ciddi bir ev sorunu var. Nişanlım da ben de çalışıyoruz, ikimiz de 28 yaşındayız. Bütçemiz gerçekten sınırlı, ailelerimiz ancak kendilerini geçindirebiliyor. Düğün yerine belediyede nikah kıyacağız. gelin hamamı ve kına ile yetineceğiz. Kayınvalidem 10 yıl önce vefat etmiş, kayınbaba evlenmemiş. Sizlere sormak istediğim; evi dizerken alacağımız eşyalar iyisi, çok özellikli mi olması yoksa idare eder mi olmalı? Örneğin, elektrik süpürgesi halı yıkama özellikli de mi olmalı, çamaşır makinasının kurutmalısını mı almalıyız, televizyon 55 cm mi, yoksa 95 cm mi olmalı mı, yatak odasının eşyalarını tek tek mi (yatak, gardrob, komidin) yoksa markalı takım mı almalı, halı yün mü, fabrikasyon mu olmalı (şık ve ucuz), mutfak eşyalarında satılan takımların yarısı yeter bize, kendimiz tek tek mi alalım, takım mı alalım gibi? Ailemin yıllardır oluşturduğu bir mütevazi çeyizim de var. Bankaya kredi borcu yapıp da ilk yıllarımızı borç ödemekle geçirmek istemiyoruz. İleride büyük bir eve geçersek bazı şeyleri o zaman mı alsak acaba? Bu arada kasabada hiç yeni bina içinde kiralık evlerin de olabileceği bina yapılmıyor. Bu arada bu küçük evde Haziran ayına, üniversite sınavına kadar 17 yaşındaki tatlış, minnoş lise son öğrencisi görümcemle yaşayacağız. Şimdiden teşekkürler.
Kurutma makinası almalıyım, üst üste konabiliyormuş, buna yerimiz var. Kısıtlı ve ucuz şeylerle idare edebiliriz. Sağ olun.Kurutmalı çamaşır makinesi al mutlaka çünkü çamaşır kurutacak yerin yok. Ayrı kudurtma makinesi koyacak yerin de yok.
Yatak odası takım falan yapma. Baza + ikea pax gardrop uydur evinin ölçülerinde. Şifonyer komidin geç gerek yok. Yeterli dolap alanın olmalı onun yerine. Salona mini bir l koltuk küçük bir tv sehpası orta ölçek tv.
Ayakkabı dolabı vs vestiyer yoksa.
Elektronikleri iyisinden alabilirsin ama diğerlerini boşver.
27 yaşımda evlendim evlenirken senin gibi böyle imkanlar kısıtlıydı. Her şeyi ucuzundan aldık. Ikea nın ucuz mobilyaları çoğu eşyamız. 8 yıl geçmiş. Ev değiştirdik 2 kez. Şimdi imkanımız var alabiliriz ama hiç rahatsız etmiyor biz seviyoruz eşyalarımızı.
O kadar güzel kalbiniz var ki sizi ve ailenizi tebrik ediyorum. Günümüz sadece kendini düşünenlerle dolu iken bir kız çocuğunun özellikle annesi olmayan bir kız çocuğunun hayatını kurmasına yardım ediyorsunuz. Karşılığını kat be kat alacağınızı biliyorum. Tüm güzellikler sizinle olsun :)Yani annesi yok, teyzesi ilgilenmiş, abisini de ben alıyorum. Yani neler yaşayabileceğimizi az çok tahmin ediyorum ama görümcemle birbirimizi idare edicez artık. Olsun bazı şeyler görmezden gelinecek işte. O bir kız çocuğu, ayakta duracak hale gelmeli.
Ben niye bu yoruma bu kadar katildimkiGiriş kat, 55 km ve görümce ayrıntıları evlenmemek için gayet geçerli sebepler. Benim şartlarım böyle olsa düzelene kadar ertelerdim.
Teşekkürler. Karşılığını gerçekten Allah'tan bekliyorum. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum.O kadar güzel kalbiniz var ki sizi ve ailenizi tebrik ediyorum. Günümüz sadece kendini düşünenlerle dolu iken bir kız çocuğunun özellikle annesi olmayan bir kız çocuğunun hayatını kurmasına yardım ediyorsunuz. Karşılığını kat be kat alacağınızı biliyorum. Tüm güzellikler sizinle olsun :)
Şartlar normal olsaydı tepki gosterirdim görümce mevzusuna ama herkesin imkanı aynı olmuyor. O yüzden bu durumda en iyisini yapmışsınız. Kalbiniz çok güzel Allah ilerde en güzel evlerde en güzel eşyalarla yaşamayı nasip etsinEvet salonda yatacak, akşamları bizim yatak odasında çalışır, istekli ve gayretli bir kız, ona yardımcı olmalıyım. Yeni evliyiz ama yapacak bir şey yok. Kendisi de rica etti çekine çekine.