Evlenicem, ev eşyaları konusunda fikrinize ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyaz eşyalarda ucuza kaçmayın ben asla Vestel tavsiye etmiyorum. Arçelik daha mantıklı fiyat yelpazesi daha geniş. Orta fiyatlı ürünlerden seçebilirsiniz. Çamaşır makinesinden kurutma fonksiyonu yerine normal çamaşır makinesi alın. İleride büyük bir eve taşınınca ayrıca kurutma makinesi de alırsınız mesela. Kurutmalı çamaşır makineleri pek verimli olmuyor.

Salona koltuk takımı alırsanız çok sıkış tepiş olur. L koltuk önerenler olmuş ama onun da ölçüleri çoğu küçük eve olmuyor. L koltuklar küçük görünüyor ama ölçüleri büyük (küçük ölçülü olanlar da kullanışsız). 1 tane ikili ya da üçlü koltuk ve 1 tane berjer (yer varsa +1 berjer daha), küçük orta sehpa, şık bir tv ünitesi (duvara sabitletmeyen tutup kaldırıp yerini değiştirebileceğiniz bir şey olsun ileride büyük bir eve geçince sağına soluna raf koyup büyütürsünüz, arkasına pano vs.yaptırırsınız) bunlar salon için yeterli. Ben L koltuklara bayılıyorum bu arada ama evime sığmadı. Sizin sığarsa alın tamam mı

Küçük evlere hiçbir şeyi takım olarak almayın çünkü mağazada güzel görünüyor ama eve gelince eşyalar dip dibe duruyor. Yatak odasına hemen komodin almayın ölçüleri kontrol edin. Yoksa üst üste falan koyarsınız çok kötü durur. Bir tane de almayın mesela büyük eve taşınınca aynısından bir tane daha bulamayabilirsiniz.

Evde halılar için çok alan yok zaten. Salona bir kilim alsanız yeterli. Çok şık yeni moda kilimler var onlardan alın ama ölçüsü çok büyük olmasın.

Genel olarak eşyaların hepsini “büyük bir eve geçince bunu ne yaparım” diye düşünerek alın. Mesela ikeadan alabilirsiniz sonra aynısından bulma şansınız daha yüksek. Tv ünitesini ordan aldınız diyelim ev büyüyünce sağına soluna aynı modelin kitaplığından koyabilirsiniz.

Beyaz eşya ve yatakta ucuza kaçmayın bir de karyolanızı ikeadan almayın. Ahşap olanları tavsiye etmiyorum hiç. Karyolayı bazalı alın yatağı da kaliteli alın yoksa pişman oluyor insan Baza zaten +depolama alanı yaratıyor çok mantıklı.

Süpürgede deli güçlü bir şeye ihtiyacınız yok zaten. Philips gibi bilinen bir markanın orta fiyatlı süpürgesini alıp geçin. Fazla tabak çanak almayın dolaplara sığdıramazsınız.

Tvde ucuza kaçmayın. Sürekli sürekli tv alınmıyor bir de akşamları güzel bir tvden film açıp izlemek keyifli oluyor. 50-55inç tvlerin boyutu güzel mesela.

Ben de iğne deliği kadar eve taşınıp evlendim iki ay önce o yüzden aklıma gelen her şeyi yazdım

Ağzınızın tadını kaçırmayın bence. Çok samimiyet tez ayrılık getirir.
Yaa, kıyamam o çocuğa. Birbirimizi idare edecek bir yol bulacağımıza inanıyorum. Yengesi değil de ablası olmak istiyorum. Şimdilik böyle olsun, inanın buralarda bir kız çocuğuna mesleği olabilecek bir üniversite kazandırmak çok önemli. Çocuk ders çalışıyor, sakin ve minnoş, tatlı bir şey. Onunla konuşup bir orta yol bulucaz, biz de yeni evliyiz yani.

Giriş kat, 55 km ve görümce ayrıntıları evlenmemek için gayet geçerli sebepler. Benim şartlarım böyle olsa düzelene kadar ertelerdim.
28 yaşımdayım, evlilik hayatına geçmek istiyorum. İkimiz de çalışıyoruz, kazandığımız para bizi idare ettirir. Yaa bir de şunu söyleyeyim, geleceğin daha iyi olacağına, şartlarımızın daha iyi olacağına bir ümidim yok. Birikmiş biraz paramızla basit bir yuva peşindeyiz.

Kesinlikle yıkamali makine almayın çok büyük oluyor ve gereksiz birşey anneme almistik sonra değiştirdik diğerlerini istediğin gibi al işte çok kasma zaten sonunda taşındığında keşke hiç birşey almasaydim moduna geçiyorsun

Kurutmalı çamaşır makinesi al mutlaka çünkü çamaşır kurutacak yerin yok. Ayrı kudurtma makinesi koyacak yerin de yok.
Yatak odası takım falan yapma. Baza + ikea pax gardrop uydur evinin ölçülerinde. Şifonyer komidin geç gerek yok. Yeterli dolap alanın olmalı onun yerine. Salona mini bir l koltuk küçük bir tv sehpası orta ölçek tv.
Ayakkabı dolabı vs vestiyer yoksa.
Elektronikleri iyisinden alabilirsin ama diğerlerini boşver.
27 yaşımda evlendim evlenirken senin gibi böyle imkanlar kısıtlıydı. Her şeyi ucuzundan aldık. Ikea nın ucuz mobilyaları çoğu eşyamız. 8 yıl geçmiş. Ev değiştirdik 2 kez. Şimdi imkanımız var alabiliriz ama hiç rahatsız etmiyor biz seviyoruz eşyalarımızı.

Kurutma makinası almalıyım, üst üste konabiliyormuş, buna yerimiz var. Kısıtlı ve ucuz şeylerle idare edebiliriz. Sağ olun.

Ben evlenirken ev mobilyasını marka bir yerden değil de sağlamlığına güvendiğimiz bir yerden almıştık. Beyaz eşya ve küçük ev aletlerimizi de kaliteli markalardan seçmiştik çünkü asıl uzun ömürlü olması gereken şeyler onlar. Perde ve halı konusunda kendinizi marka olsun diye zorlamayın çünkü ev değişince onlar da işlevini kaybediyor, uymazsa yazık olur. Yemek takımı gibi şeyler de insana fazla geliyor bir süre sonra. Yarısını kullanmıyoruz bile. İhtiyaç kadarını almanızı tavsiye ederim. Eksik hissettikçe alırsınız.

O kadar güzel kalbiniz var ki sizi ve ailenizi tebrik ediyorum. Günümüz sadece kendini düşünenlerle dolu iken bir kız çocuğunun özellikle annesi olmayan bir kız çocuğunun hayatını kurmasına yardım ediyorsunuz. Karşılığını kat be kat alacağınızı biliyorum. Tüm güzellikler sizinle olsun :)

Bütçenize Uygun eşyalar alın şimdilik ilerde büyük eve geçince satar en güzellerini alırsınız. Eksikleriniz illaki olacak zamanla tamamlarsiniz borç atlina birden girip strese sokmayın yuvanizi. Mutluluklar

13 yolluk evliyim, pek çok şeyimizi kaliteli aldık ama 5 yolu doldurmadan patır patır bozulmalar başladı. O nedenle çok kaliteli olsun diye kasmayın. Bozulduğunda üzülmeyeceğiniz şeyler olsun. Salona L koltuk fikri çok iyi, bu yeni çıkan halılardan alın. Ev soğuksa büyük metrekare alabilirsiniz. Küçük ev aletlerinde çok detaylı gerek yok, tabak çanak bardak minimal olsun. Tek gardrop tek yatak iş görür. Küçük hanıma masa olabilecek yemek masası sığar mı salona, en azından 4 kişilik?

Görümcenizle ilgili fikrinize bayıldım, tebrik ederim. Gönüller bir olsun, evler saraya döner. Şimdiden mutluluklar diliyorum

Teşekkürler. Karşılığını gerçekten Allah'tan bekliyorum. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum.

ben nişanlımın sahip olduğu evi sattırdım üstelik sıfırdı sırf küçük olduğu için. daha büyüğü mutlaka vardır. beyaz eşya ben Bosch aldım evde kullanıyoruz yengem aldı memnun Arçelik vestel ikisini de önermem. kurutma makineli Çamaşır makinesi güzel değil çevremde alanlar hiç nemnun kalmadı. eşya konusunda bir duvara boydan boya dolap yaptırın. televizyonu büyük alın. konsol yerine çekmece alabilirsiniz ikeanın çekmelerini konsol olarak arkadaşım kullanıyor tv sehpası da yaptı memnun. odanıza bir kocaman dolap yaptırın baza alın. ikili Komodin yerine de yine 3lu çekmece. halı da kaliteli yün olsun bence. süpürge de iyisi olsun almışken. şimdiden alın eşyaları ödemesi biter düğüne. biz ocakta aldık beyaz eşyayı elden senetle. şimdi 30 bin artmış

Evet salonda yatacak, akşamları bizim yatak odasında çalışır, istekli ve gayretli bir kız, ona yardımcı olmalıyım. Yeni evliyiz ama yapacak bir şey yok. Kendisi de rica etti çekine çekine.
Şartlar normal olsaydı tepki gosterirdim görümce mevzusuna ama herkesin imkanı aynı olmuyor. O yüzden bu durumda en iyisini yapmışsınız. Kalbiniz çok güzel Allah ilerde en güzel evlerde en güzel eşyalarla yaşamayı nasip etsin ama sınır çekin her ozelinizi anlatmayın. Yakın olmanın sınırını kaçırmasın yaşça büyük olduğunuzu unutmasın.

Son düzenleme:
Sana küçük bir evde kurutma makinesi şart ama camaşirla kurutma ayrı olsun .Bir tane çok rahat 3 lü kanepe al iki berjer al bence çünkü ilerde yanına bir üçlü eklersin.Köşe koltuk olunca misafir geldiginde bir kişi bile gelse oturacak yer kalmıyor tesbih gibi diziliyosun hiç kullanışlı degil.Tv.ler için duvara takılan hareketli aparatlar(askı)var onlardan al tv sehpasından ucuz ve yer kaplamıyor.Buzdolabını yer varsa büyük al ev küçük yazın zor oluyo bir karpuz koyuyosun dolapta yer kalmıyo.Yatak odasına kesinlikle ikeadan ayarla ama yatağını ve bazanı iyisinden al.Halı minik ve makinede yıkanan türde olsun.Modalifeda harika kanepeler var ben 10 yıl kullandım eskimedi sıkıldım da sattım.Mutfak züccaciye alma çeyizin varmış sıgdırmak sorun olur.İhtiyaç oldukça alırsın.İyi niyetin suistimal edilnesin istiyosan görümcene tatlı ama sınırlı ol.Yani çok samimi olma herkes haddini sinırini bilsin.Kalp kırma ama onunla arkadaş olma .Sana tavsiyelerim bunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…