- 7 Kasım 2023
- 190
- 275
- 29
-
- Konu Sahibi Ebru Aybike
İkinci el mobilya da olabilir, önemli değil. İkinci el gelinlik bakıyorum.Minimalist yasam moda suan zaten.herseyi ultra ultra luks vs almaya gerek yok bence.ben 3 yil once evlendigimde cogu esyam eskiydi bekarliktan kalma.hepsini zamanla degistirdim.ve her aldigim parcayi arastirarak evde kullanim ihtiyaclarimi belirleyerek aldim..basic alisverisinizi yapin.zamanla ihtiyaclariniz netlestikce bu dogrultuda alisveris yaparsiniz.belli bir butceniz varsa sayet beyaz esyayi ilk elden alin.garantisi olsun.onun disinda koltuk vs 2. El sitelerindne uygun fiyata alabilirsiniz.
Kazanamasa neolacak?
B planı da yapılmıştır herhalde
Yani neler yaşayabileceğimizi az çok tahmin ediyorum ama görümcemle birbirimizi idare edicez artık. Olsun bazı şeyler görmezden gelinecek işte.
İnşallah kazanacak, istekli ve gayretli, dersleri iyi. Kazansa da kazanmasa da köye babasın yanına dönecek, seneye kursa gider, köylerden öğrenci servisleri var, onlarla gelip gider. Bu yıl yardımcı olacağım.
L koltuk evet, kafama yattı. Aynı zamanda bu koltukta görümcem kalır.55 mt2 evde çamaşır kurutmak sıkıntı olabileceği için çamaşır makinasını kurutma özellikli alabilirsiniz hem çalıştığınız için sizi ütüden de büyük ölçüde kurtarır. Tv nin 55 inch olması yeterli. Ben evime hiçbir şeyi takım almadım, sevmiyorum çünkü açıkçası size de tavsiye etmem onun yerine işlevsel mobilyalar daha mantıklı. Evin biçimine göre iki tane üçlü koltuk almaktansa bir tane L koltuk daha mantıklı olabiliyor. Ortaya bir sehpa alın ekstra başka bir sehpaya gerek yok. Tv ünitesinin çok büyük bir şey olmasına gerek yok ince minimal bir şey alıp yanına büyük bir bitki koyabilirsiniz.
Salon için köşe koltuk alırdım ben. Televizyonu çok büyük alma bence. Evi hantal eşyalarla boğmayın.Yakında evlenicez, zar zor bulabildiğimiz brüt 55 metrekare, giriş katında bir ev kiraladık. Küçük bir yatak odası (4,5m x 4m), tuvalet banyo birlikte ve mutfak salon aynı yer. Yaşadığım yer orta ölçekte bir Anadolu kasabası. Buralarda da çok ciddi bir ev sorunu var. Nişanlım da ben de çalışıyoruz, ikimiz de 28 yaşındayız. Bütçemiz gerçekten sınırlı, ailelerimiz ancak kendilerini geçindirebiliyor. Düğün yerine belediyede nikah kıyacağız. gelin hamamı ve kına ile yetineceğiz. Kayınvalidem 10 yıl önce vefat etmiş, kayınbaba evlenmemiş. Sizlere sormak istediğim; evi dizerken alacağımız eşyalar iyisi, çok özellikli mi olması yoksa idare eder mi olmalı? Örneğin, elektrik süpürgesi halı yıkama özellikli de mi olmalı, çamaşır makinasının kurutmalısını mı almalıyız, televizyon 55 cm mi, yoksa 95 cm mi olmalı mı, yatak odasının eşyalarını tek tek mi (yatak, gardrob, komidin) yoksa markalı takım mı almalı, halı yün mü, fabrikasyon mu olmalı (şık ve ucuz), mutfak eşyalarında satılan takımların yarısı yeter bize, kendimiz tek tek mi alalım, takım mı alalım gibi? Ailemin yıllardır oluşturduğu bir mütevazi çeyizim de var. Bankaya kredi borcu yapıp da ilk yıllarımızı borç ödemekle geçirmek istemiyoruz. İleride büyük bir eve geçersek bazı şeyleri o zaman mı alsak acaba? Bu arada kasabada hiç yeni bina içinde kiralık evlerin de olabileceği bina yapılmıyor. Bu arada bu küçük evde Haziran ayına, üniversite sınavına kadar 17 yaşındaki tatlış, minnoş lise son öğrencisi görümcemle yaşayacağız. Şimdiden teşekkürler.
Beyaz eşya da Vestel değil de Arçelik öneririm.
Arçelik servis konusunda size sıkıntı yaşatmaz.
Tamam, Arçelik de bakıcaz zaten. Servis konusu önemli, buradaki Vestel aynı zamanda servis hizmeti de veriyor.Koltuk olarak madem görümce de sizde kalacak açılıp kapanan modern kanepe tarzında iki koltuk almanizi öneririm.
L koltuk 3 kişiyi oturum açısından zorlar çünkü.
Kafam karışık işte.Öyle garip detaylar vermişsiniz ki ne okudum ben böyle oldum. Metre kare ölçüsü yerine evimiz küçük hangi eşyalar kullanışlı olur deseydiniz keşke
umarım mutlu olursunuz uyguna kaçmanızı tavsiye etmiyorum daha sonra mutsuz olabilirsiniz çünkü hepsine bakıp keşke daha kalitelisini alsaymışım dersiniz
vestel’in servisi çok iyi ve çok ilgili ama ürünleri çok kalitesiz. bence uzak durun. bekar evime çamaşır makinesini ankastre ocak ve aspiratörünü almıştım. hepsi defalarca bozuldu kısa süredeBurada Vestel ve Arçelik mağazaları var, Vestel'de bütçemize uygun ürünler var. Onları veya Arçelik'ten de bazılarını.
Çok iyi yürekli biri olduğunuz belli. Dilerim hayat karşınıza çok güzel fırsatlar çıkartsın. Yatağı bazali almayı unutmayınGönlüm geniş, şartlar böyle. Karşılığını Allah'tan bekleyeceğim. Devamlı kalmayacak yaa, hepsi 4 ay.
Yani neler yaşayabileceğimizi az çok tahmin ediyorum ama görümcemle birbirimizi idare edicez artık. Olsun bazı şeyler görmezden gelinecek işte.
Evet, evet bazalı almalıyım, depolama alanı oluşturmalıyım. Sağ olun.Çok iyi yürekli biri olduğunuz belli. Dilerim hayat karşınıza çok güzel fırsatlar çıkartsın. Yatağı bazali almayı unutmayın
çok haklısınız L koltuk da bazalı aolmalı. Çamaşır kurutma da aklıma yattı. Sağ olun.Salona açılan L koltuk alın onların bazasi da oluyor bir sürü eşya alır. Sağlam olmaz diyene bakmayin. On yıl önce aldığım takım yeni yeni sıkıntı çıkarıyor i da normal iki çocuk var çünkü mEşyalarda uyguna kaçmayın. Sonra servis peşinde koş dur. Çamaşırı kurutacak balkon yoksa ya kurutma makinesi ya da kurutmalı makine alın. Küçücük evde salon ortasında çamaşır kurumaz.
Vestel tavsiye etmem. Özellikle uzun süre ve sürekli kullanılacak eşyalar için. Arçelik tercih edebilirsiniz.Burada Vestel ve Arçelik mağazaları var, Vestel'de bütçemize uygun ürünler var. Onları veya Arçelik'ten de bazılarını.
Kurutma makinesi tamam, evde kurutma sıkıntısından kurtulmuş oluruz. Sağ olun. Siz de hayata azlardan başlamışsınız.Kurutmalı çamaşır makinesi tavsiye etmem ikisini ayrı ayrı alın, küçücük evde kurutmak için uğraşmayın. Zaten üstüste koyarsınız yer tasarrufu edersiniz.