- 12 Ocak 2021
- 4.431
- 18.541
- 30
-
- Konu Sahibi Ebru Aybike
Evet salonda yatacak, akşamları bizim yatak odasında çalışır, istekli ve gayretli bir kız, ona yardımcı olmalıyım. Yeni evliyiz ama yapacak bir şey yok. Kendisi de rica etti çekine çekine.Ev iki kişiye yeter ama görümcenin kalması olmaz. Salonda mı yatacak görümce? Amerikan mutfak olduğu için sabahları sıkıntı olur gibime geliyor.
Çok güzel bir kalbiniz var ne güzel ama yinede bu yaptığınız bana mantıklı gelmiyor yeni evli olmasaydınız kesinlikle böyle demezdim. Yeni evliyken eşinizle daha çok yakın olmak isteyeceksiniz saat, mekan farketmeden yada sessiz olmaya çalışmadan rahat olmak varken kısıtlanmak zor gelmeyecek mi?Biraz önce yazdım, kopyalayayım.
Görümcem ve nişanlım köydeler, buraya 7-8 km mesafe. Her gün nişanlım olan abisiyle kasabaya liseye geliyor. Haziran ayı üniversite sınavına kadar çalışmak için 4 ay bizde kalmasını kabul ettim. Daha çocuk ve çok masum kız, annesi yok. Ona yardımcı olmak isterim, bi şekilde 4 ay idare ederiz.
Bir miktar borç yapabiliriz o zaman. Başka arkadaşlar da elektronikte iyisini al demişler.Öncelikle, borç ödemek istemiyoruz diyerek uyguna kaçtığınız herşey sonrasında çöp oluyor genelde. Ödeme imkanı varsa kredi veya taksitlendirme de ben borçtan yanayım. Çünkü hep borca girmeyelim başta diyenler sonrasında istese de alamaz ya da çok zorlanır hale geldi. Ekonomi ileriye yönelik hamleleri kaldıracak kadar parlak değil ülke de. Mobilya ve elektronik de olabilecek en sade ve kaliteli şekilde döşeyin benim fikrim. Görümceniz konusundaki fikir ve empati yeteneğinizi de takdir ettiğimi söylemeden geçemeyeceğim
"Dünya bir süreliğine güzelleşti." derler ya, konunuzu okuyunca öyle bir duygu oluştu bende.Ne kadar güzel bir kalbiniz var.Hatta ona bana yenge deme, abla de, dedim. Küçük ev ama buralarda bir kız çocuğuna üniversiteye girmesi için yardımcı olmak lazım. Katlanırız yaa, sorun yok. Zaten çekiniyor çocuk. Ben tek çocuğum, ona ablalık yapmak isterim.
Yani neler yaşayabileceğimizi az çok tahmin ediyorum ama görümcemle birbirimizi idare edicez artık. Olsun bazı şeyler görmezden gelinecek işte.Çok güzel bir kalbiniz var ne güzel ama yinede bu yaptığınız bana mantıklı gelmiyor yeni evli olmasaydınız kesinlikle böyle demezdim. Yeni evliyken eşinizle daha çok yakın olmak isteyeceksiniz saat, mekan farketmeden yada sessiz olmaya çalışmadan rahat olmak varken kısıtlanmak zor gelmeyecek mi?
Aynı evin içinde minnoş 17 yaşında görümceyle yaşayınca sevgi mevgi kalmazNeden? Nişanlımla birbirimizi seviyoruz, kendi çapımızda mutlu olmaya çalışıyoruz. Her şeye rağmen hayata tutunalım, istiyoruz.
Sınavı kazanamazsa ne olacak peki?Yani neler yaşayabileceğimizi az çok tahmin ediyorum ama görümcemle birbirimizi idare edicez artık. Olsun bazı şeyler görmezden gelinecek işte.
Yani annesi yok, teyzesi ilgilenmiş, abisini de ben alıyorum"Dünya bir süreliğine güzelleşti." derler ya, konunuzu okuyunca öyle bir duygu oluştu bende.Ne kadar güzel bir kalbiniz var.
Görümceyi kabul etmeseydiniz de tepki verecek arkadaşlar yine olurdu :)
Bence güzel bir davranış,idare edilebilir neden olmasın.
Kısıtlı imkanlarınız var ama kalbiniz çok zengin, herşey dilerim gönlünüzce olsun.
Gönlüm geniş, şartlar böyle. Karşılığını Allah'tan bekleyeceğim. Devamlı kalmayacak yaa, hepsi 4 ay.Aynı evin içinde minnoş 17 yaşında görümceyle yaşayınca sevgi mevgi kalmaz
Çok seviyorsanız haziran sonrası evlenin
Evin genişliğine birşey diyemem şartlar öyleymiş ama bekar evim daha büyüktü ve asla sığamiyordum, çünkü dolap sıkıntısı çekiyordum. Ben tek kişiydim siz 3 kişi sığacaksınız birde. Ya gönlünüz çok geniş yada ne yaptığınızı bilmiyorsunuz.
İnşallah kazanacak, istekli ve gayretli, dersleri iyi. Kazansa da kazanmasa da köye babasın yanına dönecek, seneye kursa gider, köylerden öğrenci servisleri var, onlarla gelip gider. Bu yıl yardımcı olacağım.Sınavı kazanamazsa ne olacak peki?
Kazanamasa neolacak?Gönlüm geniş, şartlar böyle. Karşılığını Allah'tan bekleyeceğim. Devamlı kalmayacak yaa, hepsi 4 ay.
Söylediklerinizi mobilya seçerken dikkate alıcam. Sağ olun.Yatak odasına hantal olmayan bir takım olur . Salona yataklı köşe takımı güzel olabilir.
Çamaşır makinesi 9 kiloluk falan olsun ki yorganları yikayabilesin. Halı yıkamalı süpürgeye gerek yok. Güçlü çekiş gücü olsun. Halıları da makina da yıkanan alırsan rahat oluyor.
Kap kacak da ihtiyaç durumuna göre al. Zamanla eksikler tamamlanır
Beyaz eşya da Vestel değil de Arçelik öneririm.Burada Vestel ve Arçelik mağazaları var, Vestel'de bütçemize uygun ürünler var. Onları veya Arçelik'ten de bazılarını.