• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemedim

Ve o cahillik hiç meslek fark etmiyor biliyor musunuz?
Avukatı da, mühendisi de, doktoru da. Bakıyorsun adama iyi üniversite, iyi diploma, iyi iş, iyi aile ama adamın düşüncesi bu. Bence bu açlık. Kafalarındaki ya da bir yerlerindeki dünyanın yarattığı bir açlık.
Erkeklerin ya da toplumun bazı kesiminin cahilce kullandığı bir terim var biliyorsunuz; davetkar..
Mini etek giyince vs. bu bazılarının bahanesi oluyor ya o kelimeyi kullanmak için, davetkar dedikleri o cahil kelimenin bende hiçbir unsuru yok. Buna rağmen yalnız yaşaman bile onlardaki o cahil benliği ortaya çıkarıyor. Allah kadınlarımıza yardım etsin.
Benimkiler üniversite mezunu öğretmenler bir de 🤦 Bence sadece erkekler de değil kadinlarda da suç var. Hemcinsine çamur atıyor. Eve erkek arkadaş gelmesi büyük bir olaymış gibi yapıyor. Veya erkek arkadasinın evine giden hakkında farklı düşünüyor. Aslında normal olağan bir durumu büyüttükçe büyütüyor insanlar. Kimse kimseye karı#masa on numara olacak

Sizin tam dediğiniz şartlarda yaşayan ama hala evlenemeyen arkadaşlarım var.
Bu tarz şeylerin bir formülü yok bence.
Ayrı evi olup tek başına yaşayan bağımsız kadınlar konusunda çok pis fantezileri olan güruh da var.

İster annesinin evinde ister ayrı yaşayan kadın olsun, düzgün ve iyi niyetli adama denk geliyorsa güzel şeyler oluyor. Öbür türlü nerde kimle yaşadığı fark etmiyor.

Burda konu sahibi hayalleri için evlenmeyi beklemezse daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ailesi ile yaşaması değil ama hayallerini gerçekleştirmek için bir erkeği beklemesi belki onun için bir engeldir. Bilemeyiz tabi nasip.

Konu sahibi eğer bağımsız ve kontrolünüz altında bir yaşam sürmek istiyorsanız ayrı eve çıkın, kısmetinizi artırmak için değil. Ben ailemden ayrı yaşıyorum, sosyal bir insanım, gezmek olsun, kurslar olsun hiç boş durmadım. Ayrı evde yaşamak beni birçok anlamda çok geliştirdi.
Kendimi korumayı da öğretti ama. Özellikle yalnız yaşadığım için ve sosyal bir profil çizdiğim için benimle dizilerde gördükleri gibi ilişki yaşayabileceğini sanan çakallardan kendimi korumayı öğrendim. Karşıma düzgün biri çıkmadı, nasip olmadı.
Siz kendiniz için kararlar alın. Zaten eşlik etmek isteyen karşınıza çıkıyor. Hepsinin niyeti temiz olmasa da bu pes etmek için bir sebep değil.

Ben katılıyorum kelimesi kelimesine

Burda konu sahibesine sen ailesiyle yaşayan bir kezbansın, kitap okuyan az biraz okumuş kültürlü adam! senin neyine, dünya gezmek falan da hayal denmesini hiç anlayamıyorum

Ben de bahsedilen kadınlardan biriyim, iş dolayısıyla ailemden farklı bir ülkede yaşıyorum kendi düzenim evim var çok şükür, mesleğimde de çok çok başarılıyım Allah aşkına bana da sen de şusun busun yazmasınlar diye bunları belirttim niye yazdın demeyin :olamaz:

Konu sahibesi dünyayı sevdiğiyle gezmek istiyordur, tek başına gezmek bir noktaya kadar iyi hoş ama sonra sıkıcı. Yanında konuşacak paylaşacak kimse yok. Burdakiler yorum yapanlar evli, ilişkisi olan insanlar, bilmedikleri hayatlar hakkında çekirdek çitleyerek yorumlar yapıyorlar. Her konuya fiks aynı cevap kariyer yap, kendini geliştir, kursa git, dünyayı gez kezban kalma .... PhD terkim egitimliyim kariyerliyim kulturluyum tek başıma da gezdim de ama yanıma birini istiyorum yalnızlık çekiyorum kardeşim. Kariyerli kulturlu vb olunca ubermensch olmuyorsun sonucta yine insansin.

Bu işler gayet kısmet, net. Arkadaş ortamında biriyle tanıştım karşılıklı hoşlaştık da. Adam 3 çocuk doğur evde otur diyen tiplerden çıktı. Siz böyle bir insanın PhD mühendis abladan hoşlanacağını düşünmezsiniz ama hoşlandı, işin garibi ben de ondan hoşlandım. Aşk, romantiz linear şeyler değiller çok farklı insanlar arasında da olabiliyor.

Konu sahibi nenden yalnız yaşasın anlamadım belki istemiyor. 1 yıl 2 yıl hoşunuza gider ama sonrası kocaman bir yalnızlık. Akşam geliyorsun konuşacak kimse yok, yemeği tek başına yiyorsun, her seyi tek basina yapiyorsun, haftasonu tek başınasın; çok sıkıcı ve çok yalnız bir durum. İmkanım olsa ben şimdi ailemle yaşamak isterdim en azından akşamları insan yüzü görürdüm. Evlenmek istiyorum konularina bu kadar empati yoksunu yorumlar yapilmasini anlamiyorum gercekten.

Son düzenleme:
Benimkiler üniversite mezunu öğretmenler bir de 🤦 Bence sadece erkekler de değil kadinlarda da suç var. Hemcinsine çamur atıyor. Eve erkek arkadaş gelmesi büyük bir olaymış gibi yapıyor. Veya erkek arkadasinın evine giden hakkında farklı düşünüyor. Aslında normal olağan bir durumu büyüttükçe büyütüyor insanlar. Kimse kimseye karı#masa on numara olacak

Kesinlikle, herkes kendi işine baksa çok daha iyi olacak her şey. Daha doğrusu herkes birbirinin namusuyla, mahremiyle, özeliyle ilgilenmeyi bıraksa ve kendi özeline baksa o zaman harika olacak işte.

Burda konu sahibesine sen ailesiyle yaşayan bir kezbansın, kitap okuyan az biraz okumuş kültürlü adam! senin neyine, dünya gezmek falan da hayal denmesini hiç anlayamıyorum

Ben de bahsedilen kadınlardan biriyim, iş dolayısıyla ailemden farklı bir ülkede yaşıyorum kendi düzenim evim var çok şükür, mesleğimde de çok çok başarılıyım Allah aşkına bana da sen de şusun busun yazmasınlar diye bunları belirttim niye yazdın demeyin :olamaz:

Konu sahibesi dünyayı sevdiğiyle gezmek istiyordur, tek başına gezmek bir noktaya kadar iyi hoş ama sonra sıkıcı. Yanında konuşacak paylaşacak kimse yok. Burdakiler yorum yapanlar evli, ilişkisi olan insanlar, bilmedikleri hayatlar hakkında çekirdek çitleyerek yorumlar yapıyorlar. Her konuya fiks aynı cevap kariyer yap, kendini geliştir, kursa git, dünyayı gez kezban kalma .... PhD terkim egitimliyim kariyerliyim kulturluyum tek başıma da gezdim de ama yanıma birini istiyorum yalnızlık çekiyorum kardeşim. Kariyerli kulturlu vb olunca ubermensch olmuyorsun sonucta yine insansin.

Bu işler gayet kısmet, net. Arkadaş ortamında biriyle tanıştım karşılıklı hoşlaştık da. Adam 3 çocuk doğur evde otur diyen tiplerden çıktı. Siz böyle bir insanın PhD mühendis abladan hoşlanacağını düşünmezsiniz ama hoşlandı, işin garibi ben de ondan hoşlandım. Aşk, romantiz linear şeyler değiller çok farklı insanlar arasında da olabiliyor.

Konu sahibi nenden yalnız yaşasın anlamadım belki istemiyor. 1 yıl 2 yıl hoşunuza gider ama sonrası kocaman bir yalnızlık. Akşam geliyorsun konuşacak kimse yok, yemeği tek başına yiyorsun, her seyi tek basina yapiyorsun, haftasonu tek başınasın; çok sıkıcı ve çok yalnız bir durum. İmkanım olsa ben şimdi ailemle yaşamak isterdim en azından akşamları insan yüzü görürdüm.

Kesinlikle sosyallik de bir yere kadar.
Bir de şöyle bir şey var o kültürlü erkekler diye tabir ettiğimiz kişiler bir bakıyorsun eline kitap almayan bir kızla evlenebiliyor. Bu işlerin gerçekten formülü yok.
Benim normal erkek arkadaşlarımdan bazıları kriter listelerindeki özelliklere sahip kızların tam tersleri ile evlendiler. Şöyle yaparsan böyle olur diye bir dünya yok.

Kızlar merhabalar. Ben 35 Yaşında işi gücü olan, ailemle yaşayan bir bayanım. Ailemle bir sıkıntım yok çok şükür. Ama ben de artık evlenmek, anne olmak istiyorum. Ama ne yaptıysam olmadı. Bir türlü kafa dengi birini bulamadım. Etrafımdaki arkadaşlara da hafiften niyetimi belli ediyorum ama sanki etrafta hiç bekar erkek yokmuş gibi. Ne karşıma biri çıkıyor, ne de biri aracı oluyor. Bu konuda inanılmaz umutsuzum. Gerçekten moralim çok bozuk. Benim hiç akrabam, dost çevrem yok. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Bir de yaşımdan dolayı umutsuzum. Geç kalmış gibi hissediyorum, bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Kızlar bir akıl verin ne olur. Sevgiler.
Sıkıntı yapma olur elbet.Gec olsun güzel olsun

Konu sahibi nenden yalnız yaşasın anlamadım belki istemiyor. 1 yıl 2 yıl hoşunuza gider ama sonrası kocaman bir yalnızlık. Akşam geliyorsun konuşacak kimse yok, yemeği tek başına yiyorsun, her seyi tek basina yapiyorsun, haftasonu tek başınasın; çok sıkıcı ve çok yalnız bir durum. İmkanım olsa ben şimdi ailemle yaşamak isterdim en azından akşamları insan yüzü görürdüm. Evlenmek istiyorum konularina bu kadar empati yoksunu yorumlar yapilmasini anlamiyorum gercekten.
Kimse konu sahibine kezban demedi ki. Ama ailesiyle yaşayıp hic risk sorumluluk almayan insanlar karşı tarafa güven vermiyor. Erkekleri elestiriyoruz mesela 30 yasinda ailesiyle yasıyor ütüsünü bile annesine yaptırıyor sorumsuz diye kadınlarda da aynı şey söz konusu güvenli yasam alanından bi çıksın dünyayı görsün. Ve üslubundan kendisi dünyayı gezmek icin bir erkek bekliyor anlamı çıkıyor. Ne bileyim bircok yeri gezdim ama yanımda birini arıyorum dese o zaman böyle demezdik. İs ev arasinda gidip geliyorum diyor ee sosyallesmeden birileri tanıştırmadan gökten zembille de inmez ki kısmeti. Burada sevgilisizlikten evlenememekten yakınan kadınların bircogu isi olduğundan akıllı ve güzel olduğundan ama tanıştıracak/tanışacak sosyal bir cevresi olmadığından bahsediyor. Tabi sosyalles diyeceğiz ne denebilir ki başma

Gayet makul beklentilerin. İnşallah gönlüne göre bulursun. Koronadan sonra yumurtalarını dondurmak istemez misin? Kimse bilmek zorunda da değil. Böylelikle zaman daralıyo hissin azalır. Dualarım seninle
Yumurta dondurma nasıl oluyor. Bende düşünüyorum,zaten benim çocuğumun olması imkansız gibi birşey. Yine de bir umut ışte

Bence siz yasantinizda geleneksel dusunceleriniz de ozgur ruhlusunuz ondan kriterlerinize uygun birini bulmaniz zor.Mesela dunya turundan bahsediyorsunuz da oyle ozgur ruhlu romantik erkekler sizi neden tercih etsin ki?Cikin kendi basiniza dunya turuna eminim karsiniza bu tarz erkekler cikacaktir.Ama siz once beyimi buluyum,kiz basima dunya turu mu olurmus gerekirse beyimle cikarim dunya turuna derseniz o is olmaz.
Bu kelimeyi hiç sevmiyorum beyim kelimesini. Kullanan bazı arkadaşlarım var.

kadınlarda da aynı şey söz konusu güvenli yasam alanından bi çıksın dünyayı görsün Ne bileyim bircok yeri gezdim ama yanımda birini arıyorum dese o zaman böyle demezdik.

Ben de tam bunu diyorum konu sahibesi comfort zonedan çıksın çıkmasın kime ne, mutlu evlilik yapanların hepsi çok gezmiş görmüş insanlar mı ki .... bu iş nasip kısmet. Ben tek başıma çıktım PhDye gittim, sonra iş buldum tek başıma taşındım yine, Japonya'ya tek başıma konferansa gitmişliğim bile var ama işin ucu yine nasip.

. Ve üslubundan kendisi dünyayı gezmek icin bir erkek bekliyor anlamı çıkıyor.

Beklesin ne olacak, bunda acaip bir sey yok ki? Zevkle gezmek için yanında birini aramak gayet normal bir şey. Ben tek gezdim, 1 kez 2 kez güzel ama sonrası sıkıcı gördüklerini konuşacak paylaşacak kimse yok. herkes tek gezmekten zevk almak zorunda değil ki, konu sahibesi de almıyor olabilir. Ben almıyorum mesela. Bu bir tercih meselesi. Konu sahibesi tek gezmekten zevk almiyor diye, gezmeyi seven biriyle olmayi istemesini burda kendisine cok gormusler ben buna karsiyim.

Konu sahibesi hayati yasamak icin erkek bekliyor ille gibi yazmis insanlar, yahu kadin yalnizim diyor. Yorumlarda hic empati yok. Onceki mesajimda da yazdim, her seyi tek basina yapmak bayiyor bir noktadan sonra.

Sizin tam dediğiniz şartlarda yaşayan ama hala evlenemeyen arkadaşlarım var.
Bu tarz şeylerin bir formülü yok bence.
Ayrı evi olup tek başına yaşayan bağımsız kadınlar konusunda çok pis fantezileri olan güruh da var.

İster annesinin evinde ister ayrı yaşayan kadın olsun, düzgün ve iyi niyetli adama denk geliyorsa güzel şeyler oluyor. Öbür türlü nerde kimle yaşadığı fark etmiyor.

Burda konu sahibi hayalleri için evlenmeyi beklemezse daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ailesi ile yaşaması değil ama hayallerini gerçekleştirmek için bir erkeği beklemesi belki onun için bir engeldir. Bilemeyiz tabi nasip.

Konu sahibi eğer bağımsız ve kontrolünüz altında bir yaşam sürmek istiyorsanız ayrı eve çıkın, kısmetinizi artırmak için değil. Ben ailemden ayrı yaşıyorum, sosyal bir insanım, gezmek olsun, kurslar olsun hiç boş durmadım. Ayrı evde yaşamak beni birçok anlamda çok geliştirdi.
Kendimi korumayı da öğretti ama. Özellikle yalnız yaşadığım için ve sosyal bir profil çizdiğim için benimle dizilerde gördükleri gibi ilişki yaşayabileceğini sanan çakallardan kendimi korumayı öğrendim. Karşıma düzgün biri çıkmadı, nasip olmadı.
Siz kendiniz için kararlar alın. Zaten eşlik etmek isteyen karşınıza çıkıyor. Hepsinin niyeti temiz olmasa da bu pes etmek için bir sebep değil.
Hele de Türkiye’de o kadar yanlış düşünenler var ki tek yaşayan Kadınlar için.
On sene tek yaşadım.
Ve belli yerlerde ailemle yaşıyorum diyordum sırf o kişilere hedef olmamak için.

Sizi bozma amacıyla söylemedim.
Sadece düzeltme yapmak istedim
Canını çok sıkmışlar:((
Yumurta dondurma nasıl oluyor. Bende düşünüyorum,zaten benim çocuğumun olması imkansız gibi birşey. Yine de bir umut ışte
Adetin 2 yada 3. Gününden itibaren iğnelerle yumurtalar geliştiriliyor. Tüp bebek tedavisi nasıl yapılıyorsa. Sonra toplama işlemi yapılıp donduruluyor. Bekarlar için vajinal olmadan göbekten laboroskobik oluyor diye biliyorum.. havuzda yapılabilir. Birkaç kez yaptırıp biriktirebilirsin. Hepinizin gönlüne göre olsun inşallah. Büyük merkezlerle görüşmekte fayda var.n

Hele de Türkiye’de o kadar yanlış düşünenler var ki tek yaşayan Kadınlar için.
On sene tek yaşadım.
Ve belli yerlerde ailemle yaşıyorum diyordum sırf o kişilere hedef olmamak için.
Çok iyi anlıyorum sizi. Ülkemizde kadın olmak zor gerçekten. Kadın kimseye malzeme vermese bile yine de zor.

Ellerine sağlık:) her yorumunu çok seviyorum . Evli olanlar nedense evlenme isteğini aşağılıyor. Kurs şu bu yalan gittiğim hiç bir kursta bekar erkek yoktu , olsa da hitap etmedi

Ellerine sağlık:) her yorumunu çok seviyorum . Evli olanlar nedense evlenme isteğini aşağılıyor. Kurs şu bu yalan gittiğim hiç bir kursta bekar erkek yoktu , olsa da hitap etmedi
Yaşayan anlıyor insani gerisi empati yapamıyor bence. Uzun süre hayatında biri olmaması, birinin seni değerli hissettirme duygusu çok güzel. Kadınlar için bir de anne olmak duygusu var tabi:) Konu sahibi oraya buraya gitmekle olmuyor vallahi
nasip ne zamansa o vakit oluyor. Bu hissiyatı uzaklaştırmak için internetten hobi alanlarından bahsedebileceğiniz sosyal platformlara üye olun derim. Hatta kafaniza uyarsa bir erkekle dahi mesajlasabilirsiniz, neden olmasin? kişisel bilgilerinizi vermeyip kendinizi kaptirmadiktan sonra

Son düzenleme:
Yaşayan anlıyor insani gerisi empati yapamıyor bence. Uzun süre hayatında biri olmaması, birinin seni değerli hissettirme duygusu çok güzel. Kadınlar için bir de anne olmak duygusu var tabi:) Konu sahibi oraya buraya gitmekle olmuyor vallahi
Nasip ne zamansa o vakit oluyor. Bu hissiyatı uzaklaştırmak için internetten sevdiğiniz hobi alanlarından bahsedebileceğiniz sosyal platformlara üye olun derim. Hatta kafaniza uyarsa bir erkekle dahi mesajlasabilirsiniz, neden olmasin? kişisel bilgilerinizi vermeyip kendinizi kaptirmadiktan sonra

Kizmayin sakin ama nasil sosyal cevresi olmuyor insanlarin ben anlayamiyorum
Hele bu donemde o kadar kolay bulunuyor ki , mesela girin facebooka tonlarca kitap okuma , seyahat gruplari var ( ilgi alaniniz oldugu için bunlari ornek gösterdim) uye olun , online okuma gunleri korona yuzunden onlara katilin , elbet kafa dengi biri cikar karsiniza

Kizmayin sakin ama nasil sosyal cevresi olmuyor insanlarin ben anlayamiyorum
Hele bu donemde o kadar kolay bulunuyor ki , mesela girin facebooka tonlarca kitap okuma , seyahat gruplari var ( ilgi alaniniz oldugu için bunlari ornek gösterdim) uye olun , online okuma gunleri korona yuzunden onlara katilin , elbet kafa dengi biri cikar karsiniza
Çok sosyal bir insanım ve ona keza arkadaşlarım da öyle ama yok hiç kimsenin erkek arkadaşı.

Back