Evlenemedim...

Arkadaşlarım çok entellektüel biri olduğumu söylerler.
Çok entelektüel biri olsaydınız entelektüeli doğru yazardınız ama sorun bu değil. Arkadaş çevrem de sizin gibi. Üçü de sizin yaşlarınızda ve sırayla evleniyorlar bu ara. İstanbul’da olmanız bu konuda avantaj. İnanın hiç ummadığınız anda oluyor bu işler. İyi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle

Teşekkür ederim bozduğunuz için.

Anladığım kadarıyla siz umutsuzluğa düştüğünüz için yeniden heyecanlanmanız, heveslenmeniz çok zor.
Sizin yerinizde olsam hayat görüşünü beğendiğim,güvenilir,kaliteli çevresi olan birkaç akraba , dostuma evlenmek istediğimi açık açık söylerdim

Bekar kişilere insanlar aklından geçse bile birini önermekte zorlanır, yanlış anlaşılmaktan ve gereksiz baskı yapmaktan korkarlar.

Sizin durumunuzda birçok erkek de var , derdini söylemeyen derman bulamaz bunda ayıp bir şey yok ,en azından niyeti evlenmek olan ve çevrenizce size yakıştırılan uygun görülen kişilerle görüşmüş olursunuz,olmadık insanlarla boşa zaman kaybetmezsiniz.

Belki size uygun bir sürü aday vardır ama siz evlenmek istemiyosunuz sandıkları için kimse oneremiyordur

Evlenenler pişman, evlenmeyenler mutsuz. Ben bu işi hiç anlayamadım
Ya böyle düşünmeyin, her evlenen pişman değil.
Her evlenmeyen de mutsuz değildir.
Evlilik uzun bir yol, söyle düşünün, bekar da olsanız on senelik yaşam diliminde mesela herşey mükemmel mi oluyor.
İyisi de, kötüsü de oluyor hayatın genel olarak.
İşte evlilik de oyle.
İyi zamanlari oluyor, zor zamanları oluyor.
Kimi zaman kırıcı, kimi zaman gönül alan.
Tabi belli kriterler var, aldatma, şiddet onları ayrı tutuyorum.
Onun dışında evlilik de iki kişilik bir hayat, çoğu zaman minik insanların da dahil olduğu..

İnşallah gönlünüze göre birini bulursunuz

Zaten beraber yaşıyoruz. Bu kadar farkında oluşum da bunun sayesinde sanırım. Bana kalsa hiç evlenmeyelim beraber yaşayalım sorun değil. Benim fikrim bu yöndeydi. Karşı taraf çok ısrarcı evlilik konusunda. Ben de kara kara düşünüyorum.

Evlenen de pişman evlenmeyen de.Şu bir gerçek ki en imrendiğimiz kişilerin bile aslında evliliklerinde sıkıntı çıkabiliyor.Evlilik biraz da mantık işi aslında aşk ve sevgi bir süreden sonra sıradanlaşıyor hayırlısı ne ise o olur umarım hayatınızda.

Hayat herkes için aynı zamanda aynı şeyleri vermiyor. Kimi okulunu gecikmeli bitiriyor kimi işini 35’te sağlamlaştırıyor kimi 55’te evleniyor. Evlenmek istemeniz son derece normal ama olmadı diye kendinizi bu kadar üzmeniz normal değil. Ya vardır bir zamanı gelir elbet ya da yoktur hayatınız bekar geçer. Diyelim ki ki yok. Hayatınızı sürekli arayarak bekleyerek mi geçireceksiniz? O yüzden oluruna bırakın, hayatın tadını çıkarın. Hayatın tadını çıkarmak için bekar veya evli olmak bir sebep de değil bir engel de değil.

ay çok alemsin ya

Dengine göre birini aramak istemen normal. Ama bu kadar kalıplarla araman sıkıntı.
Yani hisler, güvenmek önemli olan.
Emin ol yıllar geçtikten sonra çocuktan sonra oturup entelektüel tartışmalar aramıyor insan. Sorumluluğu paylaşmak, hayatı paylaşmak, güvenmek, bazen sadece sessizce yanyana oturmak istiyorsun.
Ama sizin yerinizde olsam hobilerime göre kurslara giderdim. Okuma grupları var mı mesela? Yada felsefe grupları var mı? Yada fotoğrafçılık kulubü olabilir mesela. Bu tip ilgi alanınıza yönelebilirsiniz. Geziler de bu anlamda kapı açabilir. Sanatsal aktivitelere gidebilirsiniz aynı şekilde. Hatta açılışları atlamayın ama dikkat edin tabii galeri biti denen bedava şarap içmeye gelen tiplere denk gelmeyin.

Kesinlikle. Burada ben bu olayı evli biri olarak hiç anlamıyorum
Tamam sevgilik gibi laylaylom değil evlilik zorluğu mutlaka var. Ama insan annesiyle bekar evinde kavga eder geçinemez ayrı eve geçme hayali kurar. Farklı ailelerden yetişmiş iki farklı insan elbette anlaşmazlıklar olacak ama hayatı paylaşacağın gelecek hayallerini paylaşacağın birinin olması güzel.
Neredeyse altı senelik evliyim, arada sesler yükseliyor, kavga ediyoruz. Ama akşam oğlan anne diye çağırana kadar yan yana yatmak, sarılmak da unutturuyor hemen çekişmeleri.
Yada desteğinin olması da insanı rahatlatıyor.
Bir yerden sonra en yakının oluyor her şeyi anlatabileceğin tek insan oluyor.
İyi yanı da çok esasında.

Peki hiç sevilmediniz mi? Yani sizi seven sizinle hayatı paylaşmak isteyen kimse olmadı mı hayatınızda?

Canım inşallah çok mutlu olursun .Bu kadar detay vermek zorundada değilsinki beğenmeyedebilirsin mecbrmusun beğenmeye birilerini tamamen toplum odaklı çünkü bu yaşlarda olup evlenmeyince kesin seçisindir diyolar hee istediğimiz gibi biri çıktıda biz salağiz istemedik bende 32 yaşındayım bende elbette çok istiyorum ayrica bunu istemek anormal durum değil herkes kendine baksin millet bir taneyle yetinmeyip etrafa saldiranlari biliyoruz :)) umarim gönlünce olur tüm isteyenlerin ....

Canım biz evlendikte ne girdik yerinde olmayı inan isterdim. Bekarlıgımı cok ozledım

Bahsettiğim erkek arkadasım da yıllardır bu dertten muzdarip te ondan yani...5 yıldır bulmaya calısıyor belki anlaşırlar diye düşünmüştüm
Sen kendin niye ayarlamadın cıcek gıbı cocuktan bahsediyorsun kaptırmasana baskasına

Yaşınız geç değil ki. İnsanlar marifetmiş gibi daha 20lerinde evleniyorlar.
Sevgilim şu an 31 yaşında. Ve bence aşırı donanımlı, yakışıklı, kültürlü, zeki, anlayışlı vs vs yani kısacası "sıradan" biri değil. Biz ayrılsak bir sebepten bu onun kötü bir insan olmasından değil bizim anlaşamamızdan olur ve ortaya 32 yaşında bekar bir erkek profili çıkmış olur. Onun da o yaşta bekar olması eksikliğini göstermez.
Ben niye sevgilimi pazarlar gibi yazdım
Neyse demek istediğim yaşınız genç bunu bahane olarak görmeyin. İstedikleriniz de bulunmayacak şeyler değil. Ama biraz kendinize batırın iğneyi de. Belki siz insanlara fazla üstten bakıyorsunuz, belki duruşunuz itiyor ya da yaklaştırmıyor, belki bize söylemediğiniz gerçekçi olmayan istekleriniz var.
Bu şekilde kendini anlatıp da kimseyi bulamıyorum diyen kimi tanıdıysam çok önyargılı olduklarını gördüm. Sadece bir gözlem yazdıklarım.

Peki hiç sevilmediniz mi? Yani sizi seven sizinle hayatı paylaşmak isteyen kimse olmadı mı hayatınızda?
Bilmiyorum. Zamanında çok değer verdiğim, sevdiğim insanlardan büyük kazıklar yedim. Ya da bana çok kötü davranmışlar. Şimdi anlıyorum tabi bunları.

Ben de çok kafama takıyorum ara ara, 1 yıldır kimseyle de görüşmedim sanırım yaş ilerledikçe biraz ihtimaller de azalıyor

Belli bir yaştan sonra insanların beklentileri değişiyor 15 yaşındayken yakışıklı olması yeterdi 18 yaşındayken herhangi biri olsundu 21 yaşında romantik olsundu :) 30dan sonra kadınlar hayattan ne istediğini biliyor çünkü 20 yaşındayken ki gibi sevgi yeter deyip aşktan gözü kör olmuyor evlenememnizin sebebi bu. Bircok ülke gezdim demissiniz yabancı biriyle düşünmez misiniz ? Ya da birilerine sans vermeniz lazım ilk veya ikinci bulusmayla insanlar tanınamıyor. Gercekten sevebileceğiniz kisileri kaçırıyor olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…