Evlenemediğim için çok üzülüyorum

Merhaba
Çok canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

27 yaşındayım ve hala bekar olduğum için üzülüyorum. Yaşıtlarımın çocukları oluyor ben hala ailemle yaşıyorum. Mesleğim var çalışıyorum ama hayatımda büyük bir boşluk var gibi hissediyorum.

Vakit çok hızlı ilerliyor endişeleniyorum sanki hep böyle devam edip ailemle yaşarım diye.

Zamanında hiç önemsememiştim nasıl olsa olur diye fakat şimdi ne kadar düzgün erkek varsa ya evli ya da nişanlı.Keşke önceden olsaydı diye geçmişe takılıp kaldım.

Benim gibi olanlar var mı nasıl ruh sağlığınızı koruyorsunuz
Seneye anne olmak gibi bir planın yoksa evlenip de napican ki? Evliler çok mu mutlu sanki? Ha sevdiğin ve seni seven biri olur yuva kurma kaygın olur anlarım da. Hiç kimse yokken evde kaldım kaygısı yersiz. Hayat güzel ve yaşamaya değer. Sen hayatın içinde kendini gerçekleştirirken zaten rüzgarına kapılacak erkekler olacak. Kaygılanma.

Anadolu’nun küçük bir şehrinde mi yaşıyorsun ?
Orada genelde insanlar 25-26 gibi evlenir
27 yi geçip evlenmeyen kişilere baskı yapılır artık evlen gibi.

Yasınız daha çok genç
Madem iş güç var
Gezin sosyalleşin
Evden işe işten eve kimseyi göremezsiniz zaten
Hayatı yaşayın ve evliliği takıntı yapmayın.

Ay bende üzülüyorum ama evlenemediğim için değil güzel, mutlu, huzurlu, karşılıklı sevilip keyifli vakit geçirebileceğim bir sevgilim olmadığı için :KK70:
Evlilik büyük sorumluluk. Hem eş hem eş ailesi sonrasında çocuk, geçim derdi. Of ki ne off. Bekarlık güzel. Yalnızlık kötü :)

Düşünüyorum da doğurganlık kısıtlaması olmasa evlilikte yaş sıkıntısı olmayacak sanki. Belki bu sefer de bazı aileler ayak bağı olarak görebilir, kız kurusu kızları (!) hala aileyle yaşıyor ve işsiz diye.

Nesine üzülüyorsun Allah aşkına tadını çıkar el
Merhaba

27 yaşındayım ve hala bekar olduğum için üzülüyorum. Yaşıtlarımın çocukları oluyor ben hala ailemle yaşıyorum. Mesleğim var çalışıyorum ama hayatımda büyük bir boşluk var gibi hissediyorum.

Vakit çok hızlı ilerliyor endişeleniyorum sanki hep böyle devam edip ailemle yaşarım diye.

Zamanında hiç önemsememiştim nasıl olsa olur diye fakat şimdi ne kadar düzgün erkek varsa ya evli ya da nişanlı.Keşke önceden olsaydı diye geçmişe takılıp kaldım.

Merhaba

Yalnız değilsin böyle o kadar çok arkadaşım var ki. 2000 liler bile üçer beşer evlendi biz 90lılar böyle bir arada kaldık çok düşünen didikleyen insanlar olduk.

Arkadaşlarımın hepsi piyasadan çok iyi zamanda çekildiniz diyorlar. Bir yerde haklı da buluyorum ama bu telaş ve endişe ile çok yanlış ilişkilere evet diyen arkadaşımda oldu. Sonları evlilikte olmadı üstüne birde sevgilisinin eski eşiyle muhatap olan aldattı diye ayrıldığı sevgilisi ile araya gelip bir daha aldatılanlar oldu. Çok dikkatli olmak gerek. Doğru insan yok değil var ama eskisine nazaran denk gelmek zor sanırım emin değilim.

Malum arkadaşlara da diyorum hep kaçırdığınız hiçbir şey yok keşke bende bir 30 olsaymışım diye. Doğru insan olduktan sonra ha 27 ha 37. Ama evlilik bir kaleye benzer; dışardakiler girmek, içeridekiler çıkmak istermiş, anlatamıyorum.

Eşim karışmamasına rağmen bu toplumun kadınlara yüklediği görevler ve misyonlar nedeniyle bekar zamanlarımı öyle özlüyorum ki☹️(gerçi bu ülkede ne bekar kadına ne evli çocuksuz kadına ne anne olana ne lohusaya hemde yine kadınlar tarafından rahat verilmiyor ki)

Evli olmayı seviyorum ama bekarlığımı da seviyordum. Evlenme merakı, bunu dert edinme bana itici geliyor ya. Neden mutluluğunuz illa evlenmek ve çocuk doğurmaya bağlı olsun ki. Hiç evlenmemiş olsaydım da mutsuz olmazdım. Gezer tozar keyfime bakardım

Ahhh ablacım
Eğer evleneceğin kisinin kayın ailesi hiç yoksa,maddi olarak durumu iyiyse,manevi olarakta seni mutlu edecek derecede ise,ilk gün ki gibi sevecek,sayacak,çocuk bakacak,yardım edecek,arkadaşlarla dışarı çık hava al ben çocuk bakarım diyecek,elini sıktı çak sudan soğuk suya sokturmayacak bir eş bulursan hemen evlen yoksa otur oturdugun yerde😂rahat batmasın oruçlu oruçlu sabah 7 dekalkan bebeklerle uğraşıyorum ama eşimde oruçlu o uyuyor diceklerim bu kadar😤😤😤

Merhaba

28 nisan 29 evlilik bende.Hayirlisini bekleyin.Acele etmeyin.Su devirde bekarlık da güzel.Burada ki gelin kaynana sorunlarını okuyun.Esinin boğazını sıkanlari evlenme isteğiniz azalır.

41 yasindayim evli degilim ailemle yasiyorum bir kedim, muhabbet kusum ve ogrencilerim var evlilik umrumda degil olursa olur kafami buna yorupta hayatin guzelliklerini kaciramam

Merhaba

İlla don yıkayacağim diyorsunuz,işiniz gücünüz var.Güzel bir tatil ayarlayın kendinize.

Ruh sağlığım evlenmeden önce sağlamdı🤣 artık sağlam degil

Yine de diyebilirim ki evlilik güzel şey
Evdeki huzur başka bir şeye benzemiyor

Hayırlı eş için dua edin aklıma başka bir şey gelmiyor. Geç kalmadınız ama bunu bilin❤️

Yani bilemedim ben de hayatında birisi olur şartlar uygun olsa da evlensek yuva kursak dersin üzülürsün anlarım ama ortada kimse yok ah bi evlensem dediğin zaman evlenmek için evlenmek oluyor bu ha ali olmuş ha veli e erkekler de artık bu tip kadınlara yanaşmıyor pek..
öyle yok iyisi kalmaz filan triplerine de girmemek gerekiyor elma mı bu ya akşam pazarı çürükler kalsın her yaşta düzgün erkek bulmak mümkün yeterince tanımak için çabalarsan tabii..

Merhaba

Ay canım benim sakın üzülme çok şanslısın.Yat kalk şükret

X