Evlenemediğim için çok üzülüyorum

Her insanın hayattan beklentisi farklı. Ben 26 yaşındayım, evlilik çokta bana heycanlı gelmiyor. Bir eğlencesi yok.

Önemli olan duygusal anlamda karşılık şefkatli hisler beslediğin, böyle ömür boyu yanında en yakın dostunmuş gibi olacak biriyle tanışıp, onunla iyi kötü huzurlu yaşamak diye düşünüyorum. Yoksa evlilik kolay, ortalık bekar erkek kaynıyor. Al birini bas nikahı. İki güleryüze erkekler tavlanıyor.

Ben de ailemle yaşıyorum, çevremde böyle evlenen yaşıtlarımı duyunca, "iyy yazık" diyorum, sonra evde ayaklarımı uzatıp oturuyorum. Hiç kaynana maynana dırdırırı çekemem. Gidipte beyaz eşya, tabak seti seçmekle kendimi huzursuz edemem henüz. Çocuk konusu da hayatı yaşamadan olursa maalesef ayak bağı olur, çünkü hayat ona göre değişiyor. Bankada yüklü param olmadan herhalde ne evlenirim ne çocuk yaparım.
cocugu ayak bagi goren,evi icin alis verisi kucumseyen,tanimadan kayinvalidesine dirdirci diyen birinin iki guler yuzune kimse bakmaz,sadece kasi gozu oynayan bakar onlarsa mevzuya uyanamamis kimseler olur. Siz korkuyorsaniz onlarda korkuyor , erkekleri fazla kucumseyip kendinizi bu kadar yukselttiginize gore hayat hakkinda fazla bilginiz yok demektir ,kesinlikle kararlarinizi ailenize danisip alin .

sen ciddi misin hiç güleceğim yoktu, öncelikle 27 çok genç bir yaş, ayrıca bu işler kısmet işidir kötü bir evlilik yapacağına tek başına ayakta durabilmek kendine yetebilmek her zaman daha iyidir.
bence gezip tozmak için de en güzel yaş dönemindesin evlendikten sonra yok çocukmuş yok sorumlulukmuş falan filan daha zor olacak.

cocugu ayak bagi goren,evi icin alis verisi kucumseyen,tanimadan kayinvalidesine dirdirci diyen birinin iki guler yuzune kimse bakmaz,sadece kasi gozu oynayan bakar onlarsa mevzuya uyanamamis kimseler olur. Siz korkuyorsaniz onlarda korkuyor , erkekleri fazla kucumseyip kendinizi bu kadar yukselttiginize gore hayat hakkinda fazla bilginiz yok demektir ,kesinlikle kararlarinizi ailenize danisip alin .
Ne demiş kızcağız şimdi? Tepkiniz bence çok anlamsız olmuş. Bağlantı bile kuramadım.herkes çocuk istemek zorunda mı ?

cocugu ayak bagi goren,evi icin alis verisi kucumseyen,tanimadan kayinvalidesine dirdirci diyen birinin iki guler yuzune kimse bakmaz,sadece kasi gozu oynayan bakar onlarsa mevzuya uyanamamis kimseler olur. Siz korkuyorsaniz onlarda korkuyor , erkekleri fazla kucumseyip kendinizi bu kadar yukselttiginize gore hayat hakkinda fazla bilginiz yok demektir ,kesinlikle kararlarinizi ailenize danisip alip .

Nerede aşağılama, küçümseme var? 26 yaşındaki ben için evliliğin, çocuk sahibi olmanın yük geleceğini yazmışım. 26-27 yaşında birinin bugün için evlenmesini henüz erken olduğunu yazdım.

İnsanların hayatlarını yaşamadan evlenmesini, işini gücünü düzene koyup, önce kendisine masraf yapmadan çeyiz alışverişi yapmasını doğru bulmuyorum.

Bir insan anne baba olmadan önce maddi manevi belirli bir noktaya gelmezse, o hayat çocuk için zor oluyor. İşini gücünü düzene koymadan çocuk yapmak, masraflarını maddi manevi karşılamak gerçekten çok zor olur.

Evlenecek adam bulmakta gerçekten kolay, ortalık saçma sapan evlilik kaynıyor. Burada da okuyoruz. İnsanlar olgunlaşmadan evleniyorlar. Ama bunlar yanlış evlilikler. Koca her türlü bulunur. Ama daha önce yazdığım gibi önemli olan hayat arkadaşı bulmak.

Ek olarak ben kendim için "ben iki güleryüz gösterince erkekler peşimde koşar, koşuyor" yazmadım orada genelleme yaptım. Saygısızlığa gerek yok öyle yok kaşı gözü oynayan gelirmiş.

Evlenmek, çocuk sahibi olmak için hayatta her açıdan olgun olmak gerekiyor. Maddiyat, iş güç, düzenli iş hayatı zaten şart. Bunlara ek olarak insanın duygusal açıdan kendisini sevgiye aç hissetmemesi gerekiyor anne, baba olması için. Henüz kendisine alışveriş yapmaya fırsatı olmamış, bir kafeye gidip kimseye hesap vermedem 2 saat kahve içmeyen bir kadının, bir anne olup, 9 ay bebek taşıyıp, memesinde bebek emzirirken bunları yapması çok zor. Gençken hayatını yaşayamayanlar, anne baba olduklarında çok zorlanıyorlar.

Ne demiş kızcağız şimdi? Tepkiniz bence çok anlamsız olmuş. Bağlantı bile kuramadım.herkes çocuk istemek zorunda mı ?
cocuk diger verdigi orneklerden biriydi banane siz isteyin istemeyin herkesin rahmi kendine ama onu bunu kucumsemek ne demek yok iki gulumsemesine gelirlermis falan ne oluyoruz?

Nerede aşağılama, küçümseme var? 26 yaşındaki ben için evliliğin, çocuk sahibi olmanın yük geleceğini yazmışım. 26-27 yaşında birinin bugün için evlenmesini henüz erken olduğunu yazdım.

İnsanların hayatlarını yaşamadan evlenmesini, işini gücünü düzene koyup, önce kendisine masraf yapmadan çeyiz alışverişi yapmasını doğru bulmuyorum.

Bir insan anne baba olmadan önce maddi manevi belirli bir noktaya gelmezse, o hayat çocuk için zor oluyor. İşini gücünü düzene koymadan çocuk yapmak, masraflarını maddi manevi karşılamak gerçekten çok zor olur.

Evlenecek adam bulmakta gerçekten kolay, ortalık saçma sapan evlilik kaynıyor. Burada da okuyoruz. İnsanlar olgunlaşmadan evleniyorlar. Ama bunlar yanlış evlilikler. Koca her türlü bulunur. Ama daha önce yazdığım gibi önemli olan hayat arkadaşı bulmak.

Ek olarak ben kendim için "ben iki güleryüz gösterince erkekler peşimde koşar, koşuyor" yazmadım orada genelleme yaptım. Saygısızlığa gerek yok öyle yok kaşı gözü oynayan gelirmiş.

Evlenmek, çocuk sahibi olmak için hayatta her açıdan olgun olmak gerekiyor. Maddiyat, iş güç, düzenli iş hayatı zaten şart. Bunlara ek olarak insanın duygusal açıdan kendisini sevgiye aç hissetmemesi gerekiyor anne, baba olması için. Henüz kendisine alışveriş yapmaya fırsatı olmamış, bir kafeye gidip kimseye hesap vermedem 2 saat kahve içmeyen bir kadının, bir anne olup, 9 ay bebek taşıyıp, memesinde bebek emzirirken bunları yapması çok zor. Gençken hayatını yaşayamayanlar, anne baba olduklarında çok zorlanıyorlar.
Iciniz mi dolu arkadasim basin bulteni gibi aciklama ne ?ister erken ister gec evlenin banane ama yazdiklarinizi disaridan bir okuyun

cocuk diger verdigi orneklerden biriydi banane siz isteyin istemeyin herkesin rahmi kendine ama onu bunu kucumsemek ne demek yok iki gulumsemesine gelirlermis falan ne oluyoruz?
Iciniz mi dolu arkadasim basin bulteni gibi aciklama ne ?ister erken ister gec evlenin banane ama yazdiklarinizi disaridan bir okuyun

Benim iki gülümsememe gelirler, yazmamışım? 🤣 Herkesin okuyup eleştirmediği şeyi sadece sen kötü anlamışsın? Demek tekrar okuması gereken ben değilim.

Kimseyi küçümsemediğimi yazmışım. Evlenenlere hakaret mi etmişim? 😄 Kendin gelip yorum yapıyorsun cevap alınca "bana ne" yazmak nedir?

Bir kaynanaya dırdırcı yazdığım için alındığına göre sende bir kaynanasın öyle anladım. :-)

Merhaba
Çok canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

27 yaşındayım ve hala bekar olduğum için üzülüyorum. Yaşıtlarımın çocukları oluyor ben hala ailemle yaşıyorum. Mesleğim var çalışıyorum ama hayatımda büyük bir boşluk var gibi hissediyorum.

Vakit çok hızlı ilerliyor endişeleniyorum sanki hep böyle devam edip ailemle yaşarım diye.

Zamanında hiç önemsememiştim nasıl olsa olur diye fakat şimdi ne kadar düzgün erkek varsa ya evli ya da nişanlı.Keşke önceden olsaydı diye geçmişe takılıp kaldım.

Benim gibi olanlar var mı nasıl ruh sağlığınızı koruyorsunuz
evlen sende evlen b..k var evlenecek kusura bakma kaba olarak anlatıyorum dengini bulmadan asla evlenme elin hıyarının boklu donunu yıkar durursun sonra

Kız evlenipte ne yapacaksın? Boşver hayatını yaşa. Biz evlendikte ne oldu? Şimdi 1 derdin varsa, o zaman 10 derdin olacak. Koca, kaynana, görümce, elti, çocuk, yemek, misafir, gibi gibi uzar gider.

Canım benim hepsi olur, Allah gönlüne göre versin, doğru zamanda doğru insanı çıkarsın karşına.

Bu konuyu okuyunca eşime sordum "27-28 yaşlarında ya da daha büyük olan erkekler de evlenemediiiiim evlenemedim diyerek üzülüyorlar mı" dedim.
"Çevremde yok, böyle bir erkek varsa da ailesi evlen evlen diye baskı yaptığı içindir" dedi.

Evli olduğum için mi anlamıyorum bu durumu, hayata bakış açısı sebebiyle mi bilmiyorum ama endişeleriniz yersiz. Hayatın, gençliğinizin tadını çıkarın.

Biz de evlendiğimiz için pismaniz.Hayatinizi caninizin istediği gibi yasayin.Gercek aşk sizi bulursa evlenirsiniz zaten.Evlenmis olmak için asla evlenmeyin

Burdaki kimseyi dinleme hepsi evlenmiş senin evlenmeni istemiyor. Bulduğun kocaya yapış. Kocişten matah ne var hayatta? Kocam benle ilgilenmiyor kaynanam benden çıkmıyor konusu açmak senin de hakkın.
Zuahahha okuyunca kahkaha atıp şunu dedim "deliiii" sen cok yaşa kiz 🤣🤣

Merhaba

27 yaşındayım ve hala bekar olduğum için üzülüyorum. Yaşıtlarımın çocukları oluyor ben hala ailemle yaşıyorum. Mesleğim var çalışıyorum ama hayatımda büyük bir boşluk var gibi hissediyorum.

Vakit çok hızlı ilerliyor endişeleniyorum sanki hep böyle devam edip ailemle yaşarım diye.

Zamanında hiç önemsememiştim nasıl olsa olur diye fakat şimdi ne kadar düzgün erkek varsa ya evli ya da nişanlı.Keşke önceden olsaydı diye geçmişe takılıp kaldım.

Yaşınız geç değil aslında ama düzgün erkeklerin de çok hızlı kapıldığı konusunda hemfikirim. Geriye problemli tipler ya da evlenip ayrılmış tipler kalıyor belli bir yaştan sonra (32-33 yaş sonrası ) Bu konuda Sosyal medyadan biraz destek alabilirsiniz, ordan yürümek, profiline bakıp benzer hobileriniz ilgi alanları var mı, takip ettiği anormal şeyler var mı yok mu diye anlamak en kolayı. Çünkü muhtemelen okul bitmiş, network ağınız da biraz daha daralmıştır.

Yaşınız geç değil aslında ama düzgün erkeklerin de çok hızlı kapıldığı konusunda hemfikirim. Geriye problemli tipler ya da evlenip ayrılmış tipler kalıyor belli bir yaştan sonra (32-33 yaş sonrası ) Bu konuda Sosyal medyadan biraz destek alabilirsiniz, ordan yürümek, profiline bakıp benzer hobileriniz ilgi alanları var mı, takip ettiği anormal şeyler var mı yok mu diye anlamak en kolayı. Çünkü muhtemelen okul bitmiş, network ağınız da biraz daha daralmıştır.
Kesinlikle herşey zamanında nasıl oluyor bahar belli bir zmaqnda geliyor çiçekler öyle açıyor bir zaman sonra meyve veriyor hayatında bir meyve verme zamanı var. .onu kaciranlar işte kendilerini avutmaya çalışıp züğürt tesellileri ile geçinip gidiyorlar😏

Sizi evlenecek kız gibi giydirmemiz lazım.Ambulansa gelinlikle veya tuvaletle binebilirmisiniz?
ben işyerimi değiştim ,komutaya geçtim.
muhtemelen herkes deli olduğumu düşünür ama gelinlikle çalışabilirim şu an, en azından isyerimin fiziksel şartları buna uygun.
meyve verme dönemini geçiyorum koca bulmam lazım acil :olamaz:

Kesinlikle herşey zamanında nasıl oluyor bahar belli bir zmaqnda geliyor çiçekler öyle açıyor bir zaman sonra meyve veriyor hayatında bir meyve verme zamanı var. .onu kaciranlar işte kendilerini avutmaya çalışıp züğürt tesellileri ile geçinip gidiyorlar😏

Biz agaç miyiz, bitki miyiz? İnsanlarin hayatlari, sartlari, beklentileri birbirinden cok farkli. Nasil dunya uzerindeki herkes ayni yaşta evlenip, ayni yaşta doguracak?

Sizin dediginiz sekilde herkesin ayni yasta evli, cocuklu olabilmesi icin görev gibi yaşim geldi buldugumla evleneyim, yasim geldi dur cocuk yapayim kafasiyla hareket etmek lazim. Oyle yaş geldi diye onune cikanla evlenmek cok kolay ama anlattiginiz tarzda bir mutluluk getirir mi orasi bir bilinmezlik. Mutlu olunmayacaksa evlenmenin anlami nedir? Kimin hangi yaşta ve nerede evlenecegi insanla karsilacagi belli olmaz, cikmiyorsa da evlenmek zorunda degil. Bekarlik kotu evlilikten her turlu daha iyidir.

Merhaba

31 yaşındayım. Evlenmedim sevgilim de yok. Hiç olmadı bu saatten sonra olacağını da düşünmüyorum. o zaman ben öleyim.

Daha önce başka bir konuya da yazmıştım bence evliliğin sosyal olmakla güzel olmakla çok bir ilgisi yok. Erkenden evlenen arkadaşlarımın çoğu gayet rutin hayatları olan okul ev dershane üçlüsünde takılan kişilerdi. Sosyal olanlar evlenmek istemelerine rağmen bekarlar. Tamamen armudun sapı üzümün çöpü mevzusu. Sosyalleştikçe fazla seçenek görüyor insan ve detaylara çok takılıyor. Evlenenler ise biraz daha idareci tiplerdi. Bu demek değil ki olmayacak insanlarla evlenip hayatınızı mahvedin. Ama mesela yok boyu kısa yok ismi kötü yok parmağı yamuk böyle böyle insan eleyip tanıma zahmetine girmeyenler zor evleniyor
Bir kişiye gönlün ya ısınıyordur ya ısınmıyordur.bunun ortası yok ki.öyle elimizde 50 tane kriterle gezip, bu tutuyor bu tutmuyor diye gezmiyoruz ki.gönül işi bu.o yüzden bu yorumlara latılmıyorum.

X