- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
Arkadaşlar bahsedildi mi bilmiyorum ama hapların bilinen çoğu yan etkileri, hamile kalamamaktaki etkileri vsvs eskilerde kaldı... yasmin vb haplar ikinci jenerasyon denilen östrojen oranı düşük haplardır ve tedavi amaçlı da kullanılır...ayrıca adet miktarının az olması kötü bişey değildir kadınların gereksiz kan kaybını önler ve artık en önemli özellikleri kist tedavisi ve adet düzenleyici olarak kullanıldıkları için olası bu gibi durumları da önlerler, bu yüzden doğum kontrol hapları ilk korunma döneminde en çok tavsiye edilen yöntemdir...vücut dengesini bozmaz ....ben evlenmeden önce 2 kez kist tedavisi için evlendikten sonra da ilk 4 ay korunmak için kullandım ve hiç bir şikayetim olmadı...
ha bu arada doğum kontrol haplarını 6 aydan fazla ara vermeden kullanmamalı...en fazla 6 ay kullanıp sonra bir süre başka yöntem kullanmalı...2 jenerasyon haplar (yeni üretilen) bu şekilde doktor tavsiyesi ile bilinçli bir şekilde kullanılırsa zararı olmadığı gibi fazladan yararı var....
not: bildiklerimi paylaşayım dedim ...ama en iyisi gerekli testleri yaptırıp iyi bir doktora görünüp sizin için önerilecek yöntemi kullanmak...her beden her durumda yanı tepkiyi vermez unutmamalı...
amin seninde daha var ama olsun şimdiden diyim
inş. herkese aynı etkiyi verir ben çok memnun kaldım
zaten doktorlada görüşmüştüm korunabilirsn bunla demişti içim rahat
nişanlıma bırakmak istemiyorum bu korunma işini risk alamam
kafam rahat olsun
Ben bi yerde anevrizmanın sebeplerinden birininde doğum kontrol hapı olduğunu okumuştum:44:
Korktum tabi. Henüz bir yöntem belirlemedim fakat 30 yaşındayım. Yani evet yaşlı değilim ama 30 yaşından sonra bebeğim olmazsa zorlaşırsa diye de korkarım.
Geri çekme de istemem sanırım
2 korunma yöntemi aynı düzeyde seçilmiş 38-38
hangisi daha iyi kararsızım bide hapla ilgili haberler çıkınca,diğeride pek tercih edilmiyor deniyor
ne yapsak ne etsek :94:
:86: ehuehe haklısın adaş şaşırdık artık bizdee yol gösteren yok mu
Aynen aynı durumdayız ama yapıcak bişey yok sanırım en uygun olanı düşünüp kullanıcaz
oww sende durum karışık speedim tam o güne mi denk geliyor poff
o zaman tek çare senin daha sonra bakarsın duruma göre hormon testleri falan en uygun korunma yöntemini seçersin
ne zor kadınların işi ya :96:
Selam kizlar..
Hap okadarda kötü degil yaa.. Benim en yakin arkadasim ve kuzenim hap'i biraktilar.. 6 ay vucudun temizlenmesi lazim ya bebis icin.. öyle diyorlar.. onlar biraktilar ve 1 kez adet gördüler ondan sonraki ay hamile kaldilar. Gül gibi bebisleri var vallaha
Bende dogum kontrol hap'i kullaniyorum.. gayet memnunum.. bazen unutuyorum o ayri konu
Evlenmeden 3 ay onceden kullanman lazim.. benim doktor öyle dedi..
Ben yaklasik 4 senedir kullaniyorum.. cokta rahat yani.. :79:
aslında tam gününe denk gelmiyor bu ara yine şaştı.
ama biz düğünün ertesi günü balayına gidicez ya ondan riske atmam :86::86:
herkez için farklı oluyor canım.
eee bide dr görünmeden kafama göre zaten iki yöntemi de kullanmam :26:
Tabiki herkez icin farkli.. eh senin dügününe daha var, neden doktor'a gitmiyorsun? gittinmi yoksa? ne yapmayi düsünüyorsun?
Hmmm anladim.. hadi bakalim hayirlisi..
Evet Hazirana kadar zamanım var
Onun için şuanda gitmiyorum :82::82: bide ailemde jinekolog dr da var...
ama burada değil ancak telefon ile görüşebilirz ona bana destek veriyor
Hmmm anladim.. hadi bakalim hayirlisi..
Ben ama dogum kontrol hap'i tavsiye ederim..
hadi bakalim.. allah tamamina erdirsin canim..sağol canım bakalım evlenirken değil de evlendikten sonra ben ikisini de ara ara kullanmayı düşünüyorum :86:
hadi bakalim.. allah tamamina erdirsin canim..
Nezaman bebis dusunuyorsunuz peki?
hmmmm anladim.. evet en iyisi doktorunla gorusmek ozaman..sorun orada zaten 3 yada 4 yıl sonra düşünüyoruz.
bu durumda uzun süre aynı korunma yöntemini kullanmam saçma olacak :89:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?