- Konu Sahibi speedy-gonzales
Arkadaşlar bahsedildi mi bilmiyorum ama hapların bilinen çoğu yan etkileri, hamile kalamamaktaki etkileri vsvs eskilerde kaldı... yasmin vb haplar ikinci jenerasyon denilen östrojen oranı düşük haplardır ve tedavi amaçlı da kullanılır...ayrıca adet miktarının az olması kötü bişey değildir kadınların gereksiz kan kaybını önler ve artık en önemli özellikleri kist tedavisi ve adet düzenleyici olarak kullanıldıkları için olası bu gibi durumları da önlerler, bu yüzden doğum kontrol hapları ilk korunma döneminde en çok tavsiye edilen yöntemdir...vücut dengesini bozmaz ....ben evlenmeden önce 2 kez kist tedavisi için evlendikten sonra da ilk 4 ay korunmak için kullandım ve hiç bir şikayetim olmadı...
ha bu arada doğum kontrol haplarını 6 aydan fazla ara vermeden kullanmamalı...en fazla 6 ay kullanıp sonra bir süre başka yöntem kullanmalı...2 jenerasyon haplar (yeni üretilen) bu şekilde doktor tavsiyesi ile bilinçli bir şekilde kullanılırsa zararı olmadığı gibi fazladan yararı var....
not: bildiklerimi paylaşayım dedim ...ama en iyisi gerekli testleri yaptırıp iyi bir doktora görünüp sizin için önerilecek yöntemi kullanmak...her beden her durumda yanı tepkiyi vermez unutmamalı...
evet sana katılıyorum adet düzensizliği ve sancılı adet gördüğüm için doktora gittim
gerekli testleri yazdı sonucuna göre yasmin hapı verdi
nişanlıyım falan demiştim korunada bilirsin demişti
her bünyeye farklı etkileri var tabi ki
ama bende ne mide bulantısı ne kilo alma falan hiç olmadı hapla ilgili genel bi yargı var bence
7 ay kullandım ara verdim tekrar başlıcam 3-4 ay ara vermiş olucam başladığım zaman