• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğiniz kişinin maddi durumuna bakar mısınız?

Limonludondurma1

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
1
0
6
26
Merhabalar 20 yaşındayım 3 yıllık bi ilişkim var uzaktan da olsa gayet güzel gidiyor ama sürekli bak biz evlenmeyeceksek şimdi bitsin ben seninle evlenmek istiyorum falan diyor. Ben diş hekimliği okuyorum o adı bile duyulmamış bi bölümde okuyor. Benim maaşım büyük ihtimalle ondan fazla olacak ve annem de kadının maaşı fazla olursa evlilikte sorun olur emin misin diye soruyor. Sizce evlilikte kadının maaşının fazla olması sorun olur mu ?

Merhabalar 20 yaşındayım 3 yıllık bi ilişkim var uzaktan da olsa gayet güzel gidiyor ama sürekli bak biz evlenmeyeceksek şimdi bitsin ben seninle evlenmek istiyorum falan diyor. Ben diş hekimliği okuyorum o adı bile duyulmamış bi bölümde okuyor. Benim maaşım büyük ihtimalle ondan fazla olacak ve annem de kadının maaşı fazla olursa evlilikte sorun olur emin misin diye soruyor. Sizce evlilikte kadının maaşının fazla olması sorun olur mu ?
Ne alakası var. Kim çıkartıo canım bunları. Hayat müşterek hesaplarınız ayrı olmayacak sonuçta. Maaşlarınızı birleştirip hesap yapacaksınız. Bence kimsede değilde sende biraz ego var. Baksana çocuğun bölümü hakkında ne sölemişsin.Herkes doktor olacak diye bir kaide yok. Kocam ne iş yaparsa yapsın helal olsun arkasındayım. Ben 5000 alim o 1500 alsın ama helal olsun. Biz geçindikten sonra kime ne. Ama bence sen mutlu olamazsın sölim. bi doktor bul kendine:KK12:

sorun eğer adam bunu sorun ederse çıkar annen haklı.
şöyle olur sen ileride muhtemelen muayenehane açacaksın ilk zamanlar fazla olmasada bir kaç senede durumun baya iyi olacak hastaların artacak iyi paralar kazanacaksın ona göre giyineceksin ona göre mekanlara gitmek isteyeceksin şu anda burger kingde takılırken çalışma hayatına atılınca maddi durumun iyileşince bigchefse gitmek isteyeceksin burger king ne ya diyeceksin.
sevgilin/eşin ne iş yapacak ne kadar para kazanacak? sana demeyecek mi kaç tane ayakkabın var daha yeni aldın veya arkadaş ortamlarına katılmak isteyecek mi ne iş yaptığını söyleyecek mi veya canım bigchefste yiyelim mi dediğinde evde yiyelim demiyecek mi .... sende hep dışarı çıkmak istiyorsun demeyecek mi?gibi gibi şeyler ilk aklıma gelen ...uzak ilişki aşırı hayal kırıklığı uğratır evlendiğinde haberin olsun. ne sıklıkla görüşüyorsunuz bilmiyorum da evlilik için üniversitede çok hayal kuran gördüm ben okul bitsin hemen evlenelim diyenlerin 3 gün sonra başkasına yürüdüğünü falan ...bir de uzak ilişki yaşıyorsunuz maddiyatı geçitm belki de çok evcimensindir dışarı çıkmak yerine evi tercih edersin sinema yerine evde film veya kıyafet falan önemsizdir ama çalışma derse ne yapacaksın mesela diyebilir bence bunları konuştun mu ki konuşsan bile diyecek ki tabi ki çalışacaksın ama ben yorulmanı istemiyorum evlenene kadar bu böyledir evlendikten sonra herşey değişir ben bakıcı istemem otur evde çocuğumuza bak diyebilir.
mesela ev hayatı nasıl kendi kendine yemek yapıyor mu ütü yapar mı evi temiz tutar mı annesine yardım eder mi bunları hiç göremeyeceksin ve pat diye evleneceksin bunlar cidden problem senin gibi mesleği iyi olan biri için şu anda değil ama daha evlendiğinin ilk ayında problem yaşatacak şeyler.
çook karamsar oldum biliyorum ama elinde harika bir meslek var. evlilik planları yapmak iyi hoşta işin aslı öyşe değil ve sen daha çok gençsin, her seferinde evlilik diye tutturuyrsa bir sıkıntı var bence.
benim öncelikli hedefim kariyerim elime diplomamı alıp bir sene çalışıp kenara para koymak istiyorum dyebilirsin evliliği tabi ki düşünüyoum ama aşk karın doyurmuyor diyebilirsin ;)

Ego varsa kesinlikle sorun olur yanı erkek egosu bunu yutamıyor malesef

hayır neden olsun benim maaşım cok olsa eşim göbek atar yüzsüzdürde :DD bide dalga gecer çatır çatır yerdik diye tabi şaka yapıyoda sonucta sizin evinize giricek olan bi para senin benim yok sen eşine saygını sevgini parana göre degerlendirmediğin sürece bence sorun olmaz oda böyle bi kompleks oluşturmaz dıye düşünüyorum

Bence okulu bitirmeden birbirinize bu tarz sozler vermeyin. Daha yasiniz 20. Yolun basinda bile degilsiniz henuz. Ne gerek var okuyorken boyle evlilik muhabbetlerine. Daha simdiden emin olamiyorsaniz bir kac sene sonra bambaska fikirlere sahip olabilirsiniz. Belki karsiniza bir baskasi cikar. Simdiden ona boyle bir soz vermemenizi tavsiye ederim.

Bence arada ucurum olmadigi surece kimin daha cok kazandigi cok cok onemli degil. Ama bazi kadinlar evlendikten ve ozellikle cocuktan sonra bir sure calismak istemiyor. Bu calisilmayacagi surede tek maasla gecimin saglanabilecegi biriyle beraber olmak isterdim ben.

Her yerde eşitlik diye yırtınıyoruz ama adam biraz az kazansın, hemen "hayır aslaaaa olmaz" diyoruz, anlamadim gitti...

Hee bu arada, sen şimdiden sorun etmişsin gibi. Bölümünü aşağiliyorsun beğenmiyorsun

anneler ne söylüyorsa doğrudur ki annen doğru söylemiş sıkıntı olur ileride hem senin çevrene uyum sağlayamaya da bilir hem de madden eziklik psikolojisine girer burnundan getirir bence iki kere düşün

Daha evlilik için en az 5 yıl üniversite mi var çok düşünürsün zamanla fikrin değişir

Bence annen kesinlikle hakli. Erkekler para işini onur meselesi haline getiriyor suan oyle degilse bile evlenince illa ki para konusu açılacak ve kendini hep ezik gibi hissedecek. Davul bile dengi dengine demişler. Bence eşit seviyelerde olmak gerekir ilk basta sorun cikmasa da ileride illaki problem oluyor. En yakin örnek ust komsumdan biliyorum ne yazik ki :(

eşimle evlendiğimizde ben ondan yüksek bir maaş alıyordum. evliliğimizin üçüncü ayından sonra da ona farklı bir iş kapısı açıldı, maaşı baya bir arttı ve benim maaşımdan fazla maaş almaya başladı. kısmetin nasıl geleceği belli olmuyor.

mutluluk da parayla olmaz.
biz az maaş alırken de çok mutluyduk şimdi de çok mutluyuz. iş sizde bitiyor.

Ben esimden fazla maas aliyorum evlendigimizde 2 yil esim asgari ucretle calisti nisanliligmzda issizdi ben de 4 bn civari maas aliyordum.hic bir sekilde problem olmadi hala da olmuyor biliyorum ki esim ben calismasamda yeri gelir tas tasir ego yapmaz bana bakar ama ben kendim okidugum icin calisiyorum ortak butcemiz var bana hic karismaz ne aldigima ne gezdigime benm ailemde problem olur diye korktu ama hic problem yaaamadik cok sukir simdi isi degistrdi buyuttu benden cok kazaniyor...tabi burda senn tavrinda onemli ortak kazanc degilde benm kazancim dersen isin rengi degisir kim olsa tepki gosterir karsisindaki insandan isi nedeniyle utananlar bile var benm esim univ mezunu olmasina ragmen hic is begenmemzlik yapmadi benm de dr arkadaslarim var esimi tanidiktan sonra sakin vazgecme gerekirse hic calisamasin boyle bir insan bulunmaz senn maasin yeter bile dediler

Kariyerinin benden yüksek olmasını isterim hani biz kadınlar yeri gelirse başına kalkabiliyrz flört döneminde her şey toz pembe ama evlenince bazı şeylerin şeffaflığı gorunur

Back