Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ihtimallerle onla yaşayabilecek kadar seviyorsanız bişey diyemem ama yakınlarımda gördüm çok çok çok zor. Psikolojik rahatsızlık çok ayrı bi olay.siz elinizden geleni ne kadar yapsanız bu rahatsızlık ilerleyecek malesef . Allah yardımcısı olsun konu sahibin zor bir karar

Ben aşka aşık biriyim, his beslemiyorsam en yakışıklısı, zengini gelse gözüm görmez. En büyük korkum aşık olmadığım biriyle evlenmek. Belki annem babam birbirini hiç sevmediği için böyle hissediyorumdur. Severek ayrılmak evet zor ancak hiç denemeden gitmek bence daha zor, hayat boyu ya evlenseydim diye düşünür dururdum.

yani o kadar ince bir konu ki ne desem bilemedim. çocuklarından önce eşini düşün demişler ama çocuk ile eş bir mi. eşinden en kötü ihtimal ne kadar etik olmasa da boşanabilirsin ama evladında bu hastalığın çıkma durumu çok çok çok daha kötü. doğacak çocuklarını düşünmen normal yani. zor bir karar. ailenden etrafından akıl al. çok iyi tart bu durumu hakkında hayırlısını diliyorum Allah yardımcın olsun.

senvarsindiye senvarsindiye Ne kadar verdiniz?
Neden pasif oldunuz?
Uzaklaştırma gidince verdiğiniz kararı yazar mısınız?

Kararınızı merak ediyorum..

Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Degil şizofren aile ilişkilerinde hatta kv ile kp arasındaki duygusal ilişkide dahi problem varsa gözden geçir.Suan ne dediğimi anlayamazsın ama evli olanlar bu dertlerin içine düşenler beni anlar

• Beğen
Reactions: 000
Aşk maşk hepsi hikaye ablamın kayınbabası şizofrendi maalesef ablamın eski eşinde de dengesiz hareketler vardı akşam şiddet uygayıp sabahına seviyorum ,ölüyorum bitiyorumlar havada uçuyordu.Çok şükür boşandı.Bir oğlu var şuan gayet sağlıklı ama inşallah ilerleyen yıllarda birşey çıkmaz.Rabbim akıl vermiş bile bilede kaderim deyip çok aşığım,seviyorum deyip evlenilmez.Başa gelince en sevdiğin en nefret ettığine dönüşüyor.

Vay arkadaş herkes evleneceği adamı ne kolay bırakmış :KK48:
Şizofreni ve birçok psikozun genetik geçişi var tabi ki ama çevresel faktörler tetiklemeden o dediğiniz oraya buraya saldıran şizofreni hastalarına dönüşmüyor kimse. Kötü bir çocukluk bir insanda çok büyük bir hastalık yaratmazken, genetik olarak böyle bir mirası olan kişide çok ciddi bir şizofreniyi tetikleyebilir. Düzenli olarak bir terapiste giden bir çocuğun “akıl hastası” olacağını sanmıyorum. Biraz tedbirli olup sıkıntısı olmasa bile düzenli olarak bir çocuk psikiyatristine götürüdüm ben olsam. Asıl endişelenilmesi gereken kişi evleneceği adam. O da düzenli olarak psikiyatriste gitmeyi kabul ederse evlenirdim ama bende bir şey yok, psikiyatrist işe yaramaz ben kendimi biliyorum falan gibi cahil cahil konuşursa aşkımdan gebersem bir daha yüzüne bakmam. Ortada normal diye gezen adamların çoğu ciddi şekilde hasta zaten çok da takıntı yapmamak lazım.

Tabi gözden geçiririm. Şizofreni genetik bir rahatsızlık. Ve baya ağır bir rahatsızlık... Çocuğumda da olabilir

Daha 1 aylık tanıdığın kişinin daha huyunu suyunu bilmiyorsun
Evleneceğim kişi diye bahsediyorsun.
Bu adamın böyle hastalık ihtimali olmasa bile 1 ayda birini nekadar tanıyabilirsin ki. Şizofren olmasa bile belki sana uymayan birçok özelliği var.
Şizofren çok ciddi bi hastalık,
Henüz hastalığı tasımayan biri için aslında böylesi konusmak çok üzücü o kişi için, bu da hayatın adaletsizliği sanırım, eminim o da sevmek sevilmek istiyordur.
Ama bu ihtimali tasıyan bir çocuk getirmek dünyaya daha acı olurdu.
Ama 1 aylık tanıdıgın bir insanı da ailem istemiyor demek ya da hastalık yüzünden terk etmek yerine başka bir bahane bulabilirsin en azından kibar davran

siz sizofreniden korkmussunuz ancak genetiklerinde kanser, alzheimer vb.. birçok hastalık barındırıyor olabilirler. Yalnızca dedenin sağlık durumuyla çözülmüyor olay ne yazık ki. 3 kuşak gerideki biri bile genetik faktöre sahiptir. senle kocanın dedelerin teyzelerin siyahtır mesela göz rengi bir bakmışsın sarışın mavi gözlü çocuğun olmus. Her gende varligini bilip bilmedigimiz hastalıklar var. Milletin soy ağacını da arastiramayiz ki:) bu arada masela annende şeker hastaligi var diye gün gelir terk edilebilirsin bu mantıkta biri sana denk gelirse

Çok zor ve karmaşık bir durum. Ben de konu sahibiyle aynı endişeleri paylaşıyorum. 2 senedir beraber olduğum ve çok sevdiğim insanın kardeşine şizofreni tanısı kondu. Aile geçmişinde başka şizofreni hastaları da varmış, yeni öğrendim. Kendisi de çok hassas ve duygularını içinde yaşayan biri. Onun da ilerde hasta olmasından çok korkuyorum.
Bırakıp kendi yoluna devam etsen ayrı dert, birlikte yürüsen ayrı dert. Üstelik seviyorum da. Çok sıkıntılı bir süreç gerçekten. Düşünmekten uyuyamıyorum, Allah yardımcımız olsun :KK43:

Bir tanidigimin cocugu şizofren kocasınin erkek kardeside sizofrenmiş.Ama kimseye evlen evlenme diyemem bunun vebali altına girmek istemem.Allah dogru kararlar aldırmayi nasip etsin.Erkek arkadaşinizda ailesinede Allah yardım etsin.

Ben olsam iyi düşünürdüm. Muhtemelen de evlenmezdim. Allah bize akıl vermiş onla evlenmez ya daha olumsuz birseyle karsilasirsam diye de birşey olamaz.
Ha adamı çok seviyorsunuzdur. O da sizi seviyordur. Huyu güzel bir insandır. Yani onda da psikolojik bir rahatsızlık olsa dahi ilacını tedavisini vs olma konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir yapıdadır. Hayatta da çocuk gibi bir planiniz yoktur, ya da genetik bilimi gelişiyor belki sağlıklı genlerle tüp bebek vs olur ( bu konu da bir bilgim yok sadece ihtimal diyorum belki araştırılabilir) o zaman olabilir. Yani imkanlar çerçevesinde düşünmek lazım. Bunu düşünüyor olmakta sizi kötü değil akıllı yapar.

Halamın kayni şizofrendi maalesef kuzenimde şizofren cok zor durum. Saldırgan tipte değil ama zor tabi ki. Buna karari siz verirsiniz halam cok zor zamanlar geçirdi , geçiriyorda ben bunu gördüğüm icin temkini yaklaşırım ama kesin ayrılırım ya da ayrılmam diye düşünmezdim.

Benim yengemin annesi de şizofren, şu an kızı da şizofren. Yengem liseyi dahi bitiremeyeceğini düşünüyor. Bu yaşa kadar özel okullarla, yardımcılarla geldi. Zamanla evlilikleri dahi bozuldu ve bu 2. çocuktu. İlk çocuk sağlıklı olduğu halde o da evden uzaklaştı, ailesinden koptu. Çocuğa el uzatamadılar kardeşiyle uğraşmaktan. Maddi açıdan para içinde yüzüyorlar ama hiçbir mutluluk yok yuvada. Şeker tansiyon deyip konuşanlar "cahillik mutluluktur" diyorum sizlere. Görmediğiniz, yaşamadığınız, bilmediğiniz bir durum için burada gencecik kızın başını yakmayın. O adam da hasta olabilir, çocuğunuz da olabilir. Allah hastalık vermiş de akıl, mantık da vermiş yanında. Hangi yoldan yürüyeceğiniz size kalmış.

ne yapalim şizofreni çocuğuyuz diye evlenmeyelim mi?
Kızımın bir arkadaşı var onunda babası şizofrendi geçen yıl öldü , arkadaşı her türlü acı ile besleniyor geçen yıl kendini balkondan aşağıya attı o depresyonla halinden bir türlü kurtulamıyor ,
Acı ile besleniyor ve onun yaşam şekli bu hep acı
Acı dolu şarkılar, acılı diziler bu duygu durumu ile yaşamak çok zor ve yıpratıcı bir türlü çıkmak istemiyor DNA geçişi ile alakalı babadan sanırım balkondan atladıktan sonra omur iliği zarar gördü % 60 sakat kaldı , ne yazık ki , çok üzüldüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X