- 22 Ocak 2017
- 5.643
- 7.038
- Konu Sahibi senvarsindiye
Genetik geçişli ciddi bir hastalık elbette gözden geçirilmesi gerekir. Erkekte bir sıkıntı yoksa bile çocuğunda veya torununda olabilir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende sizofreni cocuguyum ama daha balkondan atlamadim niyetim de yok açıkçası.Kızımın bir arkadaşı var onunda babası şizofrendi geçen yıl öldü , arkadaşı her türlü acı ile besleniyor geçen yıl kendini balkondan aşağıya attı o depresyonla halinden bir türlü kurtulamıyor ,
Acı ile besleniyor ve onun yaşam şekli bu hep acı
Acı dolu şarkılar, acılı diziler bu duygu durumu ile yaşamak çok zor ve yıpratıcı bir türlü çıkmak istemiyor DNA geçişi ile alakalı babadan sanırım balkondan atladıktan sonra omur iliği zarar gördü % 60 sakat kaldı , ne yazık ki , çok üzüldüm
Mutlu olmak sizinde hakkınız acılara boğulmadanbende sizofreni cocuguyum ama daha balkondan atlamadim niyetim de yok açıkçası.
acıyla beslenmesinin sebebi belki de yasadığı hayattir olamaz mi?
ne yaşadı biliyormusunuz?
ben öz annemi öz babamın elinden aldım mesela 2 dk geç kalsaydım çok farklıydı şuan herşey belki de.
bazılarınin hayati dışardan yorumlanacak kadar basit geçmiyor evin içinde.
hasta bir babanin ozellikle sizofreni bir babanin ardinda kalan cocuklarin nasil hisler icerisinde oldugunu tahmin edebilirmisiniz?
bir insan hem babasinin öldügüne sevinip oh be diyip hemde icindeki sızının sesini susturması çok zor mesela.
geçmişe dönüp bakinca hic bir iyi aninin olmamasi ve bunun bir hastaliktan oldugunu kabul etmekle etmemek arasinda gidip gelmek.
zulüm gibi bir hayatin icinde tek tek guzel ani secebilmek,
ne kadar kötu olursa olsun öz babanin cektigi psikolojik sancilara şahit olmak bir cocuk icin cok zor ve agir.
kolay insanmiyiz bence degiliz, yasıtlarimiz cafelerde barlarda sinemalarda cekirdek citlerken biz ekmek parasi kazanmak icin gittigimiz is yerinde acaba bu gün anneme bisey yapacak mi korkusuyla yaşıyoruz, hayat bizim gibileri ekmek hamuru gibi mermere vura vura yoguruyor,kolay kolay toplayamiyoruz.
bir sizofrenin cocugunu anlamaniz icin ayni aciyla harmanlanmak gerekir ki allah bu aciyi dusmanimin basina vermesin
hakkımız evet ama bazıları boğulduğu acıların içinden çıkamiyor olabilir.Mutlu olmak sizinde hakkınız acılara boğulmadan
Ruh halini değiştirmesi gerekir kendi iyiliği için , günümüz insanı derten kaçıyorhakkımız evet ama bazıları boğulduğu acıların içinden çıkamiyor olabilir.
şizofreni çocuğu diyip dışlanacaksa bu şekilde nasıl çıkabilir o kuyudan?
pozitifi yakalamak için 1 sene çok erken bir süre.Ruh halini değiştirmesi gerekir kendi iyiliği için , günümüz insanı derten kaçıyor
Pozitif düşünme önemli düşündüğün kadar ya mutlu yada mutsuzsun
Balkonda atlayışının nedeni en samimi kız arkadaşı bu salak kız evli adamla aşk yaşıyormuş , görüşmeyeceksin dedikten sonra arkadaşlığı bozulduğundan balkondan atlamış, sebep buymuşpozitifi yakalamak için 1 sene çok erken bir süre.
maalesef yenik düşmüş çocuk bir şeylere kaldıramıyor demek ki.
melankolik mi diyorlar dı öyle bir şeydi heraldeBalkonda atlayışının nedeni en samimi kız arkadaşı bu salak kız evli adamla aşk yaşıyormuş , görüşmeyeceksin dedikten sonra arkadaşlığı bozulduğundan balkondan atlamış, sebep buymuş
Bir arkadaş uğruna sakat kaldı değmez di bence , kızımla halen arkadaş ama tabi eskisi gibi görüşemiyorler o küçük bir kasaba da biz ise büyük il'e taşındığımızdan dolayı eski samimimelankolik mi diyorlar dı öyle bir şeydi heralde
Şizofreni gibi ağır rahatsızlıklarda sevgi, aşk yetmeyebiliyor maalesef. Yani eşiniz hasta olur, bakarsınız, siz hasta olursunuz, beraber sabredersiniz. Ama mesela bir yakınımın eşi, sanatçı, çok zarif bir kadınken, senelerdir eşini aynı eve almıyor, tv den kendine mesajlar geldiğine inanıyor, o mesajlarda eşinin de kendisini öldürmeye çalıştığı söyleniyor. Eşini bıçakla kovaladığı da oldu. Ve çocuğu bunların geçtiği bir ortamda büyüdü. Çok sevdiği halde, ayrılmak zorunda kalan da çok oluyor bu sebeplerden. Kolay değil gerçekten.Biliyorum ve yazdığım gibi ben evlenirim işte çok seviyorsam. Herkes ben kaldıramam vs demiş ama ben sevdiğimin her hastalığında yanında olabilecek biriyim çok seviyorsam. Beni uykumda öldürecek kıvama gelmemesi için elimden geleni yaparım, ancak olmuyorsa da boşanırım. Sevdiğim kimseyi hasta olma ihtimaline göre terk edemem.
babasi sızofreni oldugu icin degil ama bu sebeplerden kizimin boyle bir arkadasi olmasini istemezdim.Bir arkadaş uğruna sakat kaldı değmez di bence , kızımla halen arkadaş ama tabi eskisi gibi görüşemiyorler o küçük bir kasaba da biz ise büyük il'e taşındığımızdan dolayı eski samimi
Yakınlığımız yok
Kızım onunla tanıştıktan sonra mutsuz olmamayı hayatta güçlü olmayı öğrendi ben ise kızı çok seviyorum karekteri çok sağlam değerleri sağlam ama fazla realistbabasi sızofreni oldugu icin degil ama bu sebeplerden kizimin boyle bir arkadasi olmasini istemezdim.
kayıp etmeyemi dayanamiyor acaba.Kızım onunla tanıştıktan sonra mutsuz olmamayı hayatta güçlü olmayı öğrendi ben ise kızı çok seviyorum karekteri çok sağlam değerleri sağlam ama fazla realist
Hepsi üst üste gelmiş önce anneannesini kayıp etmiş sonra en yakın kız arkadaşı ile bozuşmuş bir daha barışmamak üzere sonra da babası vefat etti hepsi kısa zamanda olunca sanırım acısı büyük oldukayıp etmeyemi dayanamiyor acaba.
bazen boyle cok yakinlarini kaybeden insanlarda bir kaybetme korkusu olur ya arkadasiyla arasi bozulunca boyle bir seymi yasadi acaba.
yazik üzüldum durumuna