Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şizofreni genetik geçişli bir hastalık bildiğim kadarıyla yani eşiniz ileride şizofren olabilir hadi o olmadı diyelim çocuklarınızda görülebilir ya da ne eşinizde ne de çocuklarınızda bu hastalık görülmeyebilir.Bu bir kumar gibi.Kabul edecekseniz bu olasılığı göze alarak edin.Evlilik düşüncesini gözden geçirirmiydiniz sorusuna cevabım ise eğer aşık değilsem,ondan başkasıyla yapamam demiyorsam,yıllardır süren bir birlikteliğimiz yoksa evet gözden geçirirdim.

Şizofreni genetik geçişli bir hastalık bildiğim kadarıyla yani eşinizin ileride şizofren olabilir hadi o olmadı diyelim çocuklarınızda görülebilir ya da ne eşinizde ne de çocuklarınızda bu hastalık görülmeyebilir.Bu bir kumar gibi.Kabul edeceksekseniz bu olasılığı göze alarak edin.Evlilik düşüncesini gözden geçirirmiydiniz sorusuna cevabım ise eğer aşık değilsem,ondan başkasıyla yapamam demiyorsam,yıllardır süren bir birlikteliğimiz yoksa evet gözden geçirirdim.

Eğer anne olmayı düşünüyorsam evlenmezdim. Genetik sorunlar yüzünden akraba evliliği, hamilelikte ilaç kullanımını vs gibi. Bu da doğru değil. Ama çocuk düşünmüyorsanız ve ben bu adamla iyi günde kötü günde yaşarım diyorsanız neden olmasın.

Eskiden olsa belki daha ılımlı yaklaşırdım ama artık daha farklı düşünüyorum. Bir tanıdığım bu şekilde evlendi, damadın babası şizofreni hastasıydı. Başta çok güzeldi evlilikleri ilk birkaç sene mükemmel geçti sonra adam garip davranmaya başladı. Onda da şizofreni çıkmış. Kıza eziyet etmeye, psikolojik şiddet uygulamaya başlamış. Sonradan da çıkabiliyor. Çocuğu vardı onun da, boşandılar. Asla da geri dönmeyi düşünmüyor. Bilmiyorum ilaçlarla kontrol altına alınabilir bir şey muhtemelen ama ya almazsa ilaçlarını? Zor bir zarar, ikinize de kolay gelsin.

Ben evlenmem. Kayınbaba şizofren, cezai ehliyeti yok. Ilaçları almasa ,sizin onu öldürmek için gönderilen bir ajan olduğunuzu düşünüp sizi öldürse ceza almayacak. Çocuğunuza zarar verse ceza almayacak. Esinizde ne tür hastalıklar çıkabilir,Allah bilsin. Çocuğumda olacak mı korkusu beyninizde sizi yiyip bitirecek. Bununla yaşayacaksınız hayat boyu. Çocuklarınıza hep bir sorun var mı gözüyle bakacaksınız. Asla evlenmem. 30 yıl sonra keşke demekten iyidir.

Eskiden olsa belki daha ılımlı yaklaşırdım ama artık daha farklı düşünüyorum. Bir tanıdığım bu şekilde evlendi, damadın babası şizofreni hastasıydı. Başta çok güzeldi evlilikleri ilk birkaç sene mükemmel geçti sonra adam garip davranmaya başladı. Onda da şizofreni çıkmış. Kıza eziyet etmeye, psikolojik şiddet uygulamaya başlamış. Sonradan da çıkabiliyor. Çocuğu vardı onun da, boşandılar. Asla da geri dönmeyi düşünmüyor. Bilmiyorum ilaçlarla kontrol altına alınabilir bir şey muhtemelen ama ya almazsa ilaçlarını? Zor bir zarar, ikinize de kolay gelsin.

Bazilari yazmiş ya "aşktan ölmüyorsam evlenmem" diye. Kimse aşktan ölmez, kimse kimseyi sonsuza dek düşünmez.
Dunyada herşey aşk degil. Ne oldu şimdi asik oldu evlendide, dogurduğu cocugun babasi da sizofren olmuş oldu yazik degil mi o dunyaya gelen cocuga...
Uzuldum cidden.

Şizofreni genetik geçişli bir hastalık bildiğim kadarıyla yani eşiniz ileride şizofren olabilir hadi o olmadı diyelim çocuklarınızda görülebilir ya da ne eşinizde ne de çocuklarınızda bu hastalık görülmeyebilir.Bu bir kumar gibi.Kabul edecekseniz bu olasılığı göze alarak edin.Evlilik düşüncesini gözden geçirirmiydiniz sorusuna cevabım ise eğer aşık değilsem,ondan başkasıyla yapamam demiyorsam,yıllardır süren bir birlikteliğimiz yoksa evet gözden geçirirdim.
Bir ay gibi bir süredir beraberiz. Ailemle tanıştılar. Karşımdaki kişi çok efendi çok aklı başında dürüst biri. Babası olmadığı için bugüne kadar hep tek başına kalmış. Küçükken çok zorluk çekmiş ve ailenin tek erkek çocuğu olduğu için tüm zorluklar onun üstünde. Şimdiye kadar konuştuk onu sevmeye hayallerime yakıştırmaya başladım. Ama vazgeçmeyecek kadar değil. Ciddi sorunlar var ve ben baş edemem bunlarla.

Bir ay gibi bir süredir beraberiz. Ailemle tanıştılar. Karşımdaki kişi çok efendi çok aklı başında dürüst biri. Babası olmadığı için bugüne kadar hep tek başına kalmış. Küçükken çok zorluk çekmiş ve ailenin tek erkek çocuğu olduğu için tüm zorluklar onun üstünde. Şimdiye kadar konuştuk onu sevmeye hayallerime yakıştırmaya başladım. Ama vazgeçmeyecek kadar değil. Ciddi sorunlar var ve ben baş edemem bunlarla.
Sadece 1 aylık mı ilişkiniz? Hiç ilerletmeye gerek yok bence.

Hayatta ne ile karşılaşacağımız malesef belli değil, bugün bundan kaçarsın yarın başka bir bela en ufak bir şeyle karşına çıkar.

Annem şizofreni hastası. Eşim benimle evlenirken bunu düşünmedi sanırım. Yıllarca ya ben de olursam diye korkmadım değil. Çocuğuma geçeceğini de hiç düşünmedim sanırım.

1 ay kısa bir süre diyorsunuz ancak ailelerle tanisatirmaya , evlenmeyi düşünmeye kadar konu ilerlemiş.

Bu konuysa kafanızı karıştıran, bir an önce karar vermelisiniz.

Peki ayrilirsaniz ne diyeceksiniz ?

Herkes nasılda duygusala bağlamış, yok anne babalarımızdan ne rahatsızlıklar alıyoruz. vs vs . Damar tıkanıklığı, tansiyon dengesizliği yaşayan biri ile evlilik yürür ama psikolojik rahatsızlığı olan biriyle olmaz. Çünkü evlilik duygular ve tavırlarla devam eden bir kurumdur. Üstelik şizofreni en ciddi psikolojik rahatsızlıklardan biri.
Çok görüşmediğim bir arkadaşımın hikayesini duymuştum. Eşinin evlendikten sonra şizofren olduğunu öğrenmiş, çok sıkıntılar çekmiş. Akşam saçma bahanelerle canını yakan adam, sabah bin pişman oluyormuş. Doktor vs çok uğraşmış en sonunda doktor “bu hastalık ömür boyu sizinle yaşayacak, ya bu durumu kabullenecek diken üstünde yaşayacaksın, yada boşanacaksın” demiş. Çok çabalamış ama sonunda bitirmişti mecburen.

Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
yoo niye bıraksın.çocuğunuz engelli de doğabilir ona bakarsan, sen sakat da kalabilirsin vs vs bin türlü şey olabilir daha yüksek ihtimalli

Ben şöyle düşünürdüm
ben bu sebepten adamdan ayrılsam ileride başka biriyle evlensem çocuğum ağır engelli vs doğsa yada hastalansa?
Yani hayatın böyle yanları da var.. çok üzerinde durmaya değmez tek başına bence de. Allah verecekse bi hastalık veriyor

Ya kusura bakmayında herşeyi bu şekilde düşünürsek hayatımızı nasıl programlayacağız. Çevrenize fikir verirken daha dikkatli olun lütfen. Eşimden önce çıktığım çocuk biraz agresif ve müdaheleciydi ve bu yüzden de bitti. Şimdi ben bunu bırakırsam ileride eşimde türlü türlü huylar çıkar diye mi düşünmeliydim. 😂🤦🏻‍♀️ Şizofreni
tansiyon yükselmesi yada damar tıkanıklığı değildir, bir araştırın derim.

Sadece 1 aylık mı ilişkiniz? Hiç ilerletmeye gerek yok bence.
1 ay kısa bir süre diyorsunuz ancak ailelerle tanisatirmaya , evlenmeyi düşünmeye kadar konu ilerlemiş.

Bu konuysa kafanızı karıştıran, bir an önce karar vermelisiniz.

Peki ayrilirsaniz ne diyeceksiniz ?
İkimizde ciddi düşündüğümüz için aileyle tanistirdim. Ailemdeki kimse razı değil zaten. Bu durumla ilgili bir şey söyleyip bitirebilir in.

Ya kusura bakmayında herşeyi bu şekilde düşünürsek hayatımızı nasıl programlayacağız. Çevrenize fikir verirken daha dikkatli olun lütfen. Eşimden önce çıktığım çocuk biraz agresif ve müdaheleciydi ve bu yüzden de bitti. Şimdi ben bunu bırakırsam ileride eşimde türlü türlü huylar çıkar diye mi düşünmeliydim. 😂🤦🏻‍♀️ Şizofreni
tansiyon yükselmesi yada damar tıkanıklığı değildir, bir araştırın derim.
Huy ayrı hastalık ayrı. Huyunu değiştirebilirsin hastalığını değiştiremezsin. Huy Allah vergisi diye kabul edilmez, hastalık kabul edilir. Huy yüzünden ben birini suçlarım da dışlarım da ama hastalık yüzünden asla.
Bence ben değil siz şizofreniyi bir araştırın.

Adam şizofren olsa evet evlenirken düşünmeli ama %10 belki daha düşük ihtimalle çocuğunda olabilecek durum eğer sevdiği anlaştığı güvendiği bi adamsa gözardı edilebilir çünkü onlarca hastalık var. Hangisinden kaçabilirsin? Bunu söyledim. Dediğiniz örnekle alakası yok.

Size göre evlenmemeli şizofreni yakını olan kimse.. bence bu daha garip. (Ha benim yakınımda kimse yok hassaslığım yok bu konuda o ayrı onun için yazmıyprum)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X