Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Evet.
Aşkından ölmüyorsam o riske girmezdim sanırım.

Ve şu durumda var, doğmamış çocuktan önce, evlenmeyi planladiginiz kişinin muhtemelen psikolojik rahatsızlıklara meyli olacaktır. Bu faktörleri de göz önünde bulundurun

kesi likle ben de bunu yazacaktim. simdi olmasa da yasi ilerledikce esinizde de sıkıntılar gorulmeye baslanabilir. bilmiyorum. karsidan konusmak kolay. ben.risk.almazdim.herhalde.

Evleneceğiniz kişinin babası şizofreni hastası ise evlenme düşüncesini tekrar gözden geçirir misiniz? Şizofreni genetik bir hastalıkmış ve çocuğunuz olursa birinci dereceden akraba olduğu için geçme ihtimali yüzde 10 muş. Bu durum aklınızda soru işareti bırakır mıydı?
Çocuğu düşünmeden önce eşin olacak kişiye 1. dereceden geçmiş mi ona göre bak karar ver.

Kan testiyle şizofreni tanısı koyabilen araştırmalar var.
Bir genetikçiye danışıp sevgilinizde yatkınlığın ölçülüp ölçülemediği sorulabilir mi?
Ölçülemiyorsa yüzde 10 ciddi bir oran size ne diyeceğimi ben de bilemiyorum. 😔

Toplumun yaklaşık %30 u bipolar kişilik bozukluğu sergiliyor sadece tanı koyulmamış.

Tam benim konum, evet kesinlikle ve kesinlikle genetik geçişli burdan size yazamayacağım detayı.

Ama size nasıl bir genetik Atlama ile aile de olduğunu özelden yazabilirim.

He ailede hiç şizofreni olmayan grup var ama ben bu konunun çok içindeyim, büyük oran genetik geçişli fakat insanlar saklıyor yok işte ailemizde vs vs. Ama çoğunun var.

Ve şizofreni hastası kişi sosyal uysal değilse saldırgan oluyorlar.
Tıbbın hiç bir sey yapamadığı bı konu.

İyi düşünün çok ince bı konudur.
Olabilir de olmayabilir de büyük risk.

Ben evlenmezdim diyenlerdenim şöyle bir yorumlara baktım hani yazanlara cevaben söylemiyorum bu benim genel fikrim bu adamla evlenmesem farklı biriyle evlensem çocuğumda farklı rahatsızlık çıkma falan gibi ihtimallerden bahsedilmiş ama bence aynı şey değil bu ihtimaller zaten hep var olan ihtimaller hep kötüyü düşüneceksek bu gün sağlıklıyız yarın psikolojik veya fiziksel bir rahatsızlığımız olabilir bilemeyiz hep en kötüyü düşünüp hareket etme mantığını anlamıyorum ben nedense bu ihtimaller var diye göz göre göre kendimi bu ateşe atmam siz ilerdeki çocuğunuza gen aktarımı olur mu diye merak ediyorsunuz ama eşinize olmadığı ne malum ? Belki göstermiyor çok iyi maskeliyor bence bunu daha çok düşünün

Bile bile, göre göre boyle bir risk alamazdim ben akil hastaligi fiziksel hastaliga da benzemiyor Allah korusun.

Ayrica erkek arkadasinin da ayni rahatsizliga sahip olmayacagini bilemezsiniz, bazilari 30undan 45inden sonra sizofreni belirteleri gostermeye başliyor genetik sonuçta didisinin didisi degil direk babasi. İşim olmazdi hiç.

Ben evlenmezdim diyenlerdenim şöyle bir yorumlara baktım hani yazanlara cevaben söylemiyorum bu benim genel fikrim bu adamla evlenmesem farklı biriyle evlensem çocuğumda farklı rahatsızlık çıkma falan gibi ihtimallerden bahsedilmiş ama bence aynı şey değil bu ihtimaller zaten hep var olan ihtimaller hep kötüyü düşüneceksek bu gün sağlıklıyız yarın psikolojik veya fiziksel bir rahatsızlığımız olabilir bilemeyiz hep en kötüyü düşünüp hareket etme mantığını anlamıyorum ben nedense bu ihtimaller var diye göz göre göre kendimi bu ateşe atmam siz ilerdeki çocuğunuza gen aktarımı olur mu diye merak ediyorsunuz ama eşinize olmadığı ne malum ? Belki göstermiyor çok iyi maskeliyor bence bunu daha çok düşünün

Hastalık 45 yaşında da ortaya çıkabilir. Ben tansiyonla aynı kategoriye koyanlarin empati yapmadan yorum yaptığını düşünüyorum.

Hastalık 45 yaşında da ortaya çıkabilir. Ben tansiyonla aynı kategoriye koyanlarin empati yapmadan yorum yaptığını düşünüyorum.
Zaten bizim toplumsal olarak sürekli bir kıyas ve en kötüsünü örnek göstererek ikna etme gibi bir hastalığımız var ☺️

Burada bir uye vardi , esi sizofrendi , cok zor seyler yasadi , cocuklari cok korktu
Bipolarla falan karsilastirilmis yorumlarda , sizofren bipolar gibi bir hastalik degil cok ciddi bir hastalik , esinizde belli bir yastan sonra cikma ihtimali var , sanirim ben evlenmezdim , zor bir karar ama bile bile boyle bir risk almazdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X