Huy ayrı hastalık ayrı. Huyunu değiştirebilirsin hastalığını değiştiremezsin. Huy Allah vergisi diye kabul edilmez, hastalık kabul edilir. Huy yüzünden ben birini suçlarım da dışlarım da ama hastalık yüzünden asla.
Bence ben değil siz şizofreniyi bir araştırın.
Adam şizofren olsa evet evlenirken düşünmeli ama %10 belki daha düşük ihtimalle çocuğunda olabilecek durum eğer sevdiği anlaştığı güvendiği bi adamsa gözardı edilebilir çünkü onlarca hastalık var. Hangisinden kaçabilirsin? Bunu söyledim. Dediğiniz örnekle alakası yok.
Size göre evlenmemeli şizofreni yakını olan kimse.. bence bu daha garip. (Ha benim yakınımda kimse yok hassaslığım yok bu konuda o ayrı onun için yazmıyprum)
[/QUOTE
Hastalık yüzünden kimse suçlanmaz zaten ama evlilik gibi tüm hayatını etkileyecek bir konuda psikolojik hastalığı olan biriyle ilgili kararını sorgulayabilirsin ki sorgulamalısında. Özellikle şizofreni kadar ciddi bir hastalıksa. Atak dönemlerinde saldırgan olabiliyorlar, sanrılar görebiliyorlar. Sana fiziksel yada psikolojik şiddet uygulayan biriyle evli kalabilir misin? Yada evladının böyle bir riskle doğmasını ve yaşamasını ister misin? Bir önceki yorumlarımda bahsettiğim kişi ölüm korkusu ile uyuduğum zamanlar oldu demiş, dile kolay söylemesi yaşamak dehşetli.
Ayrıca bir insanın karakteri değişmez ama kendini sorgulayıp özeleştiri yapabilen biriyse olaylara karşı tavırlarını değiştirebilirsin sadece.