• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğin kişinin rüyada su vermesi

Bizim buralarda tuzlu bazlama yapılır yenir ve kimseyle konuşmadan yatılır. Sağ tarafa doğru yatmak lazımmış. Tabi siz tarihi kaçırmışsınız 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece yapılacaktı.
Bir komşumuz gördüğünü söyledi.

Bende ilk defa yattığın evde yastığın altına anahtar koyarsan evleneceğin kişiyi görürsün saçmalığı varya onu yapmıştım. Gördüğüm saçma kişi yüzünden günlerce kabusu yaşadım resmen ya gerçekten onunla evlenirsem diye :-) sürekli ters davrandım adama. Kesin delimidir nedir bu demiştir arkamdan :-)

Bende ilk defa yattığın evde yastığın altına anahtar koyarsan evleneceğin kişiyi görürsün saçmalığı varya onu yapmıştım. Gördüğüm saçma kişi yüzünden günlerce kabusu yaşadım resmen ya gerçekten onunla evlenirsem diye :-) sürekli ters davrandım adama. Kesin delimidir nedir bu demiştir arkamdan :-)
Bunların hepsi hurafe aslında, hamile kadınlara da uygulanan bir yöntem var, makasla kız bebeği, bıçakla erkek bebeği bağdaştırmışlar :)))

Bu Alevilikte Hızır orucu sonrasında yapılan bir şeydir.
Bunun yerine Allah'a hayırlı ve kıymet bilen biri dilenmesini tavsiye ederim.

İstihare bir işin hayırlı olup olmadığını işareti değil mi? Yeşil , beyaz hayırlı; kırmızı , siyah hayırsızlığa işaret diye biliyorum istiharede.
O da var tabiki de. Ama buda çıkar belki. Denesin bu kadar merak ediyorsa tuz yiyip yatmayi deniyor iki rekat namaz kilip niye denemesin hiçbirşey olmasa sevap olur:KK66::KK39:

Bizim buralarda tuzlu bazlama yapılır yenir ve kimseyle konuşmadan yatılır. Sağ tarafa doğru yatmak lazımmış. Tabi siz tarihi kaçırmışsınız 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece yapılacaktı.
Bir komşumuz gördüğünü söyledi.
Aynen canım genelde herkes tuzlu hamur bazlama gibi yani yesin yatsin dedi :) ozel bi günü oluyormus dediğin gibi yani hıdirellez zamani ama geçtiği icin oylesine denicek artik meraktan :D

Bu Alevilikte Hızır orucu sonrasında yapılan bir şeydir.
Bunun yerine Allah'a hayırlı ve kıymet bilen biri dilenmesini tavsiye ederim.
Aynen ozel bir zamani varmis sanirim geçtiği icin artik oylesine denicek sirf meraktan 🤗 tabiiki Allahtan hayirlisini istiyo zaten her gun sadece duymus denemek istiyo

Onu bilmiyorum ben. Makas görürsek kız mı oluyormuş bebek:)
Evet hamile oldugum icin bunu ben de duymuştum minderin altina bi makas diger minderin altina bicak konuluyor anne görmüyor tabii konulurken sonra anneyi çağırıyorlar birine otur diyorlar anne hangisine oturursa cinsiyet o diyorlar makas kiz bebek bicak erkek bebek 😅🤗 benimki cinsiyetini hala göstermediği icin herkes kiz diyor ama ben bıçağa oturdum😅

aaa evet bu yöntem de varmis :D o kisi değildi ama dimi

Ben denedim yıllar önce birsey görmedim. Demekki evde kaldım 😁 29 yasadim hala evlenmedim

2 gece yaptım kimseyi görmedim. Evlenmiycem sanırım😀
aa caanim bu konuyu gorunce yeni mi denedin?? nasil yaptin tam olarak? bayagi tuz koydun dimi hamura koyup kizartip yiyeceksin diyorlar ki hem yag hem tuz susatsin dene biri su verene kadar :D

Back