evlenebilmek zorlasti mi

• Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Evlenmek, duzgun birilerini bulabilmek gunumuzde cok zorlasmis gibi, etrafta bir suru yalniz erkek ve kiz var ama evlenemiyorlar, hep sikayetci erkekler de kizlar da. Erkekler evlenecek kiz yok diyorlar, kizlar adam gibi adam yok diyorlar. Gercekten boyle mi? Bireysellestik mi toplumca, komsuluklar, arabaliklar kalmadi ondan mi, ozellikle buyuk sehirlerde. Cogu kiz arkadasim bundan sikayetci, kimse yok diyorlar etrafta.

Kimse kusura bakmasın ama ahlak çöküntüsü yaşamaktayız toplumca.
İşin kötüsü bu çöküntüyü kanıksar olduk. İhanet hikayeleri eğer sıradansa
ilgi bile çekmiyor artık. Ama diğer yandan karşımıza çıkacak insanın ahlaki
değerlerinin yüksek olmasını, temiz olmasını istiyoruz. Hal böyle olunca
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demeden edemiyor insan. İşin maddiyat
boyutuna girmiyorum bile. Kızlar zengin koca derdine düşmüş, erkekler de
ondan geri kalmıyor. Elbette içi güzel, ahlakı güzel, vicdanlı, her anlamda
namuslu pek çok insan vardır ama öyle bir hale geldik ki yakında kendimizden
bile şüphe edebiliriz bu gidişle.:kahve:

katılıyorum size evet evlenebilmek zorlaştı bence artık erkekler hayatını yaşamak istiyor evli bireylerle beraber olmak günümüzde çok arttı toplum dejenere oldu artık evlilik kurumuna saygı kalmadığını düşünüyorum ...

çok haklısın kızlar.Erkek kardeşim var bekar evlendircez ama kız bulamadı henüz
şimdi kimseye güvenilmiyor geçlerde biraz korkuyolar.

erkekler kız bulamıyor denmesine sasiriyorum ben ya cunku kizlar da iyiler kapilmis, kiz cok erkek yok diyor ama bakiyorsun cidden de erkekler hep bekar geziyor...Bence copcatanlik ta kalmadi biraz da bu yuzden, eskiden buyukler araci olur birbirine uygun kisileri tanistirirlarmis, gunumuzde kimse kimsenin umurunda bile degil...

yok mu fikir soylecek olan

erkekler kız bulamıyor denmesine sasiriyorum ben ya cunku kizlar da iyiler kapilmis, kiz cok erkek yok diyor ama bakiyorsun cidden de erkekler hep bekar geziyor...Bence copcatanlik ta kalmadi biraz da bu yuzden, eskiden buyukler araci olur birbirine uygun kisileri tanistirirlarmis, gunumuzde kimse kimsenin umurunda bile degil...

Bence bu durumu çöpçatanlık olmamasına falan bağlamak yanlış olur.
Kaldı ki günümüzde sadece bu iş için tasarlanmış çöpçatanlık siteleri
bile var. Pek çok insan internet üzerinden kendisine sevgili yada eş
bulabiliyor. Ama mesele gençlerin artık eskisi gibi evliliğe de sıcak
bakmamalarından kaynaklanıyor. Eski cazibesini ve kutsallığını yitirdi
artık evlilik müessesesi çünkü. Gençler bakıyorlar ki çevrelerine, insanlar
1 yıl içinde patır patır boşanıyor. Kim olsa korkar. Ama gelgelim evliliğin
eski değerini yitirmesinin ve artık eskisi gibi kutsal görülmemesinin sebebini
de ben gene toplumumuzdaki dejenerasyona bağlıyorum ne yazıkki.:1no2:

Belli bir yaştan sonra armudun sapı,üzümün çöpü durumu devreye giriyor.Ama sonuçta evlilik bu.İyice ölçülüp biçilmesi gerekiyor karar vermeden önce.O ,bu evlendi deyip de evlenmek için harekete geçmek pek mantıklı değil.Eninde sonun da evlenilcek.

ben almanyada yasiyorum ve evlenmek burdada cok zor mesela Türk gencleri/erkekleri alman yada baska yabanci kizlarla geziyor öyle oluncada kizlara dürüst birini bulmak zor oluyor

neden emek versinlerki çöpçatanlık bile eski kavramını yıtırp başka şeylere dönerse buda internet gibi ortamlarda laçkalaşırsa herkes bir olmazsa diğeri olur gözüyle bakıyo, aslında cevabı kendin vermişsin bile bekarlar o kadar çok ki ayşe olmadı fatma olayı burda bile devreye giriyo... birde bireyselleştik ewet kendi hayatımız adı altında yaşıyoruz ikinci kişilerin hayatımıza girmesini yada girince tahammul sınırımız çok aşağılara düşüyo ayrıca eskisi gibi otur yuvanı kurtar diyen evlatlatlarını karşısına alıp yapıcı olan anne babalar gitmiş aman evladım sana eş mi yok diyenler gelmiş, evlenene ev kurmak isteyene el birliği edilirdi, şimdi o da yok kendi istemediği bi gelinse/damatsa kimse elini kaldırmıyo borç evlilere kalıyo bu maddi giderleri göze alıp evlenebilmekte biraz birikim gerektiriyo... çenem düştü

arkadaşlar bende bayanım ama bişey diyecem kadınlar akıllandıkça yozlaşmalar arttı artık kadın diyo ki heyt çalışıyorum seninmi kahrını çekicem diyo ve ayrılıyolar bence herkesin aklını başına toplayıp biraz düşünme zamanı güya avrupaya kızıyoruz ama herkes avrupalı gibi yaşama özentisine giriyo gün bugündür diyo yaşıyo kimse yarınına bakmıyo geleceğimiz çok kötü arkadaşlar öyle bizaman gelecekki kadın kadınlıktan çıkacak erkek erkeklikten kadınlar olarak aklımızı başımıza toplayıp biraz düşünelim sadece 1 dk sanane diyebilirsiniz ben hep yapıyorum kendi muhasebemi karımı zararımı lütfen arkadaşlar çocuklarımızı yarınlarımızı iyi eğitelim saygılarımla herkese sakın beni ukala burnu büyük olarak görmeyin

evet bekar erkeğe sorsan evlenilecek kız yok diyor,kızlara sorsan tüm erkekler kullanma peşinde adam yok ortada evlenecek diyorlar.
ama tabi her yaz düğünlerin ardı arkası kesilmiyor.:smiley-cool:
ya biraz da şans ve sosyal çevre meselesi galiba evlilik.

evlenemediği için şikayetçi olan her saniye evlilikten bahseden kimse yok valla benim çevremde! aksine okuyup,çalışıp ayaklarının üzerinde durmaya çalışan, hayatın "evlenmek"ten ibaret olmadığını düşünen birçok genç kız ve erkek var. arkadaşım bence artık sen de fazla kafayı yorma bu evlilik üzerine kısmetse olur!

Eski acmis oldugum ve altlarda kalmis olan konumu tekrar gundeme getirip bir de ustune her saniye evlilik dusundugumu soylemenizi kınıyorum...Ben tek basina buyuk sehirde yasayan, calisan, muhendislik yapan, 2 okul bitirmis bir insanim yani bu laflari soylemeye yeltenecebileceginiz en son insanim.

Ben buraya istedigim konuyu site kurallarina ters dusmedikce acmakta serbestim ama sen istedigin tarz asagilayici yorum yapma hakkina sahip degilsiniz.

Benim bugune kadar actigim hicbir konu silinmedi, hicbirzaman yasaklanmadim, belki bundan birseyler cikarabilirsiniz.

Ha siz de dusuncenizi aciklamakta ozgursunuz ama bana her saniye evlilik dusunen, hayatin evlilikten ibaret oldugunu sanan bir kisi damgasi vuramazsiniz.

Ayrica bana arkadasim diye hitap edemezsiniz. Sanal ortamda da olsak saygi cercevesinde konusmaliyiz, nasil ben size siz diyorsam siz de benim arkadasim degilsinizi o yuzden uygun tarz hitap edin lutfen

aslinda var etrafta evlenilecek kizda adam gibi adamda ama onemli olan onlari gorebilmek ortaya cikarmaktir. biraz en iyinin iyisini aramamali insan sonra sece sece secilene kaliyorsun cok secici olmamali insan diye dusunuyorum ben.gozleriniz onundeki cicekleri gormemezlikten gelirseniz uzerine basip gecersiniz. burnunuzun dibindekileri gormeye calisin ......

bu konuda cok haklısınız
-------------------------------------------

takma kafana sen gelecekkorkusu, kendisi evli oldugu icin seni beni anlamaz, bazilari empati yeteneginden yoksun kalirlar.

takma kafana sen gelecekkorkusu, kendisi evli oldugu icin seni beni anlamaz, bazilari empati yeteneginden yoksun kalirlar.

anlamıyor olsa bile saygili bir uslup kullansin en azindan insanlar
saygisizlik resmen

Ben kavrayamadım kusura bakmayın ama insanın can yoldaşı aramasının meslek ve eğitimle nasıl bir alakası olabilir? Benim de çevremde ayakları üstünde duran, 2-3 üniversite bitirmiş, donanım ve saygıları ile biryerlere gelmiş insanlar var ve bekarlar. Ama bir o kadar da sıcak bir aile özlemi içindedirler. Bu arada eskide kaldı dediğiniz o çöpçatanlıktan yapmak istesem site kurallarına aykırı olur mu ki :)) Eşimin abisi Almanya'da, 2 okul bitirmiş, hiç evlenmemiş, yakışıklı ve kaynanama kefilim sırnaşık şey. Sitede beğendiğim arkadaşlar var, ne dersiniz?

X