Benim için de önemli bi mevzu bu, ismi insanın kişiliğinin bi parçasıdır, sırf evlendik diye neden yıllarca insanlarin bizi bildiği tanıdığı soyadınızı degistirelim ki? Aile mahkemesinde dava acabiliyosnuz yalnızca kendi soyadınızı kullanmak için, ben henüz evli değilim ama evlenince mutlaka yapicam. Çok da zor bişey değil ayrıca, dilekçenizi yazıp mahkemeye basvuruyosunuz zaten kimse savunma falan istemiyo sizden yani :d yukarda biri "siz de babanızın soyadını alicaksiniz bu modernlik değil" falan demiş de, o soyadını siz taşıyorsanız o artık sizin de soyadinizdir, esas kime ait bu soyadı diye nuh nebiye kadar gidicek miyiz. Soyadı babanıza aitse siz de eşinizin babasının soyadını aliyo olucaksiniz o zaman, ne alaka ben kayınbabamin soyadını neden alayım. Önemsiz görenlere, "çift soyadı kullan nolucak" diyenlere de çok sinirleniyorum, bu durumu icsellestirmisiz ama aslında bizleri başka aileye devredilen büyük baş hayvandan farkli bi yere koymayan bi uygulama bu. Size soyadını dayatan biriyle evlenmeyin derim, aynı soyadını taşımak istiyosa o siizn soyadınızı alsın, ya da gidin mahkeme kararıyla ikinizin seçtiği başka bi soyadını alın. Kimse kadın olduğum için soyadımı degistirmemi gayet doğal bi uygulama gibi dayatamaz bana.