• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra ne zaman bebek düşündünüz?

minikgelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
8.135
2.082
173
merhaba hanımlar 1 senelik evliyim.. bebek için kararsızım.. daha erken diyorummm ama olsunda istiyorumm...
sizce ideal bebek zamanı nezaman:)

ben evli değilim ama en az 3 yıl bebek düşünmem canım evliğinin tadınıçıkar:69:

ben evli değilim ama en az 3 yıl bebek düşünmem canım evliğinin tadınıçıkar:69:

bende evlenmeden önce öyle diyordum cnm:) çalışacagımı düşünüyordumm öyle olunca 3 sene falan bebek istemem diyordum...
şimdi farklı oldu işe giremedim hala arıyorum ama yok adam gibi bi iş kendi meslegime yönelik..
evde oturmakta sıktı sankii öncesinde üniversiteyi kazanayım,bitireyim ,işe gireyim düğünüm olsun derken baya hızlı geçiyordu zaman şimdi ise herşey yerli yerine oturduu..etrafımda herkes 1 sene dolmadan hamile kaldı çoguda dogum yaptııı..zaten bebek yap diyenlerin sayısını bilmiyorum bile:) öle işte kafam karışıkk biras:)

eylülde iki senemiz dolucak ama henüz çocuk düşünmüyoruz hatta bir üç-beş yılda dşünmüyoruz...

mesela 5-6 yıl niye çocuk düşünmüyorsunuz cnm çok uzun bi süre deilmii sankii..
belki eşimle 3 seneye yakın sevgili olduk 1 senedirde evliyiz 4 senedir tanıyorum yani:)bide yaşımda ilerliyorrr onunda etkisi var 27 yaşındayımmm ..önceden arkadaş ortamlarımızda hiç bebek olmasdı şimdi herkesin bebeig var imreniyor gibiyim ama kararsızımda nebilim büyük sorumluluk sanki:)

bebek sahibi olma zamanı biraz da yaşa bağlı. ben 28 yaşındayım 27 yaşında oğlumu kucağıma aldım uygun yaş aralığını sağladığımız zaman ikincisini planlıyoruz o yüzden o yaş ideal glmişti bana 7-8 aylık evliydik bebek kararı aldığımızda. ben kamudayım iş ve gebeliği bir arada götürmek sorun olmadı o yüzden. ama çalışma alanın özel sektörse iş bulman şu an zorken o zaman imkansızlaşacak fırsat bulup arayamayacaksın bile o yüzden iyi düşün

bebek sahibi olma zamanı biraz da yaşa bağlı. ben 28 yaşındayım 27 yaşında oğlumu kucağıma aldım uygun yaş aralığını sağladığımız zaman ikincisini planlıyoruz o yüzden o yaş ideal glmişti bana 7-8 aylık evliydik bebek kararı aldığımızda. ben kamudayım iş ve gebeliği bir arada götürmek sorun olmadı o yüzden. ama çalışma alanın özel sektörse iş bulman şu an zorken o zaman imkansızlaşacak fırsat bulup arayamayacaksın bile o yüzden iyi düşün

cnm özeldeee iş yokk zaten benim sektörüm pek anlaşılmıyor..ondan kamuya başvurdum sözleşmeli olarakkk orası olabilir olmassada iş hayatım daha olmaz... işte herkes evdeyken hamile kallll kolay geçsin diyorr... sonrasında çalışırsan çalış diyor... bide senin gibi düşünüyorum sanırım bak 27 de hamile kalsam 28 de dogacakkk ee ikincide isteris sanırımmmm onuda 32 de yapsammm zaten yaşşş ilerliyor:) bilmiyorum kafam çok karışık otorup kimseylede konuşamıyorumm...

eylulde 2.yılımıza gırınce yaparız diyorduk ;) ama nasip bugunlereymıs :emir_bebek: 5 hafatlık hamısım suan :69::69: çok güzel bi duygu Allah isteyen herkese nasip etsın ınsallah..
20.ayımızda bebegımız cıkageldi :53: :52: :61:

eylulde 2.yılımıza gırınce yaparız diyorduk ;) ama nasip bugunlereymıs :emir_bebek: 5 hafatlık hamısım suan :69::69: çok güzel bi duygu Allah isteyen herkese nasip etsın ınsallah..
20.ayımızda bebegımız cıkageldi :53: :52: :61:

bence güzel zamanda bebişin gelmiş:) bende biyanım fazlasıyla istiyor bi yanım erkenmi acaba diyor.. ondan karışıgımmm yoksa şuanda hamile kalsam mutlu olurum sanki:)

canım bende 5 senelik evliyim şimdi bir yaşında bir oğlum var işte ilk 3 sene istemedik gezdik tozduk yedik içtik hiç aramızda bebek konusu olmamıştı sonra sanki birdenbire bişey oldu bize kendimizi hep bebek mağazalarının önünde buluyoruz bebek arabalarına falan bakıyoruz neler oluyor yaww böyle dedik demek ki doğru zaman gelmiş diye düşündük ve karar verdik 2 ay içinde rabbim gönderdi zaten bize kuzumuzu şimdi bir yaşında..
bence hazır olmadan yapılmamalı çünkü gerçekten çok olduğu kadar zor bir iş bebek büyütmek..

bence güzel zamanda bebişin gelmiş:) bende biyanım fazlasıyla istiyor bi yanım erkenmi acaba diyor.. ondan karışıgımmm yoksa şuanda hamile kalsam mutlu olurum sanki:)

canım bence evlendıkten sonrakı 3ay 3yıl 3gunu yok bu işin.. ;) eşler ne zaman kendını hazır hıssedıyosa ozaman olmalı bence :16::16: hee bazende bebıs dayanamıyor cıkagelıverıyor işte ozaman hazır oluyoruz bırden bizde :52::52::60::60:

Ben de kasvete katılıyorum...
Bebeğin bir zamanı olmamalı...Çiftler kendilerini ne zaman hazır hissediyorlarsa o zaman olmalı diye düşünüyorum...
Ben ilk iki yıl kadar bebek düşünmüyordum ama 2.yılımızı doldurmaya birkaç ay kala Pko olduğumu öğrendim.Dolayısı ile bebeğin ne zaman oalcağı belli değil.O yüzden şimdiden korunmayı bıraktık bakalım.Hayırlısı artık...
Bence uzun süre bebek düşünmeyecek olanlar önce bi sağlık kontrolünden geçmeliler.Bana kalsa daha bekleyecektim ama iyiki sağlık kontrolunden geçmişim.En azından pko denen şeyi erken teşhis edebildik.

en iyi zaman ikinizin de kendinizi ana babalığa haızr hissettiğiniz zamandır bu bizim iki yılımızı almıştı

Biz 1 yıl dolmadan karar verdik ama rabbim henüz göndermedi 2.5 ay sonra evliliğimizin 2.yılını kutlayacağız o zamana kadar hamile kalmak istiyorum.umarım olur.karar verip hemen bebek sahibi olanlara çok imreniyorum.inşallah isteyenler çok beklemez
bebeğin bir zamanı olduğuna inanmıyorum tıpkı evlilik yaşı gibi, birçok faktörün bir araya gelmesi gerek.bazıları için 5 sene bazıları da 1.senesinin sonunda çocuğunu kucağına almış oluyor biraz kısmet biraz da hayat tarzı belirliyor.

ben evlendim 1 ay içinde hamile kaldım 23 yaşında oğlumu kucağıma aldım.şimdi araları açılmasın diye 2. bebeğe hamileyim canım.aralarında 4 yaş olacak .27 yaşındada ikinci cocuğumu kucağıma alacağım.çocuklarımda aramda çok yaş farkı olmasın istemediğim için de diyebilirim.40 yaşındayken birisi 17 diğeri 13 yaşında olucaklar .belki 30 da 3. bebişede niyetlenebilirim.kafa dinlicem 35 den sonra inşallah.
bu arada canım ara çok verme bence cünkü forumda bir çok topicde ara verdikçe bebek olma riskide azalıyor .tabiki 1 yıl yeterli bir zaman senin içinde iyi bir yaş.

konuyu görünce yazmak iastedim.2009 mayıs ayında evlendim 2 yıldır evliyim.24 yaşındayım.özel sektörde muhasebede çalışıyorum çok stresli bir işim var.onun harici kiradayız ve eşimle evlilik öncesi geçen 6 yılımız var.artık çok istiyoruz aslında bebeğimizin olmasını ama kirada olmamız çalışmam gerektiği ve diğer bir problemim var iğneden anormal korkuyorum.kaç tane psıkıyatri ye gittim çözülemedim şu an bile arayıştayım.dertlerimi anlatmaya başladım canım kısacası

turuncu arkadaşımın dediğine katılıyorum ertelenecekse bile düzenli sağlık kontrolünden geçilmeli ben de en kısa zamanda kadın doğum uzmanına gideceğim benim de kafam çok karışık .sürekli bebek mağazalrındayım ve burada doğum öyküleri okuyorum :))Allah isteyen herkese nasip etsin.

konuyu görünce yazmak iastedim.2009 mayıs ayında evlendim 2 yıldır evliyim.24 yaşındayım.özel sektörde muhasebede çalışıyorum çok stresli bir işim var.onun harici kiradayız ve eşimle evlilik öncesi geçen 6 yılımız var.artık çok istiyoruz aslında bebeğimizin olmasını ama kirada olmamız çalışmam gerektiği ve diğer bir problemim var iğneden anormal korkuyorum.kaç tane psıkıyatri ye gittim çözülemedim şu an bile arayıştayım.dertlerimi anlatmaya başladım canım kısacası

turuncu arkadaşımın dediğine katılıyorum ertelenecekse bile düzenli sağlık kontrolünden geçilmeli ben de en kısa zamanda kadın doğum uzmanına gideceğim benim de kafam çok karışık .sürekli bebek mağazalrındayım ve burada doğum öyküleri okuyorum :))Allah isteyen herkese nasip etsin.

canım benım her bebek nasibiyle gelir.. eşim askerken lojmanda değil dısarda oturuyoruz ve kıramızıda verıyoruz..ben çalısmıyorum ev hanımıyım, bebegım olcagını oğrendık 2gun sonra esımın tayını çıktı hemde biz tayın ıstememısken :53: öyle biyer cıktıkı tam isabet herseyıyle yani.. foça ya tayınımız cıktı ve esım bundan sonra uzun uzun gorevlere gıtmeyecek hem yanımda olacak aslında daha 4-5yılı vardı ama kısmet..herkes dıyor bebegın kısmetıne bak :nazar::nazar:

içinde bi canlı oldugunu onunda kalbının pıt pıt pıt diye attıgını dusun ınan herseye katlanıyorsun Allah zaten onun sevgısını baglılıgını daha bi kaç haftalıkken verıyor sana.. :69::69::69: bende ığneden cok korkardım ve kaç defa iğne olurken kendımı cok sıktıgım için iğne kırıldı ve kolumdan kırılan parcatyı zor çıkardılar oyle dıyım.. balık sevmıyorum ama bebegım için yemek zorundayım ve yıyorumda.. bunun gibi şeyler..

Allah gonlune göre versın.en kısa zamanda bebıs kararını verırsın..sonradan neden daha once dusunmedim dersin bak ;)

canım benım her bebek nasibiyle gelir.. eşim askerken lojmanda değil dısarda oturuyoruz ve kıramızıda verıyoruz..ben çalısmıyorum ev hanımıyım, bebegım olcagını oğrendık 2gun sonra esımın tayını çıktı hemde biz tayın ıstememısken :53: öyle biyer cıktıkı tam isabet herseyıyle yani.. foça ya tayınımız cıktı ve esım bundan sonra uzun uzun gorevlere gıtmeyecek hem yanımda olacak aslında daha 4-5yılı vardı ama kısmet..herkes dıyor bebegın kısmetıne bak :nazar::nazar:

içinde bi canlı oldugunu onunda kalbının pıt pıt pıt diye attıgını dusun ınan herseye katlanıyorsun Allah zaten onun sevgısını baglılıgını daha bi kaç haftalıkken verıyor sana.. :69::69::69: bende ığneden cok korkardım ve kaç defa iğne olurken kendımı cok sıktıgım için iğne kırıldı ve kolumdan kırılan parcatyı zor çıkardılar oyle dıyım.. balık sevmıyorum ama bebegım için yemek zorundayım ve yıyorumda.. bunun gibi şeyler..

Allah gonlune göre versın.en kısa zamanda bebıs kararını verırsın..sonradan neden daha once dusunmedim dersin bak ;)

çok teşekkür ederim yazın için gerçekten keyifle okudum heyecanlandım.gerçektin kısmetiyle gelmiş bebeğiniz canım.cesaret edemiyorum.ben de kan verirken ağlıyorum çırpınıyorum hastanden kaçıyorum.evlilik işlemlerinde çok zor aldırmıştım bağıra çağıra eşim zor tutmuştu beni.bu da kırıyor cesaretimi kira olayı da ama bu korkumu yensem kirayı kenara atıcam ucuz ev arayıp taşınıcam bebek düşünücem Allahım uamrım nasip eder bana da ben de balık sevmem mesela :).diyorum belki hamile kaldığımda bebeğim için endişelenip korkumu yenerim ama ya tersi olursa diye de korkuyorum çok karışığım senin ne kadar kaldı doğumuna :)

çok teşekkür ederim yazın için gerçekten keyifle okudum heyecanlandım.gerçektin kısmetiyle gelmiş bebeğiniz canım.cesaret edemiyorum.ben de kan verirken ağlıyorum çırpınıyorum hastanden kaçıyorum.evlilik işlemlerinde çok zor aldırmıştım bağıra çağıra eşim zor tutmuştu beni.bu da kırıyor cesaretimi kira olayı da ama bu korkumu yensem kirayı kenara atıcam ucuz ev arayıp taşınıcam bebek düşünücem Allahım uamrım nasip eder bana da ben de balık sevmem mesela :).diyorum belki hamile kaldığımda bebeğim için endişelenip korkumu yenerim ama ya tersi olursa diye de korkuyorum çok karışığım senin ne kadar kaldı doğumuna :)

6.haftaya gırıcem kısmetse, bebegımın kalbi 5.hafatnın basından itibaren atmaya basladı pirinç tanem benım :69::69::nazar: 13 ocak tahımını dogum anlıyacagın onumde koca koca aylar var :34:
önce kirası dusuk bi yere tasın sonra bebek için dusun cunku ilk 3-4ay hiç bi iş yapamıyosun agır kaldıramıyosun yani.. esya tasırken zorlanma gercı akrabalarında yakınındaysa buna gerek kalmayacak.. benımde annemler gelecek esyalarımı toplamaya bakalım kısmet..
şua iğne olacak bi duurm olmadı ama emınım onuda atlatıcam :61: balıktan nefret eden ben..pişerken okadar mı güzel kokar Allahım yaa miss misss yani.. :52: :56: helekı tadı bambaska guzeldi sankı sırf benım için icat edilmiş bi balık sırf ben yıyıyım dıye..(esım tavada değil fırında yap dedi tavada belkı agır kokar yıyemezsın dedi bide yaglı filan olcakyaa belkı mıden almaz dedi bende fırında yaptım ve bundan sonrakı tavuk ve kırmızı etıde hep fırında pişiriyorum lokum oluyor hafif lezzetli ,tiksinmöiyorum,ocak batmıyor :60: yani aklında bulunsun ) kendime sasırıyorum bu aralarrrr :53::52::52: :1:
olumsuz olma daima hayırlısını iste.. :70::70: en kısa zamanda senınde bebiş çizelgen olması dileğiyle diyorum.. :69::69:

Back