• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boşanın diyebilir miyim bilmiyorum. Empati yaptığımda eşimi çok sevsem de bu çok zor bir şey düşününce. Ortak bir hayat için evleniyoruz ve siz bunu artık tecrübe edemeyeceksiniz, en basitinden eğer eşiniz alkol kullanıyorsa ve bırakırsa yaz akşamları iki bira içme keyfiniz bitecek. Peki siz o içmezken yalnız başınıza içebilecek keyif alabilecek misiniz? Bira çok sembolik bir örnek aslında bence siz anladınız ne demek istediğimi. Görev gibi içmek değil kast ettiğim ama ortak zevkler ne olacak? Bilemiyorum çok zor bir durum. Ki bu en basiti belki de, çocuk yetiştirme kısmı en zoru olur sanırım. Yok yani zor çok zor.

Siz de inanç kelimesini biraz açın mesela, gösterin bize somut olarak neye inandığınızı? İspatı kanıtı olmayan şeylere inanmakta özgürsünüz ama kimseye de kibir abidesiymiş gibi sen şöylesin sen böylesin diyemezsiniz.

Öbür tarafa gidip gelen ve orada ne olduğunu anlatan biri bulunmuş galiba. Kim söyleyin biz de araştıralım.
Mesela dusunen beynin yazan elllerin goren gozlerin inanman saygi duyman icin bi sebep deil mi

Bu nasil bi kelime yahu inançsızım demek de nedir?
Size bi can bi hayat veren Yüce Allah'dır...
Biraz aynaya bakarak empati yapin sizi yaradana o zaman inanırsınız belki Rabbim tez zamanda size sizin gibilere hidayet eylesin

Hayirli sabahlar.
Yazilan bi kac yorumu okudum ne hale geliyor insanlar die uzuntu icerisindeyim biri kiran kursuna gittim ama inacsizim yazmis vah ki onlarin haline okuduklari halde inancsiz olmayi secmisler..
Akil vermek gibi olmasin dusuncelerim ve bir musluman olarak dini degerlerimize son derece saygi ve sevgi cercevesinde size bi kac bisi demek istiyorum.
Oncelikle bu sizin icin bi imtihan olabilir Yuce Rabbim belkide sizi deniyo bunu biz bilemeyiz sadece Allah bilir. Insanogluyuz hatada gunah da bizler icin ama cok şükür ki Affeden Ve Merhamet eden Yüce Rabbimiz var.
Bol bol abdest alip dua edin zikirler cekin inanin bu sekilde yaparsaniz hersey yoluna girer insallah.
Evladiniz da var bu sebepten dolayi yazilanlar aklinizi karistirmasin sakın.
Size ne hanımefendi size ne ya sabah sabah çıldırdım yemin ederim bıktık artık din sanki bir tek sizin tekelinizde sanki tek din müslümanlık aaaa inanmıyor mu vah yazık tabi ya sizin gibiler cennetlik değil mi karışmayın insanlara artık inançları ya da inanmamalari sizi hiç alakadar etmez yorum yapmayın ince kendinize dönün bakın garantiniz mi var da bu güven nerden geliyor acaba vah vah Allah hidayet versin ne demek ya önce kendinize gelin sonra da inancınızla ilgilenin Allah la kül arasında olanlara da karışmayın artık yeter

Mesela dusunen beynin yazan elllerin goren gozlerin inanman saygi duyman icin bi sebep deil mi
Hanımefendi siz inanç aşılama ve Allah’ı koruma derneği asbaşkanı misiniz ne bu hırs bu celal? Bırakın inanan inanır inanmayan isterse patatese tapar!

Müslümanların bu Allah mağdur olacak, nasıl inanmazsınız tavırlarınız midemi bulandırıyor.

Size ne hanımefendi size ne ya sabah sabah çıldırdım yemin ederim bıktık artık din sanki bir tek sizin tekelinizde sanki tek din müslümanlık aaaa inanmıyor mu vah yazık tabi ya sizin gibiler cennetlik değil mi karışmayın insanlara artık inançları ya da inanmamalari sizi hiç alakadar etmez yorum yapmayın ince kendinize dönün bakın garantiniz mi var da bu güven nerden geliyor acaba vah vah Allah hidayet versin ne demek ya önce kendinize gelin sonra da inancınızla ilgilenin Allah la kül arasında olanlara da karışmayın artık yeter
Çıldırdın mı? Allah akil versin diorum sadece

Hayır bir de hep bir mağduriyet. Kusuyorum.

Hanımefendi siz inanç aşılama ve Allah’ı koruma derneği asbaşkanı misiniz ne bu hırs bu celal? Bırakın inanan inanır inanmayan isterse patatese tapar!

Müslümanların bu Allah mağdur olacak, nasıl inanmazsınız tavırlarınız midemi bulandırıyor.
Allah magdur olmaz dogru duzgun konus nasil kelimeler bunlar ya iyimisiniz siz toplulugu ayak uydurayim derken sinirinizi aşmayin

Benim mi uslubum itici yoksa Dinimi aşşağılayarak alayci bi sekilde konusmak mi itici bi dusunun derim size.
Kim sizi ve dininizi aşağıladı? Ayrıca din siz tekelinizde değil siz kimsiniz? Buradakilerin çoğunluğu sizinle aynı inanca sahip, size mi kaldı millete hakaret edip din korumak? Size mi yazıldı bu kitap, bu ne kibir bu ne insanlara tepeden bakmak? Sizin gibiler yüzünden millet dinden soğudu bir rahat verin, siz de sıradan herhangi birirsiniz kimseden daha yüce değilsiniz. Benim dinim benim dinim... Hayır, sizin değil çoğunluğun inandığı bir din bu.

Önce haddini bil burda tebliğ yapıyorum gibi olaylara girme evet çok sinirlendim çünkü sizin gibiler çok ileri gidiyorsunuz kimseye Allah akıl versin hidayet versin diyemezsin önce bir kendine bakicaksin ben neyime güveniyorum diyip düşüneceksin hayırdır ne bu üstten akıl vermeler falan hidayet dilemeler kendinizle ilgilenin akıl verip yargı dağıtmayın zira son derece itici oluyor.

Kim sizi ve dininizi aşağıladı? Ayrıca din siz tekelinizde değil siz kimsiniz? Buradakilerin çoğunluğu sizinle aynı inanca sahip, size mi kaldı millete hakaret edip din korumak? Size mi yazıldı bu kitap, bu ne kibir bu ne insanlara tepeden bakmak? Sizin gibiler yüzünden millet dinden soğudu bir rahat verin, siz de sıradan herhangi birirsiniz kimseden daha yüce değilsiniz. Benim dinim benim dinim... Hayır, sizin değil çoğunluğun inandığı bir din bu.
Ben kimseye hakaret etmiyorum doğru duzgun okuyun birini ölďürmüşüm gibi muamele yapmayin haddinizi bilin topluluga ayak uydurmak icin cizginizden cikmayin derim

Önce haddini bil burda tebliğ yapıyorum gibi olaylara girme evet çok sinirlendim çünkü sizin gibiler çok ileri gidiyorsunuz kimseye Allah akıl versin hidayet versin diyemezsin önce bir kendine bakicaksin ben neyime güveniyorum diyip düşüneceksin hayırdır ne bu üstten akıl vermeler falan hidayet dilemeler kendinizle ilgilenin akıl verip yargı dağıtmayın zira son derece itici oluyor.
Allah akil ve hidayet versin ne demek bunu bile bilmiyorsunuz ki tabi bu sekilde konusmaniz cok normal

Ben kimseye hakaret etmiyorum doğru duzgun okuyun birini ölďürmüşüm gibi muamele yapmayin haddinizi bilin topluluga ayak uydurmak icin cizginizden cikmayin derim
Herkese yargı dağıtmaya çalışıp,mağduru oynamak?Buradaki en sert üsluba sahip olan kişi sizsiniz,farkında değilsiniz sanırım?

Bayanin esi dinden uzaklasiyor benim yazdigim biride iste esine nasil davrancagi konusunda akil veriyor. Ve sunu soyluyor kuran kursunda okumus biri olarak inancsizim bende buna karsilik nasil inancsizsin yazdim konus bu yani de sanki cok buyuk bi suc islemis de dunya burda donuyormus gibisinden yazilar yaziyorlar
şöyle açıklayayım evlenirken muhafazakardi ve dini vecibelerini yerine getirmeyi bıraktı ya da evlenirken daha merkezdeydi şimdi 5 vakit namaz kılmaya başladı gibi.
Bakın ne yazmış iyi okuyun. "Ya da" bağlacını kullanmış. Dinden uzaklaşıyor ya da tam tersi diyerek eşinin değiştiğini yazmış.

Hayır bir de hep bir mağduriyet. Kusuyorum.
Sabah sabah sinir oldum bu nedir ya gerçekten dinim de dinim sanki buradaki üyelerin hepsi müslüman ya da hepsi inançlı olmak zorunda aksi düşünülemez bile saygı duyuyorum yazmış bie de ama uzaktan yakından alakası yok inancın yok mu aaaa yazık gunahkar Allah hidayet versin en can alıcı cümle de bu kendi garantili ya üzülüyor aklınca ne desek boş

Sen verme iste,Allah versin..
Biz de onu diyoruz.. :)
Din elden gidiyeahh tarzi tavirlari gerek yok..

Kuvvetle muhtemelel buradaki kitle dini bilgi,gorus ve hosgoru olarak en az senin kadar donanimlidir.
Sadece bu bilgilerini senin gibi afise yahut reklam derdi olmaksizin muhafaza ediyorlar :)

Son düzenleme:
Size karşı davranışlarında bir değişiklik olmadığı sürece eşiniz de olsa kimsenin inancıyla çok fazla ilgilenememenizi tavsiye ederim.
kızının başörtü takmasını isterse bence ilgilendirir. konusahibi kaç yerde çocuk ile endişelerinş yazıyor. gelen yorumlar siziz ilgilendirmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back