• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenmeden önce ne düşündü hiç bilmiyorum. Şuan tam olarak çizgisini değiştirmedi ama değiştireceğini söylüyor sanırım o güne kadar bekleyeceğim ama değiştiğinde benim de kendi yoluma bakmam gerekiyor.
Hala inanamıyorum bu duruma ama evlilikten baklentim iki ayrı hayat yaşayan insan değil.
Peki size de karışıyor mu? Hani gidip sessiz sakin namazını kılıyorsa, kendi kendine bir şeyler yapıyorsa karışmayın derim. Sizin hayat tarzınızı değiştirmeye çalışıyorsa o zaman uyumsuzluk olur tabi. Eşler her konuda birbiriyle uyum sağlayamaz. %60-70 bir uyum yakalandıysa bu mükemmel bir şeydir. Önemli olan müşterekte buluşup birbirinize özgürlük tanımanız ve karışmamanız.

Sen kocanin musluman oldugunu biliyordun,, ee namaz farz zaten.. bunu yapmasi neden sorun olsun? Musluman kuran okur oruc tutar.. oyle olmasi gerek en azindan kaldi ki esin kendine gore belli yastan sonra dogrusunu yapmaya calismis. Namaz kilmasinin sana ne zarari var mesela🙄

Hem esin bu kadar dini vecibelerini yerine getirirse ve farkli yasiyorsaniz onun senle yollarini ayiracagini dusunuyorum.
Cunku inanmak icten gelen birseydir ve nasil
Birini zorla birseye inandiramiyorsak.. inandiginda neden inaniyorsun denmez…arada cocuk varmis o yipranir
Sonradan dine döndü demiyor. Dinsizin dine dönmesi veya Müslümanın ateist olması kadar uç bir değişiklik istiyormuş kocası, onu diyor.

Ama kocasi ateist degilmis.. muslumanmis ve namaz kilmaya baslamis. Bundan daha dogal ne olabilir?
Ben de tam tersi anladım. İnançlı ve namazındayken artık bırakacak gibi anladım. Konu çok muğlak kalmış

Ama kocasi ateist degilmis.. muslumanmis ve namaz kilmaya baslamis. Bundan daha dogal ne olabilir?
Ben böyle anlamadım.
Orasını muğlak bırakmış ama tam tersi gibi algıladım.

Konu sahibi boşanma sebebi olur mu bilmiyorum ama konu eşse özgürlükler çerçevesinde değerlendiremezdim.
Inanç benim için temel ortak noktalardan.
Sıkıntılı durum.
Allah yardımcınız olsun.

Ben böyle anlamadım.
Orasını muğlak bırakmış ama tam tersi gibi algıladım.

Konu sahibi boşanma sebebi olur mu bilmiyorum ama konu eşse özgürlükler çerçevesinde değerlendiremezdim.
Inanç benim için temel ortak noktalardan.
Sıkıntılı durum.
Allah yardımcınız olsun.
Haklisin ama namaza basladi olayi kafa karistiriyor

Din asaglayan yok bacim
Konuyu bile duzgun anlamadik😐😂
Bayanin esi dinden uzaklasiyor benim yazdigim biride iste esine nasil davrancagi konusunda akil veriyor. Ve sunu soyluyor kuran kursunda okumus biri olarak inancsizim bende buna karsilik nasil inancsizsin yazdim konus bu yani de sanki cok buyuk bi suc islemis de dunya burda donuyormus gibisinden yazilar yaziyorlar

Bu şekilde karşılaştığım örnekler oldu, iki tarafta daha İslam'a yakın yaşarken bir taraf baya uzaklaşmıştı. Ayrıldılar vs ama çocuklar hep sorun oluşturdu anne çocuğunu kuran kursuna göndermek isterken babanın evinde alkol vardı . Daha net yaşayan insanlar için boşanmak çözüm değil . Değişim hepimiz için var eskiden bi tarafa daha yakınken gittikçe diğer tarafa yaklaşıyorum . Evli olmuş olsam sorun yaşardım ama sorun yaşamamak içinde kendimden taviz vermezdim . Oturup konuşun orta yolu bulmaya çalışın siz de esnek olun saygı duymaya çalışın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back