• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bayanin esi dinden uzaklasiyor benim yazdigim biride iste esine nasil davrancagi konusunda akil veriyor. Ve sunu soyluyor kuran kursunda okumus biri olarak inancsizim bende buna karsilik nasil inancsizsin yazdim konus bu yani de sanki cok buyuk bi suc islemis de dunya burda donuyormus gibisinden yazilar yaziyorlar
Kuran kursuna gidip inançsız olabilir,bende imam hatibe gittin çokta dindar degilim. Hristiyan birisi müslüman olabilir falan... alışın bunlara, kabullenin

Son düzenleme:
Sen verme iste,Allah versin..
Biz de onu diyoruz.. :)
Din elden gidiyeahh tarzi tavirlari gerek yok..

Kuvvetle muhtemelel buraki kitle dini bilgi,gorus ve hosgoru olarak en az senin kadar donanimlidir.
Sadece bu bilgilerini senin gibi afise yahut reklam derdi olmaksizin muhafaza ediyorlar :)
Dinin reklami olmaz bunu bilin ilk

Allah akil ve hidayet versin ne demek bunu bile bilmiyorsunuz ki tabi bu sekilde konusmaniz cok normal
Gayet iyi biliyorum o üstten konuşmaları maalesef yaşadım gördüm o yüzden zaten bildiğim için uyarıyorum siz nesiniz tam olarak tebliğ ci falan mi yani bu yeni ortaya çıkanlar var ya mekanlara girip ortaya aniden çıkıp güya tebliğ yapıyorum diye insanları huzursuz ediyorlar öyle bur misyonunuz falan mi var varsa da burası yeri değil daha da uğraşamam cevap yazmayın ne desem boş çünkü

Gayet iyi biliyorum o üstten konuşmaları maalesef yaşadım gördüm o yüzden zaten bildiğim için uyarıyorum siz nesiniz tam olarak tebliğ ci falan mi yani bu yeni ortaya çıkanlar var ya mekanlara girip ortaya aniden çıkıp güya tebliğ yapıyorum diye insanları huzursuz ediyorlar öyle bur misyonunuz falan mi var varsa da burası yeri değil daha da uğraşamam cevap yazmayın ne desem boş çünkü
Cok onyargilisiniz inanin su anlattiklariniz kimler hangi ortamlara girerler onlari bile bilmem ama kimseye ustten baktigim yadirgadigim veya kucuk gordugum bi durum yok nasil anlarsaniz anlayin sizi inandiracak veya tatmin etmek icin ugrasacak da deilim yani

Dini içerik yazmak yasak ancak mesajlarınıza bakarak eşinizin veya sizin nasıl bir dünya görüşü içerisinde olduğunuz anlaşılmıyor.

Sizin hayat görüşünüz nedir , eşinizin öncesi / sonrası değişiminden kast ettiğiniz tam olarak nedir ?
Zaten konu benim ve eşimin görüşünün ne olduğu değildi. İki aynı görüşte insanların zamanla birisinin uçlara doğru kayması idi ama konuya yorum geleceğine sen müslümansın, sen değilsine dönmüş konu.

Nie hemen saldiraliya gecme cabasindasiniz merak etmis olamazmiyim yolu iyi veya kotu olarak gosterme cabamiz olamazmi hemen sorgu suala gecme cabaniz neden?
Size kim niye güvensin de yol göstermenizi istesin, siz kimsiniz? Milletin en çok korktuğu, çekindiği, aman başımıza birşey gelmesin dediği tiplersiniz siz. Asıl siz haddinizi bilin ve kimseyi sorgulamayın.
Konu sahibinin sorusuna cevap verin, millete din ticareti yapmayın.

Dinin reklami olmaz bunu bilin ilk
Bunu din degil,sen yapiyorsun zaten..
Sponsorluk almis yayincilar gibi davranmayi birak bence..
İlgi cekme cabani anliyorum lakin kimsenin senin sozde bilinclendirmene ihtiyaci yok..

Kuran kursuna gidip inançsızım olabilir,bende imam hatibe gittin çokta dindar degilim. Hristiyan birisi müslüman olabilir falan... alışın bunlara, kabullenin
Bakin ben o kisiye hakaret etmedim konuyu cok baska yerlere goturuyosunuz sadece amacim soru sormakdı merak ettim yani dini yasayip da soradan nasil inancsiz oldun onu neyin vazgecerip soguttugunu yani katilmisim gibi muamaleler neden

@Mune konuyu kapatabilir misin? Fazla karışmış.
Bilmiyor muydunuz karışacağını. Bir konu açmışsınız belli dine gidecek. Şimdi de "fazla karışmış" diyorsunuz. İnançlar üzerinden soru sormak mantıksız. Herkes inandığı şekilde yorumlar ve bunlarda ince çizgidedir.

Sen kocanin musluman oldugunu biliyordun,, ee namaz farz zaten.. bunu yapmasi neden sorun olsun? Musluman kuran okur oruc tutar.. oyle olmasi gerek en azindan kaldi ki esin kendine gore belli yastan sonra dogrusunu yapmaya calismis. Namaz kilmasinin sana ne zarari var mesela🙄

Hem esin bu kadar dini vecibelerini yerine getirirse ve farkli yasiyorsaniz onun senle yollarini ayiracagini dusunuyorum.
Cunku inanmak icten gelen birseydir ve nasil
Birini zorla birseye inandiramiyorsak.. inandiginda neden inaniyorsun denmez…arada cocuk varmis o yipranir
Hayatta en nefret ettiğim şey karsindakine kimlik giydirip yargılamak. Siz beni tanimazsiniz ben de sizi, benim ne yaptığımı ya da yapmadığimi da bilmezsiniz. O yüzden bana eee zaten evnirken biliyordun naraları atmazsaniz sevinirim. Deli miyim ben bilsem niye konu açayım. Demek ki birşeyler fazla değişmek istiyor! Demek ki bekletilerimiz fazla değişmiş ! Ben diyorum Çanakkale boğazı....

Bunu din degil,sen yapiyorsun zaten..
Sponsorluk almis yayincilar gibi davranmayi birak bence..
İlgi cekme cabani anliyorum lakin kimsenin senin sozde bilinclendirmene ihtiyaci yok..
Kimse gibi davrandigim yok benim zaten biraz normallesin cok abes bi durum yok ortada

Zaten konu benim ve eşimin görüşünün ne olduğu değildi. İki aynı görüşte insanların zamanla birisinin uçlara doğru kayması idi ama konuya yorum geleceğine sen müslümansın, sen değilsine dönmüş konu.

Konunuz başka yöne kaymasın diye sormuştum. Konunuzdaki örnekler durumu anlatmadığı gibi , her yöne çekilebilir olduğu için yanlış anlaşıldı. Konunuzu düzenlerseniz daha anlaşılır olacaktır.

Konuyu açık bırakmışsınız ama kendi penceremden yazayım.
Ben inançlı bir insanım, eşimle hayat tarzımız, inancımız onu yaşama biçimimiz hepsi benzer. Öyle olmasaydı zaten evlenmezdim.
Şimdi eşim kalkıp, inanç noktasında sıkıntı yaşadığını, artık bazı şeyleri yapmayacağını söylese, alkol kullanmaya falan başlasa evliliğimiz için ciddi sıkıntı olurdu. Söz konusu eşimde bu konuda anlayış abidesi falan olamam.

Mesele kızmak değil, insanlar değişebilir ama aynı hayatı paylaştığım insansa değişen beni her türlü etkiler.

Bu konu hala nasil açık hayret!
Kavga çıkmasa şaşardım.
Birbirini tanımayan insanlar arasında bile bu derece sorun olabilen bir konu işte eşler arasında nasil etkisiz olabilir ki?
Ben de bunu anlamıyorum..

Sıkıntı olmuyor bizim için diyen tanıdıklarım var bu arada.

Umarim sizin için hayırlı gelişmelerle yön bulur hayatınız.

Bilmiyor muydunuz karışacağını. Bir konu açmışsınız belli dine gidecek. Şimdi de "fazla karışmış" diyorsunuz. İnançlar üzerinden soru sormak mantıksız. Herkes inandığı şekilde yorumlar ve bunlarda ince çizgidedir.
Benim açtığım konuda kimin ne düşündüğü ile alakalı bir şey var mı? Arkadaşlar eşim belki Süryani ne biliyorsunuz? Kusura bakmayın ama otekilestirmeyi, birilerini işaret etmeyi seven canım insanım yine kendince birini bir kalıba sokup değerini yermiş.
Benim konum "15 yıl sonra dini düşüncelerinde ve yaşantısında majör değişiklik yapmak isteyen eş ile ne yapılır" idi.

Googleden ön bilgi almak nedir?
Senin gorusun dinin inancin beni zaten ilgilendirmez biraz algı problemin var galiba.
Kimsenin konusunu sebote etmiyorum ustelik aşşağılık kompleksinle atlayan sensin sadece umarim aciklayici olmustur senin icin.👍
Doğru aynen çok haklısın sen geldin konuya konu sahibine yorum yaptın ben öyle havadan atladım sana kendi kendime cevap verdim aynen hadi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back