• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bayanin esi dinden uzaklasiyor benim yazdigim biride iste esine nasil davrancagi konusunda akil veriyor. Ve sunu soyluyor kuran kursunda okumus biri olarak inancsizim bende buna karsilik nasil inancsizsin yazdim konus bu yani de sanki cok buyuk bi suc islemis de dunya burda donuyormus gibisinden yazilar yaziyorlar
Birisi inancsizim dediğinde bunu sorgulama hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz ? İnanmıyordur bu kadar basit

Sanki tam bilgi vermek istememiş, değişime dikkat çekmeye çalışmış ama diğer yönde daha çok örnek vermiş.
Durum tam olarak bu neyken ne olduğunu söylemek istemediği için örnek vermiş konu sahibi. Ateistken namaza başlamış ya da muhafazakarken inançsız olmuş şeklinde bir değişim demiş.

Yorumların yönünün kaymaması için ne tarafa doğru değişiklik olduğunu söylemek istememiş.

Çünkü burada inançsızdı namaza başladı dese konu geneline yorum yapacağına "Oo daha ne istiyorsun hak yolunu bulmuş" diyen ya da tam tersi duruma da konudan bağımsız inanç değişimine yorum yapanlar olacaktı.

Birisi inancsizim dediğinde bunu sorgulama hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz ? İnanmıyordur bu kadar basit
Nie hemen saldiraliya gecme cabasindasiniz merak etmis olamazmiyim yolu iyi veya kotu olarak gosterme cabamiz olamazmi hemen sorgu suala gecme cabaniz neden?

Biz evlenirken eşim de beş vakit namazını kılardı , gece sahur yapamasa dahi oruca niyetlenirdi.

Şimdi ise işi sebebiyle namazını kılamıyor, dün sahura uyanmamışım mesela niyetlenmedi.
Zamanla uzaklaştı .

Ben karışmam kendi bilir, herkesin çukuru farklı.

İlk olarak eşinize kızma hakkınızın olmadığını düşünüyorum. Çünkü değişim elimizde değil. Kendi dünya görüşümüze uygun insanlarla evleniyoruz ama insanların değişme ihtimali var. Benim eşim de böylesine keskin bir şekilde değişse canım sıkılırdı. Ama elden de bir şey gelmezdi. Evliliği sürdürme kararını eşinizin ne kadar radikal olduğuna ve sizin hayatınıza etki düzeyine göre verebilirsiniz.

Ayrıca eklemeden geçemeyeceğim, bazı arkadaşlar anlamakta zorlansa da konuyu açış tarzınız çok güzel. Dine mi döndü dinden mi çıktı belli değil. Zaten önemli olan da bu değil. Önemli olan eşinizin dünya görüşündeki size uymayan değişim.

Yaşam tarzınızı etkiliyorsa sizin de bunu tolore edebilme durumunuz yoksa boşanmak sizin kendinize uygun bir yaşam sürmeniz için çözüm evet.

Fakat boşanınca bu adam babalıktan da boşanmayacak. Çocuğunuz onunla da vakit geçirecek. Her türlü o istemediğiniz değişimi görecek yaşayacak yani.

Nie hemen saldiraliya gecme cabasindasiniz merak etmis olamazmiyim yolu iyi veya kotu olarak gosterme cabamiz olamazmi hemen sorgu suala gecme cabaniz neden?
Siz saldiriyorsunuz biri kendisi ifade etti diye öyle diyemezsiniz ben de soruyorum siz kimsiniz , ne haddinize karışmak. hayır olamaz doğru yolu siz mi biliyorsunuz burdan hayırdır .

Yaşam tarzınızı etkiliyorsa sizin de bunu tolore edebilme durumunuz yoksa boşanmak sizin kendinize uygun bir yaşam sürmeniz için çözüm evet.

Fakat boşanınca bu adam babalıktan da boşanmayacak. Çocuğunuz onunla da vakit geçirecek. Her türlü o istemediğiniz değişimi görecek yaşayacak yani.
Ayni evde yine cocuguu kontrol altinda buyutebilir bosaninca babaya gidince cocuk ne yaptigini bilmez hic.

yazan kişi hangi tarafta olduğunu belli etmek istemediğinden her iki taraftan da örneklendirme yapmış. İkisinin arasındaki uçurumu ifade etmek açısından.
Bence inanç çok önemli bir mevzu. Hayatımızı hemen hemen her alanda inançlarımıza göre şekillendiririz. İster istemez eşlerden biri diğerinin de hayatını etkiler , etkilememe gibi bir şansı olamaz. Eşine kızma hakkın olmayabilir ama zıt inançlarda iki kişinin hayatını sürdürmesi de kolay bir şey değil , bu ani değişimin altında psikolojik sebepler yatıyor olabilir.

Herkesin inancı kendine diyemiyorum çünkü biri müslümansa etrafındakilerdende sorumludur
Bende kabul edemezdim
Eğer değerlerinize hayat tarzınıza müdahale söz konusu ise boşanırsınız
Çocuklara ise araştırarak inanmayı öğretirsiniz
Seçimi de onlara bırakırsınız

Konuyu anlamadım yani şöyleki dini konu yasak evet ama konunuzun ucu çok açıkta kalmış şimdi bu adam müslümanken ateist mi olmak istiyor, yoksa ateistken müslüman mı olmak istiyor.

her görüşe saygım sonsuz. Bana göre eşim müslümanken ateist olsa, eğer ki gerçekten merhametli insan gibi insansa, benim inancıma saygı duyarsa, beni severse evliliğine sadık olursa ona saygı duyarım ve öyle yaşar gideriz. Sonuçta müslümanım ayağına her haltı yiyen nice erkek görüyoruz.
Ama benim inancımı örseleyip beni de kendi inancına çekmeye çalışırsa direk boşanırım.

Siz yazilanlari bastan sona bir okuyun derim
Yazılanlarda bir sorun yok,sorun sizin fikirlerinizi sert ve itici bir tavırla buradaki insanlara dikte etmeye çalışmamızda.Bu arada din düşmanı diyebilirsiniz ama değilim.Sadece fikirlere ve inançlara saygılı bir insanım.

Bu nasil bi kelime yahu inançsızım demek de nedir?
Size bi can bi hayat veren Yüce Allah'dır...
Biraz aynaya bakarak empati yapin sizi yaradana o zaman inanırsınız belki Rabbim tez zamanda size sizin gibilere hidayet eylesin..
Ne demek bu nasıl bir kelime? İnançsızım demek bir yaratıcıya inanmıyorum demek. Daha açık nasıl yazılsın? Dünya üzerinde 4.000'e yakın din var. Siz de bunların 3999 tanesine inanmıyorsunuz. Her din mensubu kendi tanrısı için aynı şeyi söylüyor, onlar da aynaya bakıyor. Kendi inancınızı empoze etmeyin kimseye.

Konu sahibi, bu tamamen eşinizin kişiliğiyle alakalı. Kendi halinde mi takılacak yoksa yavaş yavaş size de baskı yapmaya mı başlayacak biz bilemeyiz. Mesela ben kızlarıma hiç bir dini eğitim verdirmedim. Sadece okulda dinler tarihi dersinde gördüler. Eşim kalkıp artık öyle değil böyle derse ben boşanırım.

Aa neden yargiladin beni sen kimsin sana hesap vermek zorunda mıyım belki avukatlik diorum.ben hesap mi verecegim sana sen kimsin.
Tam da bunu demek istedim iste umarim anlarsiniz.
Anlıyorum sizi verdiğiniz örnekle , düşünce yapınızın derinliğini .

Ne demek bu nasıl bir kelime? İnançsızım demek bir yaratıcıya inanmıyorum demek. Daha açık nasıl yazılsın? Dünya üzerinde 4.000'e yakın din var. Siz de bunların 3999 tanesine inanmıyorsunuz. Her din mensubu kendi tanrısı için aynı şeyi söylüyor, onlar da aynaya bakıyor. Kendi inancınızı empoze etmeyin kimseye.

Konu sahibi, bu tamamen eşinizin kişiliğiyle alakalı. Kendi halinde mi takılacak yoksa yavaş yavaş size de baskı yapmaya mı başlayacak biz bilemeyiz. Mesela ben kızlarıma hiç bir dini eğitim verdirmedim. Sadece okulda dinler tarihi dersinde gördüler. Eşim kalkıp artık öyle değil böyle derse ben boşanırım.
Kimseye bisi empoze ettigim yok
Anlıyorum sizi verdiğiniz örnekle , düşünce yapınızın derinliğini .
Umarım

Inacsizlik kelimesini biraz acin o zaman mesela.neye inanmiyorsunuz.?
Evren de sizin algı kapasitenizi empati yaparak sagduyulu bi sekilde klavye basinda konusmayi kazandirmis sanirim...👏
Siz de inanç kelimesini biraz açın mesela, gösterin bize somut olarak neye inandığınızı? İspatı kanıtı olmayan şeylere inanmakta özgürsünüz ama kimseye de kibir abidesiymiş gibi sen şöylesin sen böylesin diyemezsiniz.
Iyi bakalim sen bu tarafta iyi konus obur tarafta iyi bi sekilde hatirlarsin zaten
Öbür tarafa gidip gelen ve orada ne olduğunu anlatan biri bulunmuş galiba. Kim söyleyin biz de araştıralım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back