• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim açtığım konuda kimin ne düşündüğü ile alakalı bir şey var mı? Arkadaşlar eşim belki Süryani ne biliyorsunuz? Kusura bakmayın ama otekilestirmeyi, birilerini işaret etmeyi seven canım insanım yine kendince birini bir kalıba sokup değerini yermiş.
Benim konum "15 yıl sonra dini düşüncelerinde ve yaşantısında majör değişiklik yapmak isteyen eş ile ne yapılır" idi.
Sizde de baskı yaparsa sıkıntı. Ben oruç tutmam namaz kılmam mesela eşim sahurunu yaoar orucunu tutar bana karışmaz. Ama çocuk konusu sıkıntı. Eşime kalsa kuran kursuna gonderir bana kalsa okulda din dersi bile aldırmam. Şimdilik orta yolu buluyoruz ama ilerde sıkıntı olacak eminim.

Ben kimseye hakaret etmiyorum doğru duzgun okuyun birini ölďürmüşüm gibi muamele yapmayin haddinizi bilin topluluga ayak uydurmak icin cizginizden cikmayin derim
"Topluluğa ayak uydurmak için çizginizden çıkmayın" ı yeni öğrenmişsiniz galiba herkese bunu yazmışsınız. Çok güldüm çünkü bana "salon kadını çizgimden çıkartmayın beni" repliğini hatırlattı. Neyse başka yerlerde deneyin şansınızı, belki oralarda en dinci, en inaçlı, en tepeden bakabilen, en doğru yolu bilen, en iyi had bildiren siz olursunuz.

Yazım kuralları, okuduğunu anlama, empati yapabilme, karşındakinin fikrine saygı duyma, kibirli olmama... Bunlara hiç ihtiyacınız yokmuş gibi aynen devam.

Zaten konu benim ve eşimin görüşünün ne olduğu değildi. İki aynı görüşte insanların zamanla birisinin uçlara doğru kayması idi ama konuya yorum geleceğine sen müslümansın, sen değilsine dönmüş konu.

Siz doğrusunu yapmışsınız ama böyle olacağı belliydi. Başka iki uç örnek verseydiniz keşke ama o da ne olabilirdi bilemedim.

Böyle bir durum iki taraf da çok uçta değilse ve çocuk yoksa daha kolay idare edilebilir bence ama şu durumda "ben kaldıramam" deyip boşansanız bile eşiniz çocuklarınızın babası olmaya devam edecek. Sizin gibi o da çocuklarını kendi doğrularıyla yetiştirmek isteyecek. Boşansanız da boşanmasanız da çocuklar etkilenecek.
Biraz zamana bırakıp çift terapisi almalısınız bence. Birbirinizi anlamanıza yardımı olur ve bir gün boşanacaksanız bile çocuklar için daha sağlıklı bir yol çizebilirsiniz böylece.

Benim açtığım konuda kimin ne düşündüğü ile alakalı bir şey var mı? Arkadaşlar eşim belki Süryani ne biliyorsunuz? Kusura bakmayın ama otekilestirmeyi, birilerini işaret etmeyi seven canım insanım yine kendince birini bir kalıba sokup değerini yermiş.
Benim konum "15 yıl sonra dini düşüncelerinde ve yaşantısında majör değişiklik yapmak isteyen eş ile ne yapılır" idi.
Dini girince konuya orada bitiyor olay. Dini konu yasak ve açılınca böyle tartışmalar çıkıyor

"Topluluğa ayak uydurmak için çizginizden çıkmayın" ı yeni öğrenmişsiniz galiba herkese bunu yazmışsınız. Çok güldüm çünkü bana "salon kadını çizgimden çıkartmayın beni" repliğini hatırlattı. Neyse başka yerlerde deneyin şansınızı, belki oralarda en dinci, en inaçlı, en tepeden bakabilen, en doğru yolu bilen, en iyi had bildiren siz olursunuz.

Yazım kuralları, okuduğunu anlama, empati yapabilme, karşındakinin fikrine saygı duyma, kibirli olmama... Bunlara hiç ihtiyacınız yokmuş gibi aynen devam.
Alaycı konusma seklinle bisimi oldun simdi bak dur sana bide alkış yapayim istermisin.

😐😂 yok diger turlu degil mi? Tekrar bir okuyayim

Evlenirken muhafazakardi simdi 5 vakit kilmaya basladi demis..tuhaf olmus
Bende bir anlamayan benim sandım. Herkes yorum yapınca 😂 konuda zaten muhafazakardi, 5 vakit namaz kılmaya başlamış gibi yazıyor. Muhafazakar birinin namaz kılmaya başlaması neden garip geldi anlamadım

Bakin ben o kisiye hakaret etmedim konuyu cok baska yerlere goturuyosunuz sadece amacim soru sormakdı merak ettim yani dini yasayip da soradan nasil inancsiz oldun onu neyin vazgecerip soguttugunu yani katilmisim gibi muamaleler neden
En başta insan gibi böyle sorsaydınız eğer konu buraya gelmezdi ama siz gelip inançsızım demek ne demek allah hidayet versin diye saydırmaya başlarsanız haklı olarak bu yorumları alırsınız kendi öz evladınız dahil hiç kimse size neden inanmadığını açıklamak bunun savunmasını vermek zorunda değil ancak meraktan sorabilirsiniz ama bu üslupla değil bunun adı sormak değil yargılamaktır şu an çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz ama biz de dün doğmadık anlıyoruz yemiyoruz o yüzden

Alaycı konusma seklinle bisimi oldun simdi bak dur sana bide alkış yapayim istermisin.
Hanımefendi kendi adıma teşekkür ederim, çok eğlendirdiniz bizi. Olay derbi maç, aşık atışmasına döndü. Konu sahibinin konusunu yeterince sabote ettik lütfen artık herkes kendi fikrini kendine saklasın.

Bu konu kapanır sanki🙄
Farklı zihniyetlere saygı duyuluyor falan ama aynı yastığa baş koyduğun kişiyle zihniyet aynı değilse çok zor evliliğin ilerlemesi.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Evet ilk cvp yazan benim ama komplekslenen sensin halami anlamadim daha nasil acabilirim konuyu anlaman icin
Kardeşim sende ciddi algı sorunu var buralarda din çağrısı yapacağına bize hidayet dileyeceğine git az kitap falan oku anlama kabiliyetini geliştir sen gelip bana yorum yazıp kendince bana masumane dileklerde bulunursan bana cevap hakkı doğar ve bende sana cevap veririm şurda sana yazdığımız her kelimeyi de her cümlede kullanma olmuyor anlamını bilmediğin kelimelerle cümle kurma

Inancsiz olmak demek allaha inanmamak anlamına gelmiyor ki.Allahin varlığına birliğine inanıp fakat dinin gerektirdiği bazı şeylere inanmamak da bir seçenek olabilir.Ayrica insanlar ateist bile olsa herkesin düşüncesine saygı duymayı artık öğrenmeliyiz toplum olarak.

En başta insan gibi böyle sorsaydınız eğer konu buraya gelmezdi ama siz gelip inançsızım demek ne demek allah hidayet versin diye saydırmaya başlarsanız haklı olarak bu yorumları alırsınız kendi öz evladınız dahil hiç kimse size neden inanmadığını açıklamak bunun savunmasını vermek zorunda değil ancak meraktan sorabilirsiniz ama bu üslupla değil bunun adı sormak değil yargılamaktır şu an çevir kazı yanmasın yapıyorsunuz ama biz de dün doğmadık anlıyoruz yemiyoruz o yüzden
Neyi yemiyosun pardon sana kufur mu ettim sahsinla dalgami gectim veya daha kötü ne ornekk verebilirim bilemiyorum.
Allah hidayet versin ne demek bi açıp okuyun.
Hadi benim uslübum kötü dielim sen beni duzeltseydin o zaman cok ileri görüşlüsünüz çag olarak level atlamiş filozof gibi cümleler kuruyorsunuz ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back