• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra değişmek isteyen eş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ona sen karisamazsin bana kalirsa..
Yani sen de evlendigin gibi kaldin mi ?
Kilo aldin mi ? Sac rengini degistirdin mi ? Eger yapmissan ; duz bir mantikla esine itici gelmen gerekiyor o halde..
Yillar sonra muslumanligi secen yahut din degistiren kimseler de var.
Yani bunlar farkindalikla,tercihle ve iyi hissetmekle alakali.
Seni zorluyorsa,senin de yapmani istiyorsa,sana karsi tavirlari degistiyse,baskici ve yargilayan bir uslup icerisindeyse orada hak verebilirim.Ama bunlar yoksa karisamazsin.İnanc ozgurlugu kisiye sikica bagli haklardan,esi olsan bile mudehale alanin disinda bana sorarsan.
Benim saçımı değiştirmem, kilo almam ya da fiziki görünümumdeki bir değişikligin eşimin hayatina nasıl yansıyacağını merak ettim. Bu elma ile armudu birbirine karıştırmak değil mi?
Mesela ben kilo aldığım için siyasi görüşümü değiştirmem ya da saçımı boyattigim için bundan sonra çocuğum sübyan okuluna gitsin ya da dini egitim de neymiş uzak dursun demem. Çatlaklarım oldu diye bundan sonra tatile kadınlı erkekli cümbür cemaat gideriz ya da islami otele geliyorsan gel yoksa gidemeyiz de demem. Siz kilo alıp verince hayat şekliniz değişir mi bilemem tabii ama benim sadece kıyafetlerim değişiyor.
Es seçimimi tabiiki hayata bakışına göre yaptım. İnsan yaş aldıkça bu bakış derinleşir yani her kesim kendi içinde daha tutarlılık gösterir ve beklentiler bu yöndeydi ama adam zıt bir tarafa gideceğinden bahsediyor. Aynı ailede nasıl olacak??

arkadaşımın inancı beni ilgilendirmez ama farklı inançlarda eş olmaz bence. çünkü din bir yaşayış şeklidir. ancak şöyle olabilir. biri müslüman diğer hristiyandır ama ikisi de teoride öyledir ikisinin de dinle alakası yoktur o zaman olur. ama biri dinini yaşıyorsa olmaz. sonuçta birlikte çocuk yetiştirilecek en önemlisi bu
İşte benim de içime kaya oturan mesele bu. Bir kız çocuğum var nasıl olacak? Bu saat oldu gözüme uyku girmedi.

Bu nasil bi kelime yahu inançsızım demek de nedir?
Size bi can bi hayat veren Yüce Allah'dır...
Biraz aynaya bakarak empati yapin sizi yaradana o zaman inanırsınız belki Rabbim tez zamanda size sizin gibilere hidayet eylesin

Hayirli sabahlar.
Yazilan bi kac yorumu okudum ne hale geliyor insanlar die uzuntu icerisindeyim biri kiran kursuna gittim ama inacsizim yazmis vah ki onlarin haline okuduklari halde inancsiz olmayi secmisler..
Akil vermek gibi olmasin dusuncelerim ve bir musluman olarak dini degerlerimize son derece saygi ve sevgi cercevesinde size bi kac bisi demek istiyorum.
Oncelikle bu sizin icin bi imtihan olabilir Yuce Rabbim belkide sizi deniyo bunu biz bilemeyiz sadece Allah bilir. Insanogluyuz hatada gunah da bizler icin ama cok şükür ki Affeden Ve Merhamet eden Yüce Rabbimiz var.
Bol bol abdest alip dua edin zikirler cekin inanin bu sekilde yaparsaniz hersey yoluna girer insallah.
Evladiniz da var bu sebepten dolayi yazilanlar aklinizi karistirmasin sakın.
bilmem kaç yaşına gelmiş insanlara tebliğ yaptığınızı sanarak biraz komik duruma düşüyorsunuz kusura bakmayın ama…
korkmayın inançsız değilim bu arada

İşte benim de içime kaya oturan mesele bu. Bir kız çocuğum var nasıl olacak? Bu saat oldu gözüme uyku girmedi.
çok zor bir durum. anne baba olarak çocuğa bir şeyleri dikte edip kendi tarafınıza çekmemeye çalışacaksınız. ama karı koca olarak devam etmeniz keskin değişimlerle zor görünüyor. umarım süreci en hasarsız şekilde atlatırsınız

Önce okuduğumuzu anlayalım lütfen..
Anladim zaten. Anlamayacak bir şey yazmadiniz. Yani ateist biri eşinin bu yonde degişmesini istemez musluman biri eşi namaz kiliyor diye uzulmez. Aniden romantik olsa sizi çiceklere, hediyelere bogsa, ya da hiç olmadigi ama sizin için çok guzel bir karaktere burunse bu adam değişti boşanayim demeyeceginize gore sorun değişmesi degil istemediyiniz gibi değişmesi. Tabi eş sizin rahatsiz oluyorsaniz bence yolu ayirin. çunki namaz ya da başka dini konular doğuştan olmuyor zamanla oluşa bilecek şeyler. Once yoktu şimdi neden var kavgasi edilemez. Mesela namaz kilan biri de namazi birakiyor bazen. Insan işte olduğu gibi olmuyor değişiyor. Bu yuzden yapacaginiz şey ona mudahele etmek degil rahatsiz oluyorsaniz yolu ayirmak. Hep ozgurluk ozgurluk diyoruz. Dini ozgurluyune anne baba bile engel getiremez.

Anladim zaten. Anlamayacak bir şey yazmadiniz. Yani ateist biri eşinin bu yonde degişmesini istemez musluman biri eşi namaz kiliyor diye uzulmez. Aniden romantik olsa sizi çiceklere, hediyelere bogsa, ya da hiç olmadigi ama sizin için çok guzel bir karaktere burunse bu adam değişti boşanayim demeyeceginize gore sorun değişmesi degil istemediyiniz gibi değişmesi. Tabi eş sizin rahatsiz oluyorsaniz bence yolu ayirin. çunki namaz ya da başka dini konular doğuştan olmuyor zamanla oluşa bilecek şeyler. Once yoktu şimdi neden var kavgasi edilemez. Mesela namaz kilan biri de namazi birakiyor bazen. Insan işte olduğu gibi olmuyor değişiyor. Bu yuzden yapacaginiz şey ona mudahele etmek degil rahatsiz oluyorsaniz yolu ayirmak. Hep ozgurluk ozgurluk diyoruz. Dini ozgurluyune anne baba bile engel getiremez.
Mesela çok dindar olupta eşimin alkole başlayıp ben artık ateistim demesini de kafama takıyor olabilirim.
Neyse rica ediyorum konuma yorum yapmayın.

bilmem kaç yaşına gelmiş insanlara tebliğ yaptığınızı sanarak biraz komik duruma düşüyorsunuz kusura bakmayın ama…
korkmayın inançsız değilim bu arada
Keske anlayarak okusaniz da yazsiklarimin komik degilde dinimizin bize uygun ve mutavazi bi sekilde kelimeler oldugunu anlayabilseniz.
İnançlı olun yada olmayin bu sizin tercihiz olur zaten ben neden korkayım ki??

Benim saçımı değiştirmem, kilo almam ya da fiziki görünümumdeki bir değişikligin eşimin hayatina nasıl yansıyacağını merak ettim. Bu elmaile armudu birbirine karıştırmak değil mi?
Degil..
Degiskenlik var ise her turlu elestirilebilir.Goze batabilir
Sacinin renginden,giyim kusamdaki degisikligine kadar itici gelebilir.Dogru degil ama gelebilir..Begenmeyebilir,artik eskisi kadar hoslanmayabilir..Bak yansidi iste su an.Sen istedigin kadar bedenlerimi degistirdim de peki esin ne dusunuyor ? Mantik ayni.Ayrica sana zorlama yoksa yazmisim zaten :) Benim yazdigimin aynisini bana yazmissin ozetle :)
Yani adamin ic dunsyasi ile alakali bir durumu ozel bir sebebe indirgeyemezsiniz.Sizi zorlamiyorsa degismenizi istemiyorsa,mudehale edemezsiniz..Degisimin yasi olmaz,farkindaligi olur.Bunu kabul edeceksiniz.
Ayrica kimse durduk yere degismez.Bir etken olmasi gerek ? Bunu dusundunuz mu ?
İstemiyorsaniz bosanirsiniz ona biz karisamayiz.Ancak yillarca siyah giyen adam beyaz giymek isterse buna da siz karisamazsiniz.

Son düzenleme:
Evlenmeden önce ne düşündü hiç bilmiyorum. Şuan tam olarak çizgisini değiştirmedi ama değiştireceğini söylüyor sanırım o güne kadar bekleyeceğim ama değiştiğinde benim de kendi yoluma bakmam gerekiyor.
Hala inanamıyorum bu duruma ama evlilikten baklentim iki ayrı hayat yaşayan insan değil.
Günah onun günahı tabi bunun için boşanılır mı bilmiyorum size baskı yapmadığı müddetçe. Çizgiyi değiştirmek derken dinden çıkacağını kastediyorsanız zaten o durumda nikahınız düşüyor. Hocaya danışmanızda fayda var tabi

5 vakit namaz kılmaya başladı gibi.
Şurayı da anlamadım yanlış mı yazdınız yoksa kimi ibadetlerini yapamayı bırakırken kimini yapmaya mı başladı demek istediniz. Konunun bütününe ters düşüyor cümle o yüzden anlamadım tam olarak

Bu nasil bi kelime yahu inançsızım demek de nedir?
Size bi can bi hayat veren Yüce Allah'dır...
Biraz aynaya bakarak empati yapin sizi yaradana o zaman inanırsınız belki Rabbim tez zamanda size sizin gibilere hidayet eylesin..
Sizi ilgilendiren bir konu değil farkında mısınız ? Siz kendi inancınızla ilgilenin başkalarınınkiyle değil dinde çan eğrisi yok korkmayın benim inançsız olmam sizi etkilemez öbür tarafta

Sizi ilgilendiren bir konu değil farkında mısınız ? Siz kendi inancınızla ilgilenin başkalarınınkiyle değil dinde çan eğrisi yok korkmayın benim inançsız olmam sizi etkilemez öbür tarafta
Iyi bakalim sen bu tarafta iyi konus obur tarafta iyi bi sekilde hatirlarsin zaten

Iyi bakalim sen bu tarafta iyi konus obur tarafta iyi bi sekilde hatirlarsin zaten
Hahahhaha🤣🤣🤣 yalnız senin inandığın o dinde bu tarz şeyler hoş karşılanmıyor bil istedim hani sana göre ben yanarak hesap vereceğim ya senin buna seviniyor olman normal değil sen önce kendi dinini tam yaşa sonra bize burada böyle şeyler söylersin

Hahahhaha🤣🤣🤣 yalnız senin inandığın o dinde bu tarz şeyler hoş karşılanmıyor bil istedim hani sana göre ben yanarak hesap vereceğim ya senin buna seviniyor olman normal değil sen önce kendi dinini tam yaşa sonra bize burada böyle şeyler söylersin
Ben gulmedim farkindaysan kotu biside demedim hatirlatirlar dedim neresi komik bunun.
Benim dinime inandigin o dinde diyemezsin benim dinim( İSLAM DİNİDİR)

Keske anlayarak okusaniz da yazsiklarimin komik degilde dinimizin bize uygun ve mutavazi bi sekilde kelimeler oldugunu anlayabilseniz.
İnançlı olun yada olmayin bu sizin tercihiz olur zaten ben neden korkayım ki??
keşke siz de yazdıklarımı anlayabilseydiniz🤷‍♀️

Mesela çok dindar olupta eşimin alkole başlayıp ben artık ateistim demesini de kafama takıyor olabilirim.
Herkesin size ' evet haklisin' demesini istiyorsaniz buraya yazmanizda amaciniz kendinizi tatmin etmek mi? Herkes dusuncesini paylaşiyor. Istedigim yere istedigimi yazarim. Sizin sorun zaten burda. insanlarin ozgurlugunu kisitlamaya çalişiyorsunuz. Yazma, deme, kılma, ) siz kendi hayatinizi, eşiniz kendi hayatini yaşiyor. Evlendiniz diye tercihlerinden vazgececek degil. Ne siz ne o. O sizi namaza zorlayamayacagi gibi siz de onu biraktirmaya zorlayamazsiniz. Konuşun rahatsizim diyin ortak karar alin. Neyse Allah yardimcisi olsun eşinizin. Yazmam bu arada merak etmeyin))

Merhaba kızlar, şimdi size sormak istediğim bir şey var. Eşimle 10,5 yıllık bir sevgililikten sonra evlendik. Yaklaşık 6 yıldır da bu evliyiz. İlk 2 yılı saymazsak da oldukça iyi giden bir evliliğimiz var ama eşimle dini konularda sıkıntı yaşamaya başladık.
Dini içerik yazmak yasak olduğu için ve taraflı cevap vermemeniz için şöyle açıklayayım evlenirken muhafazakardi ve dini vecibelerini yerine getirmeyi bıraktı ya da evlenirken daha merkezdeydi şimdi 5 vakit namaz kılmaya başladı gibi. Yani 15 yıl farklıydı şimdi ise daha başka bir yoldan gitmek istiyor. Siz ne düşünürdünüz? Ben bu durumdan hiç hoşlanmadım çünkü sonuçta insan evleneceği kişiyi bunları da hesaba katarak seçiyor ve resmen boşanmayı düşünmeme sebep oldu bu durum.
Ortada sebep yok gibi ama büyük bir sebepte var gibi. Kendimi kandırılmış hissediyorum. Bir yanım kimsenin inanç özgürlüğüne karışmazsin diyor, diğer yanım sen devlet misin sonuçta evlenirken bu şekilde oluşu da onu eş olarak secmende etkendi diyor.
Fikirlerinizi yaziverin kızlar çok kafama taktım bu konuyu.

İyi de siz eşinizi seçerken kendi inanışıniz doğrultusunda secmediniz mi? Bu yaşantınızdan tutun çocuk yetistirmenize, siyasi fikrinize, hayat tarzınıza hatta tatil yapma şeklinize bile sirayet edecek bir durum değil mi? Nasıl ne sakıncası var diyebilirim ki? Arkadaşım olsaydı istediğini yapar beni hiç etkilemez derdim ki her iki taraftan da arkadaşlarım var ama eş için aynı şeyi söylemek nasıl mümkün olur bilmiyorum...

Evlenmeden önce ne düşündü hiç bilmiyorum. Şuan tam olarak çizgisini değiştirmedi ama değiştireceğini söylüyor sanırım o güne kadar bekleyeceğim ama değiştiğinde benim de kendi yoluma bakmam gerekiyor.
Hala inanamıyorum bu duruma ama evlilikten baklentim iki ayrı hayat yaşayan insan değil.

Peki çocuklarınızı nasıl yetiştirirdiniz? Bu benim için önemli tam da 2. Çocuğu düşündüğümüz bir donemdeydik ama şuan mideme bir kaya yerleşmiş gibi.

Benim saçımı değiştirmem, kilo almam ya da fiziki görünümumdeki bir değişikligin eşimin hayatina nasıl yansıyacağını merak ettim. Bu elma ile armudu birbirine karıştırmak değil mi?
Mesela ben kilo aldığım için siyasi görüşümü değiştirmem ya da saçımı boyattigim için bundan sonra çocuğum sübyan okuluna gitsin ya da dini egitim de neymiş uzak dursun demem. Çatlaklarım oldu diye bundan sonra tatile kadınlı erkekli cümbür cemaat gideriz ya da islami otele geliyorsan gel yoksa gidemeyiz de demem. Siz kilo alıp verince hayat şekliniz değişir mi bilemem tabii ama benim sadece kıyafetlerim değişiyor.
Es seçimimi tabiiki hayata bakışına göre yaptım. İnsan yaş aldıkça bu bakış derinleşir yani her kesim kendi içinde daha tutarlılık gösterir ve beklentiler bu yöndeydi ama adam zıt bir tarafa gideceğinden bahsediyor. Aynı ailede nasıl olacak??

Dini içerik yazmak yasak ancak mesajlarınıza bakarak eşinizin veya sizin nasıl bir dünya görüşü içerisinde olduğunuz anlaşılmıyor.

Sizin hayat görüşünüz nedir , eşinizin öncesi / sonrası değişiminden kast ettiğiniz tam olarak nedir ?

Son düzenleme:
Ben gulmedim farkindaysan kotu biside demedim hatirlatirlar dedim neresi komik bunun.
Benim dinime inandigin o dinde diyemezsin benim dinim( İSLAM DİNİDİR)
İnandığın din değil mi ? Ne dedim hakaret mi ettim aşağladım mı inandığın o dinde dedim sen büyük harfle isim vererek yazınca bir artısı olmuyor ben inandığın din diyince de eksisi olmuyor lütfen okuduğunu anlama konusunda az kendini geliştir gerçekten komiksin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X