- 29 Mayıs 2013
- 2.803
- 4.923
- 333
- Konu Sahibi knickerbockerbande
Benim saçımı değiştirmem, kilo almam ya da fiziki görünümumdeki bir değişikligin eşimin hayatina nasıl yansıyacağını merak ettim. Bu elma ile armudu birbirine karıştırmak değil mi?Ona sen karisamazsin bana kalirsa..
Yani sen de evlendigin gibi kaldin mi ?
Kilo aldin mi ? Sac rengini degistirdin mi ? Eger yapmissan ; duz bir mantikla esine itici gelmen gerekiyor o halde..
Yillar sonra muslumanligi secen yahut din degistiren kimseler de var.
Yani bunlar farkindalikla,tercihle ve iyi hissetmekle alakali.
Seni zorluyorsa,senin de yapmani istiyorsa,sana karsi tavirlari degistiyse,baskici ve yargilayan bir uslup icerisindeyse orada hak verebilirim.Ama bunlar yoksa karisamazsin.İnanc ozgurlugu kisiye sikica bagli haklardan,esi olsan bile mudehale alanin disinda bana sorarsan.
Mesela ben kilo aldığım için siyasi görüşümü değiştirmem ya da saçımı boyattigim için bundan sonra çocuğum sübyan okuluna gitsin ya da dini egitim de neymiş uzak dursun demem. Çatlaklarım oldu diye bundan sonra tatile kadınlı erkekli cümbür cemaat gideriz ya da islami otele geliyorsan gel yoksa gidemeyiz de demem. Siz kilo alıp verince hayat şekliniz değişir mi bilemem tabii ama benim sadece kıyafetlerim değişiyor.
Es seçimimi tabiiki hayata bakışına göre yaptım. İnsan yaş aldıkça bu bakış derinleşir yani her kesim kendi içinde daha tutarlılık gösterir ve beklentiler bu yöndeydi ama adam zıt bir tarafa gideceğinden bahsediyor. Aynı ailede nasıl olacak??